Годишната и 3-месечна винетка валидни от датата на издаване

Периодът на валидност на годишната винетна такса ще се брои от датата на издаване на стикера. Ще има и 3-месечна винетка.

Обратно в новината

Коментари - Годишната и 3-месечна винетка валидни от датата на издаване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е ясно от статията, само не е ясно изобщо защо ги плащаме..., това данък ли е или рекет?

При такива неподдържани пътища, опасни, с дупки и с ями, никакви винетки!

ДАНО ТЕ ХВАНАТ,ТА И ТИ ДА ДОПРИНЕСЕШ НЕЩО ЗА ПЪТИЩАТА В БЪЛГАРИЯ:):):)

Данъка на колата ми е 215 за година, 230лв. гражданска отговорност, винетката 97лв, каско 400. Карам по около 8000км за една година, предимно гратско и да чукна на дърво от 4 години нямам ПТП. КАЖЕТЕ ПО КОЙ ДА ПСУВАМ?

ГраДско , а не граТско. ГраД,а не граТ. Затова и плащаш ,Оти не мислиш.

Псувай съседите, дето нямат коли и имат ...стотин лева повече.

Към всички тези разходи,като прибавиш и тези за ГСМ,подръжка,евентуални паркинг такси и неизбежното овехтяване и спадане стойността на колата ти /предполагам струваща нещо щом плащаш и Каско/...за тези км. е по добре да ползваш ...,,ТАКСИ" ! И при мен е нещо подобно,но не мога без кола,защото от 44 години съм все ,,на колела" и с влана в ръце,въпреки,че за миналата година съм навъртял по-малко,отколкото за месец на времето....само...7 500 км... Данъка ми е 56 лв ГО. 170 ГТП. 40 Свинетка. 97 Гориво. LPG. 10/100 Масло /за смяна/ М 10 Д 4лв/л. наливно.... Колата купих на 9 години ,днес е на ....13 и 120 000 оригинал км. В момента ми дават повече отколкото я спазарих навремето....под една СРЗ.... Няма да казвам марката,освен,че е ИЗБОРА НА ЕДИН РЕАЛИСТИЧЕН БЪЛГАРИН, и с нея в момента съм готов да тръгна до всяка точка на Европа....

След като цената на кутия цигари е 5 лева която се пуши за ден, как може 100 лева за винетка за цяла година, да е много? То това тролене нещо вече мина всякакви граници::))) ПО-СКЪПИ ТРЯБВА ДА СА ВИНЕТКИТЕ И ВСИЧКИ ЧУЖДИ ТИРОВЕ ДА ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ НА БЪЛГАРИЯ!

да пушиш е прищявка и може да минеш и без нея, но колата вече е необходимост и не можеш да минеш без нея, защото с нея минаваш десетки километри ежедневно за да отидеш на работа, за която впрочем ти дават заплата колкото да не умреш от глад! И знай че София и тузарите в нея не са България и не са основната част от българския народ, без значение към коя вяра или етнос се самоопределят!

Защо в съседна Румъния /която влезе в ЕС заедно с нас/, където заплатите са двойно по-големи от нашите - годишната винетка е 54 лв. /при нас 97 / , а седмичната е 7 лв. /при нас 15/ Някой може ли да ми обясни !

Така е бедните винаги плащат по-скъпо!

Румънците си имат СОБСТВЕН ГАЗ И НЕФТ , а не внасят като нас от Русия;)

Какво общо имат добивът на природни ресурси с разходите на данъкоплатците за ползване на пътната мрежа, бе момко ?!

Спира ме ченгето и вика- Давай документи за застраховка, винетка, преглед. -Ми ето ти ги залепени на стъклото!? -Ааа не аз на лепенки не вярвам. -Ми за какво ги лепим тогава!?

За да има далавера от печатницата.

Абе тези винетки май съдът ги обяви за незаконни. Какво стана с изпълнението на това решение?

звънни по телефона, те ще дойдат!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

В твоя случай, еднократно седмична винетка до автоморгата и от там на автобусчето....

винетки - всичко е включено в цената на гориво, хем това гориво е по-евтино отколкото тука. В Румъния нищо не се лепи никъде - всичко е по елестронен път, набираш номара на колата и веднага излиза - платена ли винетката? В България задължително трябва да има куфарчета от тези, които ще спечелят конкурса за продан на тези винетки, от тези, дето ги печатат. Тези куфарчета отиват в ръцете на тези мутри, които им позволяват да се занимават с винетки.

тъпа даржава. По-лесно е да коментират САЩ и Русия, откоркото да оправят кочината си, дето всички управляващи и техните подлоги са навързани като свински черва, а прост народ се прави на неразбрал как го таковат отвсякъде.

Мда, плащаме данък МПС на общините. Резултатът е ужасни улици в градовете. Плащаме акциза на гориовото и купуваме винетки всяка година. Резултатът е ужасни изънградски пътища. Иправданието е, че парите не стигат. Истинският проблем е, че парите, които са предостъчно, се харчат изключилтено неефективно. Както всичики пари изхарчени от държавните и общиснките администрации. Докато не започнем да харчим парите добре, проблема няма да изчезне и парите никога няма да стигат. Ламята Спаска е ненаситна. Вскяка година иска все повече девици да излапа. :-D

Продай седалките на кочината, с парите купуваш винетка, а останалото хвърляш на моргата. Така и бакшиш ще ти остане

В събота си купих еднодневна винетка за 21 лв. Нещо май не съвпадат цените?

иди си купи двучасова, ще си на далавера!

КВА Е ТАЯ ЕДНОДНЕВНА ВИНЕТКА? ТИ ТИР ЛИ КАРАШ?!?

пипи кара маз!

Еднодневна винетка от 21 лева за 2017 и 23 лева от 2018 - точно както пише в статията, но кой да чете....

пак си го местят - от единия в другия ...... и свинетка си е пак нагрухана Свалете цените на едномесечната и тримесечната бе прасета такива - в момента са такива, че да си купуваш само годишната ....

Това винаги е било идеята и не разбирам какво Ви терзае. Същото е и в градския транспорт - годишна карта(лична) за цяла градска мрежа в София е 365 лв., тримесечната е 130 лв., а месечната е 50 (лична) или 60 (с право на преотстъпване)

Добре, че дебилите не усещат, как пак лекичко им го набутват. Винетката от 2017 важи до 31.12, тези които ще пътуват, ако си мислят че на 01.01 ще намерят някъде винетка ... "Предвидливите" ще се юрнат да си купят още в петък, ако въобще намерят стикери, това значи че винетката им ще важи до 22.12 догодина. И к'во праим сега?

Ти от ония 80% ли си или не можеш да четеш.

Много тъпо парче си Саше......, та чак вдлъбнато??

Ти някакъв генератор на фалшиви новини ли си, бе? Винетката за 2017 важи до 31.01.2018!

ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения bit.ly/2B5YZxA

Пригответе и парички за предни стъкла. Балъците купуват, печените си "берат", понеже е безнаказано.

portal

Аз не ща на магистрала... Искам си първокласните шосета (алетрантивни маршрути) от пътния ми данък... нещо релаността по тях нее както са каетгоризирани в картите :)))))

кога ще бъдат открити алтернативните безплатни пътища.

Никога. Дай суджука лош маряле!

Къде има безплатно?ааа, да сиренцето в капана за мишки. Куха лейка!

които купуват винетки от 97 лв. са закононарушители.

"През 2018 г. - за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени." Би било супер наглост, ако ги увеличат при това качество на пътищата в страната! Даже е редно да ги намалят след всички неприятности и трагедии, които се случиха след ново строителство или ремонт на пътища!

да си залепиш дневна винетка на стъклото е мазохизъм

то пропорционалната цена на три мрсечната винетка малко като за шест месечна идва ама карй, важното е да се дрънчи народа и да си мисли, че е на промоция

"принципът на пропорционалност" отново в действие в пълна сила. Сигурно, някога ще калкулират дневната 10 лв.

В събота си купих дневна винетка на цена 21 лева. Какви са тия цени в статията?

СЕДМИЧНА , НЕ ДНЕВНА

Ами продали са ти винетка за камион, братле...