Виктор Иванов - победителят в конкурса Web Report, който разби илюзиите на пенсионерите

Журналистът коментира защо няма да имаме високи пенсиии и къде грешат правителствата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за кво са ви тези пенсии?Да ги хвъряте от балконите?

илюзии е имал само журналиста, въпреки че всъщност подготвя хората словестно за нови грабежи

Пирамидата Понти......

Не виждаме никакъв смисъл от тези фондове. Какъв е проблема тези пари да се внасят в специално лична сметка в някоя банка по избор на осигореното лице. Нямаш право да ги ползваш преди пенсиониране, фондовете няма да ти вземат 4% такса всеки месец и имаш гаранция до 196 000 лева. Схемата е консервативна, но сигурна. Лихвата е ниска, но ялата вноска остава за теб и не зависи от борсовия късмет на някого!

Коко бели държави познавате, хеле в Европа най-вече, които са садисти към народа си???? Аз познавам една - България! Но какво еБългария? Ами това са Българите, живеещи в нея, барабар с турците и циганите. Кому да дирим сметка за злощастието си? Т.нар. българин се интересува само от чалга, пиене едне и еб@не! Нищо друго! Работа!? Забрави!!!! Гледа турско-цигански сериали, пие боклук, наместоя бира, слуша циганските певачки и техните извивки и с екефи! Младите моми се чекнат голи, момците се стригат главите и слагата таралежи под мишниците, обилно татуирани , и т.н. ... Кому да се надяваш и за какво? Държава без бъдеще! Ако Господ не ни оправи, турците и най-вече циганите ще съсипят хубавата държава България, з акоято младежи по на 20-25-30 гидини мряха и се бориха за свобода и благополучие. Уви! Сега е царството на идиотите!!!! Затова и ставащите млади Българи изчеват от блатото! С тях излизат и мангали и боклук! Но това вече е държавна политика! Насърчаван, обмислена, контролирана! ... нямало доклад за субсидиите и нямало да ги намалят ... НЯМАМ ДУМИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Комунистите не пропускат възможност да сложат прът в колелото на пенсионната система. Този тип статии си вървят от самото създаване на 3-те стълба. И да, много са стълбовете. Трябват само 2 - осигуряване с лична партида в пенсионен фонд и НОИ, което да дава минимална социална пенсия, колкото да не умреш от глад.

Кви комунисти пак бе тикватин проост боюв. Пенс. система ще фалира. Допълнителните пенсии удобно ще се стопят на следващата ик. криза и фондовете ще присвоят натрупаното. Остава ни НОИ, а там внасят все по-малко хора, при това не цялата вноска, защото част от нея е в частни фондове. Точно частни, а не обществени. Провала на пенс. система е факт. Към момента допълнителното пенс. осигуряване нищо не е натрупало, нищо не е капитализиралио и няма никаква готовност да започне и да плаща пенсии. В скоро време набори 1960 ще започнат да се пенсионират и проблемът ще лъсне. Дори всичко да внасяш в НОИ то много хора дават вноска и в частните фондове, което прави НОИ да закъсва още повече и солидарния принцип ще прецака даже тези със 100 процентови вноски в НОИ. Демокрация и либерална икономика - това е положението. Свиквайте от сега. Пенсии няма да има. Каквото си избирате на избори - такава ще ви е и пенсията. Шайкаджийска. 1 хляб и 1 мляко. 2 лева на ден. Това ви е бъдещето дебили. Сами си го изковахте. Целия народ е изпаднал в десен идеологически сън. Ще се събудите гладни от този сън, чак на пенсия и ще е късно.

Комунистите създадоха и управялваха пенсионна система! След тях, седесарите с иван черния и после царски люде, накрай гробарите - сринаха България! Да тези са продукт на бкп-то! То и няма как да иначе - бкп-то избиваше и унищожаваше всчики дето не мислят както тя иска! Садистича банда!

Браво, браво , бравооооо

Нещо явно съм пропуснал - защо да има с 20% намаление на пенсията от НОИ и каква е връзката с доп.пенсонно осигуряване?

Просто вноските в НОИ са по-малки, защото голям процент отива за частните пенс. фондове по новия закон, мисля бяха 30 процента. При по-малка вноска в НОИ, ще има и по-малка пенсия. Дори някой да си внася цялата сума в НОИ все тая - там ще има още по-голям недостиг заради частните фондове и пак няма да има читави пенсии. Като гледате къщите за тъщи правени законово, по правилата на ЕС защо мислите, че при частните пенс. фондове ще е по-друго. Аз не им викам допълнителни и обществени и т.н. Те са си частни. Някой се облажва яко. След някоя криза като 2009та удобно ще си измият ръцете - фалирахме. Инвестициите пропаднаха, пенсиите ви се стопиха и край. Демокрация. Дясна либерална демокрация. Тя така изглежда,не както ви лъжат, че била много хубава. Хубава е за шепа хора.

Казах ви,че няма как да ми дадете вашите пари и аз да да мисля първо за вас.Приложете го към пенс. фонд и се сетете какво ще остане за пенсиониране

Виж резултатите.До скоро частните фондове посочваха печалба по-голяма от инфлацията.С наближаване на плащанията станаха на загуба.Нищо не остава за пенсионерите

Е тека е, с поне три регистрирани откраднати пенсионни фонд,а пълни с милярди златни левове, от куманягите. Кой е тоя луТ, да внася вноски, като се знае, че щом се понапълни фонда и куманягите го опразват, и айде пак немало пари. Последния път като го опразниха, нулираха на пенсионерите пенсиите към минималната, и ги презичизлиха към вноските на номинално работещите и прехвърлиха целото плащане на активно работещите. А пенсионния фонд си беше трупан и хората си беха внасели вноските некои по 40 години, некои и повеке. Тфа е. Куманягите дебнът сека банка да я изпразнът, и секи пенсионен фонд, и секо дребно събрано нещо да бъде откраднато, който не го е разбрал, нека бъде обран, за 100 години грабежи, ако и това не разбрахте, ми нищо нема ви помогне.

lu4ka

Услужливо къса памет. Костов преа пенсионерите.

Ккато стана ясно от статията, но ти от не

Да чуем как Костов е прецакал пенсионерите? Това "награденото" журналистче, май нищо не спомена какво е трябвало да направи Костов, а дежурните опорки - не трябвало така, а нещо друго, ама и той не знае какво. Важно е, че Костов е виновен, а Костов ви спаси задницуте да не стъе сега Донецк. Пенсията от НОИ се базира на приходи от работещите. Колко са тези приходи, колко са пенсионерите и можеш ли да разделиш едното число на другото? Едва ли?

Този "журналист ",по-скоро ,го разбирам като говорител на правителството ! Да не го каже бате ви Бойко,ами уж "независим журналист" !

Какво се оплаквате??? Който е гледал Владимир Владимирович днес може да е разбрал, че руски пожарникар в Калининград (който по ирония се намира насред ЕС) получава 400 лв. заплата, а Владимир Владимирович го успокои, че ще му я вдигнат до две години на 600 лв. Също така даде с гордост пример за пожарникари под пагон (явно там има и такива които не са под пагон) , които взимат по 900-1000 лв. В същото време учители му се оплакваха от заплати по 250-300 лв.Представете си пенсиите им какви са!!!

Нас не ни интересува какво е казал Владимир Владимирович ! Нас ни интересува,какво е казал Великият ЕС,в който членуваме вече 15 години,и все назад вървим ! Скоро ,май ще завиждаме на руснаците,за големите пенсии !

Ти вървиш назад, некадърник,,,,,

Нищо не ти пречи да се осигуряваш допълнително в пенсионен фонд и да не разчиташ на универсалния или на НОИ. Но я да позная - не работиш, но искаш виока пенсия като одъртееш.

Браво на момчето! А бе друго си е някой да каже, че царя е гол. Не , че не си го знаем де...

Има няколко обективни фактора, които развалят нещата с пансиите - 1.Ниска раждаемост 2.Ниски доходи и непостоянна заетост за значителна част от населението. 3.Изцяло грешна концепция от страна на управляващите. Няма причина пенсиите да идват предимно от осигуровките, може да идват от един значително по-висок корпоративен данък. Така ще може и да се свали пенсионната възраст, очевидно е, че при този модел колкото и да се вдига няма файда. Да не говорим за отрицателните последици на високата пенсионна възраст върху връзката между поколенията посредством елиминирането на бабите и дядовците от отглеждането на децата. В тази редица е и опустяването на селата. Както във всички сфери и тук проблемите идват от умишлено наложени грешни постановки.

От 24-годишна възраст се осигурявам на максимума - това прави по около 570лв. на месец (внесени от мен и работодателя), за 41 години (ако пак не вдигнат възрастта за пенсия) това прави малко над 280хил. лв. , които държавата ще прибере. Чисти пари, без да се смятат лихви и т.н. Ако приемеме че живея до 85 години (тоест 20 години след пенсия) - ще получавам ли 1150лв. пенсия? Отговора на всички ни е ясен - и именно за това не виждам никакъв смисъл от пенсионната ни система. По-добре да не плащам стотинка за пенсия и сам да си управлявам парите.

Нещо като сам си отговаряш. Първо би трябвало да вземеш тавана на пенсията щом плащаш максималните осигуровки. Второ, разберете го веднъж за винаги, в тези системи, пенсионна, здравеопазване и образование в Европа поне смисъла е всички, които работят, да вкарват пари и всички които имат нужда да получат определен минимум от ползи. Така че хората които плащат най-много, ще вземат лично те по-малко от колкото са допринесли , но с плащането в системата, ще решат социални проблеми, които ако не бъдат решени, ще доведат до проблеми за всички. Въпросът тук е, не иска ме ли да плащаме повече? Отговорът е ясен, не искаме. Но не защото не искаме проблемите да бъдат по-добре решени, а защото не вярваме в институциите си. Имаме нужда от ново управление.

Avatar952

Бих искал да имам право да избера да плащам или не - пенсии, здравеопазване и всевъзможни други "социални придобивки" би трябвало да са избор, а не задължение. И не бих искал с моите пари да издържам определени "групи", които ако зависи от мен дори не биха съществували.

до Аватар, Общо взето така е в САЩ и републиканците държат на това (всеки се спасява сам, грубо казано), докато демократите (по социалистически) искат равн достъп до здравеопазване и т.н...... това е американски проблем, който дрънчи поне от 20 г.

Avatar952

Това не е американски проблем - това е проблем на глупавите и мързеливите. Ако някой получава пари без да е работил (примерно безплатно здравеопазване), значи някой друг работи без да му се плаща за това (този дето си плаща здравните осигуровки а не получава адекватно здравеопазване). Демократите като всички други социалисти са ясни - обичат да харчат пари, които не са изкарали, за да са доволните техните избиратели-паразити. В тоя ред на мисли и здравеопазването ни е същото, като пенсионната ни система - плащам 2880лв. здравни на година без да получавам нищо срещу парите си, само за да може определен етнос-избиратели да се лекуват безплатно за моя сметка.

Когато всяка коза е свой крак, стадото го изяждат вълците. А вие не ставате и за стадо!

Ам чи кой шъ рани сиганите бе бате.

Е, сега вече и врабчетата разбраха, че часните пенсионни фондове са поредната измама. В БГ всичко, наречено ФОНД е измама. Примери: Фонд за гарантиране на влоговете, не гарантира влоговете в КТБ. Сребърен фонд, потъна в неизвесност. Фонд Земедели, кражби и къщи за тъщи. Европейски фондове, корупция и фрапираща неефективност, фонд Юнкер дирекно в джоба на олигарх. Щом има фонд, то той задължително трябва да се разграби - основен закон!

Правилно, и за мен " фонд " е мръсна дума!

Иван Костов е виновен и евала на този журналист, че го казва в прав текст. Ако не беше той ограбил пенсионерите (но не и реститутите), нямаше сега да е на този хал системата. А, че всички след него крадяха от НОИ - това е друга тема, но не оправдава престъплението му.

Да ни обясниш как е ограбил пенсионерите? Някакви пари ли са били останали от комунистите преди него, от които са се плащали пенсии? Имаш ли идея как работи пенсионната система? Едва ли? Онова "награденото" журналистче и то така е в час, като тебе!!

Парите са създадени от кабалата за да ни манипулират и държат в робство. Докато хората не го осъзнаят спасение няма.90% от населението живее в мизерия дори и тези които работят.

Искам да съм чилиец...в най добрата пенсионна система в света! Създадена от някакъв си генерал Пиночет, който май беше изтрепал едни на един стадион дето искали българската пенсионна система!... Обаче нъц!...Като истински индивидуалист ще се справям с чаветата, разхвърчали се по света!..:)

Някъде в размишленията си авторът на статията бе написал: "...на смяна на системата не може да се разчита". Но аз мисля, че само смяна на системата /не тази, която автора има предвид/, а тази, която ни натресоха новите задокеански братя преди 30 г., ще оправи и така нареченият "бизнес" и корупцията и престъпността и пенсионната с-ма и сивия сектор и безработицата и емиграцията и циганизацията и пр. и пр.

Всъщност този организиран хаос ни е натресен именно от бившата ДС, зад която знаем кой стои, той пък управлява една огромна страна с големи ресурси, но икономика по-малка от Италия. Това си е замисълът от самото начало - умишлено да се насърчава престъпността и корупцията, за да ги свързват хората с демокрацията и това, че вече има свобода. Всички икономически лостове си стоят в ръцете на същите другари, които ни управляваха до 1989г. И планът е пак в тях да си бъдат и след планираното връщане на диктатурата. Може за радост на простолюдието да жертват някои пионки като Иван Костов и Боко Тиквата. Но кукловодите ще си останат същите, просто ще върнат забраната да се пътува, обикновените хора да имат собственост, да мислиш различно от вожда и Партията. А тези отгоре ще имат отново абсолютна власт и критиката ще бъде невъзможна. Обикновените честни хора не ги чака добро и след предстоящото връщане на диктатурата и поставянето ни (официално, иначе неявно винаги сме били) отново в подчинено на Русия положение.

Плачете си за комунизъма, нали. Да има кой да ви казва кога да ядете, кога да спите и кога да се плодите. Да де, ама той се самоуби. Та се хващайте за работа и стига сте чакали наготово.

писна ти и на теб да гладуваш по тия НПО-та :D :D Друго си е Главболгарстрой...

Не сме наивници и не ядем доматите с дръжките - отдавна сме забравили, но все пак аферим за напомнянето. Е С - здравей! И ти, Шенген!

в какво ще инвестираш бе каун в имоти? кой ще ги купува ела в провинцията и ще ти дам имоти за без пари ти само да ги отремонтираш ахаха

Винаги ще си останеш каун ! Глупак като теб не може да живее добре дори с имоти не спечелени собственоръчно!

Леле колко си тъп! Инвестирай в каквото искаш. Имотите са добър избор. За това се нарича дългосрочна инвестиция. Докато се пенсионираш цената на имота ще се е покачила или най малко ще си запазил парите си въпреки инфлацията.

Тва трола е интересно творение на природата. Преди 20 години, примерно, си купил къща с двор нейде из Северозападна България. Колко ли струва сега? Малоумието на трола очеизвадно не му позволява да осъзнае реалността. Дългосрочна инвестиция би могла да се нарече и покупката на пакет тоалетна хартия, намален. 24 + 6. Или 18 + 4. Все тая.

В никоя държава няма да си получиш като пенсия и половината от внесените осигуровки. Това означава, че е несравнимо по-добре да си внасяш сумите в сигурна банка или разумно безрисково инвестиране. Цялата сума и по всяко време е твоя или за наследниците ти. Ако очакваш справедливост и печалба от рекетьор каквато е държавата значи си луд!

Но, спестените пари са паметник на изживени удоволствия.

Много бъркаш, смехурко! Спестените пари са пропуснати удоволствия!

Хора, като ви напънат да работите до 65 години при продължителност на живота в България около 75 години, десет години, на хляб и кисело мляко ще ги изкарате някак. Няма страшно. А някои и ... по- рано. Първите сто години ще са така, после ...ще му мислим.

До всички млади хора в България, докато можете газ в чужбина в България не става. Аз работя в голяма американска компания, ще Взема три пенсии, и едни пари накуп като се пенсионирам. 1. Ще взема пенсия от държавата - около 1800€ 2. Пенсия от работодателя (Работодателя ми събира 2,5% на моята заплата в специален фонд, за 31 години ще се съберат около 80000€, без лихви) - пенсията трябва да е около 500€ на месец 3. Имам лична пенсия (всеки месец давам от брутото си 200€, работодателя още 80€) - това ми е лична пенсия която ще бъде около 600€ Като събереш 1 +2 +3 около 3000€ ще ми бъде пенсията. Отделно всичките ми извънредни часове се събират в специална сметка, около 100 000€ ще взема накуп. Това са реални цифри за човек с висше образование. За работниците са малко по ниски с около 25%. Пак е несръвнимо.

Ако искаш да разсмееш Господ, кажи му, че имаш планове за бъдещето.

И като пукнеш кой ще вземе пенсиите ти, отворко? Язък, че са те драли с такива суми всеки месец!

Ако не стигна до пенсия, парите от точка 2 и 3 както и за извънредните ще вземат наследниците ми, децата и жената. Ако пукна преди да навърша 10 години като пенсионер, също така те ще вземат остатъка, ако е след 10-та годишнина нищо няма да вземат. Ако не стигна до пенсия, или като пукан ,съпругата ми ще взема 65% от парите по точка 1, ако тя има право на пенсия. Общо взето това е.

И като се събудиш отново на тръстиката до следващия сън!

В Германия днес е почивен ден, и времето е малко лошо, така че ще ви подразня още малко. :) И все пак българина трябва да осъзнае колко е зле. Това че има ракия в мазето, и кара 20 годишен таралясник, като е минал преглед само като е занесъл документите на колата, може да плуе по илиците и да псува и обижда наред, не е повод за гордост.

... да обяснявате на а) прости и б) злобни хора как функционира моделът в мнозинсвото страни в Западна Европа ... няма смисъл. 90% от българското общество (а тези драскази на коментари в сайта са представителна извадка на обществото) е посредствемно и си залсужава съдбата - многознайковци, които вместо да провяерят в Гугъл, че което сте написал е вярно (понеже няма как да знаят от собствен опит, защото са продавачки или шофьори в градския транспорт и никога не са ходоли дори ин на екскурзия в Европа) и да Ви благодарят, че им отваряте очите - сипят злоба и тъпотии! Еми такива си заслужават съдбата описана в статията.

Викторчо, когато ти дойде време за пенсия няма да вземеш НИЩО! Да, ще имаш докимент за 2500 на месец, ама няма да ти ги плащат, щото нема пари! Тогава ще бъдете само милицюнер, мангасор, милицюнер, мангасор и един двама заблудени като тебе! Впрочем, някой частен пенсионен фонд, ако не е фалирал("престуктурирал" както му викате ж..(ф)урналята, хе..хе..) щи отпусне 20 еврака. И тогава пак напиши статия. Пиши ...пиши.. още от сега я почвай!

Бай Ставри, не си прав! Вземаме се в ръце, и на следващите, по следващите и още по по следващите избори БСП ( това са твоите хора) печели. И нещата ще се оправят като с магическата пръчка на Хари Потър.Средната заплата става 2 000 лева, пенсиите по 1 500 лева минималната, защото пенсионерите гласуват за БСП, а другите заплати, както казваше министър Големанов от "Големанов" на Ст, Л. костов, над мен - небе! Задължително излизаме от ЕС, защото трябва да се напечатат пари за всички хубави неща, от "Визия за България" и пей сърце! Чакам изборите и гласувам за БСП!

Пенсионната система е просто поредната пирамида, криеща се зад фасадата на "държавата". Грижете се добре за децата си и внимателно ги възпитавайте, като им давате пример как вие самите се грижите за родителите си, за да може после децата ви да се грижат за вас. Това е "пенсионна система" доказана през хилядолетията.

"Ако осигуряването беше нещо добро,то нямаше да можем да се вредим от циганите да се осигуряваме!Да,ама циганите НЕ се осигуряват,следователно-не е добре да се осигуряваш в БГ".Пауло Коелю

Оооо Слава Богу че се осигурявам в чужда държава, и в всеки момент мога,да видя колко са ми вноските...и е хубаво че втората пенсия не ми е задължителна

Особено за политиците, които ще искат равна пенция във всички страни от ЕС! Все едно не са чули, че пенсията зависи не само от годините на осигурителния стаж, ами и от осигурителната база. Ако си се осигурявал 40 години средно върху 200 евро, а друг 40 години средно върху 2000 евро, то ти е редно да получиш 10 пъти по-ниска пенсия от втория!

Аз не разбирам българите, насъскаха децата си против България и ги пратиха зад граница сега същите ги гледам се сополят по летищата и дундуркат внуците си, които ще видят след година- две “живот и здраве”, и пак същите продължават да плюят по България и най- интересното и шизофреничното - продължават да искат високи доходи/пенсии... ами няма как да стане, мамо и татко. Аз съм на вън и работя за чужди, така ме научихте от дете.

са си тука - Бочковци и Цецовци - не ги брой за наши - строят си голф игрища с басейни и фалират банки и фондове, та затуй мама и тати страдат! Какво, да си оставят и децата ли, та да им бачкат без заплати по черноморските хотели ?

Като работиш в странство и изкарваш добри пари, все ще ти се откъснат от сърцето $500 за мама и тате.

На това ли се надявате? Децата ви да ви издържат на всичкото отгоре??

Това, което казва човека е логично, но ми направи впечатление, че не говори за демографския срив. Когато в страната на 2-ма родители се пада средно по едно дете няма пенсионна система в световен мащаб, която да компенсира. Няма как 1 работещ с данъци да дава пенсии на 2-ма пенсионери.

Е как да няма - просто пенсийте ще са доста по-ниски от заплатите на работещите - честно казано е неизбежно - кат няма млади така ще е.

То това от години е ясно. това са поредните пирамиди в Б-я. Кой и защо ще ме задължава да се осигурявам в частен фонд ? Държавата ме задължава да си влагам парите в частен фонд срещу мъгливи обещания. Фондовете могат спокойно да фалират и ще го направят. Вижте че те още от сега отчитат доходност по - ниска от инфлацията , това е смешно,. В статията цифрите даже са завишени. Никакви 45 лева няма да получаваш пенсионер, Едва ли и 9 лева ще получава, като втора пенсия, и само ако фонда ми не фалира, срещу което няма никаква защита. Освен човек да прехвърли парите си в НОИ друго какво му остава? И д ане чака да стане на 60сет години. И така няма да забогатее, ама съвсем пък другото е бошлаф

Честна статия, но според мен оптимистична . Положението ще се влоши и от допълнителни фактори.

А как ли се правят спестявания. и на колко години ги изяжда инфлацията. Днешните работещи дори жилище на успяват да си построят. Не тези които имат по 3-4.

PEYTSCH

Имах съсед-германец от Източен Берлин. Той работеше като зъботехник за по-висока пенсия и щом я получи в Баден-Вютремберг си замина обратно...Това го правят милиони бивши ГДР-граждани...Даже скоро обявиха, ч населението в бившето ГДР е намаляло на нивото на...1905 година !!! Тези българи които така обичате да ги ругаете, че са гастарбайтери в Германия само за няколко години заработват от отчисленията си пенсиики от порядъка на 200-300 евро. Като се прибари и българската пенсия от 250/300 лева, се получава една задоволителна пенсия от 900/1000 лева...А ако живее н работи и се осигурява поне 8 години може да получи планираната за 2019 година Пенсия от 924 евро. Плюс бългсрската. Е, присмивайте им се...Били родоотстъпници, а ?

Малко си в грешка, за няколко години може да имаш пенсия 200-300€, ако получаваш 2 пъти средната заплата за германия която е 3800€ значи 7300€, Като се има в предвид че над 5700€ на месец получават само 15% от работещите в германия сметни колко българи вземат 7300€.

Баща ми и майка ми са от няколко месеца пенсионери - взимат по 900 и няколко лв пенсия - не е толкова зле като се има предвид, че примерно има хора работещи за по-малко на месец.

А от следващия месец ще взимат по 1200. Като се има предвид, колко години несправедливо са ограничавали реалните пенсии, изчислени на база реално внесени осигуровки, картината придобива друго измерение.

Интелигентни хора, членове на партията, до края устискали на ръководните постове в държавните фирми. Лошо няма, да взимат хората, лесно ли е да се управлява то'я калпав материал.

Втора пенсия ли?! Когато дойде време да изплащат втората пенсия всички пенсионни фондове ще фалират! Ще видим втора пенсия през крив макарон!

Разбил бил илюзиите. Гръмко заглавие за една отдавна известна тема, дори и за най-неориентирания човек в България. Затова и никой не се осигурява на реална заплата, стига да има тази възможност. Някой не е ли взел награда за тема, свързана с геометричното увеличаване на престъпността от циганските гета в България, живеещи извън закона? Явно не, защото такава тема няма, няма и да има.

Всички тъпаци, вероятно и грам неразбиращи от осигуряване, веднага коментират, че това било поръчково, че журналистите били купени. Ок - може и да е така. Направете си труда да прочетете статията му и го оборете с аргументи, а не с пяна на устата

?4 ЧАСА И ЧИСТА ЖУРНАЛИСТИКА - ТОВА Е НОНСЕНС !

България и журналисти - ХАХАХАХАХАХАХА

То само победители в този конкурс.