Пътен полицай заснет с подкуп (обновена)

Полицай от СДВР бе заснет как получава 20 лева подкуп от спрян за проверка шофьор в столичен квартал. От МВР съобщиха, че започнало дисциплинарно производство.

Обратно в новината

Коментари - Пътен полицай заснет с подкуп (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ако съм на мястото на ченгето този папарак ще го обезкостя в съда!

ОТКРИХМЕ ТОПЛАТА ВОДА! Браво! Абе нещастници що не си зададете въпроса КАК този полицай взима подкуп?! Опря пистолет на главата на тези водачи?! Сложи им белезници и взе портфелите им?! КАК стана това?! Подкупа мили нещастници е двустранен процес....единия дава защото знае какво е нарушил-другият взема защото е хванал първия.....Това на ЗАПАД и на ИЗТОК го няма или е сведено до минимун от Държавите с две прости,но за Вас- много сложни думи: Платен полицай и яки закони! Вие гледате 20 лв дадени на полицая а не виждате 20 милиона взети от министърпредседателя.......за това права е приказката: НЕ НАРОД а МЪРША! Това сте Вие нещастници......

Шофирам от много години. У нас и в чужбина. Имам право да получа някакъв си талон с "цвят различен", който ми давал някакви права. Не съм си направил труда да го получа. Защото правото на пътя е уредено със закона и правилника, а не от мен. Защото, с уважение към служителите на КАТ, считам, че 99% от тях си вършат отвратителната работа да ни "вкарат в пътя". Това, че ние искаме да не се съобразяваме с правилата и да си платим "за което", води до подобни "сценки". И до излизане от пътя, често с неблагоприятни последици. В интерес на истината съм "залавян от органите, следящи за реда по пътищата" при правенето на дребни нарушения. Не съм наказван, защото съм си признавал и съм обяснявал адекватно защо се е стигало, примерно до "чупене=нарушаване" на някакъв "пътен знак". В резултат съм получавал такива "проповеди" от служителите на КАТ, че няколко от тях помня и до днес. Като например "Като много бързаш, колега, сигурен ли си, че ще стигнеш навреме?".

Четох изявлението на жената на крадливия полицай и учудвам чо за нахалство . Ако и жена му етака като него е тогава няма проблем.

Нищо приятели,плюйте по прибирането на пари от полицаите.Аз гледам и от друга гледна точка.После вместо на тях да дадете 10-20лв,ще давате по 100-200 лв на Бойко.Той няма да ви се разсърди

Не е ли време за Детектора на лъжата? Да отървем момчето :)))

Не оправдавам полицая ни най-малко,но това ли е грабежът на деня. Защо някъй, който е взел 20 лв. подкуп, го уволняват дисциплинарно, а тези, дето откразоха 4 млрд. от КТБ, не само не ги назакват, ами същите сега ще тупнат тия пари на гърба на българина като нов заем. Защо никой не търси изнесените пари в офшорки и т.н.Защо никой не разследва как се купуват и продават цели партии, политици и т.н.

kirchevo

Дай по твойта тъпа логика да си продължаваме да крадем на дребно понеже големите крадци не ги закачат така или иначе.Ти да не си милиционер бе, я си кажи

ако се почне от това и се реши и има нетърпимост ще дойде такава сила, че следващите проблеми ще се решават с лекота. нещо което ти няма да разбереш, не се опитвай, пиша за другите читатели макр и в реплика към теб. в УК за откраднати ми 40 звъня на спешния номер, прехвърлят ме към полиция, обяснявам случая, питат ме дали искам да съдя крадеца, казвам да, обясняват ми да изчакам полицейски екип, идват 3 полицейски служители, двама мъже и една жена, подсигурили са се за обиск и на мъж и на жена. извинявам се, че им губя времето и са ангажирали ресурс надхвърлящ кражбата. обясняват, че ако днес спрат кражба за 40 дори да им струва 400 утре няма да им се налага да разследват кражба за 4000. но го разбра нали, сложно ти идва, ТОВА ЛИ Е ПРОБЛЕМА не се тревожи , хората са различни, има място за всеки, за теб също.

Един като този преди години ме държа към 2 часа с един и същи въпрос - кво ще прайм, та кво ще прайм. И аз всеки път му отговарях - според мен няма нарушение, но щом смятате, че съм направил нещо нередно ми напишете глоба. В крайна сметка си дадохме един друг тълкувания на 1-2 закона и ми написа фиш.

предполагам, че по-голямата част от времето е минала в писането на фиша. тези са полу-грамотни. те и за това гледат да вземат подкуп - за да не им се налага да пишат... ;-))))

това наистина е не само адски шокиращо, но и една най-долна манипулация! в действителност, филмът нарочно е пуснат на обратно, за да се остави у публиката впечатлението, че полицията е подкупна! още утре полицаите ще минат на детектора на лъжата и с това ще докажат, че в действителност водачът на мпс е взел пари от катаджията. я!

Имах шеф датчанин. Когато дойде беше честен, стриктен, справедлив. След две години го уволниха за злоупотреби. Нито полицая ще спре да взима, нито аз да давам докато нямаме страх и респект от законите. Обичам си страната, но плюя на държавата.

В съда двамата ще кажат, че са гей двойка и са си предали любовно писмо. И случаят ще приключи, а полицаят ще го уволнят заради ориентацията му, но без да губи заплатите при пенсиониране.

Поредният нещастник-полицай...

Колегите и началниците му били шокирани........... Това се казва НАГЛОСТ!!!

link може би това е начинът!

това за ченгето е едно на ръка. както казват, луд е не този които яде баницата, а този които му я дава. стига сте давали подкупи на ченгетата! от водачите почва - те като не дават - ченгетата няма да вземат. то е ясно че голяма част от тях са корумпирани, но те са корумпирани от вас, драги колеги водачи. аз когато бях в българия за 1 месец - 4 акта за превишена ми написаха - нито стотинка не съм бутнал. платих си ги като бял човек, защото и вината си беше моя. не може хем да им буташ пари в ръцете, хем да ревеш че вземали. следващият път когато те спират - вземи си акта и аз ти гарантирам че ченгето няма да вземе и 1 стотинка подкуп.

не мога да разбера новия министър на мвр манекен ли е.

не бе красив е и толкова.....

Абе, що му мислите, дайте му 20 заплатки, пенсийка и да оди да дреме кат охрана. Па нека му е зле. А ако още е недоволен и добре е изучил занаята на полицая, ще намери хляб и у обирджиите.

веднага уволнение. никакво пенсиониране, да има да взима тези огромни праи, които им дават при пенсиониране.

пари

Дали този полицай, ако намери портфейл на улицата, ще потърси начин да го върне на собственика му?

надевай се.

Яс съм намирал,признавам-требе да съм честен че не беа много...ама ков баварец си земах после-а си е*е мамеро...

Браво на видеоператора! Почти 100% съм убеден, че е бил жертва на въпросният полицай и си го връща тъпкано. Но, това е маловажно. Важното е, че ще има наказани и поука за пътните полицаи! А желанието на престъпника да се пенсионира и вземе 20 заплати пък е признак на безпринципност на най-висша форма на наглост. За това трябва да има отделна присъда.

..."Клипът шокира и мен, и колегите, които са му преки началници, обясни началникът на КАТ-София Тенчо Тенев... A стига бе !!!

Този полицай ли е олицетворение на корупцията в обществото? Той ли подрива основите на демокрацията? Не го оправдавам за гнусното му деяние и нека да си носи кръста, но считам, че като говорим за корупция следва да започнем от най-високо ниво - от политиците ни.

Правилният отговор на въпроса ти: "Този полицай ли е олицетворение на корупцията в обществото?" е: "И този полицай" А дали ще почнем от най ниско или от най високо ниво, не е важно, по важно е до къде ще стигнем. С такова мислене като твоето е ясно , до никъде. Ти винаги ще намериш от какво да си недоволен!

МНОГО ВИ МОЛЯ, ДА НЕ ОБИЖДАТЕ РОДНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ,ЗАЩОТО! 1.ТОВА НЕ Е ПОДКУП, А ЗАСЛУЖЕН БОНУС ЗА УСЪРДИЕТО, КОЕТО ПОЛАГАТ НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО! 2.ВЛИЗАЙКИ В ДЕЛОВИ ФИНАНСОВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С НАС ,ТЕЗИ ЮНАЦИ НИ СПЕСТЯВАТ ХОДЕНЕТО ПО МЪКИТЕ В КАТ! 3.ВМЕСТО ДА ГИ ДАДЕШ ТЕЗИ 20 ЛВ ЗА ЕДНА СВИРКА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО, ТИ ПОДПОМАГАШ СЕМЕИСТВОТО НА СТАРШИНКАТА,КАТО ПРОЯВЯВАШ, ХУМАННОСТ И ЧОВЕЧНОСТ! 4.ТАКА СЕ ЗАВЪРЗВА ЕДНО КРЕПКО ПРИЯТЕЛСТВО ОТ КОЕТО И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМАТ ИЗГОДА! 5.НАВРЕМЕТО ЕДИН МИЛИЦИОТЕР,БЕ ПУСНАЛ РАПОРТ С МОЛБА "ПОРАДИ НЕДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,ДА БЪДЕ ПРЕНАЗНАЧЕН КАТО ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ"! 6.ПОРАДИ НАШАТА ДЖИГИТСКА АРУГАНТНОСТ И ЛОША ДИСЦИПЛИНА ПРИ ШОФИРАНЕ,ВСЕКИ ЕДИН ДЕН НИЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ХРАНТУТИМЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА КАТ,КОИТО НЯМАТ НИЩО НАПРОТИВ ОТ ТОВА! СПАСЕНИЕТО ОТ ТАЗИ ВЗАИМНА ЛЮБОВ Е САМО ЕДНО -ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА НА ГЪРЦИЯ ДА СЕ ПРИЕМЕ У НАС!!

видеото е пълен фалшификат,и опит за уронване авторитета на мвр !

Kак ,как - я пак ... "yронване" на кое ?????????

нали измислиха зкон, че никой няма право да те снима без твоето съгласие, ако не си публична личност и не си на публична изява. милиционерчето е не за пенсиониране, а за дисциплинарно уволнение. само, че да се спазва закона - оператора да бъде подведен под отговорност. все пак този закон не ние сме го измислили и катог о има трябва да важи за всички!

"Чл. 3. (1) Дейността на МВР се осъществява въз основа на следните принципи: ...... 3. публичност и отчетност" Снимайте хора. Само така може да се надвие инстинкта за самосъхранение на родната милиция

ако спрът корупцията в полицията и контролът остане същия тогава смъртността от ПТП ще падне с 80%

ПОДКУП ЛИ-ИЗЛИЗАШ ОТ КОЛАТА И БОЙ ДО ПОБЪРКВАНЕ.ВЗЕМИ МУ ЗДРАВЕТО И ТОЛКОВА ИНАЧЕ УПРАВИЯ -НЯМА.НА НАЙ-МЪРЗЕЛИВИ И НЕКАДЪРНИ ХОРА/ЗАЩОТО СВЕСТЕН ЧОВЕК НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ПОЛИЦАЙ/НИЩО НЕ ДАВАЙ-САМО РИТНИЦИ ЩОМ СИ ПОИСКА ПАРИ.

В Европата и САЩ такъв полицай ще загуби изцяло пенсията си! А при нас хем ще получи 20 заплати накуп, хем ще получава максимална пенсия! А после ни хвърляйте прах в очите, че нямало пари за коледни надбавки на пенсионерите! Ей от такива трябва да се вземат парите!

Ти не прочете ли, че е започнало дисциплинарно производство срещу полицая, за какво пенсиониране и какви 20 заплати говориш? От тук нататък няма да вземе 1ст. повече.

Както се казва - А дано, ама надали! :-(

Сега, като ги направят и повече като бройка, при това дошли от кол и въже, ама с връзки, ще са още по- гладни- конкуренцията е голяма, а дойната крава, в лицето на народа, е все по- бедна. Направо ще е сеч.

подал молба за пенсиониране ..... ще се платят и 24 заплати при излизане в пенсия ..... от бюджета, събран на наш гръб. за тези случаи трябва да си губят правата и 1 година затвор. Само така ще се пресекат. Нека видим образец от Китай... но .... Китай върви напред.... и има защо

Нали им забраниха да спират колите току- тъй, защото при проверката се оказа, че 99 % са такива като този, където не може да се движи под тежеста на тлъстото си коремче?! Или сега има акции под благовидния предлог "Зимни гуми" или "Колани"- за наше благо, или п росто "Европейска проверка" както ми отговори един полицай, след като ме спря и го попитах от къде на къде?!

Сега ще го пенсионират с изплащане на 20 брутни заплати, след което ще почне работа като пенсионер-чиновничка в някоя от безбройните административни служби към МВР - хам заплатка, хем пенЦийка. Рахат за шапкарите.

Тя цялата администрация им и от такива тежко наказани и приятели и роднини.

И 125 милиона от бюджета отиват за такива негодници.

Че кой друг освен негодници ще се навият да пазят 240-те разбойника на жълтите павета.

Обзалагаме ли се ,че част от парите,които виждате в клипа ще отидат в господин директора на СДВР ??? Питам ... и отговор не искам !

Вече! Ама нищо не може да се докаже- директор не се става току тъй!

АбсЕлютно (както казва Башмайстора) - системата НЕ търпи честни служители или иначе казано или взимаш и делиш с останалите по веригата или си "аут от чадъра"!

Навремето искахме да снимаме полицаите, проституиращи- опс, патрулиращи по " Пиротска", в близост до наркоманския център. Взимаха парите от пласьорите нагло, спокойно, през прозореца на патрулката, през деня, без да се крият, защото знаят, че нямаме право да ги записвами и записа няма да е доказателство в съда. После се разчу, че подготвяме жалби къде ли не и тях сякаш крава ги изблиза с езика- изчезнаха и наглите пласьори, и подкупните полицайчета. В случая, и водача като нищо ще го осъдят- за даване на подкуп, но това може да стане в бяла държава, а не в негърландия като България.

Какво пенсиониране. Такива "полицай" трябва да се уволняват веднага и да нямат право поне 10 години да заемат длъжности като полицай, инспектор и други свързани с упражняването на контрол и глобяване от тях. Също да губи правата си за по ранно пенсиониране. Дори трябва да получи и ефективна присъда. Видяхте ли сега защо и 1000 лв. да стане глобата, пак ще има нарушаване на правилата за движение по пътищата и не само. Проблема не е само в шофьорите, пешеходните, ами и в такива "полицаи", които не си вършат работата.

Пуснете го на детектор на лъжата, дайте му кисело мляко и осъдете шофьорите!

Не е възможно това да е наш полицай ! Те не са такива ! Много умел монтаж... Абе направо това си е българската реалност, ама като Ви казвам не вярвате. Вие какво очаквате при такава дупка в министерството на милицията. И увеличение на заплатите искат.... , като допълнение към заплатата.

А някой да му е давал разрешение да ни снима ? Този папарак трябва да бъде осъден ефективно.

Мноо ясно. Незабавно ще издирим и привлечем под отговорност този гражданин, драстично нарушаващ СРС, МРС, кодекса за защита на служителите на МВР на всяка цена, и всички свидетели, които твърдят, че родната полиция приема подкупи.

"Чл. 3. (1) Дейността на МВР се осъществява въз основа на следните принципи: ...... 3. публичност и отчетност" Снимайте хора. Само така може да се надвие инстинкта за самосъхранение на родната милиция

ами сега намерете този дето е снимал и го осъдете за противодържавна дейност ! тъй де !

Близо 100 водачи с глоби за час имперята отвръща на удара!

Ау.. горкия... подал рапорт да се пенсионира... Да добави 20 брутни заплати на куп допълнително към дългогодишно събираните рушвети... И до гроб да получава максимален размер на пенсията... защото е много заслужил... Тези несправедливости дразнят хората. Това е една от причините за огромното нежелание да се осигурява населението. Думата е НЕДОВЕРИЕ.

Така е , монетата има две страни! Този дето я кара тази количкка, не я спечелил защото много е бачкал или е много умен! Отраднал е, далаверка е направили ....затова и раздава парите така лесно. Ченгето, защо пък да не ги вземе! Държавата ни е скапана, ама няма кой да заснеме някой от политиците и чиновниците как взимат подкуп, защото прехвърлянето е направо от сметка в сметка. Пък и да се разбере, какво от това, ще го покажат по телевизията, ще го освиркат, няма да му вземат паричките и всичко ще отмине.... А после пак отначало!

Как го разбра това, че я е откраднал? Има доста хора, които си изкарват парите по честен начин.

Ама този фатмак не е с железни нерви-вижда,че онези отгоре безсрамно лапат и нищо не им се случва,спряните от него му подават парички за да им прости прегрешението и той да се дърпа- не, та не.Той, ако започне да разказва за началниците си ще стане много забавно,а пък те , ако разкажат за онези над тях- още по интересно, и т.н.Това ти е държавичката,не само ни се смеят за това, но и го пишат в разни доклади.И кво,като го пишат?

Дира не ми трийте коментара защо Утре може Вас да ви прегази някой , никой не е застрахован !

Хора спрете се - той за страната си го прави. Взема, за да изучи децата си чужбина, да има пари да даде на доктор, като се нуждаят родителите му. Как иначе децата на държавните служители ще си позволяват тези такси и издръжката на живот в чужбина и ще се върнат един ден да работят за България

Може да му трябват за погребение на близък човек - Убит в ПТП !

Преливаме от пусто в празно. МВР си има съответната вътрешна служба, чиято задача е да се бори с тези рушвети, а не да разчитаме на любителски клипчета. Да пускат един екип веднъж седмично по трасето Калотина Капитан-Андреево и обратно и да дават подкуп като ги спрат. Който вземе - уволнение, за отрицателно време ще се разчуе по вътрешната им мрежа и ще престанат. Но не става, защото МВР не желае.

не, че някога е работела тази система но просто не е истина Цвъки колко я дооцвъка ......

ГЕРБ няма нищо общо с клептоманските нагони на старите комунисти служители в КАТ.

бухахаха ...... абе мат'риале я ми кажи Тиквата и компания въобще някога за нещо били ли са виновни ????

А тези след "Цвъки" защо им вдигнаха заплатите още, защо им направиха транспорта безплатен и им дадоха още социални придобивки вместо първо да изчистят боклука от системата?! Впрочем - въпросът стои с пълна сила и пред новите управленци!

а великия Цвък защо не направи дори и опит за някаква реформа в тази корумпирана и безполезна система или викаш те да не би да са управлявали някога ....... баси и заблудения мат'риал