Вход на пещера се отвори в частен имот в Смолян

Според специалистите, проблемът е сериозен и трябва да се направи пълно обследване на района, за да се предотвратят потенциални инциденти с хора, заяви Елена Павлова, председател на инициативния комитет "За Устово"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"В околностите на смолянското село Осиково се провежда Rainbow Gathering, най-голямото събитие на хипи общността в Европа."ТОВА Е ЦИТАТ ОТ "БЛИЦ" и съм благодарен на цурналистите там,защото правят достоянке,макар и не с пряко свидетелство,ала с подсказване,за случващото се. В статията става дума за една "жена",а всъщност травестит както се разбира от мъжкото еврейско име,което това отвратително "същество" носи-Айлет Каган Бен-Ишай.Нитонедна еврейка не носи названието "бен"(син,син на...)Многократно съм предупреждавал,че Майка България е узурпирана от перверзното еврейство.

това е пещерата на Али Баба -

Ако е само дупка - добре, колкото и да е голяма. Ако обаче дупката е вход към нещо - тогава хич не е добре. Независимо дали е някой кръг на ада, някой социалистически бункер или каналджийски тунел за емигранти. Там в този район е живял Орфей, и неговото пътешествие ... знаем къде ... да не се окаже реално и съвсем тукашно.

Дар от бога е тая пещера. Да си спретне човека едно бомбоубежище и да го напълни със свинско и червено вино. Времената дето идат хич не са хубави - ще има бомби, глад и студ и хаос навън. А тъй като му заседне в пещерата неусетно ще дочака пролет.

говорим за 23 метрова пропаст, по стените на която непрекъснато падат камъни.

Айде сега веднага с негативизма се започва.

Я да не ми пипате пещерата, че като ви дойда-а....! Тъкмо я замаскирах и смених кода......

Да гледат сериала La Brea, и тая дупка може да се окаже портал към друго време :)

Или този немският Dark. Много добро сериалче.

IMDb RATING: 5,6/10 9,7К гласували. Не става.

една метра :)) селяк от дружба:)

Нататък сички са селяни.

ЗА ПО ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ ... НАУКАТА ЗА СТАРИТЕ ИМЕНА И ЗА СТАРИТЕ ИМЕНА НА СЕЛИЩА И ТОПОГРАФСКИ ОЗНАЧЕНИЯ СЕ НАРИЧА ОНОМАСТИКА .... ПРИМЕР : СТАРОТО ИМЕ НА МЕСТНОСТ ТОПЛИКА ИДВА ОТ ТОВА ЧЕ Е ИМАЛО МИНЕРАЛЕН ТОПЪЛ ИЗВОР ... РУПИ ЗНАЧАТ МИНИ , КАРИЕРИ ЗА НЕЩО , .... И ТОВА , ДОРИ АКО СИ БИЗНЕСМЕН Е МНОГО ПОЛЕЗНО ... ОБАЧЕ ВСИЧКО СЕ Е ЗАБРАВИЛО , И С ИЗПРОСТЕЛИ ХОРА БИЗНЕС НЕ СЕ ПРАВИ

Ономастика. Бих се заклел, че това значи една мастика. Или пък облак- мастика е мента.

Бегай! Дето е текло, пак ще тече!

Съчувствам на хората. В жк. Дружба 2 в София навремето решиха да построят два високи блока за военни. Изкопаха дупките и като изби вода... Имаше в приложение на години езеро дълбоко поне една метра и дълго двайсетина.После започнаха да строят в района и да го засипват с пръст за по-лесно. Двадесет години по-късно на 30-тина метра от там изкопаха и построиха метростанция.По време на силен дъжд шахтите са пълни до линията с вода въпреки помпите. Защо разказвам всичко това?Защото идиотите решиха да застроят всичко около метростанцията с блокове. Само да спрат помпите отдолу за месец -два и там ще има изненади. Водата е голяма сила.

Два метра бе дълбоко езерото, спелчека се шегува..

дружба 2 е бил дъно, за това има високи подпочвени води и чакъл , като копнеш малко

В Дружба е минавало корито на река, ако копаеш намираш пясъчното корито. Навремето си копаехме пясъка за ремонтите , не го купувахме. Но конкретно на това място минава подводна река - движи от Атомния център и минава под Експо центъра. Можем само да благодарим на г-н Бойко Борисов за дето промени маршрута на метрото и то нацели реката. С такива мъдри управници ни очакват още много изненади ( неприятни ).

една метра

Защо бе бате, добре е спелнато?

Ман. ливади, Витоша, Кръстова вада и Малинова долина са зоната на подземните пещери, пълни с вода.

Брей, аз от години 'се смятам колко пари ще ми струва и как да продълбоча мазата, че да е постоянна температурата за винцето без да съборя къщата, а тоя си е направо късметлия!

ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ЗАВИСТЛИВ КОМШИЯ ИЛИ ОБЩИНСКИ БЮРОКЛАТЕЦ КОЙТО ДА ТЕ УДАРИ ПО МЕРАЦИТЕ :)) .. THIS IS BULGARIA PAL :))

А бе не е само "THIS IS BULGARIA PAL :))"! Работил съм с франсета и съм се удивлявал на завистта им, дори непрекрита между тях, а също и на невероятното им "качество" да се киснат един друг пред началството и да се прецакват, т.е. в това отношение франсетата далече ни превъзхождат. Странното за мен беше, че след франсетата работих с американци и не забелязах прояви на завист, но затова пък някои от тях се изявяваха с впечатляващи опити да измамят някого, но винаги "в рамките на закона". В крайна сметка заключавам, че мога да се гордея с българщината си. По-чисти сме от тях!

Да пробва със "Сезам затвори се"

Падам! :))))

Уникално. Човека е готов . Като започнат да използват нюковете и човека направо се прибира в пещеричката си и си пие ракията със свежа туршия.

И от пещерата изскочила Четириглавата Ламя на Киро Литмуса!

изразът - къщата ти е като пещера, придоби нов смисъл

Горкия човечец. И пред нашата къща в Лондон протече вода. Идваха,гледаха докато някой умен мозък измисли да засипят изкопаното с чакъл .Отгоре асфалтираха тротоара. Минаха 6 месеца, водата пак си намери път. И по лошото-къщата лееекичко,почти навидимо се напуква. Чакаме мокрите месеци и ще я продаваме. Мисля,че хората в чийто имот се е случило това с пещерата, също са имали някакви индикации, че земята се движи.Не е станало от днес за утре.

пич..вода будала нема..къде ти е бил съвейъра..

Сървеъра сървейваше Преди 20 години.Тогава нямаше вода. Първите леки напуквания ги забелязахме преди около 5 години. Това с водата е от около 1-2 години. И става все по зле. В момента ,от около асфалта не е изсъхвал. Ще потрае още малко, живот и здраве зимата ще се продава.

бегай от там 30 години живях там сега в бг . и си рахатясвам в градината с розови домати ракия и ме боли уя за черни дупки моргеджи и илюминати успех..

Жена и вода тръгне ли , няма спиране

Ако сте близо до Темза, или някоя от по-големите реки в предградията - живеете с проблема или продавате. Ама там имате кмет и кметство. Ние тук нямаме. Като купихме обекта, имаше кмет на място, имаше денонощна жива охрана от фирма "Егида", видеонаблюдение, работихме активно със Софийска община. В София, дори елементарни обекти, заведения, под кота 0 - не могат да ги хидроизолират! Вътрешно - не се пробвайте. Инжектираме смоли, правихме хидроизолация и при първия дъжд влагата избива. А външна подземна хидроизолация в центъра на София как се прави? Как се разкопават улици за едно заведение? И плащаме данъци и застраховки, както и текущи ремонти и духаме супата заради влагата. Помещетието е неизползваемо! А едно вре поемаше 90 души! С вас сме, ама не помага.

Избата е готова с божа помощ...

Да, ама влизаш и не знаеш къде ще излезеш - я в кръчмата, я при комшийката, я в Дяволското гърло (тъщата)

"Когато земята почне да се отваря, на калинките устата се затваря..." Ако се окаже, че целият квартал е проблемен? Обследването е трябвало да се прави, когато са бити основите на къщата. После е имало сондажи за вода, едва ли са си поливали градината с питейна. Та поне една институция и една фирма не си е свършила работата. Или собственикът, по-вероятно. Сега ще трябва да се евакуира цяла махала. Не, че "Малинова долина" в София е в по-различна ситуация. Там според вас, защо не строяха преди 10-ти ноември? А директно от околовръстното нагоре към Витоша? Защото се установи, че има подпочвени води и кухини. Знам го от роден на ул. Луи Айер. С къща там. То тогава, 1998 г., още нямаше нищо освен ливади. Ама те си знаеха проблема. Та се молете да не друсне едно по-силно земетресение. Според тях "Манастирски ливади" нямат стабилна основа за високо строителство.

С тази песъчлива почва под София няма как да има кухини... но да, цялата вода от Витоша се стича в дъгата на околовръстното. Не случайно там има и поне няколко вододайни зони. Факт е, че подпочвената вода на доста места излиза на метър-два.

Такова събитие непознато ли е за местните жители, за първи път ли се случва в околността? Както го описват, звучи като сефте ...

може да има имане:) от кога го търся

"Сезам ,отвори се !" И...те !

Да къса билетчета за вход...

Само да не потече Искрецката река оттам, че тогава ше си ебе мамата...

ама ако потече ше требе да я прекръстят на Смолянска/бивша Искрецка/

Нова река - ново име.

Че Ристю веднага ще надуе лодката да повози Мазното Наде.