КАТ-София: Изрядните шофьори са под 1%

Ръководството на КАТ-София връчи на министъра на културата Вежди Рашидов специален златен талон, като шофьор с 40-годишен стаж и без нито едно нарушение. Под 1% от регистрираните шофьори обаче имат такъв талон, който се полага на водачи без нарушение 6 години.

Обратно в новината

Коментари - КАТ-София: Изрядните шофьори са под 1% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

коку

Начина да си изряден е изобщо да не шофираш по улиците български... С кретенските изпълнения от сорта на знак 40 км/ч и отдолу табелка 3000м или "ограничението важи за целия квартал" просто няма как да оцелееш, ако не даваш подкупи, защото тези знаци не се дублират на всички входни точки към съответния път или квартал... И това е само един пример... Има удобно "забравени" знаци след ремонт на пътя, които стоят с години.

за IE и Chrome говореше общо взето глупости, но тук съм съгласен на 100% с теб!

Шофьорите, които НЕ СМЕ ХВАНАЛИ (по една или друга причина) са под 1%!

По тази логика всеки,които е давал пари на катаджиите и няма актове може да си вземе такьв талон,но това не значи че е бил изряден!Трагикомична история,всеки по пьтищата на страната знае за какьв рекет в униформи става вьпрос..така че на този талон трябва да пише спонсор на кат примерно..другия вариант е изобщо да не си шофирал 6 год.

или заглавието е объркано, или някъде се пуши много яка трева ... само 1% са неизрядните водачи ... само да беше приоритет да се пипнат ... щото те са "защитени отгоре" или прекалено бързи и бягат ... дано новата управа да се заеме с тях и да спре терора за малки неща върху средният водач.

Служителите на министерствата (включително МВР), областна управа, общинска управа, агенции, дирекции, комисии и други подобни държавни и общински пиявици формират този 1% ;-)

При превода на статията от Бойко Борисовси език на български са допустати няколко грешки "жълт" е преведен като "златен", "алкохолик" = "водач", а "избий вежди" на "Вежди Рашидов".

КАТ,отдавна не са това,което бяха преди двадесет години.В повечето случаи те само се отзовават при произшествие.Иначе рядко се мяркат по пътищата.Като няма контрол,шофьорите почти не спазват никакви правила.На пешеходни пътеки не се спира,не се дава предимство на пешеходци.

И АЗ ТОВА КАЗВАМ...МОЖЕ И НЯКОЯ ЗАБРАНА ЗА ЗАЕМАНЕ НА ПЛАТЕНИ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ!!!

Алоо, милиционеритееее!!!!Вие да не сте дебили?//прости ми господи те са.../Колко от арендаторите / наематели на знаци и кръстовища- наречени "пътни полицаи" които са изрядни???? Аз такъв не съм видял досега в съзнателния си шоферски стаж, ако не се е издънил с устава , то поне униформата не му е наред, ако и там е добре , то е сбъркал нещо в процедурата или в документацията.....Аман тези са 'гьонсурат" ...ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ЗАКРИЕ МАФИОТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НАРЕЧЕНА КАТ/ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ИЛИ KAKTО сте решили да наречете рекетьорите от МВР .Само за справка колко са служителите в КАТ към РПУ -Пазарджик - A СЕГА ДА СМЕТНЕМ ПРОЦЕНТА НА ИЗРЯДНОСТ..................дО сТеНаТА И ....

Спомнете си боя с катаджия, не мога точно да се сетя кога беше, но Веждито нещо беше паркирал гьотере и ... се сбил, не може да не си спомняте просто! Та какво става сега, разчитаме на късата памет народна? Правим нещо партийни сбирки, култове към малки и големи чисти личности ли?

да,точно така и за по-голяма точност тои тогава беше общински саветник от дпс и удари с глава един полицаи,че му бяха казали,че там не може да паркира.даже беше задарян за 2ч часа и това деяние бчше квалифицирано като дребно хулиганство.сега слагачите се натегат за да не загубят скоро полученя пост.и аз нямам никакви нарушения,но не ме викнаха да ми дадат златен талон и да изляза по всички новини. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз го помня, беше счупил носа на един млад полицай. И този е станал министър на културата?!

Направете статистика колко служители на МВР са изрядни шофьори!?

99%

100%

НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!

Много са смешни т.н. катаджии.Майка ми има книжка но не кара,жена ми също, значи са перфектните водачи,а за тази статистика някой взима заплата.Интересно какъв е процента на изрядните куки?

няма изрядни, това е като човекоядец-хуманист

Като чилякът е така фиркан, че не може да си улучи вратата и трябва да го извозват като чувал с нещо франко клиента.

Ако всички карахме като вежди и бием като него катаджии,а КАТ се правят,че нищо не се е случило то тогава щяхме да наполовина като нация т.е.щяхме да се избием по пътищата.Това,което КАТ направи сега е гавра с добрите шофьори.

ГРОБ почнаха сами да си раздават награди ... смешници но и нагли !

наакване....демек....

Как няма да прощават. Ако не прощават бой, като с общинския полицай.

А дали Веждито няма наказателни точки,защото е Вежди Рашидов,а не защото е изряден шофьор.След някой и друг ден ще раздадат златни талони и на малоумните водачи от НСО,защото май и те нямат писани фишове и актове?

Да и като имаш златен талон първия полицай гледа да ти го взема за някоя тъпотия от яд... Аз си извадих и на минаване през гр.Перник бях лишен веднага . Когато го видя полицая само каза Охооооо Златен талон все едно видя майка си на първия учебен ден ...... в тая ненормална държава не трябва да си изряден напротив те те карат да не си ...

Да беше взел електричката ... като в доброто старо време .... :)

Богдан Милчев направил проверка и какви шофьори са били през годините зам.-началниците на Отдел Пътна полиция при СДВР, като посочи, че и те отговарят на условията да нямат нарушение, макар и не 40 години. - тоя изтепа рибата , изкърти мивките и разцепи мрака....ега ти смешника...

а когато Рашидов искаше като хулиган да пребие полицаят пред столичната община като нарушител ??

Аз имам златен талон! Роден съм през 1980-та. Имам книжка от 1998-ма, като активно карам от 2000-та година. За тези 13(реално 11) години имам над 500 000km, а последните 8 години карам предимно BMW-та (досега 4 на брой). Не че се хваля, просто искам да контрирам някои изказвания за "ония джигити с BMW-тата".

Толко и караш , то БМВ кола ли е .

не, москвича и ЗАЗ-ката са коли

Също така изрядните пътни знаци са под 1%, нормалните асфалтирани улици са под 1%, не корупираните полицаии са под 1%.... Като цяло всичко в тая държава е под 1%....

Грешиш :) Увеличенията на цените винаги са над 1%

За съжаление вие от пътната полиция не сте от тях...

Ама това значи съм само аз! Ура-а, ще ми дадат почетна грамота и потупване по рамото.

Аз имам право на златен талон. Отидох в кат да си го взема...чаках 40 минути на опашка и се отказах. Уникално закостеняла и неразвиваща се система. Компютрите ги ползват за пишешти машини. Кога най после ще има ефективна система с камери за контрол по пътищата ?

Закони много, кой може да спазва всички ? Има адвокати за това, нали ? Няма значение кой за какво Ви говори, накрая винаги става въпрос само за ПАРИ ! Променете СИСТЕМАТА защото накрая тя ще промени ВАС !

под 1% имат златен талон. Нормално, висиш на опашка, плащаш 1,5лв + 3лв на банката и чакаш за талона:)

Нека да направят класация на изрядните катаджии. Сигурно е, че нито един от тях не е изряден.

:D

Само човек, който никога не е сядал зад волана, може да повярва, че активен шофьор може да няма нарушение за 40 години!

Спре ли ви КАТ - всеки е виновен до доказване на противното

Моли се НАП да не те спира, тогава ще разбереш кон боб яде ли....

А! -И Вие познавате Хитър Петър ?! ( Да ги подхващам-ли напанците ?! ... ама както-си-знам де -- от А до Я ! )

Включая и КАТ; Нали ?!

само питам..имам 15 години без акт или фиш като шофиор...но миналия месец ми писаха фиш като пешеходец..кво става ся мога ли да грабна златото? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За да си пешеходец не ти е нужна шофьорска книжка, нали? => Акта като пешеходец няма отношение!

Цял живот номенклатура на служебен паркинг в София и със служебна кола. Какъв е проблема да нямаш акт.

Най-изрядните шофЕри са в НСО!

И в милицията. Дори и при ПТП да са виновни ( с личен автомобил) пак обикновенния човечец го отнася (знам от личен опит).

Не ти взимат точки, но глобата си плащаш като пич. За чий * ми е да си изгубя 1 ден в КАТ?

Предлагам шефа на КАТ да качи един журналист в колата и да се разходят до Варна. Нека журналиста заснеме с камера пътуването и да видим за колко време ще стигнат до там спазвайки всички (на места абсурдни) ограничения по пътя.

Поне 7 часа са необходими за това упражнение. Ако се направи по време на повишен трафик и не се извършват изпреварвания с нарушение може и над 10 часа да е пътя. Да се чуди човек как автобусите спазват разписанието си.

Изрядните КАТ-аджии са под 1%. Това е факт.

няма изрядни, това е като човекоядец-хуманист

Професионален шофьор съм от 32 години,нямам наказателни точки. Два месеца преди да си подновя шофьорската книжка ме спря в междуселски район автопатрул,който ми заяви,че съм се движил с 12 км/ч над допустимите 50. Пътувах по неприятен повод,в колата имаше още четирима свидетели на това,че не съм се движил в нарушение,но нямах достатъчно време да оборвам с факти проверяващите. Като съвестен гражданин и шофьор платих наказателния фиш от 30 лв.,но заради това наказание се разминах със златния талон.Не съжалявам за него,а за несправедливото наказание.

Имах такъв случай преди време и решиха да ми напишат акт. На полето за възражения написах - поискаха ми 20 лв на ръка и отказах да ги платя. В резултат на което ми съставиха акт. В крайна сметка нямах нито акт нито дявол.

Аз съм мотоциклетист от 1955г. и шофьорот1959 г.-нямам нито едно нарушение,акт,глоба.Лесно проверимо.Единствено не съм министър.Та да ги разправят на други че има равенство.НАЛИ-НА НАШИ И ОСТАНАЛИТЕ

А некорумпираните катаджии са по-малко и от 1%

Аз съм обикновен,средностатистически гражданин.Притежавам златен талон,като споделям с всички ,че притежавам книжка от м.юни 1958 година,да,вече 53 години и нямам нарушения.А съм изминал няколкостотин хиляди километра и на млади години бях състезател по мотоциклетизъм.Разумното каране е въпрос на култура и възпитание.Ще споделя с вас,че един почитател на чалга НЕ МОЖЕ да бъде разумен шофьор. Пожелавам приятно и безпроблемно пътуване на всички!

Наборе, не че нямаше нарушители и КАТ бяха неподкупни, но и взпитанието ни беше друго. За 45 г. зад волана имах една глоба 5 лв. При ограничение 40 км. на входа на едно село влязох с 50. За такова "прегрешение" сега никой не глобява.Абе бяхме по-европейци.

Шофьор съм от 1994та година, имам пробег доста над половин милион километра. От 10 години нямам нарушения по пътя, кара йки обичам да слушам чалга, мой идоли са Кондьо и Нелина :) Имам златен талон. Така че колега не бързай със заключенията

Браво Гоше!

Гошко,друг път не го казвай.Чак пък "идоли" Кондьо и Нелина.....???? Аз съм почитател на Вагнер.Позаинтересувай се и ти,може да ти хареса.

Роден 1951 година. Започнал да шофира на 20 години. Я да каже какъв автомобил е карал.

Между другото, добре че си признава че не е бил винаги изряден, защото щеше да бъде гнусна лъжа да каже че е като ангелче. Спомням си как го бяха снимали, май в Господари на Ефира беше, където беше отишъл да се разправя на наказателния паркинг в опит да си вземе колата без да плаща. Такива закани сипеше, от сорта: "Знаете ли кой съм аз! Ще ви уволня всичките!" и все в тоя дух.

те всички в парламента са изрядни, защото шофират с депутатските си карти. на червено, с превишена скорост да минават, пак не са извършили нарушение! смешници!!!

Танчеееей ! ... Ами ти що голфираш с тях, мари ?!

Гаф номер едно да деня. До колкото си спомням, преди десетина години, именно Вежди Рашидов бе налетял на бой срещу сужебно лице (полицай). Сега го награждават, защото през последните 6г. не го е повторил. Еха, има логика.

А защо като сменяхме книжките по този критерий не ни давахте и златен талон другари от КАТ. Що аз трябва да си го искам, нали проверявате за нарушения???Явно тези картончета са само за призвани, нещо като Оскари???

А изрядните катаджии колко процента са ?