Рашидов призова артистите да помогнат на Велко Кънев

Министърът на културата Вежди Рашидов отправи призив към всички театри в страната да посветят по едно свое представление на благородна кауза и да отчислят част от приходите от билети за лечението на актьора Велко Кънев в Германия.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов призова артистите да помогнат на Велко Кънев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осигурени са средствата за лечението на Велко Кънев : Необходимите средства за лечението на актьора Велко Кънев в Германия са предоставени на неговото семейство от Министерството на здравеопазването и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това съобщи съпругата на Велко Кънев - Дора Кънева. Тя благодари за отзивчивостта и навременната подкрепа. Големия български актьор Bелко Кънев отново има проблеми със здравето. Болежките се обаждат две години след успешна операция от рак, която той претърпя в Германия. Тогава благодарение на Здравен фонд, създаден от Съюза на артистите в България (САБ), бяха събрани средства за лечението му в чужбина. Големият ни актьор вече е заминал в Германия. източник: сайта на Дарик от 15.14 ч. Браво, че са успяли да ги съберат, дано се оправи човека. Успех на Велко!!!

Такива хора като Велко Кънев са гордост за култарата на всяка нация. Той е изключително талантлив актьор направил великолепни роли в киното и театъра на България, донесал е много радост и хубави емоции на хората у нас гледали филми и театрални постановки с негово участие. На такива хора трябва да се помага да оздравеят, за да носят още радост. Позитивното мислене на всеки от нас и по една искренна молитва към Създателя имат голяма сила, която помага за оздравяването и просперитета на хората.

Аз смятам и апелирам САБ да уреди събиране на средства в сградата на НТ Иван Вазов в София и съответните театри в страната - няколкодневна кампания, за повече няма време, а не е и редно. Така, който иска, съвместно с помощта на държавата, надявам се, ще помогнем на големия актьор да живее. Няма значение какъв е бил баща му и брат му е кои му били благодетелите. Аз също го познавам лично, макар и бегло. Той ни е дал достатъчно радост, за да направим нешо и ние.

Когато някой се присъединява към апел обикновено казва с какво се присъединява - Вежди лично, Вежди чрез министерство, Вежди с други интелектуалци (той много обича да се мери с тях) и т.н. Това с sms май остана единствената надежда на хората сами да си помагат, а да подпомогнат и мобилните оператори.

АЗ ПРИЗОВАВАМ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО, СЛЕД КАТО ПОЧНА ДА ПРОМЕНЯ НЕЩАТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 65Г./ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ НА ВЛАСТ/, ДА ПРАВИ КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ В ЕВРОПА: ДА ПЛАЩА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ, РАЗБИРА СЕ КАТО СЕ СПРАТ КРАЖБИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА А НЕ ДА ПОВТАРЯ КАТО ПРЕДИШНИТЕ, ЧЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ Е БЕЗ ПАРИ, ЗАЩОТО ТАКИВА ФРАЗИ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРОИЗНАСЯНИ ОТ МНОГО НИСШИ ИНДИВИДИ

кога изтрезня че и почна да призовава???

Госпожо,министърът призовава театралната гилдия,колегите на В.Кънев.Вас никой не Ви задължава да давате пари!Убедена съм,че всички,които имат възможност биха дали,защото талантът на Велко Кънев е безспорен и бихме искали да го гледаме по-дълго на сцената и екрана!А вие май прекалихте със злобата и интригата!

Не ви ли се струва, че станахме безчувствени и дори жестоки. Да мненията, че има много богати хора /между управляващите особено/, които могат да помогнат с по-големи суми. Вярно е и, че пред смъртта всички са равни. Но помислете - това е болен човек, който ни е радвал години наред с таланта си. Който може и иска - да помогне. Който не може и не иска да не помага. Но по-добре да се замислим колко кратък може да е живота и как на всеки може да се случи поне да се отнесем със съчувствие и добронамереност, а не да смятаме как е получил апартамент и кой е плащал за обучение на децата му. Мислите ли, че ако роднините имаха възможност щяха да правят подобни кампании? Дано ведрият, талантлив артист и човек да има шанс и да оздравее!

цял живот Велко е работил за родината,а тя сега за да си го върне,иска ние да пращаме sms!Тава е благодарността за великите хора,а за нас обикнавенните сигурно няма да има и sms

Добра идея. За съжаление има и много хора, които не са популярни и също имат нужда от помощ, а държавата нехае. Затова нека си помагаме сами когато можем.

ха сега да ги видим колко са ларж.

много хора биха искали да помогнат и най достъпния начин е чрез смс,така че оставаме в очакване,за да помогнеме на големия актьор

да бъде с SMS-и.Така много повече хора ще участват и ще може да се помогне навреме.

super pravitelsvto, horata otivat pri tqh da gi pitat za pomosht, a te gi prashtat obratno pri naroda

Да нека правителството даде пример и тогава да призовават.ИДИОТИ

Стига с тия sms, бе хора! От 1 1.20лв. sms за Велко ще отидат по-малко от 0.50лв. Останала част ще отиде за ДДС (0.20лв. ) и за GSM оператора (0.50лв.). Ако искате да дарите, няма да се оправдавате с липсата на SMS кампания!

А, ти с колко се изръси?

Rashidov, otpravi priziv i kam chalga gildiata - tam sa parite. A v sluchaia niama znachenie ot keda tochno idvat sredstvata.

Izpratih 100 lv. za Velko po bankov put, no tova e prosto simvolichno. Daval sum i po $1000 daje i po $2500 i poveche na prijateli da se lekuvat ot rak, no nisto ne pomogna, te se spominaha. Za parite ne mi jal, jal mi e za prijatelite, koito zagubih. Samo Gospod moje da mu pomogne! NOSETE SI NOVITE DREHI!... Tova e.

се организира SMS кампания. Това е най-бързо и сигурно, че всеки ще се отзове, защото всички сме му почитатели.

-Рашид, би тупаник вуарджан сама, билюсю мергилджан? Става въпрос за жълти стотинки и живота на еднин голям актьор.

А ти за какво си министър на културата? Нека всички чиновници в министерството да отделят част от заплатите си, защо само артистите? За какво е това министерство, след като голените артисти бяха и са оставени да умират като кучета и да чакат милостиня.

Недей да ритате само срещу държавата. г-н Кънев е един от най-великите актьори които България някога е имало и не само хората и държавата трябва да му помогнат, (както на нега така и на други като него) но и бизнеса. Желая му да се справи и с това, да преодолее коварната болест, защото той е един достоен и добър човек!

a za nas xorata ot naroda ; koi shte ni dade ??

Нека се уреди да бъде с есемес - така ще се съберат повече пари, защото за хората е по- лесно. дано се спаси човекът. И аз много го уважавам-един от най- добрите актьори. Дори да не се върне на сцената - поне ще е жив.никога няма да забравя моноспектакъла Великденско вино.

Pravilno - sred kolegite trqbva da se tyrsi pomosht pyrvo. Da se obqvi i koi predstavleniq sa za Velko i da znaqt horata, za da otidat i zaradi tova.

Браво Вежди! Достойна постъпка.

Съюзът на артистите трябва да уреди и обяви номер за SMS - и. Ще го напълним веднага.

Поразена съм! Защо само публичните хора са велики? Нима няма велик учен ,велик лекар ,велик учител? и моята майка е велика!но няма кой да ни помогне,тя също е болна. Семейството на Велко Кънев получи лично от Тодор Живков апартамент,баща му беше активен борец,дъщерите му Мултигруп им плати следването в Франция,брат му е бизнесмен,как му е помогнал? Как му помогна Стоян Денчев, Васил Василев виден дизайнер -студио В , Вежди Рашидов и Доган? Как му помогнаха от БСП? на които много симпатизираше? Нека те му помогнат първо и после кой каквото може от обруленият български народ!

Абе, тоя Вежди нали беше удостоен със званието Главен Мултак на Републиката? Аре бе, мулти, развържи кесията!

Имаш палат на Витоша, освен това си министър и разполагаш със средства. Защо богатите искат все бедните да дават. За турски сериали и чалга има пари, а за Велко няма.

Скоро се помина от рак след 3 г. боледуване бащата на Светлин Русев, един скромен цигулар от Русенското Оперно Филхармонично дружество. Никой не поде никаква кампания за него?? И в болестта ли не сме равни и единни?

Вежди!

Да се обедини гилдията разбирасе, добре е и с sms да се помогне- това е най-достъпно за всичкил. АМА КЪДЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДЪРЖАВАТА.

Ами, че кой е този Велко Кънев. Аз бих му помогнал, но къде са приятелите му от Германия, като например Петър Стоянов. А колко други нормални българи имат нужда от помощ............

Трябва и ние да помогнем с каквото можем.

Браво на мултака Рашидов, че се е сетил да се провикне в медиите другари, дайте да дадете - типично по комунистически. А къде е държавата? Велко да не би да не е медицинско осигурено лице? Или НЗОК и НАП отдавна са източени от Мургини, Станишеви, доганови и Борисови за закупуването на изборите?