Президентът ще наложи вето на Антикорупционния закон

Държавният глава Румен Радев ще наложи вето на антикорупционния закон.

Обратно в новината

Коментари - Президентът ще наложи вето на Антикорупционния закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как ще бъде съден за клевета, много ми е интересно да го видя това в съда, АКО Е ИСТИНА! И ГО ПОКАЖЕ И ДОКАЖЕ В СЪДА!!! Друг е въпросът, ако наистина е клевета, но ТОВА НЯКАК СИ ТРЯБВА ДА ВАЖИ И ЗА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ, КАТО НАПРИМЕР ПРОКУРАТУРАТА И ЦАЦАРОВ, КОИТО ОБВИНИХА МНОГО ХОРА, И ПОСЛЕ В СЪДА ОБВИНЕНИЯТА ИМ ПАДНАХА И НЕ ИЗДЪРЖАХА ПРЕД СЪДА! Така че няма лошо по принцип да се държи отговорност за клеветата, но ОТ ВСИЧКИ, И ОСОБЕНО ОТ ОНЕЗИ С ВЛАСТ, КОИТО ДЕ ФАКТО ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С НЕЯ, И ТО НЕРЯДКО! Примерите вече станаха много, да не кажа безброй!

Всеки, който е подал сигнал срещу политик, магистрат или висш чиновник за подкуп или конфликт на интереси, може да бъде осъден за умишлена клевета.Това беше гласувано на второ четене вчера и напълно обезсмисли новия антикорупционен закон на управляващите, защото никой няма да посмее да сигнализира бъдещата мегакомисия, която ще обедини БОРКОР, Комисията за конфликт на интереси, част от Сметната палата и дирекция на ДАНС. ... така, че герберските тролчета е хубаво да се замислят (ако могат), когато плюят с дежурните си фрази!

по добре,да върне народните пари,които харчи с крантата си,за разходки!

ТОА МУРДЖО РУНДЬО, ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ ДА ДОЙДЕ ДА МИ ЗАВРЪЩА ОВЦИТЕ, ВМЕСТО ДА ВРЪЩА ЗАКОНИТЕ !!! И БЕЗ ТОВА ДЖАВКА КАТО ОВЧАРСКО КУЧЕ !!!

Е ТОЗИ ФАТМАК. КОМУНОИДНИЯТ МАЛОУМНИК СИ ДАВА ВАЖНОСТ ПО ВСЕКИ ВЪПРОС И ДОСАЖДА С ТЪРТИЕВАТА ДОСАДНА НЕКАДЪРНОСТ. ТРЯВА ДА СЕ РИТА НЕПРЕКЪСНАТО ПО КРИВАТА МУСОРА.

Контролът над тази комисия от парламента прави ли я зависима от него или не - ТОВА Е ВСЪЩНОСТ ГЛАВНИЯТ ВЪПРОС сега, вкл. и за президента Радев! И ако не - тогава как и защо отговарянето на въпроси и търсене на отговорност от всеки, от когото и да е, от главния прокурор тогава се твърди, че е нарушение на Конституцията и независимостта му? Прост въпрос, от чийто прост и конкретен отговор няма да може да се избяга - ДА или НЕ? Парламентът политически орган ли е, освен че е законодателен, или не:)

с Деса и харченето на народна пара,ще има ли?!

В утpото, на светла еpа, над развалини, от демокрацията, младия генерал-летец поема шланга за да потуши пожара който, обезлюди БЪЛГАРИЯ!!

какъв млад бе?? тоя е от резерва генерал! ще рече пенсия като тебе!

Като гледам как процедира КОНПИ направо ме е страх да си помисля какво ще се случва с този нов "орган".

Същото, само че още по-зле, както Цацаров с атаката му срещу КТБ... Тази работа няма да свърши добре, както тези умишлено ескалират напрежението, май Европа и светът ще ни видят цирка по време точно на председателството ни, натам отиват нещата, вместо да изпишат вежди ще си извадят очите, каквито са тъпанари!

Нинова пак го е задействала, но нали е още зелен, не е изчакал законът да бъде публикуван.

Съвсем се е разпищолил генерало . Налага вето на неприет закон Треска го е втресла :))))

Президентът каза, че ЩЕ НАЛОЖИ ВЕТО...Запознай се с бъдеще време на глаголите....

с простотиите на клепоухия тъпак!

на ГЕРБ на практика ще узакони корупцията. Това е вън от всякакво съмнение.

Там е така, Парите или къщта, сещай се, Съдия изпълнителя? Ген.Радев, разкажи им играта!

на ОПГ ГРОБ предвижда Цвъко Цървула сам да прецени дали правомерно се е сдобил с 6-те апартамента. Очевидно става въпрос за закон, който ще легитимира корупцията.

''Грипен Рафала'' да си гледа бакиите на Позитано 20 и да не се меша където не му е работата!!! Браво на Валери, Волен, Цецо, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка похарчена и открадната стотинка !!!

Генерал Радев е номер 1 в българската политика. Българите харесват истинските генерали. Боце и Цецо са далеч назад в класациите

Така ли?!

Генерал Радев удря шамар след шамар. Наближава времето за ритник

Още чакат бабичките,които го избраха да изпълни предизборното си обещание,и да прати армията на границата да пази от мигрантите.

"Генерал" Радев е сватбен генерал. Нищо не зависи от него. Шамари може да удря само на Деса, ако му позволи. От него нищо не зависи защото е "независим", само дето малко курни му опъва юздите.

е чучело на конци!

На крантата Деса ли?

Бойко пак ще вдигне кръвното и пулса.

Генерал Радев ще наложи поредното вето. ГЕРБ ще измислят ли някога някакъв свестен закон ???

Не Герб, а мурзилките са в шок. А след това следва будна кома.

Генерале, българският народ ви приветства

Българският матриял искаш да кажеш.:)

Говори от свое име. Приветствай си го сам.

крантата му,май?!

В тази нова комисия са всичките стари органи,които опропастиха КТБ.Отгоре на всичко измисленото от нея ще влиза в прокуратурата,която ще решава.Някой доволен ли е от прокуратурата?

ДО 123- ОТ ТЕБ ПО ТЪП,НЕ СЪМ СРЕЩАЛ В ТОЗИ САЙТ!!!

ПО-ТЪПО ПАРЧЕ ОТ ТОЯ НЕ СМЕ ИМАЛИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ КАК МОЖЕ ДА ВЪРНЕШ ЗАКОН КОЙТО ОЩЕ НЕ Е ПРИЕТ ИЛИ СИ МИСЛИ ЧЕ С ВРЪЩАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ НА ИНАТ СЕ ИЗДИГА В ОЧИТЕ НА СЛЕПЦИТЕ

но е и ЗЛОБЕН!

Добре, че в тази страна има един човек, генерал Радев, който се изправя срещу герберската напаст. И със законни средства громи управляващата простотия

Надценяваш чувството ни за хумор.

Димке, чувството ти за хумор липсва по рождение. За това си се наредила при герберските чорбари

Връщай генерале гербажийските закони-фалшификати. Връщай до дупка, да им дойде акъла.

Ти чел ли си закона, за да го наричаш фалшификат? Или така ти е спуснато отгоре? Ти си жив пример за деболския червен електорат.

Аз вярвам повече на генерал Радев, от колкото на тъпите герберасти.

урррраааа другари!

аз вярвам в президент радев! сигурен съм, че на десетото вето което наложи, ще се досети, че от него нищо не зависи, и ще започне да се държи като нормален човек! аааа, и няма на кой и да се сърди, щото конституцията която определя правомощията на президента ги писаха комунягите!

малейй, тия с минусите мислят , че радев е толкова тъ.п, че за десет пъти няма да се досети? може и да сте прави дрОгаре! все пак си е комундел!

това е "нашият" Резидент!

ЕЕЕХ ТИ РУНДЬО РУНДЬО, СЪВСЕМ ИЗКУКУРИГА, С ТАЗ ПРАЗНА КРАТУНА !!! АМА ТАКА Е, ЩОМ СИ СЕ ХВАНАЛ ДА СЛУГУВАШ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ, ТОВА ТЕ ЧАКА !!!

с крантата Деса,кога,ще върне?

Точно така,да се спазват дурективите на ПАРТИЯТА(на кауня и на тиквата).Да се прави на инат.Да плюем непрестанно и какво...Доверието към ПРЕЗИТЕНТА е много по-голямо от това към ББ,другият цър...л е на дъното.

Аз имам въпрос към всички тук - да оставим за момент Радев ли е, Борисов ли е, да сложим насрана за момент пристрастията си..(знам, че това е невъзможно за троловете и зависимите и заинтересованите, имам предвид останалите!) Конституцията е върховният закон на Република България, той де факто е държавата ни в известна степен, на него трябва да се подчиняват и с него да се съобразяваме всички, и законите, и полтииците и управниците. и гражданите!!! това е ултимативно, доколкото и докогато я има държавата ни, България! И така, простият въпрос е ЗАЩО И КАК СЛЕД КАТО ТОЛКОВА ГОДИНИ МАСОВО ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОРЕ НИ УБЕЖДАВАХА И БЯХА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ ДА СЕ ПИТА И ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР Цацаров, да се вика дори и да отговаря в Парламента, да не говорим за контрол над него, БИЛО ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА И МУ СЕ НАРУШАВАЛА НЕЗАВИСИМОСТТА МУ, ВЕЛИКАТА МУ ПРОСЛОВУТА НЕЗАВИСИМОСТ... И ЧЕ ТАКА СЕ НАРУШАВАЛА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОТДЕЛНИТЕ ВЛАСТИ... дотук добре ТА КАК ТАКА СЕГА НЯМА ДА СЕ НАРУШИ ПРИ ТАЗИ КОМИСИЯ, КОЯТО ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТА И КОНТРОЛИРА ОТ ПАРЛАМЕНТА!?!? Кое е вярното - първото, че ако главният прокурор отговаря за действията си това е нарушение на Конституцията ни, или второто, че тази Комисия дори и контролирана от Парламента ще е независима, и тогава всички лакардии за контрола над безобразията на прокуратурата и главния прокурор са лъжи и манипулации?!?

Шапки долу, господа, слава и поклон пред най-честния и праведен човек в държавата! Нека да бъдем горди с този скромен, младолик гений, който за разлика от русофоба Плевнелиев е мъж с две твърди, здрави и овални топки, клатещи се хармонично в ярък синхрон с топките на великия кремълски вожд, в когото сме влюбени всички българи! Цялата треперя от вълнение и сякаш съм пияна от изпитото духовно, гъсто, бяло вино, леещо се като Ниагарския водопад от мъжествената твърдина на този истински българин с гъста коса! Тялото ми се напъва от конвулсиите на преклонение пред Президента, пращящо-набъбнало, готово да скъса ЧЕРВЕНАТА нишка на фините ми жартиери, омотали се еротично около стройните ми крака под влажните ми слабини. Мерзки плазмодии от низшите слоеве, ментални джуджета на политически и парламентарни токчета, турбулентно-дебели гербаджийки с жабешки усти, разчекнати от тлъстите депутатски кюфтета и сланинести пържоли до смехотворно клепналите им уши, обвиниха гнусно Радев че е бил комунистическа марионетка!!! Лъжа! Лъжа! Лъжа!!! Това е гнусна лъжа, в която могат да повярват само обезобразените духовно седесарски и гербаджийски наркомани, опиянчени и освинени от парите на брюкселските либерастични зелки! Вчера се върнах от Париж, където участвах с генерал Деси в нелегалния конгрес на шестия световен социалистически Интернационал и цялата съм заредена до дълбоката си и влажна душа от прекрасните и светли комунистически идеи! На Конгреса дойде нелегално на токчета, дегизиран до неузнаваемост като Кончита с Вурст с гъста брада, и самият Станишев, който откри това задушевно социалистическо събитие с Похвална Ода за Радев!!! Не, не мога повече, ще се задуша от щастие... сега спирам със скромните си слова, за да го подам директно в устата на другите пламенни социалисти от форума моя пламенен и горещ социалистически Апел!

по две топки,ама освен,да харчат народна пара ,като Румен -тъпото,за нищо друго не стават!

И като го наложи ветото, какво пак ще се гласува, но малко ще се позабави. Плаши гаргите.

Да, може и така да стане, но ... ЩЕ МИНЕ ВРЕМЕ. ПРЕЗ КОЕТО ВРЕМЕ ЩЕ ИМА ДИСКУСИИ, ОБСЪЖДАНИЯ И АНАЛИЗИ, И В ПАРЛАМЕНТА, И ПО МЕДИИТЕ И СРЕД ГРАЖДАНИТЕ, ЩЕ СЕ КОМЕНТИРА И АНАЛИЗИРА ОТ ХОРАТА И ЩЕ ЛЪСНЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НАМЕРЕНИЯТА, МОТИВИТЕ И ЦЕЛИТЕ НА ТОЗИ ЗАКОН И КОМИСИЯ, ЩЕ СЕ ЧУЯТ ОБЕЩАНИЯ И ЗАЩИТНИ АРГУМЕНТИ ОТ ЛАНСИРАЩИТЕ ГО, КОИТО ПОСЛЕ ХОРАТА ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ДАЛИ СА ИЗПЪЛНЕНИ, ИЛИ СА БИЛИ ОТНОВО ЛЪЖЛИВИ И МАНИПУЛАЦИОННИ!!! Който не го разбира и не вижда разликата, толкова по-зле за него, значи толкова му е акълът!

Герб са най лошото управление случващо се някога да управляват срещу интересите на народа си.Ето сега искат и Тока и Водата да ни вдигнат на Софиянци със 50% как я мислите тая работа а Тролове герберски работещи за Сорос.

се отзоваха в защита на клепоухия тъпак!

Ами той за това е там:да налага вето.важното е да няма антикорупционен закон.

Първо Ген Президент оправете законите за убицийте по пъищата,че всеки ден България дава жертви на пътя и пешеходни пътеки,умират млати и красиви Българи Г-н Президент много е жалко положението.

защитават яростно летящият куфар!

На тоя клепоухчо не му дадоха да назначава и веднага си го връща. По-нагъл и злобен не съм виждал

Нека президентът Радев да отговори защо Парламентът ще контролира работата на Комисията по антикорупция, а същият този Парламент не може да контролира и дори да пита главния прокурор за да не се нарушавала независимостта му и Конституцията!?!? И дали тази Комисия, излъчена от Парламента, КОЙТО Е ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ, НЕ Е ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАН, ИЛИ ДА! Или преведено като за дебили, че тази комисия и закон се създават с цел НОВА БУХАЛКА НА ВЛАСТТА СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ, И ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНО! Защото ако наистина искаха да се борят с корупцията и да отнемат незаконното имущество, други са начините и можеха много отдавна да започнат да го правят... А не Борисов да ни обяснява, че сме нямали нужда от реформи като в Румъния например в съдебната система и да лансира Цацаров за главен прокрурор с големи суперлативи и после този да напада банки и да доразбива системата, и че след като сме нямали осъдени за корупция, значи сме нямали корупция и сме били по-напред от Румъния, тоест да се гаври открито с хората по този много болен за тях въпрос!

Продължаваш да ръсиш големи глупости, ще наминеш Радев...НС гласува всички закони, значи и те са политически? А лицето Румен Радев, да не би да не е политик, понастоящем? Да не би да не е избран от БСП-ДПС? Тоя ли ще е независим? Един пън е много по-лесен за обработка, отколкото 240..

Тъпак, лицето Радев, което и аз не подкрепих и не одобрявам заради онези, които го излъчиха и начина, по който бе лансиран, президентът на Републиката, бе дебил! И не аз, а същите тези, които лансират този закон и комисия сега ореваха орталъка и не само подкрепяха, но дори и излъчиха Цацаров за главен прокурор не спряха да говорят как контрола и въпроси към него дори само били политическа поръчка! И щом много знаеш да ти напомня само, че не друг, а Борисов се опитваше да внушава не, ами направо твърдеше, че без Цацаров не можело да мине нито един закон за съдебната система! А това какво е, бе кретен? Значи Цацаров не можел да се отчита за безпбразията и лъжите си, от които пропищя цяла България и това било намеса в независимостта му, всеки, който посочи конкретни негови безобразия к нарушения, и на шайката му е обвиняван веднага и задължително от него в ... политически атаки и изказвания, игнорирайки напълно фактите - така бе и с Христо Иванов, к с Лозан Панов. и сега с Бойко Рашков, но той, прокурорът може не само да се месел в законодателната власт, а дори и да имал последната и релаващата дума кой закон за съдебната реформа да мине и кой - не. Това е точно крадецът вика: дръжте крадеца! Както със сигурност ще стане к с този закон и комисия, просто защото бухалката Цацаров се амортизира и компроментира тези сега планират нова, това е! Не се обаждай, като си толкова тъп и прозрачен неграмотен трол, дебил!

Най-добрата държава е президентска или министърска. Но парламентарната, особено за България е ПРОВАЛ! Един народ, една държава, един командир! Може няколко народа, в една държава, но пак с един командир! Особено за България! И той трябва да е суров, див и безпощаден! Иначе българите са дебили и си правят дебилщни! Животът го доказва!

Някой ще ми обясни ли как многочисленият състав от ДАНС, БОРКОР не успяха да преборят корупцията, а това ще направи новата пет членна комисия? Единствената задача на подобно формирование е да се използва за политическа бухалка!

Нека президентът Радев да отговори защо Парламентът ще контролира работата на Комисията по антикорупция, а същият този Парламент не може да контролира и дори да пита главния прокурор за да не се нарушавала независимостта му и Конституцията!?!? И дали тази Комисия, излъчена от Парламента, КОЙТО Е ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ, НЕ Е ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ОРГАН, ИЛИ ДА! Или преведено като за дебили, че тази комисия и закон се създават с цел НОВА БУХАЛКА НА ВЛАСТТА СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ, И ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНО! Защото ако наистина искаха да се борят с корупцията и да отнемат незаконното имущество, други са начините и можеха много отдавна да започнат да го правят... А не Борисов да ни обяснява, че сме нямали нужда от реформи като в Румъния например в съдебната система и да лансира Цацаров за главен прокрурор с големи суперлативи и после този да напада банки и да доразбива системата, и че след като сме нямали осъдени за корупция, значи сме нямали корупция и сме били по-напред от Румъния, тоест да се гаври открито с хората по този много болен за тях въпрос!

Мен ме интересува дали някой ще попита президента, а и Конституционния съд дали този закон не е противоконституционен! Защо парламентът ще контролира тази Комисия по антикорупция и отнемане на незаконно придобитото имущество на лица с високи позиции във властта, а ПАРЛАМЕНТЪТ НЕ МОЖЕЛ ДА КОНТРОЛИРА И ДОРИ ДА ПИТА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ ЗА РАБОТАТА МУ И БЕЗОБРАЗИЯТА В ПРОКУРАТУРАТА? Как така едно и също нещо на практика се тълкува по два коренно различни начина в Конституцията!?!? И една сламка - И В ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ПИ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА И ОТНЕМАТ НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО, нали така, Е, ТЕ КАК ГО ПРАВЯТ? И какво првят в България съответните органи и институции, ЧИЯТО РАБОТА Е (БЕ) ДА ГО ПРАВЯТ, И КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА, ЧЕ СЛЕД КАТО ТОЛКОВА ВРЕМЕ НЕ ГО ПРАВЯТ И НЕ СА ГО ПРАВИЛИ ТЕЗИ ЩЕ ГО СТОРЯТ?

Явно страдаш от деменция,5 пъти си драскал все едно и също....ако толкова искаш задай си въпроса в НС

Много ясно, че ще го върне. Има опасност да осъдят някой спонсор на БСП. Законите трябва да са такива, че да са безопасни за престъпниците, да отчитат правата им да запазят измъкнатото.

..о, не ми казвай, че този е бил законът, който да функционира срещу мутромилиционерите в мутристан ? доброто, лошото или и двете ченгета едновременно успяха да ви внушат тази лудост?

Независимо, че аз съм с големи резерви към него, в случая ппрезидентът Радев е абсолютно прав в аргументите си: "..По думите му този закон не разкрива корупционни схеми и модели, а ще се стреми да възстановява справедливостта в обществото чрез отнемане на незаконно придобито имущество, без да акцентира на наказателното преследване. Инструментите, с които ще борим корупцията в този закон, са неефективни. Той не удря и по корумпиращите, те пак ще захранват корупция. В същото време той може да бъде използван и като бухалка за разправяне с неудобните, каза още президентът." Не само че може, но и ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАН КАТО БУХАЛКА СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ, И ТОВА САМО ГЛУПАКЪТ ИЛИ ОНЗИ, НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА ГО ВИДИ НЕ МОЖЕ ДА ГО СЪЗРЕ!!! Каквато е всъщност практиката в най-новата история на България, то ние и затова сме на това дередже!

Не думай. Мъдрецът президент..Че то за всеки закон може да се каже, че е бухалка..Все по някой удря..Удареният се оправдава..Пълни тъпотии, типични за Пената Две

Глупости не ми се коментират, а специално теб съм те забелязал, че си отчайващо, безнадеждно тъп и неграмотен, и то при такава огромна конкуренция тук, и съм те предупредил няколко пъти да не ми досаждаш с простотиите си!

ами кой да има думата бе, този!? лъжливата приватизаторка със законните милиони, можеби?

Радевите назначения ги знаем..Я любовница, я фенове на Хитлер..Не, мерси. Няма нужда.

Крадците от Бандата на БОЙКО, най-крадливи и нахлуят от тях, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ТИКНАТИ ДО ЖИВОТ В ЗАТЕОРА, БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА, ЗАЩОТО ТЕ ПРОСТО СА ИЗЛОШНИ!!! Този закон трябва да бъде наложен И СЪС СИЛА, НО КРАФЦИТЕ НЯМА ЛЕСНО ДА СЕ ПРИМИРЯТ С КРАВ НА ГПКЯМОТП ПЛЮСКАНЕ!!! ГЛАВАТАРЯТ ЩЕ ВЗЕМЕ ДА ЗАЛИБЕЕ ОТ ГЛАД!!! Дано пукне тоя изход и целият му род !!!!

Президента е много прав.Точно и право си го каза.От управляващите не може да се очаква нищо добро.Те не са с народа , а са срещо него.Не се търпи вече.

а радев от кои е ? някакъв слуга ли е, що ли !?

МОЛОДЕЦ РАДЕВ, ТАК ДЕРЖАТ!!! ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ!!!

Активно работи срещу България, в полза на олигарси, крадци, измамници и др. престъпници, като тази, която го настани на сладко местенце, и ожени за любовницата му, която този"съвсем законно" е назначил на второ работно място...срещу секс услуги.