Българската ”заплаха” - поредна за ”Лукойл”

Руската преса започна да обръща все повече внимание на проблемите на "Лукойл" в България. Анализаторите там припомниха поведението на компанията в Русия и глобите, които й бяха наложени.

Обратно в новината

Коментари - Българската ”заплаха” - поредна за ”Лукойл” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лукойл има тежки грехове към конкурентната среда в България. Почти сигурно е, че и не е напълно изрядна към Данъчните власти. Оттук не следва, обаче че трябва да му се приписват неща, които не са верни. Твърдението "Лукойл внася стотици милиони левове ДДС и акцизи" е груба манипулация. Обратното твърдение: "Лукойл няма никаква заслуга за платените ДДС и акцизи, защото те са косвени данъци" е също такава манипулация, само , че по-тънка. За да плати крайният потребител Данък добавена стойност, някой ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕ ТАЗИ ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ. За да се плати акциз върху дадена стока, НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕДЕ ТАЗИ АКЦИЗНА СТОКА. Как ще има ДДС и акциз, ако няма производители на стоки и услуги /които и да са те!/? Че нали именно в създаването на ДОБАВЕНА СТАЙНОСТ е магията на икономиката! Нали това е целта на всяка национална икономика - да съдаде МАКСИМАЛНА ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ. Държавата така или иначе ще прибере 20 % от нея, дори стоката да е вносна. Но останалите 80 % са далеч по-важни. Благодарение най-вече на тях всяка компания плаща заплати, здравни и социални осигуровки, ток , транспортни и комуникационни услуги, развива се, изплаща кредити, прави ремонти, изобщо върти колелото на БЪЛГАРСКАТА икономика. Тук е заслугата на българските производители на добавената стойност. П.С. Като казах "грехове" в началото, трябва да добавя че вината на държавните контролни органи - Комисията за защита на конкуренцията, НАП и Агенция Митници е не по-малка отколокото на самия Лукойл.

Добавена стойност формират фирми, които не работят на загуба, глупав наивнико!

Истинската заплаха за Лукойл е ДА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ от техните бензиностанции !!!

"...санкциите може да достигнат 10 на сто от оборота на компанията" - това е отговора на загадката. Кукловодите на заплетения казус са изчислили, че ако се наложи глоба, когато комбинатът е спрян заради отнет лиценз, то поради по-малкия оборот и глобата ще иде по-малка. Отново в ущърб на бюджета - по-малка глоба и приходи. Има едни хорица в тая държава, които и "мислят доброто" ежедневно и в най-големи тънкости. И сега пак се натискат да печелят избори.

явно софия е балгария.и на тях да им.............. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на проправителствените МЕДИИ се харесва отношението на властта към Лукойл. Причината е не, че те плачат за законността. В страна като Русия с висока корупция и също толкова , че даже повече престъпност, това е последната грижа. Причината е в спезцифичното, азиатско отшение към частната собственост, която НЕ Е ПОД НАБЛЮДЕНИЕТО НА ВЛАСТТА И НЕ КОЛАБОРИРА С НЕЯ. Затова да не се прихласваме по тамошните писание.

"заплахата" правилно е написана в кавички - боко тиквата заплашва приятеля си, че ще разсърди неговите шефове - в крайна сметка отнетия лиценз е на Нефтохим, който не се управлява от златев, той е шеф на търговското дружество, не на производственото, и цирка става пълен, а билета отива към 3 лв...

Подкрепете Правителството и държава си в борбата с монопола и своеволието! Ако не харесвате ГЕРБ и Борисов гласувайте за който искате, но което и Правителство да управлява страната и да се бори с монопола, заслужава вашата подкрепа!

Казахме няколко пъти, че Лукойл е на мушката по външнополитически причини, но русофили и комуноиди в хор се надпреварваха да ни убеждават, че не трябва да се закача компанията, за да не се разсърди Русия. Да бяха си избрали поне един от двата лагера- Путин или Медведев. Или Лукойл ще клекне до дни, или ще се сменя табелата на Тексако. Най -вероятно Лукойл не е още Тексако, заради офшорките с български политици, милиционери и новобогаташи , чийто дял се стремят да прехвърлят в новото АД Тексако България или нещо подобно, което ще замести Лукойл. Например - Путиннефть.

Не сме чули да се случват подобни неща с ЛУКОЙЛ Румъния, ЛУКОЙЛ Македония, ЛУКОЙЛ Беопетрол, ЛУКОЙЛ Украйна и т.н. Изглежда най-силна е обвързаноста и зависимостта на българските политици.

Ало, министъра! Ако ти не знаеш дали има монопол или не, кой друг?? Егати държавата да назначава едва ли не следствие за установяване положението, след като си има цяло министерство за тази работа! За какво ви плащат заплатите?

А тоя мошморок Андрей Делчев от къде изникна? Да каже кой финансира тази асоциация-измишльотина и чии интериси защитава? На производители, търговци, потребители или само на ЛУКОЙЛ?

Стига с тези пропагандни трикове колко внася Лукойл в бюджета, косвените данъци, акциз и ДДС ги плащаме ние потребителите, недоумявам как при 5.5 милиарда лева нетни приходи в продължение на три години фирмата да не плаща корпоративен данък, каквито и да са капиталовложенията, амортизациите свързани с тях би трябвало да е на печалба, останалото е нефта идва на по-виско цена от офшорна компания и като се сложат разходите за производство няма печалба, е схемата е повече от ясна, иначе как акционерите от Лукойл си разпределят такива големи печалби всички са милиардери без печалба, ама че магъосници.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!! КОСВЕНИТЕ ДАНЪЦИ,АКЦИЗ,ДДС ГИ ПЛАщАМЕ НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ А ЛУЙОИЛ САМО ГИ ПРЕВЕЖДА.АКО НЕ ГИ ПРЕВЕДЕ,ТЯ РЕАЛНО ГИ КРАДЕ ОТ НАС !!!

Лукойл продава петролни продукти по два начина: чрез бензиностанциите си (те са свързани с НАП) и данъка заедно с акциза се следи; и на едро (тук се крадат нашите данъци). В момента без тези уреди няма ефективен начин да се следи какво прибира Лукойл.

Пука им на ЛУКОЙЛ и на Валентин Златев-къде бяха досега правителствата-защо чак сега Дянков се осмили да вкарва нещата в ред-щото всички са на яслата, а народа да гладува

Просто сега им е дошъл реда.... Не може да искаме проблеми трупани в продължение на 20 години да бъдат решени с магическа пръчка за 2-3 години. Голяма част от създалите тези проблеми са все още "на хранилката" като опозиция в българската политика. Самите ГЕРБ обявиха още в началото, че ще е цяло чудо, ако правителството изкара цял мандат, имайки предвид тежкото наследство в страната и никаквата подкрепа в Парламата.

Просто идват избори и трябва да се пълнят партийните каси, а както по всичко личи на ГЕРБ може да му е за последно та не се съобразява вече с нищо....

да започната да плащат данъци, да намалят цените на бензина, да намалят нормите на печалба до нормалното. естествено да дпрат издръжките за баскетболните отбори на академик и нефтохимик (с моите пари вальо златев и сашо везенков си позволяват да плащат заплати като в НБА). освен това се издържат и скъпи отбори по волейбол, борба и други спортове. правят се благотворителни дарения (пак повтарям от моя и от вашия джоб). заплатите са космически както на работници така и на администрация. а театъра е театър. вальо златев и бог борисов са приятели ;)

В грешка си мой човек... Лукойл работи на загуба...

... това е още една причина да спре издръжката за баскетболните и другите отбори. или поне да спрат да купуват скъпо платени негра и мелези. не съм против спорта, но поне да налагат свои юноши. ще бъде с много по-малко пари

Може ли с малко повече уважение към българския език има главни букви, колкото и да не уважаваш имената на упоменатите от тебе, това говори за твоята грамотност.

аз съм неграмотен, но това не е основание да плащам по-скъп бензин

Какъв извод можем да направим от тази статия? Ами че в Русия са по строги към Лукойл самите руснаци, отколкото българските власти към СЪЩАТА компания В БЪЛГАРИЯ. Дали има страна в света, където да вирее подобно дупедавство? И колко време би управлявала една прартия, да кажем в Полша, при такова отношение към чужда компания, особено руска? Ще ги изритат за има-няма 24 часа. Докога ще раболепничим пред чужденци? Не можем ли ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ да се научим, че националния интерес е над всичко? Националния интерес е НАШИЯ, НА ВСИЧКИ НАС интерес! И русофилите да не дават за пример, че изгонването на руските грабители и техните мекерета означава да дойдат американофилите и техните мекерета. ВЪН чуждите мекерета - руски, американски или каквито и други да са...

...Затова са избрали България. Тук има опит по отнощение на ятаците, които са добри другари. Ще има за офшорката, ще има и за тях...

Редактора, как точно получи от 5,5 млрд лева 400 милиона долара? Хайде малко да преговорим математика за 3ти клас. В случай че купуваш долари на курс 13.75 за лев, дай координати.

"санкцията може да стигне до 10% от оборота" чети по внимателно преди да пишеш.

напротив правилно е пресметнато около 400 милиона долара, би била санкцията пресметенете го отново.

Координатите както виждам ги знаеш - 3 клас, само че не за автора, а за теб. Че то обикновено се чете целия текст преди да се коментира. :-)