Венецуелски генерал: Време е да въстанем срещу Мадуро

Правителство е контролирано от "комунистическата диктатура" в Куба, казва Рамон Ранхел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се нарича венецувлския генерал обявил се срещу Мадурко.

Гладът ще е за мустакатото недоразумение и пишман генералите му - като ги натовари руската ръждясала гемия и изтърси в Куба. Бая ще ги втали местната диета.

"Представящ се за генерал от ВВС..." Това не е Северна Корея! Венецуелските генерали не са секретни. Толкова ли информационните агенции не могат да потвърдят дали този е менте или е истински генерал?

явно е менте. Ако беше от истинските на Мадуро щеше да му е припарило вече. Исках да кажа - ако военните наистина решат да правят нещо, докато се разчуе, Мадуро ще е дал богу дух вече. И честно казано моменът рано или късно ще дойде (в зависимост от гледната точка). И ще ви кажа как - някой не добре публикуван пост в социална мрежа от "правоимащите" деца как го раздава ларж докато войската е на воено-времеви запаси.

- въпросния "генерал" обаче липсва. защото явно отдавна е забегнал. главнокомандващият на ВВС е друг. С оглед на това с какво разполагат ВВС (дивизиони с С-300 и т.н.), ако тоя рамон беше някакъв фактор -едно на ръка, че е много съмнително доколко е генерал, с оглед не толкова числения състав, а на въоръженията, отдавна опозицията им да е взела властта. Новина от 8 май Президентът на Венецуела Николас Мадуро изгони десетки военни от редовете на въоръжените сили и понижи в чин във връзка с тяхното участие в скорошния опит за държавен преврат. Съответния декрет е подписан в сряда, съобщава радио Caracol, позовавайки се на официалния вестник Gaceta Oficial. Тези мерки засягат и високопоставени военни. Сред уволнените е бившият ръководител на Боливарианската разузнавателна служба SEBIN дивизионният генерал Мануел Фигера, както и подполковникът от Национална боливарианска гвардия Илич Санчес, който в последните месеци е бил начело на охраната на опозиционната Национална асамблея (демек Гуаайдо и ко). Освен това от армията са изгонени четирима подполковници, четири майора, четири капитана, шест лейтенанта и 35 сержанта.

във ВВС имат следните звания: армейски генерал, генерал-полковник, генерал-лейтенант, генерал-майор. на този не е посочено дори званието, за какво говорим.

От коя миша дупка е правил тоя ''генерал'' приказването си??? Страхливци наврени из чуждите посолства се яудят как да вкарат хората в братоубийствена война а те гледат от страни и си точат зъбите за власт и пари...Та нали при тази ''комунистическа диктатура'' ти си станал някакъв си генерал??ама се перчиш с титлата си вместо да си скъсаш пагоните и да се откажеш от облагите си..

като свърши папото за народа, в един момент ще свърши и за войската. Ей на Гладната Корея досега поне 10 пъти са я спасявали от гладна смърт. Всичките 20+ милиона население. Ама онез си имат Китай да ги храни. Венецуела кой ще я храни? Куба? - едва ли.

Кубинците са по-гладни и от венецуелците. Досега те паразитираха върху венецуелците и като падне Мадуро, ще падне и кастризма в Куба, както и режимите в Никарагуа и Боливия. Без Венецуела кастрокомунизмът не може да удържи позиците си на контенента. Няма го СССР, а Путин няма пари, Чили се освободи от комунизма, сега Венецуела, кубинците няма откъде да цоцат, самите са трагични в икономиката, построена по съветски образец. Който не е живял в Куба, той не знае що е глад и терор! Най накрая латиноамериканците ще се осводят от това раково р.заболяване- комунизма.

виждам само конституцията - без рамон ранхел. Дъжи я президентът на Венецуела. Къде ви е "генералът"? Щом дори снимка няма - да ви имам новината: "рамон ранхел, представящ се за генерал от военновъздушните сили"...

Рамон Ранхел, представящ се за генерал от военновъздушните сили, каза, ..... другият пък (Гуаидо) се представя за "президент" .... таквиз ми ти демократи измислиха от ЦРУ

куклите на ЦРУ може да са измислени, но мизерията и гладът на обикновените венецуелци е съвсем реален...

Ами то пак благодарение на куклите на цру........

Дайте една генералска униформа и ще стана генерал Пабло Надал от извънземните сили на Венецуела. Много интересни коментари на бг-та чета - мисят си, че щом на тях нещо не им харесва, то задължително на всички не им харесва. Бг-та, егото и кухото самочувствие ви е по-голямо от количеството сиво вещество в кратунките! :)). Щом народа на Венецуела не въстава значи им харесва и ще продължи да им харесва, а ако наистина не им харесваше , на изборите резултатите щяха да са други!

Да - това важи в сила и за българските избори. Ако не му хартесва на българина някой - няма да бъде избран. Ако му харесва - го избират. Ако има фалшификации - има бунтове и истината побеждава.

Харесва им , защото са индианци.

Всъщност тези циркове може да бетонират Мадуро на власт. Не бих казал, че ще остане много, защото може да има проблеми със здравето или дори в партията му да го сменят. Но е по-вероятно да остане на власт целият мандат и ако е здрав и нататък. Пионката на САЩ Гуайдо няма как да бъде избран на избори. Те дори не го познавали. Независимо от разделението и политически различия, не може да призоваваш за ембарго и военна операция на чужди войски. Да срива икономиката на Венецуела, да се лее кръв и да се надява, че някой ще го избере. Гуайдо само може да бъде назначен от САЩ. Да се погази демокрацията и народа да не избира. В момента САЩ се бори срещу демокрацията във Венецуела. Мадуро е избран с 3 пъти повече гласове от вторият на изборите. За примера Тръмп е избран недемократично с почти 3 милиона гласа по-малко от Хилърито. Само че пионките от ЕС, не чух да не признават Тръмп за президент на САЩ!

Ами когато си съсипал една държава и не се справяш е редно да поемеш отговорност и да предадеш властта. Това е част от неписаните правила на демокрацията. Когато начело са комуноиди и вождове с пренебрежение към демократичните правила нещата завършват с пълна разруха. Венецуела е тръгнала по пътя на Асад и все повече заприличва на Сирия, вече има три милиона бежанци за две години. А руската "помощ" напълно ще ги съсипе. Руснаците традиционно се възползват от такива ситуации , за да забиват още повече страната и да я правят напълно зависима от тях, просперираща страна близка до Русия няма и не е имало.

Както у нас ли?

Теоретично да допуснем , че Мадуро се задържи още малко на власт! Тогава остава открит въпроса: КОЙ ЩЕ ИЗХРАНВА ВЕНЕЦУЕЛА И КУБА ВЗЕТИ ЗАЕДНО?

Определено няма да е този дето изхранва Украйна.

Под "изхранва Украйна" имаш предвид "Гладомор" или.....???

как кой? - демократите-хуманисти в САЩ !

Ти недей плака на чужд гроб!

Много се отлаби работата с демократичната бременност във Венецуела. Ако нещо щеше да става вече трябваше да е станало. От тук нататък усещам, че ще има големи родилни мъки и напрежение за дълго време което ще започне да цеди силите на държавата. Явно народа още не е узрял добре за да стане промяната от раз по-безболезнено. Преврата е насилствена промяна. По-добре е да изтърпят поредния мандат за да няма кръвопролития, но да се готвят за следващия когато да обърнат вота и законно без насилие да сменят системата.

Прав си, но народът не иска ФАЩ да го ограбва...

Народът отдавна иска САЩ да помогнат страната да се освободи от диктатора социалист и наркотрафикант, подслонил много терористи комунисти от Колучбия и от Хамас и Хизбула, занимаващи се и те с наркотрафик. Вижте плакатите на демонстрациите, четете сайнтове и гледайте живите предавания . Народът иска Гуайдо да приложи чл.!/: от конституцията и да поиска чужда помощ срещу диктатора узурпатор.

американците до какво доведоха,ирак,сирия,либия,украйна,пък и нас ?!цъфти всичко от имане и задоволство,пълен просперитет ?!тъпаци,платени,мислете преди да вземете доларите......

Да ама горивото което е жизнено важен фактор за САЩ е около 2 долара за галон. Това е важното за предизвиканите войни от САЩ. Те дърпат напред пред останалите с сила и средтва от всички. Демек използваш пари и трудова ръка от света и си правиш държава. Това се случва в САЩ.

Венецуела не разбра ли че петрола им е наобходим на някои комшии, хората никой не го интерсува какво ще им се случи. Доказателство за това е издигнатата ограда в САЩ от южна посока. Дайте петрола си и правете каквото си искате, може и да се изядете венецуелци.

Да оставим на страна политическите ежби. Нека погледнем фактите в очите. Имате ли смелост, ДРУГАРИ да отречете, че в България бяха конфискувани милиони на федерацията по борба на Венецуела? Имате ли смелост, ДРУГАРИ да отречете, че конфискуваните венецуелски милиарди са били в банки извън Венецуела, при това в ДОЛАРИ??? Ако имате такава смелост, значи сте не само тъпи, но и нагли! Ако другарят Мадуро си държеше парите във Венецуела, никой нямаше да може да му ги пипне! Ако другарят Мадуро ги беше обърнал в рубли и ги държеше в руска банка - НИКОЙ НЯМАШЕ ДА МОЖЕ ГЪК ДА КАЖЕ!!!!! Но другарят Мадуро няма доверие на рублата, другари. Не само това. Той няма доверие на собствените си банки. А това, че изнася пари от страната си означава, че не мисли за народа си, а за това как да открадне повече. Комунист, какво да го правиш?....

Многи си тъп бе овен!

Венецуела продава нифт неи на Русия, а на сащ. Те в рубли ли да им плащат? Джендърите сте на всичко и тъпи.

Не е проблем кай ще управлява Венецуела. Проблемът е сащ. Цял свят знаят, че те са винаги на лошата страна. Не само това, те я създават. Причините знаем.

Дали на десните софийци е ясно, че това е поредният провал на господарите им, чудя се????

успешно въведе купонна система в Куба!

Явно руснаците ще докарат нещата до румънския вариант за смяната на Чаушеско.

Протестиращите, подкрепящи Гайдо спаднаха на трицифрено число.

Излез на улицата, мобилизирай подчинеинте си и остави Ютюб на мира.

Едно време у нас дойдоха другаря Луис Курвалан и другарката му Курвалана Сита и тия можи да додат

Тези, които признават самозванеца Гуайдо искат да насъскат народа на Венецуела към гражданска война! Както беше в Ирак, в Сирия, в Афганистан, в Либия и т.н. Гражданска война означава стотици хиляди убити и ранени, и милиони бежанци. Както беше в Ирак, в Сирия, в Афганистан, в Либия и т.н. Кой ще поеме тези 3-4 милиона бежанци? Щатите ли, или баба Ангела, или ще ни ги пробутат на нас, като най-верни васали? В Малко Търново и в Елхово?

Kenn1111

както добле е споменато в статията изобщо не се знае има ли такъв генерал или е американска партенка.Ми като е така защо изобщо я побликувате???

Путин вече даде знак, че Мадуро остава, а както много добре знаем, каквото каже Путин това става...

По имената им ще ги познаете

Добре познати са на цял свят, особено единият! При това от вече две десетилетия...

Може да не е лош чавека само дето имито му не е за пред хората Примерно как да кажат че другаря Мадуру и другарката Мадуркова отиват на приятелско посещение при некой важен другар

Ако е имало подобно изказване на някакъв купен генерал , то е от стила Една Птичка Пролет не Прави ! Всички Венецуелци са така надъхани че едва ли ще се предадат на Обещания на Помпео ! Всичко е измислени причини на САЩ !

а пуделче на дълга пентагонска каишка

Латиноси да правят революция за да работят много?Няма такъв прецедент.

Като не ги устнройват комунистическите диктатори,не си ли спомнят за империалистическите диктатори.Май някой забравят?Дали не и срещу заплащане,като нашите продажници?

Cezarbg

ГАЙДУРУ номер 2!!!!! Призиви и нищо!!!!! Щом вият ГОВЕДАРСКИТЕ подлоги значи че Мъдуру провилно постъпва като тази тези хлебарки!!!!

ЧЕ И БОКО Е ГЕНЕРАЛ, ИЛИ ПОНЕ ТАКА СЕ ВОДИ.

Фейк. Достатъчно е да проч(етеш Ройтерс. Вият от безсилие и лъжат като дърти катунари.

Този "генерал"е купен от САЩ и подлежи на растрел....

А другите, тези, които са купени от Русия и Куба - на тях какво, медал ли? Не разбирате ли, че държава, притежаваща най-големите запаси в петролни находища може да изпадне в това състояние само благодарение на престъпно ръководство! Американците не са там вече 10 години - значи не са те причината. Когато те бяха там във Венецуела се живееше по-богато.

точно американците с апричинат аи дори глухите го разбраха , значи ти си тъп а не глух! Когаот те бяха там се живееше още по зле . нищо не знаеш за венецуела.

Но амеркинаците, откакто не са там, налагат ембарго на Венецуела, а заедно с британците им откраднаха солидна бройка милиарди. Дали, ако махнат ембаргото, върнат им милиардите, Венецуела ще е толкова зле?