Венецуела: стратегията на Гуаидо в четири ключови точки

Опозиционният лидер разчита на Вашингтон, на това че е ново лице, на единството против Мадуро и на международната изолация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Времето на сатрапите-диктатори е преброена. Идва време и на кремълското джудже

петата му точка на Гуаидо е да се обяви за президент на САЩ. И да поиска помощ от Венецуела. А пък САЩ щели да замразят златния си резерв и да го предоставят на опозицията. Кво а ти кажа братчет - с парите от нефта на венецуела някои плащат за още една цветна реЗолюция.

Пуснали са "умните" и "красивите" да протестират, но все още "ранобудните" келеши не са окупирали държавния университет в Каракас. През 2002 г. американците се опитаха да арестуват Чавес и да сложат някаква марионетка на поста президент, но народът се вдигна и Чавес се завърна триумфално, а марионетката избяга във .... Вашингтон!

блаблаблаблабла иска им се на хамериканците петролец за без пари винаги ще има предатели като гуайдо слагащи се на световния "миротворец" ФАЩ съсипал не една страна лошото е че и мадуро май не ги върши както требва като в булгаристан бсп или герб - се тая се са родоотстъпници продали се на едни или други

Сасипаните страни от САЩ, като Германия, Япония, Южна Корея, Франция, Англия, Чили и т.н. са все водещи световни икономики с най-добре живеещото население към които се стремят всички хора бягащи от Руслямския благодат

Мадурич мачкай фашистите

Протекционистичната нагла политика на САЩ ще вкарат Венецуела в спиралата на гражданска война, а ЕС, в своята тотална несъстоятелност, става съучастник!

"демопкрация" в света, която сваля президенти и правителства, само и само защото така им изнася на американците....да ви пикам на демокрацията!

Така ще да е. Да живеят Пол Потовци и всички червени кхмери.

Жалка работА са САЩ.

дрОгаре, гуаидо не е опозиционен водач, а шеф на парламента на венецуела!

този иди.от с минуса ще сподели ли с нас кой е шеф на парламента на венецуела, след като не е съгласен че е гуаидо?!

И тука демокрацеета го докарва повече от приказки.

Колко джендъри само на една снимка. И то в страната с най-красивите жени - Венецуела.

Бах ти точките. И всичките насочени срещу независимостта на Венецуела.

Нито една от четиритях му точки не е вярна и не струва пукната пара- той не е ново лице, Вашингтон не го подкрепя, а го използва, няма такованещо като единство против Мадуро, а за международната изолация да погледне Куба- над 50 години американците се опитват, но случаят Куба е описан в литературата като ,,перфектното фиаско,, защото американците са заглушили тогава всички критични гласове. Този Гуайдо май скоро ще се подмокри.

От това което прочетор разбрах че на този самопровъзгласил се ''демократ'' не му пука до какво води икономиката на страната като се радва как сащ блокирали търговската и дейсност и му разрешили????да разполага с държавните пари по сметките в сащ?????? Голямо крадене ще пада а и контрол няма как да има защото саморповъзгласилия си знае че този си ''пост'' го заплаща с чужди пари..

Много ви моля ама не използвайте ''международната подкрепа'' за самозванеца защото няколко овластени заради гърба на сащ са изпълнили желанието на краварите не е и няма как да бъде ''международна подкрепа'' защото света не е само на това малцинство ''лидери'' някои от които са повече мразени в страните си от Мадуро както се опитвате да изкарате избнора му..

Голямата им армия на САЩ джендъри,трвестити,наркомани и всякакви боклуци,всико наемници. Като са толкова ербап защо все гледат някой друг да им вади горещите кестени от огъня. Хайде да се сбият с русите ,ама не им стиска !

За Вашингтон не е важно как гласува народа на Венецуела! За тях "демократично" означава да съвпада с алчните интереси на местните краварски олигарси! Ако са толкова "загрижени" за демокрацията по света - да я въведат в С. Арабия, Бахрейн, Катар, Кувейт и т.н. Още един парадокс - правителствата на съседните на Венецуела държави, които цял свят знае, че са доминирани от наркомафииите, дават "съвети" кой да управлява във Венецуела!

И тоя няма да изкара дълго.

Натaм върви!

Това бих го кръстил: Хрониката на един преврат. Как се организира преврат. Няма ли да обясни някой, че това е организация на преврата, с цел САЩ да завладеят нефта на Венесуела. След което местното туземно население ще духа супата. Както до сега винаги са го правили. Всички видяхме какво се случва в Афганистан, в Ирак, Либия. До каквото САЩ се докосне, следва разруха и обир. Такава приповдигната статия за американската "демокрация" в действие, защо не се споменава. Трагедията и деградацията в така наречения западен свят е пълна. Както и лицеметието и двуличието са превърнати в стандарт и норма на поведение.

Има ли все още глупаци, които да се заблуждават, че има демокрация по света, независимо къде и при кого ??

И как е обединил опозицята като дори неговата социалистическа партия го гледа на кръв и даже членовете и се покриха и не участвуваха във вчерашните "митинги" организирани от Гуаидо;)

Ха ха, американците налагат диктатура силово, както на нас ни наложиха да им купим изтребителите Ф-16! Американска демокрация = Диктатура !!!

Бяхме малки но поменик ка по същата схема демократизирах=унищожиха и нашата страна. По същата схема, Същите Западни държави си създават нови Колонии-доставчици на Човешки и Природни Ресурси. Използват Най-Продажната и отвратителна част от местните Туземци за да Управляват... .. Борисов и ГЕРБ у нас,.. Порошенко, Заев, Гайдю...

Странно, но към момента от въпросните държави само Венецуела отговаря на определението за бананова република. 96% зависимост от един ресурс, който е в ръцете на държавната върхушка. На нас ако ни спрат износа на петрол, ще си го преместим в другия крачол, ако спрат износа на зърнени култури, ще си го преместим в третия, като се ориентираме към зеленчук, ако спрат зеленчука, ще изнасяме тоалетна хартия за Венецуела. Дори нея да спрат, пак има варианти. Бойко Борисов това го може и без петролни ресурси.

Ако европейските петролни компании мислят че ще докопат нещо от мръвката много се лъжат. САЩ ще гепят целия петрол и ще го препродават в Европа, Индия и Китай. Това ще ги придвижи още една крачка към овладяването на пълния контрол над света, А като овладеят света и ресурсите му изцяло, иде ред и на ликвидирането на европейските лидери.

то и в Ирак има много петрол ама САЩ след като затънаха там /и още не могат да излязат/, някак си странно 2/3 от петролият бизнес на Ирак отиде точно и "случайно" в Роснефт и Лукойл, ама не и в американска компания.Защо ?

pantapanta

САЩ са излезли отдавна от Ирак , и е влязъл Иран на тяхно място. И освен петрола , руснаците са взели и оръжейните доставки - самолети СУ-25, танкове Т-90. Не знам що не обвиняват Русия и Иран , за положението в Ирак.

За никой народ няма значение кой го управлява, стига да живее добре и децата му да имат бъдеще. Венецуела от дълги години е богата на петрол страна, но раздирана от вътрешна корупция и борби между отделни родови кланове. Жалко за народа.

Всичко което е написано в статията може да се обобщи в едно изречение: "Намеса във вътрешните работи на суверенна държава, която не играе по свирката на USA" Аферим USA, машала! Еваларка USA на демокрацията ви.

В последните години там където се е намесила "демокрацията" в лицето на САЩ текат реки от кръв. Справка Сирия, Либия, Ирак

В Украйна и Грузия леки от мед и масло след намесата на Русия, нали ?

Четирите опори са. US ARMY, US NAVY USAF,CIA.

колко да са опори? Не за друго ами щото са по документи и на хартия. В Сирия ги видяхме тия опори и армия и нейви и ИДИЛИ и МИНДИЛ-всичко отиде в небитието.И камък не остана от тях.Само едни чували.