17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колоездачи и тротинеткаджии май нещо много са си повярвали последно време, мотористите са си ясни от много години.

Оня ден колоездач около четирзесет слезе от колелото бута го по пешеходната патека и после пак се качи. Ми аплодирах го човека за пръв път виждам такова отговорно поведение

Кофти ама тия двуколесните грам акъл нямат. Въпрос на време беше. Вчера един двуколесен минавайки от лявата ми страна продължи на право а аз бях за на ляво, чакайки на светофар, с пуснат мигач. Какъв идиот трябва да си ...не знам какви комплекси ги тресат, и пак добре, че бях с малкия джип. С големия изобщо нямаше и да го видя и сега мен да ме пишат у вестниците...

Алоу, когато завиваш ти НЯМАШ предимство. така че гледай, ако ще и със самолета да си.

Не си и за тук. Нищо че сме глупави повечето. Пак не се вписваш. Виж запиши се в Герб или ИТН.

шефе, колелото му е минало от ЛЯВАТА страна, не четеш ли? на мен оня ден ми изскочи ел. тротинетка СРЕЩУ мен от дясната ми страна, натоварена с баща и дете, и на всичкото отгоре ми святка и ми дудне нещо. имам ситуацията снимана на видеорегистлатора на колата, ама каква полза? и да пратя записа на КАТ, как ще разберят кой е таткото, като тия нямат регистрационен режим?

В грешка си! Въртопедала е минал ОТ ЛЯВО ЗА НАПРАВО и не е с предимство а го засича- неправилна маневра! Прочети Здп и ппздп

За половин ден само в София две катастрофи с моторяги. Еди убит и един бере душа. Докато пиша това, от съседния булевард се носи рев на мотори. Започмащ сутрин от 9-10, до 2-3 през нощта, през максимум 5 минути.Газ до дупка от единия светофар, 20-50 метра на задна гума, набиване на "кучки" на следващия. Вярно, че и те са хора, и имат мераци. Ама като нямат акъл, решението е само едно. Пълна забрана на мотоциклети в градовете и монтиране на електронни или механични ограничители на газта при достигане на скорост от 80 км/ч на извънградско.

а бмв тата ,не е решението с ограниченя а в обучение. Пътищата бокови, стари не поддържани,моторджиите като другите шофьори няма голяма разлика,най вече недообучени или без права или просто тъпи.

А, защо да не забраним и колите в градовете? Да забраним всичко което пречи на киселяците! И да ограничим олиото, защото ако се разлее е хлъзгаво!

Харесвам новината. Повече такива за смъртните безсмъртни трябва да има... Скапани копеленца дето само вдигат шум и карат безнаказано.

да не са по добре!

tonk11

Просто от любопитство: катастрофата е станала до 1 градска ама били пратени линейки. От къв зор?

Отговор: В Първа Градска нямат спешно. Там могат на пострадалия да прегледат гърлото, ушите, простатата, зрението, но не и да му окажат наложителна спешна помощ. Надявам се да съм ти бил полезен.

Според блиц,бг, ''Звезда от култов роден сериал в центъра на мелето в София Актьорът Мартин Димитров, участвал в "Братя", помете с мотора си велосипедист...Звезда от култов роден сериал в центъра на мелето в София Актьорът Мартин Димитров, участвал в "Братя", помете с мотора си велосипедист...''Артистите не са повече хора от останалите хора и не трябва да се ползват с привилегии относно спазването на правилника за движение по пътищата и нормалното дължимо поведение в обществото. Защо се е движил с несъобразена скорост точно в тази част на София- до Френската гимназия и 1ва градска болница, какво точно ни демонстрира с това-ненаказуемост, арогантност, плюене в очите на нас- нормалните- които въпреки всичко спазваме и законите, и Правилника за движение по пътищата, тъпотия, надменност, какво още.... И после, когато такива се озоват в интензивното отделение, започва един вой- моля, дарете ръв, пари, спасете го/я, те са млади, пострадаха при катастрофа, но НИКОЙ не ви казва, че именно тези лица са причинили ПТПто и сами са си виновни за собственото си състояние. На такива лица не искам да помагам и няма да го направя.

дарете ръв= т..е. дарете Кръв

И двамата са карали ненормално.

Блъсни единия, та прегази другия! Абе как може да направиш ПТП на Раковски, баш на това място, където трафика върви с под 20км/ч!? А идиотът, който е излязал на пътя със слушалки, дори по тротоара не трябва да бъде пускан, без придружител. Жалко само за момичето, което е излязло на разходка, а сега ще трябва да ходи с превръзка.

Трябва да забранят слушалките щом се движиш по пътната мрежа. Масово пешеходци със слушалки., на ел. скутер със слушалки, дори управляващи автомобил със слушалки.

Едно изключение - ако слушалката не е за да ди бръмчи музика и да ти ангажира вниманието, а е част от hands-free. И пак не трябва да е разрешена за двуколесни, предвид много по-голямата ангажираност на мозъка, по време на управлението им.

Трябва и колелата да имат номера единия го разбрахме, че е от враца, другия от кое село е ми е интересно.

На мен пък ми е любопитно ти от кое племе си, публикувайки тази куха реплика. Сега ще регистрираме и велосипеди!?!?

то може и тъпак да регистрираме

Аааа, освен регистрация, да минават ГТП на 3 месеца + еко категория, гражданска отговорност и каско

Нищо изненадващо няма в тази новина. Логичен резултат от пълния двуколесен дебилизъм обзел маса хора, решили че двете колела дават пълно предимство пред всичко и всички - от врабците, през пешеходците та до автомобилите. Ако има някой, който нарушава повече правила от мотористите, това са велосипедистите, а електрическите тротинетки трябва направо да се забранят. За последните два дни - зарязана електрическа тротинетка в лявото платно под ЖП моста при Подуене - при западното слънце следобед познайте от три пъти как се забелязва... Втория случай от вчера - патица с електрическа тротинетка в лявото платно на "Патриарх Евтимий" кара и си гледа телефона (как го прави едновременно - мъгла...) и, разбира се, в далия и на късо мозък изобщо не минава мисълта че е в насрещното движение. Та тепърва ще се "наслаждаваме" на такива новини - Бог да пази да не сме сред потърпевшите.

кат немат мангиз да си купят шофьорско светоотразително елече за около 10 кинта - идейно в същата роля да си лепнат реверсна страна на опаковки от пакетирани закуски, живи и здрави

-> преден ми коментар: само ако реверсната (опака т. е.) страна е лъскава, преди да се включи в основното движение всеки водач на колесно превозно средство е длъжен да изчака (не)моторни самоходни кутийки движещи се пОсновната улица, живи и здрави

Като цяло в живота не е добра идея да се генерализира. Не за друго, ами екстремните стойности винаги се забелязват и запомнят повече, а нормалният диапазон се игнорира и не оставя следи в паметта. Щото ако така ще си говорим: и шофьорите в БГ ги знаем що за стока са.

Хайде да не забраняваме полезни неща, ами да ги разрешим само с СУМПС A2? Така поне веднъж ще прочетат ЗДП/ППЗДП и нарушенията ще намалеят с поне 90%. А не е лошо да се вкара задължение за огледало за задно виждане!

"Моторът е управляван от друг мъж, който ..." От друг мъж ?! Глупости! От същия мъж е бил управляван и мотора ;-)

Ирония!

Ако мотористът се беше ударил в кола, колата щеше да бъде виновна. Ами сега? Велосипедистът не е ли виждал табелките 'Пази моториста'

Много добре го каза, брат!

Ауу, ами сега? Няма автомобил в инцидента, какво правим? Кой е виновен?

А другият вероятно - леко ... Ясно ...

И в Италия на мен ми настръхва косата от тях... Особено по тесните пътища, Жена съм и карам внимателно, но е голям стрес през лятото.

Ми ела си у Лом, ма! Тука е спокойно! Само 'ора естете!

Да се арестуват Фандъкова и цялата общинска ръководна сволач за това, че превърнаха София в смъртоносно място с тия велоалеи по тротоарите.

Цялата руска сволач да се изправи до стената !!!

Идиот!

Един изрод се удавил в друг изрод. Нищо лошо не е станало.

изживяват постоянно като жертви, направо обезправени и неглижирани участници в движението по пътищата Вторите, с някакво основания все пак, по уязвими са, дори силна въздушна струя от преминаващ камион може да ги насмете Сега обаче като са се натресли двама "онеправдани", как ще си го премерят кой е по по най " неопазен"?

Има един много полезен знак, казва се точка. ... . . . . . . . . . . . . .. . .. . . . не е зле да се ползва от време на време.

Препинателните знаци са му последна грижа Това не е литературен форум Да не говорим, че препинателните знаци са сравнително ново изобретение Я погледни един античен текст всичко е равно, слято Умник Получаваш звездичка Да я покажеш довечера на мама

В движение трябва да следиш пътната обстановка, а не да пишеш, бе серсем!

И се е пръкнало недоразумение като тебе От кога в България е забранено да се движиш пеша, бре плазмодий?

Според ЗДП естествено. Интересно е, че мотористът не говори че му е отнето предимство, а че велосипедистът е изскочил изненадващо.

Ама светоусещането им, че са " спецялни" и требва да бъдат " пазени" е съвсем друго

,,Раковски'' ама и такъв ли булевард има в София? нали имаше и улица РАковска?

Така е, това са дублетни форми, за да е по-лесно на гостите на София.

На Витоша улицата - Витошка. На Раковски улицата - Раковска. На майка ви тутк@та - селяни. Ае чаЛ!

там има достатъчно камери ще се види кой какво е правил

Жалко , няма жертви.

Теорията ми е абсолютно правилна. Давате смело, и без това хората са прекалено много.

Те като не се пазят сами файда няма.