Велизар Енчев учреди движение ”Българска пролет”

Ново гражданско движение "Българска пролет" бе учредено във Велико Търново от независимия депутат Велизар Енчев.

Обратно в новината

Коментари - Велизар Енчев учреди движение ”Българска пролет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Харесва ми промени в политиката,най вече когато стандарта на живот на повече бедни Българи ще се подобрява.........

Обадете се към Асеновград за да се включим

Общи приказки целящи да обере негативния вот. Щом още от сега си казва че ще търси коалиция с останките на БСП значи движението му няма да бъде алтернатива на олигархичното статукво. Всичко друго са празни приказки. Все си мислех че от Олигархията пазят Енчев като последен Ас за някакъв по-голям политически проект, а то какво излезе... от сега е бита карта.

На учредяването видях едни запенени озлобени старчоци, които за 26 години не са могли да разберат, че времето им е безвъзвратно отминало, че социализмът, по който толкова въздишат, също е минало, че Варшавският договор и СИВ не могат да бъдат съживени. Тръгнали нанякъде дядовците да строят утопии. Тъжно.

даа , ще стане страшно за политическата мафия ако разочарованите от БДЦ,БСП , РБ, НФСБ,ГЕРБ, минат към АТАКА!

Г-н Енчев, с тези учредители от излъчения запис си загубен.Единственото интересно нещо беше салона на ресторанта "Калоянова крепост".Ораторите на събранието са без коментар.Номера с Каракачанов изобщо го забрави и търси други хора за лица.

"Българска пролет",добре нещо по средата с бусвата "С" и си идваме на думата.

всичко се прави за да не се допусне увеличаване гласовете за Атака! защото недоволните от управлението и управляващите са много!

Е, сега вече, ще цъфнем и ще вържем!

Велизар Енчев - Първи коридор, Пета глуха.

Колкото повече подобни партии в лявото пространство, толкова по-добре за България. Към Татяна Дончева, АБВ, сега се включва и тази партия. Част от избирателите на Атака, БДЦ също се от този контингент. Така че засега поглед към електората на БСП са отправили още 5 партии. Очевидно е, че основен конкурент на БСП ще е ДПС, обаче за второто място!

По-добър ще е от Волен Отначало вярвах на Атака, но след като 15 г са във властта , от тях само приказки Дано този Енчев да направи нещо и да станем руска республика най-накрая

Велиз Червенчев,дали има билет,за цирка на 9-ти,а?!

От прочетеното следва, че Енчев ще се кандидатира за президент.

Жоржи,май?!...

Аферим, ашколсун, другарю уважаем агент на ДС. Много добре си решил, сега вече на биесипьето им се *ба мамата. Дерзай смело, зад теб е сянката на другаря Дзержински, чест е да предадеш приятел, баща си, майка си в името на светлите идеали на другаря Ленин, другаря Сталин и други другари, на които не искаме да им споменаваме имената, да не ни се случи случка.

МАМИН ЗЛАТЕН, С МЕД ДА ГО НАМАЖЕШ!

ivo10

Нова порция демагогия ще се лее върху народа.

човека е във фаза късна есен , на прави движение ранна пролет !? ненужно , преживяно и смешно .

Всяко нещо, което клати СТАТУКВОТО, има логична положителна роля. Който защитава СТАРОТО, ще бъде жестоко избузен в следващите месеци и година. КТБ беше в началото, следва "валутният борд". А "дълговият капан" ..., може и да се супи когато щракне (МВФ и СБ).

Новата Партийка-рубльовка се казвала"Цъфнал налъм",май?!

Вилиту е поредната претоплена манджа на червените кукловоди и руската пета колона. Той няма капацитет - нито подготвени кадри[с над 70 годишни фенове-партийни другари,дс агенти,бивши военни и т. н.,които нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили],нито структури, мизерни средства и т.н.С примитивен антиЕС и антиНАТО риторика ,говор срещу всички и всичко,освен бсп, неговата дружинка е мъртво родена в зародиш!

Тая злоба,която изливате против Енчев,показва,че ви е страх от него! Ако събере качествени хора ,не се обвърже със стари политически муцуни и отправи ясни и категорични послания, на следващите избори ще ви е...мамата седесарско-герберска! А за това ,че е кадър на ДС е похвално-човекът е бил разузнавач в чужбина, а не като вас слушалки и доносници по местоживеене и месторабота!голям кеф ще е като отворят вашите досиета-народът ще ви претрепе с камъни!

Е па то и ако морето можеше да се подкваси, що млеко щеще да има на следващите избори.

"Вилиту не е поредната претоплена манджа!" Предстой да се духа гореща и лютива мексиканска супа, ... но се направете че ми вярвате.

бай ти велизарчо е хитър.не напразно е кадър на дс. той ще се опита да яхне вота на недоволните от това, че симеонов се съюзи с борисов, а също и недоволните от изцепките на сидеров.той от сега си знае, че в парламент няма да влезе.борбата тук не е за парламента.борбата е да гласуват поне един процент балъци,и да се грабне партийната субсидия от държавата.пари наготово дето се вика.сладка работа е туй българската политика ей...много доходен бизнес.няма нужда нито да произвеждаш нещо, нито пък да го продаваш.достатъчно е да изглеждаш умно, и да говориш красиво.келепир...

Тричленката на снимката,си спомням смътно,времето на каре-съвещанията!...

Партийката на др.Велиз Червенчев-щяла,да се казва: "Цъфнал налъм на пролет"!...

От торта гараш може да стане лайно - но от лайно ,торта НЕ!

Към спора - млади срещу стари и стар ли е Енчев? Мисля, че има стари хора с модерен поглед и бистър ум и млади хора със старчески тези и мухлясали идеи. Същите тези приказки ги чувахме и при социализма, а действителността ги опровергаваше. Народът не беше разделен първо на правоимащи и останалите, АБПФК с привилегии и останалите, после партийци и безпартийни и т.н.. Затова В. Енчев е обречен - и при социализма на практика това не се осъществи, че сега ли ?...Слушам го и в парламента, говори като курдисан...Няма да стане българската му пролет - като в оня мъдър филм "Москва не вярва на сълзи"...

Москва не вярва на нищо,ЦРУ също, но е казано Вяра,надежда,любов- вярата отдавна я няма дори и преди 89г,любовта стана секс и трети секс-политици, остана надеждата отново но итя се изчерпва след Царя,разни президенти,ББ,Бареков и други бараби.Индиректно Енчев ми звучи коректно и добронамерено, а това за ДС е умряла работа с която ни залъгват и плашат вече 25 год.явно ще чакаме ако издържим още 15г да станат 40.

след като ,,троловете,, на ,,преходните,, демократи и мъгливите ,,европеиски,, но не ,,български,, ценности се включиха на ,,голяма,, скорост, енчев е на прав път!!!

Направо налазиха... заплахата е голяма. Отсега мога да им кажа, че Енчев ще обере гласовете на Атака и НФСБ - и двете продажни партии, прокламиращи патриотичния елемент. Иначе и червени, и сини, и кафяви, и черни тролове изскочиха тука като по команда... нещастници...

Изпускаш и все още гласуващите /нормални и мислещи/ за БСП и вече отчаяни от тях. Много ще му станат, ако стане поредният лъжец.

Не мога да се избавя от чувството, че това е поредният политически проект, призован да замести компрометиралата се Атака и провалилия се Бареков. ВЕ говори добре, но на моменти преиграва.

'Човече , който е спуснал директивата -свързвайте нещата около Енчев непрекъснато с Атака (Сидеров) и Бареков доминиран от становището за масово обществено негативно отношение към последните е направил огромна грешка или както казват толкова му е бил акълът.Различията са очевадни,приликите никакви,подсилвате обратния ефект.

Major Payne

Човече, няма никакви директиви, а проста логика. Политиката, както и природата не търпят свободни пространства и политическото пространство, освободено от един политически субект, се заема от друг. Опитът ни показва, че в политиката самодейци не вървят, така че - да ни е "честит" новият проект "Енчев"!

бареков се създаде по ,,западна,, директива!!! има пресни ,,рецидиви-барекофф,, и в други страни!!!

Да, да, ... точно по западна директива. Финансиран от банкера на активните мероприятия на ДС и обръчите на ДС, подпрян от дежурните червени "социолози", тактично пропуснат от дежурните червени лайномети като Дърева ... и бил западен проект. Абе пийте си хапчетата другари, или направо си изпросете медикаменти от Москва вместо рубли.

Дайте да се разберем,явно с леко стрелково оръжие (тролене) не се получава.Очевидно трябва да се изкара тежкото въоръжение-американската амбасада , някоя и друга гаубица от калибъра на сенатор Маккейн , някоя атомна бомба Пейлин ,а може и директно самолето носача от Белия дом.Да изстрелят няколко откоса от директиви,съвети,разпореждания.Или може би това ще се съхрани за по-важните парламентарни избори?

Поредната политическа комедия. Ние сме стиснати в менгемето на еврейския синедрион САЩ и ЕС,тази мафия няма да позволи никаква промяна на положението у нас ,ако ще и господ да слезе,ама балъците не са се свършили,така че и Енчев ще си намери електорат!

Вземате едно де-се ченге, като тоз, заливате го със сос от рубли и получавате нов ''спасител'' ...

Copy-Paste.Защото главата е слаба,а поръчката голяма.

и така да е. Но по принцип да опонира като се измества фокуса от какво казва дадено лице към очерняне на личността му издава несигурност в правотата ви. Да оставим г-на Енчевъ за молмент и да видим какво каза, вярно ли е, цялата истина ли е, или не?

Така е. И точно по тази схема на заблудите и грешните причинно-следствени връзки работи Енчев. Еди какво си е засрано (дай му на българина да е недоволен, няма значение дали е основателно), Х е лош (може и тъп, грозен, мутра, пелтечи или сестра му е курва), значи Х е виновен, а аз съм добър, защото казвам, че Х е виновен и лош. Е с вярващи в такива пробити лъжи далеч няма да стигнем.

Лустрация трябваше да има. Такива ДС кадри като Енчев щяли да оправят България. Сняхххх.

Идеята за лустрация е добра, но да се лустрира по критерий от преди половин век е смешно. Такава е трябвало да се извърши още 89-а/90-та. Нима няма достатъчно престъпления и разруха в най-новата ни история, че да нямаме поводи за по-удачен критерий? Лустрация на всички крадци и престъпници от т.нар. "преход". Покрай тях можете да лустрирате и доносниците от преди 89-а, ама те повечето вече са взели-дали. До 1 десетилетия колкото са останали от тях ще си гледат дълбоките старини. В този ред на мисли смятам твърде закъснялата лустрация само по предложения от вас критерий за чисто замазване и отбиване на номера.

Лустрация трябвала да има,ами нали айдуците лустрираха целия български народ.Каква по-голяма лустрация от това.Изборите зависят ли от твоето участие и позиция-не!Също и от моята и въобще от позицията на редовия гражданин.Да ти казвам ли от какво зависят или си го знаеш?

Тролчета от вси братски партии на юнашкото крадене обединявайте се.Да ама може и да не помогне!Тезите са ви толкова не състоятелни,че само подклаждат симпатиите ми към Велизар,с другите не знам как е,говоря от собствено име.

Давай го малко по-конкретно.

Поименен тролски списък ли искаш.

Пожелавам успех ня г-н ЕНЧЕВ.

Пожелавам му да се случи, както стана с партията на Бареков.Вие господине тъп ли сте, или се правехте на такъв?Колко години ви трябваха още за да разберете, каква политика ще водят ПФ на Ска, че влязохте в партията.А в НС се направихте на майка Тереза за българския народ. Ако бяхте толкова честен и справедлив, защо не влязохте като самостоятелен а ползвахте ПФ? Селски тарикат няма наяждане.

Детински въпроси и анализи.Защо ли обиждам децата , като ги съпоставям с нивото ти на разсъждения.Прегледай излъчванията та ''Скат'' ,чуй и виж,какви ги приказваха Сивмеонов,Касабов,Байрактаров и т.н.,да и самият В.Енчев и после ква стана тя.

Дрън, дрън, та пляс! За радикална промяна са нужни млади, енергични и знещи хора, градящи бъдеще в България. Енчев си мисли, че като наниже няколко изречения, без да каже нищо конкретно, е свършил нещо.

Явно са ти промили добре мозъка. Кой си ти, та да обсъждаш качествата на Енчев?Един трол!

:) Интересно как все така се оказва, че точно защитниците на Енчев като няма какво да кажат срещу някаква валидна теза, вечните аргументи са "ти па си много убав" и "промили са ти мозъка". Другари - вие пък изобщо нямате мозък.

Колко трябва да си прост, че да повярваш, че може да свалиш шкембето чрез вибратор за сланина от телешопа за 200 лв, без спорт и с диета на свинско и винско? Колкото да вярваш, че "нещата ще се оправят" с партии (проекти), пръкнали се от нищото с еднолични водачи - прононсирани аферисти и бояджии, готово финансиране и медийно обезпечаване (само следете ТВ7 каква кремълска кампания ще почва и си водете записки). В същото време спортът се неглижира (щото сме гузни, че ни мързи), задравословната храна също (щото сме циций, тея 5 лева разлика са си 1/2 ракия), а ако случайно се появи някой обикновен човек, който действително има какво да предложи и е готов безкористно да се бори за общото благо, той също трябва да се игнорира, защото това дето го говори не е приказка с добър и лош герой като за 4-годишен хлапак, а изисква някакъв логически процес и базова грамотност за асимилиране (което за всеки вярващ българо-руски патриот е язвително напоняне, че не ги притежава).

И кво ме новото и гражданското. Стари ченгета на събрание изкарано все едно от фотоархива на работническо дело лансират аграрни идеи идеи от времето на колективизацията , за да вземат позиции и пари от играта на демокрация

България била превърната в най-бедната в ес? А кога не е била. Още помня как българските лекари и инженери мечтаеха за работа в африкански държави ,където заплащането беше по-добро и трескаво търсха връзки и пишеха доноси ,за да се докопат до африканска земя. Сега поне мечтаят да работят в европейски държави и не са длъжни да донасят за колегите си.

Докато има будали, ще има и такива като този

Парашут, за който ще се излъже българина...

Господа, доказвам, че г-н Енчев лъже. ...като никога досега в последните 25 години България се управлява от един криминален елит... Лъжа. Екипите не управляват - те са средство за управление на управляващите. Не воланът управлява, а шофьорът. Паразитно общество управлява България, и не само в последните 25 г., а от много повече. Татовци бяха и са управляващи незаконно паразити, нали! Г-н Енчев е точно от pаразитно им управляващо общество по сегашното си място в него, и по произход. Затова и лъже. "В икономически аспект социално означава ляво... Лъжа чрез чуждици. Преведено на български език, чуждопелтекът Енчев казва: - от стопанска гледна точка обществено е ляво... За г-н Енчев е ляво националсоциалистическото общество в Хитлеристка Германия. Хайде, де! ... но когато говорим във външнополитически аспект, няма ляво и дясно има национални патриотични". Истината е друга. Външната политика може да е насочена в полза на наемния труд и да е лява, а може да не е и да е дясна. ..зараждащото се движение ще прерасне в партия... Лъжа. Обществените движения не могат да прерастват в партии. Движение не може да прераства в част от това, което се движи. Партията е част от населението, средство е за постигане на целите на тази част и управлява действията движението. Пример за лъжа като Енчевата - шефовете на партията ДПС наричат партията си Движение за права и свободи. ...партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация.. Лъжа. ГЕРБ е организация на част от управленците от изпълнителното ниво, целящи да намалят произвола на мафиотите. ГЕРБ се опитва да отстрани мафиотския тумор в управлението, т.е. тези, на които служи г-н Енчев. Затова г-н Енчев лъже.

Яко си се напънал , ама ситно си го изкарал и миризливо.

Нито съм Ви "ти", нито съм се напъвал, нито е ситно, нито е миризливо - Вашето е защото вместо доводи имате ситни простащини. Бъдете си жив и здрав, доколкото можете, и щом искате - стойте си където сте... Всекиму своето.

Как пък точно в деня на лунното затъмнение се сетиха да го учредяват това движение за пробуда и просвета, и за възраждане на националния дух?! ... Още едно мъртвородено политическо недоносче ... за съжаление, иначе не би било зле да се ограмоти народът, ама точно това движение едва ли ще успее ... Най-вероятно няма!

След господните недоразумения Сидеров и Бареков !!!

Руски калпак на главата, горнище на "Адидас",американски дънки, свински цървули,пояс червен на кръста,бухалка в едната ръка и ибрик в деугата.Накрая розови очила и пионерска връзка.Това е живота в Бг през последните 25 години.Велизар Енчев може да иска, може да е искрен, може да е прав, но Киро Гела-поредното олигархично парвеню ясно го каза-А сте гъкнали, против кабинета, а сте смазани с десетократна по-голяма сила.Не Велизар Енчев, ако ще Енчо Велизаров да прави партия , все ще е тази, докато отвъд океана не вкарат оръжие и не решат въпроса.

Na такива, като Енчев, трябва да им се забрани да се занимават с политика, сами не се усещат, че са нефелни. Ботев е бил на 28г, Левски на 33-35г а тия реликви на комунизма всичките са към 60 г.

Чърчил на колко е бил, когато е бил на върха на политическата си кариера? Ботев е гений, но като писател, като бунтар, какъв политик е бил той според тебе? Не би оцелял и година в месомелачката на дипломацията. Колкото до Енчев, може да се окаже че и той просто опитва да каже някой истини, само за да ги осребри. Примери бол, вкл и партии в настоящото мнозинство.

Стига плюене фандъци!!! Най после трябва да се тръгне от нещо трябва да се съединят с атака . Най после трябва да има някой който да спре тази мутрашка работа в България . Без опити и движещи хора няма да стане .Дайте да лежим тогава и ТЕ да ни бъзикат както си искат РАЗБЕРЕТЕ ДАЖЕ И ДА Е МАЛКО, И СЛАБО ТРЯБВА ДА ИМА СЪПРОТИВА А АКО СМЕ УМНИ СЪПРОТИВАТА ТРЯБВА ДА Е ОБЕДИНЕБА , АБЕДИНИТЕЛНИТЕ ТОЧКИСА 5 И ТЕ СТИГАТ

Около какво да се обединяват бе, мушмул? Около "хискаме Пееф" ли? Около съсела, който в Брюксел е европеец, а като кацне в София - Брюксел му е виновен?

била слаба ракия,уж Енчев бил стар а се скъсаха от коментари да го дискредитират. Давайте в същия дух и ще останете смаяни от успеха му.

След дълги дискусии относно имената "Последна Пролет", "Втора Младост", "Трети Зъби" и "Българска Склероза" заседаващите се спряха на комбинираното название "Българска Пролет", но едва ли си спомнят защо...

и кои ще са сподвижниците на Велизар Енчев в новата му партия, това е особено важно.

Енчев е обречен на неуспех! Той повтаря стъпките на Волен Сидеров.Но на Сидеров номера мина и няма да се повтори. Енчев говори логично и ползва факти, против управляващите с което се намират хора, които ще му симпатизират! Но, това не е достатъчно! Трябват много пари, за структура, за медии, за активна телевизионна пропаганда! Тази партия на избори ще се представи по-зле от партиите на Дончева и Витков, освен, ако не изтегли номер едно в листата! Тогава ще премине заветният 1%.

появата на Велизар Енчев... Колко си е хубаво с тия клешета партии които си ги имаме.. Плашат и сравняват новата партия с такива като Бареков,та то разликата е космическа! Дори Светлъо Витков,когото виждаме само преди избори вчера обиди Велизар Енчев....По плюенето ще ги познаете,кои ги е страх от Велизар Енчев.

Това ченге Енчев е поредния опит на задкулисието да забави промяната и да съхрани статуковото! Ама де акъл че да го проумее човек !