Ден до референдума: Битката за бъдещето на Шотландия загрубя

Ден преди референдума за независимост на Шотландия силите са изравнени, а страстите се разгорещиха до крайна степен.

Обратно в новината

Коментари - Ден до референдума: Битката за бъдещето на Шотландия загрубя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РАЗЦЕПВАНЕТО НА НЯКОИ ДЬРЖАВИ ,ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТ Е В ХОД. ТОВА СЕ ДЬЛЖИ НА СЬВРЕМЕННИЯ КОЛОНИАЛИЗЬМ.САМО НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ЗАСЛУЖАВАТ ВНИМАНИЕ.ГЛАСУВАЙ ВНИМАТЕЛНО НАРОДЕ.

Good evening, London. Allow me first to apologise for this interruption. едно смело сърдце не може да бъде спряно със заплахи, то не се плаши от "трудности", и не може да бъде убито. Идеите не могат да бъдат убити. Ideas are bulletproof. Good Morning, Scotland.

ДА!!!Независимост-ДА-ДА-ДА!!! Идва,краха на самозваната демокрация-наред са янките...

FREEEEEDOMMMMMMMMMM!!!!!!!

Англичаните са двулики прецаква ли са винаги Шотланците . Успех на Шотланците ред е на американците :))))

преди годинви Пол Маккартни написа песента -Върнете Ирландия на ирландците.Забраниха я на острова. Така, че -Върнете Шотландия на шотландците.

САЩ наложиха Косово и го нарекоха прецедент.Така отпушиха национализма, който ще смачка един ден и тях.

И шотландците си имат еничари-помияри.

Утре шотландците ще покажат ,че борбата на Уилям Уолъс е била напразна поради няколко причини 1-ва причина защото икономиката им е свързана с Англия 2-та причина защото трябва отново да кандидатстват за влизане в ЕС и няма да ги приемат с пълно мнозинство 3-та причина която е най проста е защото сега просто живеят добре в кралството и стандарта на живот е отличен,а ако се отделят не се знае какво ще стане с икономиката им.

Ти да видиш преди 7 века имало ЕС.

Утре ще видим

И не бъркай ,преди 7 века е било едно сега е друго

Ще има две валути - английска лира и шотландска лира. Предпочитам шотландската, със съответното питие.

Сега разбирам една от причините защо Англия и Канада така дивеят срещу Русия във връзка с Украйна и са най нахъсаните да налагат санкции. А те не искали Украйна да се дели и с това да дава пример на шотландците, които вече са били на тази вълна. Всяко нещо си има обяснение. Ето защо далечната и миролюбива Канада така подскача. Та нали е част от The British Commonwealth.

Това е голям удар и куп проблеми за кралицата майка и правителството в Лондон. В териториалните води на Шотландия в Северно море се намират богати нефтени находища. На север е и военноморската база на английските ядрени подводници. С отделянето на Шотландия, Англия не може да остане в ЕС. Появяват се проблеми и за uчастието в НАТО. За Тексас е по-лесно да се отдели от САЩ. Южняците винаги са били расисти.

Отделянето има предимства и недостатъци. Но изглежда предимствата са повече. Очевидно англичаните ще загубят. Затова пишенето и паниката при тях са големи. Опитват всички средства от шантажа до молбите и обещанията. Струва ми се, че както и да реши референдумът, щотландците ще спечелят.

Каква им е далаверата на тези,върви разбери!

Когато са многобройни и имат доста природни богатства е по-добре да са самостоятелни. Но когато са обединени в много по-голяма държава тогава рисковете са по-малки за отбрана,икономика, при природни бедствия и т.н..

Нещата са в следния ред: Референдум, Непризнаване, Опълчение, Сепаратисти, Шотландска Народна Република!

Мисля,че пропускате нещо в реда -Референдум,Непризнаване,Сепаратисти,ТЕРОРИСТИ/според Камерън/,Шотландска народна република

Напротив... редът беше: Обявяване на Народна република, Референдум, Непризнаване, Сепаратисти, Опълчение :)

Свобода за Шотландия! Най-хубавото шотландско уиски го правят в Шотландия, ша знайте!

след дълго дебатиране в обществеността на Шотландия утре хората ще си кажат волята. А в Крим след една седмица, съпроводена с руски танкове, хората бяха убедени насила или вотът им незачетен... Сега газ пикаят кримчани, след споразумението за ЕС. А Шотландия най-вероятно ще си остане цивилизована страна и не след дълго ще влезне в ЕС, ако се гласува независимост.

И къде видя руските танкове в Крим. Имаше група военни около държавните учреждения. Протести нямаше. Само един и то с дошли от Киев. А защо не искаше никой да протестира. Ето, в Киев не искаха и протестираха и умираха. Бойно поле стана. Ето така е, когато не искаш. А в Крим всичко това го нямаше. Значи са си искали да влязат в Русия. Лъже с мярка, Иречек, моше.

Айде стига с този Крим. Сякаш алтернативите са били дали да се върне към Русия или да влезе в ЕС? Само че "в ЕС" значи да стане колония на ЕС, а не равноправен член. Също колкото Пуерто Рико е "в" САЩ.

И какво толкова ще стане??? Просто ЕС ще има още една страна членка.....а в Европа граници отдавна няма....нито гранични контроли,нито бизнес граници.... :-)

Да, ама Шотландия няма автоматично да стане страна-член на ЕС. Това им е проблема. Иначе досега да се бяха отделили вече.

Дали е така? Защото от еврокомисията нещо шикалкавят - когато Великобритания е приета в ЕС, са приети Англия, Ирландия, Шотландия и Уелс като съставни части на обединеното кралство - и това, че не са под калпака на кралицата, не означава автоматично отделяне от ЕС. Просто демагогия и игра на нерви...дано хайлендърите не се поддадат на внушенията от брюкселските тикви!

Аз мисля, че трябва да стане обратното. Шотландия остава в ЕС, Остатъчна Великобритания, подава молба за членство. Все пак Шотландия може да предложи хубаво уиски, хубава бира, хубави хора (спомнете си бенефиса на Ст. Петров), Лох Нес, хубави планини....

Разликата е, че някакви милиарди лири данъци ще отиват в шотландска хазна, а не в Лондон. Съответно с тия пари от данъци ще се разпорежда директно местната власт, а не каквото решат в Лондон. Това е огромната разлика. Само не знам как ще разделят ядреното оръжие, но предполагам Шотландия ще се откаже от претенции без много напъване. Англия няма да тръгне да им хвърля атомни бомби (до себе си), а Шотландия едва ли има амбиции да командва света.

Ти луд ли си? След това с Украйна никой никога няма повече да си предаде ядреното оръжие. Трябва да е много болен за да го направи.

Не знам колко са изравнени силите, но определено англичаните са се нас.али от страх, от което може да се съди че шотландските патриоти имат поне 10% преднина. А те когато разбиват чужди държави им е много кеф - Санстефанска България, Югославия, Чехословакия, СССР. И забележете - все славянски държави.

се в огледалото. Щом ти смърди най-вероятно е да си е от теб. Май много Англия да приюти още няколко банки... баси колко гадно!

Много сте груб нещо сър. Не знам, но предпочитам англичаните да го изд.хат смрадливия с кеф.:)

Интересно защо в Шотландия може, а в Крим е забранено??? :)

Може, щото Путин плаща референдума за отделяне от Англия!

Англия, Уелс, Шотландия и Северна Иралндия са ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ, които съставляват Обединеното Кралство. Шотландия не е и никога не е била част от Англия!

Ама разбира се, че Путин е виновен. Вчера валя дъжд и Путин беше виновен.

Не съм разбрал, че в Крим направиха референдум след едногодишно обсъждане и че резултатите от него ще влязат в сила две години след евентуалното "да". Ама щом казваш...

Шотландия е била отделна държава, която по силата на договор с Англия става част от Обединеното Кралство, в което влиза също и Уелс. А Крим просто беше анексиран от Русия. Това с Крим е все едно Кърджали да се отдели с референдум и да се присъедини към Турция.

ееее глупецо,прочети КОЙ И КОГА Е ДАЛ КРИМ НА ХОХЛИТЕ Много тъпаци и пъструшки и гейци се навъдиха в тоя форум. Тъпаци дето и представа си нямат от история...

Само така и в САЩ трябва да има такъв РЕФЕРЕНДУМ за оделяне браво на Даниъл Милър а сега да видим колко са демократични . Демокрацията със тайни затвори е нещо като нашенското Белене и там са били затворени държавни врагоеве .

Преди около година 15 щата представиха петиции пред федералните власти за отделяне. Петицията на Тексас беше над 100000 подписа. На Калифорния бяха 60-70 000. След което последва жесток натиск, с елиминиране на водачите. В САЩ това е отработена технология, с традиции от 50-те на миналия век. Най-вероятно са ги прекарали през електрошокове и са станали примерни федералисти. Или са в някоя психиатрия.

ЗАщо да се плашат ирландците : 1.Англия се подготвя да напуска ЕС,Шотландия иска дабъде член на Европа.Какво предпчитат европейците?Нима Шотландия е по подготвена от македония или Албания. 2.Влезлив европа приемат еврото и си имат и валута.

английските помияри няма да оставят лесно шотландците да се отърват,дори и резултатът да е за независимост

когато става въпрос за отделяне и независимост от Демократичната Империя ЕС единственото демократично което ЕС би позволил на шотландците а и на нас е да си надуваме гайдите

да се смениме с шотланците ако може а после с 1000 лири социални помощи на месец се някак си ше карам.

Да си помечтаем както в песента на Джон Ленън "Imagine": Факултето и Столипиново, Максуда и Токайто, изведнъж решават да си гласуват отделяне от България и създаване на циганска държава. Ех, мечти, мечти, ако беше така, и аз веднага щях да се включа в подобен референдум, за да подкрепя с гласа си мургавите братя!!! Само че, те са хитри, хубаво си им е в България, защото ние работим за тях, така че, моите мечти ще си останат само горчива илюзия.

общо имат циганите с шотландците?!?

Тъпото дърто пропагандаторче с тублерончето. Провеждат ни се визуализации, както пише по дебелите книга за манипулиране, но по един невероятно тъп начин. Иска ви се, в американското посолство да използвате циганите, като заплаха вариант Косово за България. Това ви е стар и отдавна известен план. С малка разлика. Циганите са външни за територията на България и ако не им изнася, свободни са да се разкарат от тук. А шотландците си живеят на собствена територия и като притежатели са свободни да си определят съдбата си.

Знаеш ли защо няма циганска държава? Защото в една държава все някой трябва да работи! (Много стар виц)

Както казваше "Гигантската глава" в рубриката "Звездите ми го говорят", ще предрека провал на отделянето на Шотландия. Не само заплахи, а и открити манипулации на вота ще има, но няма да го допуснат. Изредиха се да ги заплашват - не само Лондон, а и ЕС, САЩ, Австралия, Канада, испанците, франсетата и кой ли не още. Щото, ако поведт крак шотландците, на ход са каталунците, баските, корсиканците, валонците, онези в Онтарио, дори Северна Италия (Венето),..

Уиндзорите са Ротшилдови. Тя завладяват с парите си Великобритания някъде към 17 век. Това, което се случва, шотландците се опитват да излязат от държава, контролирана от еврейската мафия. Това се случва. Да им пожелаем успех! Схемата на еврейската мафия, контролираща толкова много държави, започва да се разпада. Без значение, дали този референдум ще успее, процеса е в ход. Мракът си отива.

Причината Шотландия да направи съюз с тогавашното Кралство Англия е много просто. Шотландците се хвърлят в едно начинание, в което биват инвестирани около 50% от ресурсите на държавата. Това става пред 1690-та година. Проектът за колонизиране на Централна Панама обаче се оказва абсюлотен провал. Следва изключително труден период за Шотландия и резонно, съюзът с Англия идва няколко години по-късно. Нямате си и грам представа от историята на тези острови и говорите абсолютни и тотални глупости. Никой не е длъжен да знае българскаат история и за взима отношение по нея, ако няма познание. Съответно и вие нямате право да коментирате, най-малкото ако не познавате историята, връзките и традициите на тези нации.

Защо сте решил, че имате някаква представа от историята на Великобритания. Що се отнася до повърхностната част, клишетата, които искат да ги знаят всички в този вид, може и да е така. Знанията ви са повърхностни. Не съответстват на самочувствието ви. Първо се ограмотете и тогава се изказвайте, по-подготвен.

Уиндзорите са Сакс-Кобурги ако не знаеш. Прекръстили са се по някакви причини. Може да ги манипулират Ротшилдови, но не са едно и също.

Първата световна война. Не било патриотично да носят немска фамилия.

Ами просто не върви да се бият с немците и да ги управлява кралица с немска фамилия та затова. То цялата Английска корона е много интересно нещо там май само англичани не са управлявали.

Абе къде ще ходите бе! В повече им е уискито!

Масоните няма да допуснат отделянето

Англо-американската свобода и демокрация в ДЕЙСТВИЕ - заплашват Шотландия със затваряне на границата, изхвърляне от ЕС, отмяна на лирата и още неща ... само и само за да я задържат. Демек, ние сме добри и работим за народа (хората), ама ако народът не ни иска, ще го накажем! Баси хамерската логика!

не я заплашват, а това са реалностите. И визи дори може да им се появят на шотландците за цял свят . Съвсем нормално е. Може и д аимат изгода няколко човек ада се отцепят,но ще го отнесе обикновния човек както винаги.

Шотландците си имат отделни лири отдаван и те се приемат навсякъде в Англия с курс 1:1, даже не се обменят просто си пазаруваш с тях.

Шотландия,ще фалшифицират изборите и шотландците ще помахат за сбогом на свободата,обречени са на "демокрация" също като нас

За тяхно щастие. Но за наше нещастие, ние сме обречени да сме азиатска подлога. Не случайно хората имигрират на ЗАПАД.

Вие лъжете. От България хора емигрират, защото същия запад и еврейска мафия са създали изкуствена бедност и икономически геноцид в България. За да се предизвика емиграция и да се освободи място за заселване на евреи от израел. Прехвърляне на модела Палестина в България. По възможност, с ликвидация и прогонване на българското население. Между другото, всеки българин знае и може да сравни качеството на живот, стандарта на живот и състоянието на държавата преди 1989г. Тогава България беше развита държава, с почти изцяло средна класа. А днес, същите американски евреи ни доведоха до разрушено и унищожено състояние. В България не сме глупаци. Лъжите ви вече не вървят.

Логичното е да се отделят. Вярно ще създаде някакви проблеми, но те са дреболии на голямата цел. Но някой ще мислят за конкретното си удобство. Абе тука имам лири, тука уча и други подобни маловажни неща. Всичко това постепенно ще се уреди.

СВОБОДА ЗА ШОТЛАНДИЯ !

Щом имат право да избират вече са свободни и в единият и в другият случай :)

Паисий

тогава защо ги плашат с изхвърляне от ЕС и със други благини?