Първият румънец за годината във Великобритания уволнен

Виктор Спиреску - първият румънец, който пристигна още на 1 януари тази година, за да работи във Великобритания, е бил изгонен от работа.

Обратно в новината

Коментари - Първият румънец за годината във Великобритания уволнен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Погледни първото изречение и първата дума от второто,на моя коментар!!

познай,какъв по народност е собственикът на автомивката,аз ще ти подскажа хитър балканджия,като нас ,я албанец,я румънец, я българин,и дали ще му извади национален осигурителен номер,защото Англия не е балканите.Разясни че ако има нацинален осигурителен номер,трябва да сключи и договор,платени отпуски,болнични,двойни надници при празници,платени отпуски при раждане на дете и на мъжа и на жената,при болно дете също,компенсаций при уволнение за мин.2 месеца напред и др. и др. а и трябава да му плаща мин.работна заплата има или няма работа през деня по 6.50 лири на час и 1.5 след 8 часа работен ден...

На едни години сме с теб!!! Думата"батка"я включвам почти винаги на моите коментари,както и думата"бе"или"абе"за да обърна внимание на факта че смисълът на изказването е много по важен от литературния език!! А и за майтап..... На доста държави съм бил,и винаги"изпитвам"хората там!! Не ми харесва да говоря срещу народите-или ако щеш гражданите-но властта е друго нещо.Не ми харесва еи общият знаменател-всяко стадо си има мърша-но понякога за съжаление има такъв...и то не в нашите общества!!! НО истината си е истина! Специално с англичаните имам личен опит от една тяхна група съставена от доста"високопочтени"представители!Дошли три пъти в България...то не бяха хотели,екскурзии,ресторанти,купони....когато ние отидохме там,ни почерпиха с домашни сандвичи-и то един път-като ни предупредиха че са предвидени само по две броики на човек! А българина-или гръкът-може да те псува на майка,ама ще остане да спи през зимата в полето за да те приюти ако си му на гости нали??? Така че ти повтарям че не си прав.

И говоря за англичани а не за шотландци или ирландци...те са друго!! Те са купонджии като нас!!!

Е, голяма работа че са го уволнили, ама пък се е прочул човекът :))) Като гледам как се е ухилил, не изглежда да се е разстроил много. Все пак, станал е звезда :)

Този румънец не знае какво да прави. Трябваше да иска за всяко едно интервю да му се плати, както е редно. А тези откачалки от Великобритания хукнали за интервю чак в Румъния. Не можах да спра да се смея. Само един имигрант!!! Сега румънчето трябва да ги съди всичките тези вестници за обезщетение, защото с техните интервюта са му попречили на работата. Колкото за номера, има и такова правило, че се подава молба за осигурителен номер от работодателя и може да се започне работа. Обикновено се чака около един месец да стане готов. Осигурителен номер се иска във всяка държава. С него се плащат данъците.

кои ти плаща за интервюта? ти още малко и за интервю за работа ще искаш да ти плащат? ами че те са свиканали да дерат кожи и да не плащат, бе? или не е така? а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

познай,какъв по народност е собственикът на автомивката,аз ще ти подскажа хитър балканджия,като нас ,я албанец,я румънец, я българин,и дали ще му извади национален осигурителен номер,защото Англия не е балканите.Разясни че ако има нацинален осигурителен номер,трябва да сключи и договор,платени отпуски,болнични,двойни надници при празници,платени отпуски при раждане на дете и на мъжа и на жената,при болно дете също,компенсаций при уволнение за мин.2 месеца напред и др. и др. а и трябава да му плаща мин.работна заплата има или няма работа през деня по 6.50 лири на час и 1.5 след 8 часа работен ден...

Този стана ТВ звезда. Ако има място и за първият българин моля, обадете ми се :)

НЕ СЕ ПОДЛАГАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИЙ,не бъдете наивни!!!Във никоя европейска държава не може да слезеш от самолета и започнеш работа.Специално за UK, трябва да си извадиш поне национален осигурителен номер /National Insurance Number/,за който доколкото знам,в момента се чака доста.Това важи и за Франция,Италия,Германия и дори и в България,зада работиш трябва да се осигуряваш и да плащаш данъци.Просто г-н румънеца е работил незаконно

Ахаа, хахаха, хаааааааааа

да и аз така звунях и един ден ми връчиха 200 евро сметка-разговори с българия.

а мене ме уволниха за това! а западно европеиците си звъняха у дома и си говореха с дълго всеки ден! така че поменете: "разрешеното за западня работник не е разрешено за източня!" забравите ли го - отивате на тротоара, а там не е весело! нали така, а? ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И тук не си прав!! Уважавай искрения враг а не лицемерния приятел... Да не ти кажа че този който те псува,може да ти излезне искрен приятел на край,за разлика от лицемерния с усмивката.... Аз защо контактувам с теб,въпреки че се ругаем?Знаеш ли?Защото не си злобар. Виж,други какви коментари получават от мен!

Така както американците не почитат О,Хенри заради неплащането на данъци и затворничеството му, така и англичаните не харесват Джером К. Джером заради факта, че в "Празни мисли на един празен човек" много точно ги описва като лентяи и пройдохи! Просто нямат чувство за хумор и самокритичност като нас, които си почитаме Алеко с неговия Бай Ганьо. А за тревогите им относно благоденствието на Обединеното кралство , заплашено от нашествието на българи и румънци нека си припомним думите на Уинстън Чърчил: Когато се замисля за всичките си безпокойства, си спомням историята за онзи старец, който на смъртния си одър казал, че през живота си е бил преследван от много тревоги, повечето от които никога не са се сбъднали.

Всяка работа си има изисквания!! Ама аз като съм управлявал адвокати без установено работно време и като са стояли докато има работа-в офиса-какво да им кажа за телефоните?Той като ти стои до 12 през ноща да работи като имаш нужда и ти ще му забраниш да говори???

Искаха да си покажат на британците каква проста напаст сме ние и румънците. Начинът, по който го правят, показва каква проста напаст са те. Нито ние сме толкова необразовани и мързеливи, нито те са толкова велики и работливи. Факт е, че от осигурения и спокоен живот мозъците им са толкова залинели, че се манипулират с такива смехотворни представления. На нас ни се налага да оцеляваме, да имаме очи и на гърба си, да мислим повече и за да насадиш определена теза в същия процент хора в България, сравнено с процента, за който този цирк е послужил, се налага доста по-умно да подходиш.

От снимката се вижда, че по лицето на този "равноправен" европейски гражданин няма и следа от омраза, такава каквато разяжда целия шибан остров. Дошъл усмихнат, усмихнат си и тръгва... не знам защо си мисля, че този Румънец е по-стойностен от всички местни лицемери облечени във власт, умрялото сити, лъскавите отборчета и дъртата кралица, взети заедно...

Като фалирах първия си конкурент в Англия му изпратих по куриер кърпа да си бърше сълзите,една бутилка Highland Spring да не се дехидратира и магнит за хладилник "smile from Bulgaria".

Злобните островитяни не спряха с плюенето. Не минава и ден без хейтърство и провокации спрямо българи и румънци. Да си се занимавт с грозните и алкохолизирани поданици ...

В родната си Англия въобще не са алколозирани,а и не говорят толкова по телефоните в работно време като у нас.

Аз пък предлагам нашите журналисти, като почне сезона на Слънчев Бряг, да им вземат на англетата интервюта еженощно, и наесен по БиБиСи. А да видим тогава, кои са по-големи свини, овце и овчари!

и да им намерат адресите в англия, да интервюират родителите им, да се види какви родители са възпитали въпросната свиня!

Вие не гледате ли местна тв? Те си имат специални предавания и за младите как прекарват ваканцията си на Ибиза, на Крит (Херсонисос) и т.н. Та, идеята, уви е вече стара :)))

Вие, журналисти, сте идиоти. Вие, които им вярвате, също сте идиоти. Понеже съм ходил поне 7 пъти в Румъния и 2 пъти съм пътувал из Трансилвания, ще ви кажа: 1. Малко и забутано трансилванско село няма. Всички са несравнимо по-поддържани от българските села, а и от голяма част от градовете ни. 2. Пелишор е малък замък - резиденция, намиращ се до по-големия Пелеш. Близо са до Синая. Око отидете в тях ще ви се промени много представата за Румъния. И не забравяйте - докато не започнете да мислите с главите си сте идиоти. Вярвате просто на една снимка и на нечий текст под нея. Нищо повече.

По-добре съчуствай на българите в бъгария

"бъгария" ли бе, Тъпак!? Докато такива смешници като теб дори не могат да напишат името на страната си, няма как да се оправим!

Тоя си е чист румънски калайджия. Не става и да мие коли.

Познаваш ли го, та правиш обобщения за какво става или просто си пишеш глупости защото си тъп...

Този не става и за овчар там англйските овце не разбират румънски език.

Ще го научат. Сутрин и вечер като ги питат: Мляко ли ще давате или месо? и почват да разбират...

аззз

бахти и мизерните хора с тях ли щше ни занимавате ве

а смотания овчар, кой точно го кара да си вдига телефона на журналисти по време на работа? после те му били виновни....

Ето,виждаш ли??? Затова фалирахме в Гърция... Освен че всички станахме милиардери с европейските пари,по време на работа само сме говорили по телефоните!! Ама мобилните оператори-и те са уважавани бизнесмени нали-нещо не се сърдят много-много..........

Не знам дали усетихте от видеото лицемерието и ехидния поглед на господата англичани които се здрависаха с румънеца. Такива са англичаните, студени и лицемерни. В началото когато дойдох да работя в Англия не го разбрах, но в процеса на работа с колеги осъзнах, че по-бездушни и тъпи хора от тях няма. В началото дори бях любезна с тях, сега не цепя басма на никого. Държа се с тях както те се държат помежду си между тях . Нагло и лецемерно.

Много точно ги описвате!!!! И са такива скръндзи.......

Много са стиснати цепят пенса на две. За 7 години ги опознах така, че много българи си нямат идея за какво иде реч. Първите месеци се хващах главата от изумление сега вече преди да кажат А знам какво мислят и ще направят.

Ти да не си отишъл да се жениш за тях ? Ако не ти харесват, връщай се обратно на село при лъчезарните, широко скроени българи.

Не е лицемерие а е друго възпитание. Ние искаме всички да мислят и говорят като нас. Хората не влизат в излишни конфликтни разговори. Казват да и не ви противоречат. Ние цял ден може да спорим за глупости само да докажем че сме ного умни и знаещи. Като в този форум например.

dionisiosd@yahoo.com

АААА!!! Сега разбрах... Нещо като: Иракчаните имат страшни оръжия и трябва да ги бомбардираме-да,да..... Дайте да не връщаме краденото от Акропол и другите държави че нашите музеи ще станат дискотеки-да,да..... Румънците и българите,свалиха ни от дърветата и ни научиха да белим бананите преди да ги лапаме,ама ще ги наричаме напаст за да си избиваме комплексите-да,да...... Сега вече ми е ясно...и се чудех че нещо не ми пасваше........

Боже, като си представя с какви хора е трябвало да се справя комунистическата власт за 45 години! С какви ленивци, разхитители, скатавци, двуличници и негодници! С крескачи, лъжци, видимо неадекватни, с които трябваше да се развива икономиката... С милиони цигани, с изпедепцани словести факири, с люде, от които не следва да очакваш помощ, култура и съпричастие. Сега им ги дадохме на Запада. Време е и те да се разпаднат от нашата работна ръка. Жалко за хубавите страни!

и идея си нямаш колко добре бяхме при комунизма в някой отношения !!!!! и моля не сравнявайте 1980 с 2014

аттентион, плеасе: каквото е позволено на западноевропеискя работник не е позволено на източноевропеискя! каквото е позволено на работника от старите колонии не е позволено на работника от новите колонии! каквото е позволено на старите служители не е позволено на новите! нов робе! знаи се мястото и забрави своя език и култура! иначе ще видиш работа на куков ден! нали така, а? ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да си бе седял овчар в Трансилвания. Аз се чудя що няма овче мляко по магазините.

Леле, тоя цепи мрака с фенерче! Абе на тоя са му платили да прави медийни изяви за да оформят някакъв репортаж за страшните трансилванци как нахлуват в любимата им Британска Империя! Тоя има вид все едно някой го е накарал специално да отиде в Англия, като гледам какъв е неориентиран, сигурно се чуди защо е тръгнал за натам!

ама, вижте го колко е усмихнат. Пожелавам Ви да сте поне толкова усмихнати, дори и уволнени от автомивка, примерно.

Някой се опитва да ни изкара (нас новите европейци) мързеливи нехранимайковци. От всички нови европейци, работещи на острова, те хващаъ и показват този, уволнения, с порутената къща в Румъния. Истината за нас ние си я знаем, а за света, още през 2004, е показана от Спилбърг в един негов филм "Терминалът". Ние сме добри хора, просто лошо ни представят пред света разни наши мошеници, мутри, роми и Сидеровци.

а сега и другите, де! ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Девойката разказала пред журналисти от "Сън" за връзката си с Виктор, като една от причините за раздялата им бил фактът, че той не можел да си намери работа. " Вижте, другари журналисти от Дира, няма как да е "девойка" технически, след като се е разделила с партньора си. Надявам се разбирате това?

Това само гинекологът и знае. Не омаскарявай хората.

Викаш може и в другия двор, задния да е паркирал!

Хубава работа ама циганска.

След тази публикация темата за българските и румънските емигранти окончателно се превърна във фарс. България може да се възползва от тази ситуация, като усили натиска за равни права на всички граждани на ЕС и на всички страни-членки. Натискът може да е по всички - еврокомисия, европарламент, медии, неправителствени организации, единодействие с други страни-членки от Източна Европа. За тази цел се иска добра дипломация, каквато ние нямаме.

И какво точно не ни е равно на правата на другите европейци? Това, че разни политици трупаха точки пред техните си овце с националистическа реторика, нищо не значи. Аз например, не се чувствам отговорен за другаря Волен Сидеров. Всяка страна си има едно такова политическо недоразумение, за което медиите пишат, защото привлича читатели с безумията си.

тук не са интересни наще политици а чуждите които трупат точки за наша сметка

Абсолютно всичко вече ни е равно с другите европейци, включително и правото на труд в друга страна - прочети официалните договори, които са в сила, и тогава говори. Друг е въпросът как се отстояват тези равни права, които ние ИМАМЕ. Всъщност, целият ми пост е за това как трябва да браним нещо, което ИМАМЕ.

паиисе еееее .....идат на талази .......

Добре дошли в "Цирк Англия".

Ей, това англичаните трябва да учат още много от американците! Янките за 10 дни от тия интервюта щяха да направят автомивката световно известна , а всяко интервю щяха да го таксуват по двойната тарифа!

Сам си е виновен, или работиш или си медийна звезда.

То и в България ако непрекъснато говориш по телефона частника ще те махне. Нали все пак те е наел да му работиш?!

Убедих се че британците не са наред!

Този не е румънец, а циганин. Даваха и "приятелката" му, която е типична циганка. Май е избран нарочно за да покаже "лошите румънци". И му е платено.

С какви простотии само се занимават медиите...

Скучно им на хората, писнало им от островитяни и църни мурагавелци от колониите та звънят на екзотичния румънец (?!!?!?!), че да си разнообразят живота.:)

:... обвинява за това медиите, които са го държали на телефона в работно време." го таковам у сиганина. Кой го е карал да вдига? Сам си е виновен!

Англичаните са малоумни. Да си преброят първо пакистанците, индийците и неграта и после да плямпат за емигрантска вълна от Европа. Все едно някой нормален иска да им ходи в гетото Лондон.

Разликата е, че Пакистан и Индия са бивши британски колонии. Освен това специално индийците са с много силен статус, почти целият дребен бизнес е в техни ръце. Стокообмена между тези страни е огромен. Индийците вкарват милиарди в британската хазна. Ако аз лично трябва, да избирам работник между индиец и румънец, ще взема първия без окото да ми мигне. И това, че не сме желани там, е изцяло наша вина. На сила хубост не става. Уважението се печели, не се дава. И преди да гледаме за треската в окото на другия, трябва да си извадим гредата от нашето.

Уважение се печели с бой. Много ми е притрябвал посрания им остров. Аз в очите нямам нищо, а явно ти в кратуната също нямаш нищо.

Пич, аз знам какво беше Лондон преди 20 години и какво е сега (без да съм живял там продължително време). Вярно е, че като цяло индийците са за предпочитане пред румънците (макар че пак са си индианци), но за пакистанците и неграта какво ще кажеш? Факт е, че Лондон стремглаво върви към олицетворение на едно препълнено, миризливо гето и новооткрития шовинизъм на клоуните е меко казано "сетила се Мара".

За бившите колонии може, за настоящите не.

Леле, ако тука вземат да уволняват за говорене по телефона става страшно. Това е вече нацинален спорт да се дърдори постоянно и предимно глупости по телефоните. Да не говорим че много невъзпитани хора го правят и в автобусите, метрото и т.н. и всички им слушат глупостите. Правилно са го уволнили, така трябва да постъпват навсякъде в Европа. Да си говори вкъщи колкото си иска.

Да бе дай да си ползваме телефоните 1 път годишно като се запали на съседа плевнята. Да има досадни хора дето говорят на висок глас , но какво значение има ако някой си комуникира тихо и кротко в дадено превозно средство , нали за това си е взел телефон за да ГОВОРИ по-него а напоследък и друго с тия смартфони.

бе ти ела да ми говориш по цял ден по тел.а вместо да бачкаш пък аз щи кажа колко време ще работиш.

Е, те там ни е проблема! Всеки е взел телефон да ГОВОРИ по него. И на никой вече не му минава през акъла, че тези хиляди минути са ти пропилян живот, а можеше някоя книжка да прочетеш. После що сме били тъпи и бедни ;)

Хахахах. Тоя може и да не си намери работа, но ще стане знаменитост. Ако е достатъчно умен, ще изкара пари от интервюта, пък може да участва и в техния биг брадър, а накрая и като напише автобиография, ще е готов да се пенсионира. Само акъл да има..

Ето заради такива глупави и елементарни сценарий няма да ни искат и нас и румънците. Се се мислим за тарикати и интриганти големи се правим....за това в държавиците си да ни дойде акъла....

Чисто и просто - изял си е хляба!