Кметът на Лондон подкрепи призивите за излизане от ЕС

Един от най-популярните политици във Великобритания - кметът на Лондон Борис Джонсън, подкрепи искането за излизане на страната от Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Лондон подкрепи призивите за излизане от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами прав е. Това е островна страна, която не е част от континента Европа. Дали без Великобритания континентална Европа няма да има по-естествена среда за развитие и по-добро бъдеще? А и трябва ли ни подпалвача на 1-вата и 2-рата световни войни? Които не е с нас е против нас! Прав им път.

Това е истинският път на ПРОМЯНАТА.Браво. Англичаните винаги са били умни.

Абе к-во е т-ва българско име на тоя ингилизин - БОРИС ? :)))))))))

ЧУК

Те и без това са остров.Дали ще излизат от ЕС или няма -за руските ракети е все едно!

това трябваше много отдавна да стане!

Ами да излизат. И без това на никого не са дотрябвали. Тяхното участие се състои в създаването на проблеми и пречки.

Много мъдър човек. Само задници като нас и украинците може да искат да останат в ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ, които от скоро пък Има дубльор чисто европейски еврейски съоюз, създаден да контролира фалшивия.

Честно казано, и аз, като редови данъкоплатец в ЕС, не смятам, че той е ефективен. Огромен чиновнически апарат, с не особено висока квалификация, занимаващ се с преливане от пусто в празно, за наша сметка... Това е ЕС в настоящия му вид. Ако не се промени, самият ЕС ще се самоунищожи с времето

Борис Джонсън се включи в този дебат, като заяви, че Великобритания не трябва да се страхува да напусне съюза, тъй като може да има велико и славно бъдеще извън организацията тоа смехуран май не е в час - то времето на НЕвеликобритания е в разгара си той ми мечта е Викториански стилове ега ти смешника...ктъй кактострахотно "призвеждат" при един срив на Ситито и бай бай Енгланд и няма Год да сев дъ кинг пардон дъ куин))))

Може да ме квалифицирате като злопаметен, но отношението ми към Великобритания е формирано от прословутата омраза на Чърчил към България - ето и два негови цитата -За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи. -Държава на име България не трябва да съществува. на Парижката мирна конференция. Да не забравяме също, че Чърчил е един от главните виновници за предаването на България в съветската сфера на влияние, унищожавайки политическият и културният й елит. Като националист мога само да приветствам евентуалното излизане на Великобритания от ЕС и да поздравя тези които не са съгласни с мене с един момент от миналото - През 1936 г. в Лондон се организира честване за края на войната. От българска страна делегацията ръководи ген. Владимир Вазов. Когато слиза от влака на гара Виктория, на перона е подреден блок на английската армия, а командващият церемонията дава заповед: Сведете знамената! Преминава победителят при Дойран!. ....... Не е необходимо да мразим САЩ или Русия, трябва само фанатично да обичаме България!

от сина на един виден сифилистик?

Този на снимака не е ли хомосексуалист ?

Не, не е. Тоя си е чист п*рас :)

Британия иска хем агнето да е цяло, хем вълкът сит, но само за тях. Нима само тази държава може да има превилегии пред останалите членки на ЕС? Или да излязат от ЕС и да може да продължават с търговията си без мита и отново превилигировани. Това би било дискриминационно за членките на съюза. Сега във Великобритания и без това хората от Източна Европа са на последно място и не им се дава работа, а ако я дадат, то е най-ниско платената и тази, която британците не искат или няма да се задържат на нея повече. Източноевропейците са дискриминирани не само по отношение на работните места, а и в търговията и учението, в износа на продукти в западните държави. Едни трябва да чакат ШЕНГЕН а други са свободни да вършат, каквото си поискат. Не ги оправдавам и не съм на тяхна страна, защото много и нарочно подценяват насила източноевропейците. Това е държава абсолютно уеднаквяваща се със САЩ.

Това е империя, властвала света, и която все още властва, но прикрито. Има нови механизми. Както Доган казва "Обръчи" от корпорации, съюзи, политици и прочие...

CBuHEnAC

Ще им се

Те са нация която не желае външна администарация да управлява държавата им. Имат достатъчно кураж за драстични стъпки и бъдете сигурни че са изчислили точно ползите и вредите. Това ще е началото на разпада на ЕС в този и вид,защото ще ги последват и други.

До сега бяха кучета на хамерика... и всякакви там епитети и контраепитети, а сега изведнъж станаха голямата работа с най-независимото мнение :D Ех, дрогари, дрогари, тия опорни точки, дрогари!

"външна администарация да управлява държавата им." То това никога няма и да се случи. Тяхната система е по-професионална от нашите олигарси. Ако си чувал, не кралицата, не парламента, а "The Crown" управлява Англия (частна корпорация) която и управлява Лондон. А Лондон е като държава в държавата, със собствена полиция и закони, различни от останалата част... Там банкерите са свързани толкова много с Америка, които пък управляват Европа.. тъй че това е само цирк и с цел да пренасочи погледа на масата от същинските им проблеми и планове...

VIPER

Англичаните винаги са били със собствено мнение , обикновено различно от това на всички останали.Причината е че все още се изживяват , като великата британска империя и побеДител от ВСВ , забравяйки , че ако САЩ от запад и Сталин от изток не бяха смачкали Германия , Англия щеше да е провинция на Германия

humfry

Още сънуват кошмари, когато 200-300 хиляди британски войници са били притиснати на френския бряг и панически са зарязвали всичко зад гърба си.

VIPER

А още по-странното е , защо Хитлер ги е оставил да се измъкнат? На този въпрос все още никой не е отговорил.

когато генрал Вазов ги е опукал край Дойран - катко сам пише - итова не бяха колониални войници - това бяха чистокръвни бели англичани от Лондон Оксфорд и Кеймбридж - става дума за 70 000 поопукани )))))

Брюкселската администрация ни пробутва пропаганда, "колко сме добре", какви "отличници на Европа сме", как без нея ще ме много по-зле. как трябва да запълваме дупки в частни корпорации с данъците си... и т.н. и тн. , докато стигнем до това, че сме "лош матрял" и е добре че изчезваме, като ланския сняг. От друга страна евроскептиците твърдят, че хич не сме добре, и че може много неща да се подобрят за добро, че сме бедни, изчезващи и трябва да си възстановим част от суверенитета... А сега де, вие на кои вярвате повече?

Колко а'патриотичноа' е да си "гербо"-трол. Когато ругаят България - са цивилизовани англичани, когато критикуват бюкселската администрация са "проклети англо-саксонци". Хубаво. Разбрахме. Дайте нещо ново.

И ние трябва да излезнем от ЕС. За безмитна търговия може да се договорим като швейцарците. Макар да не знам, дали обратното не е по-изгодно и да има мита. Все пак вноса още е по-голям от износа ни. Докато това не се обърне, няма да се оправим.

Европа само ще спечели, ако Великобритания излезе от Европейския съюз. Тия британци не могат да разберат, че и ние ги търпим, не само те нас. То не може да си против всичко, да блокираш годишния бюджет на ЕК, да не спазваш европейското законодателство и в същото време да гребеш с пълни шепи и се ползваш от облагите на общия пазар. То това си е кражба. Нека се махат и заради това че са лъжци, че оклепаха и унищожиха имиджа на България, затова че проявяват етническа нетърпимост и расова сегрегация. Да видим кой ще им бере ягодите за по 8 лири и ще спи в палатки. Сигурно чакат холандски инженери..., щот българските не знаят що е то ягода...

Много мислиш,ама не ти се получава.Имиджа ни в Европа го унищожиха циганите.И след като и ние тук роптаем срещу тях,защо си мислиш,че другите държави трябва безропотно да ги издържат финансово и да търпят циганията им?

Джонсън а кои ще ви бачка браточка като изгоните белите негри и вие сте една реклама а поне при вас има малко ред.

Истината е че Борис се е премерил в стола на Камерън, лидер на консерваторите и премиер, нещо което се тиражира отдавна в медиите на острова.Човека си реди картите и е яхнал вълната на популизма и се движи натам на където духа попътния вятър-опитен и обигран политик е,на два пъти би на кметски избори друга лисица Кен Ливингстон.Когато си оплете кошницата какъв му е проблема да направи един лупинг и да се смени посоката, каже че е сбъркал в това му изказване и готово... абе нещо подобно на нашия Серги Станишев - уреди се на хубава заплата в Брюксел и забрави и за БСП и за БГ.Иначе англичаните има начин да се справят с основният им проблем имигрантите от страни като нашата, и то без да излизат от ЕС.Просто да работят в ЕС повече и да натискат местните политици да достигнат страните ни техния стандарт и уредба на живот - тогава няма да искаме да ходим там.Не е много трудно.Има какво да научим и буквално да ни го наложат да го изкопираме.Конкретни примери:Закони(не е нужно да измисляме топлата вода),съдебна система и държавна администрация и антикуропционен контрол върху тях(как го постигат), въвеждане на почасово работно време и либерализация на труда(с лекота и без излишни документи да те наемат и освобождават, изпълнители, подизпулнители, посреднически агенции), стимулиране и улесняване на бизнеса и премахване на излишни адмнистративни изисквания....По този начин хем ще ни помогнат на нас, хем и на тях, хем няма нашите полтици в парламента с години да си губят времето и получават заплати,като експерементират със закони и държавна уредба, когато другите вече са минали по този път и знаят как да го постигнат.

Дааа, всичко, което препоръчваш, е правилно. Само пропускаш една дреболия - за да се случи, трябва да внесеш британци на мястото на българите. Проста работа е, както ти би рекъл - нали в ЕС има свобода на движение на хората...

CBuHEnAC

Не може хем да сме роби, хем да сме добре

Не им дават. Добре дошли в Хотел Калифорния - връщане на зад - няма :))))

съч а лавли плейс...

Dimi

Английските политици използват настроенията в страната за своя изгода... средния човечец вярва на популистите и си съставя мнение, политика използва това за да яхне вълната, но за разлика от простия човечец политика знае, че Англия няма да излезе от евросъюза защото това означава да загуби лесния достъп до пазарите в европа - ще бъде третирана като страна външна на съюза с всички рестрикции проитичащи от това. От друга страна ЕС не иска англия да излезе от съюза защото това би било голямо подриване на авторитета и може да доведе до големи съртресения... просто в момента тече голямото надлъгване в което големите дърпат чергата към себе си за сметка на малките като нас... А колкото до псевдо проучванията за икономически ръст и прочие... си спомням за едни предишни проучвания, които показваха как трябваше сега англия да е залята от милиони българи и румънци

защитава и елементарната официална пропаганда. Вярва й, дори се надява конформирането с нея, да му донесе келепир. А политика знае, че ако дава на простия, няма да остане за него. :

Изречение на Камерън от времето на зрелия Комунизъм (ГЕРБ), времето на лентичките и мантрите за "отличниците на Европа": "Ама моля ви се само не ми навирайте като положителен пример потъналата в мизерия България "... Нищо не сте научили до тук , май.

Жалък БКП/ГЕРБ трол еднал да обижда хората на "ПАТРИОТИЗЪМ" и дори седнал да реве за англичаните - колко били зле завалиите, "сакън да не вземем да станем като тях". Съвсем като оная герберска глупост "Сакън да не станем като Гърция". Много промити мозъци, много жалки човечета, много нещо...

Англичаните си защитават интересите, а тук само дюдюкаме, вместо да видим, че политическата ни класа ни продава целенасочено, не да ни защитава. Най-лесно е сега да ги оплюем и така да минем за "патриоти", докато същевременно подкрепяме най-вредните си политици, които сме имали някога. съжалявам ако някои от вас е познаят в описанието.... Преди 50-100 години се е смятало, че английската дипломатическа школа е номер 1. Сега как е не знам, но едва ли промяната е драстична.

сци4ко мнООО убаУ, но какво ще стане с Лондон след като излязат от ЕС и затворят границата ? а да и изгонят руските капитали? помийна яма пълна с черни, индийци и афганистанци/пакистанци ? 28 дни по късно гледали ли сте ? Просто на място на зомбитата сложете "новите англичани"

humfry

Тогава е най-добре да не се самоопределям.

Кметът на Лондон подкрепи призивите за излизане от ЕС Ако томитата искат да излизат от Евросъюза да излизат , след като за тях е най-големия проблем да контролират чужденците влизащи при тях. Само не ми е ясно какво ще правят, когато им отпадне един свободен пазар от 500 мил. души и как една 50 мил.Великобр. ще се конкурира с Китай САЩ и евросъюза.

Мале, ама те англичаните умрели от глад, бе . Да те вземат тебе да ги спасяваш? Свободен пазар - хубаво, ама пак са недоволни хората, и там и тук и в ред други страни. С евтина пропаганда - докога?

Някой смятал ли е колко английски компании се купиха от китайци,индийци и германци,че много на убаво вървяха???А сега се сетете колко завода ще се затворят на автомобилни производители от Азия и Америка които я използват за входна врата към ЕС.....изобщо нямате представа какво ще се случи с тази стара баба.......парче земя откъснато от света,че те какво по-точно изнасят към света ??

Отговора новъпроса ти са съдържа в текста: "един реформиран ЕС, който би позволил по-голяма търговия с разрастващи се пазари в други части на света". Предполагам че вече не вярват в мантрата на 500милионния свободен пазар, а гледат към един друг 6 милиарден.

напиши какво произвеждат англичаните и изнасят по света...може и аз да науча нещо

Толкова ли не вдяваш, че се е самопределил с думи като истински родолюбец: миролюбив , справедлив българин, а не Продажник?!

humfry

Ти как мислиш?

оо

humfry

Съвсем леко в страни от темата, за което предварително се извинявам. Относно името "Борис". "Борис е българско мъжко име от [старобългарски] произход. Първият известен носител на името е българският княз Борис I. По-късно под влияние на българската църковна литература с името Борис са кръстени и някои руски царе, най-известният от които е Борис Годунов. Оттам името става популярно в Европа и целия свят. Много известни личности носят това име - Борис Бекер, Борис Елцин и др. Борис е единственото българско име, което се е наложило в световната именна семантика. Произходът му се свързва с разпространения тотемизъм сред прабългарските имена / разбирането, че всеки род води произхода си от определено животно/. Етимологията на името Борис - думата се превежда като барс (леопард). Първият български княз е Борис I (852-889), като титула той приема през 864 г., когато официално започва покръстването на българския народ. Става въпрос за Първата Българска Империя." Същата информация я има и в англоезични източници. Намерете си я!

humfry

Излагам публична информация, факти, обаче анти-българите желаят на всяка цена да потъпкват българската култура, българската история, българското самосъзнание, и не спират да дават отрицателен глас.

Трябват много повече знания и задълбоченост, а не просто папагаслко повтаряне на най-елементарните изречения от учебниците, предназначени за децата. Това, че не получаваш овации (освен от себе си) за копи/пейст на профанска инфо, не прави хората "българофоби". Елементарно е, недомислено, не доразбрано. Нека се качи малко нивото. А не пречи децата да го учат това, особено тези без интерес в науката.

Това, че пишеш през един от регнатите ти никове, не те прикрива. Знам повечето от нерегистрираните ти проявления, а те, о "чудо", често заемат точно откровено българофобски тези. Който е против мутренката ти партия е българофоб и комунде, знаем ги тия. Жалък трол!

Правиш ли разлика между първият фиксиран владетел с това име и първият човек, въобще носил го? Може да се направи много по-задълбочен анализ, както на името, така и на разпространението му, така и на факта, че Борис остава в историята с езическото си име, не с християнското, въпреки догмата, фиксирана в Библията, която няма да споменавам, щото става дълго, а и ти мразиш да те учат, нали си велик....

humfry

Я, българофоба с многото "лица" се появи. Такива са фактите, доказателствата и теориите, а на теб и на другите като теб оставям да правите разликите и най-вече да се научите да четете, ама не механично.

Перверзните енгилизи явно искат да яхнат ЕС и да го използват в собствена изгода. На тях общоприетите правила не им изнасят " за свободно придвижване на хора и капитали" , за тях всеки чужденец стъпил на територията на острова е долен емигрант , който може да работи само като роб. За тях не е важно ЕС да се развие като единна икономическа сила с правила еднакви за всички членове. За тях е важно Британия да се развие като сила над всички останали членове, Британската икономика колко ще дръпне над другите членове на ЕС. Такова еснафско мислене и оведение е присъщо за пропитите с алкохол британски мозъци . Ако енгилизите тръгнат по тая пътека ги чака такъв крах, че сегашната криза ще им се види като малка нощна музука от Моцарт.

humfry

Колко българофоби пишат в този сайт! Разни предатели, които защитават само чужди интереси. Всъщност, аз не бих ги определил и като предатели, защото за мен такива хора никога не са били българи.

И не само в този сайт... Това показва, и-нет пространството се използва от определени сили за налагане на определени модели с цел политическа колонизация на България. Тези въшки са малко , но са много активни , защото някой им плаща за тая работа.

Знанието не е българофобия, незнанието не е патриотизъм. Примерно, ти не хващаш много неща, а това те кара да заемаш вредни, а понякога само глупави позиции, друг път дасе драчиш патриоти, както и да подкрепяш итинки българофоби, докато си мислиш че защитаваш патриотични тези. Или, другия вариант, просто имитираш патриотизъм, за да лансираш чужда, ерго анти-българска визия. Ще проверя.

humfry

Щом българофоба с многото "лица" казва, значи е така! Малко са менците, вземи още, че не стига водата, дето я мъкнеш от множеството кладенци.

Вече ти се чудя на ума Хъмфри.....явно си млад и не си чувал поговорката,че на жена устата и на руска кола вратата се затваря по един начин...С УДАР,та така е и с комуноидите......не можеш да налееш нещо в пробита зомбрана кратуна...кауза пердута!!!

Добре си е направил сметка Борисчо, пък и други политици!? Искат "ограничаване" на вноса, ама забележете - само от Изт. Европа, щото изт. европейците още нямат право да гласуват или не много малко имат такива права в Англия и не са изборен фактор!? Ако иска някой "ограничаване" на индийци, пакистанци и чернокожи, това означава край на полит. му кариера!? Защото тези са повече гласоподаватели от ингилизите....

В 20 миилионната агломерация Лондон има 11 пъти по-малко бездомници, от колкото в София. Като вички са снимани, регистрирани и от време на време ги наобикалят да видят живи ли са. От Швеция пък веднъж притигнаха сстудентчета да гледат изоставени деца, щото там нямало къде да видят такива.... Лошото е че мизерията , която беше създадена тук за последните десетилетия се разпространява на север и изток. Това ги притеснява, другото са политически локуми.

Абсолютно съм съгласен, но това не означава, че индийците и пакистанците в Лондон са "просяци"! Дори сред малкото просяци такива не съм виждал! А един "умник" тук изкърти мивката с това, че български и украински "алкохолици" напълнили Лондон... Това, ако е вярно, те би следвало да са ... просяци, което е абсурдно!

В момента в който ЕС се разпадне ще бъда най-щастливия човек. Значи билдербергите ще видят поробено човечеството през крив макарон.

дали ще си жив, за да се радваш на този момент, защото преди него ще има много жестока III св. война.

И ние ги подкрепяме тези призиви.

Чичко Джон, не се лигави като глупак! Вие неискате хора от източна Европа, защото те са по-умни и напористи от вас! Следователно много бързо ще ви лъсне голото самочувствие и други задни части на лицемерието. Вие искате роби, да се чувствате господари, което с нас е невъзможно! Затова събирате изостаналите чернилки от всякакъв вид, знаейки, че те никога няма даже и да си помислят за възход от всвякакъв тип. На тях им стига като на куче - да има какво да яде и пие и какво да чука! При нас европейците от Източна Европа, това не е така - за нас е недостатъчно само животинския инстинкт, толкова години бяхме потъпкани от комунягите и сега си търсим свободата. Намриаме изход при вас, но вас ви е страх от превземане и занете, че по-добрия винаги побеждава, рано или късно. Добре, пазете си държавата, но не си мислете че сме втора ръка хора! Дай Бог скоро да се убедите лично!

Шотландците от добро ли бягат? С англичани не се живей ама хич. Ирландците къвто глад са преживели преди стотина и нещо години... така е то

Изсраха се където можаха в ЕС, пробутаха колкото можаха американски простотии и разбуниха за десетилетия напред мира на Изток, доставяха с тонове 'толерантност' - ама да не е на Острова... Тарикати.

Човек е нервно болен. Не само част от хората са нервно болни, а ВСЕКИ човек, сам по себе си, е нервно болен. Въпросът НЕ е в това, да се оправят някои хора, въпросът е да се излекува ВСЕКИ човек. Неврозата е НОРМАЛНО състояние на човека, защото ВСЕКИ един преминава чрез НАСИЛИЕ (физическо, ментално и емоционално) през обучение, формиране и НАЛАГАНЕ на правилото - ПОДЧИНЯВАЙ се и ВЯРВАЙ, но ВИНАГИ на някой ДРУГ (ЛИДЕР - Господарят ти). Ти ВИНАГИ си представляван чрез НАСИЛИЕ (физическо, ментално и емоционално) от някой ДРУГ пред ТВОЯТА държава - политик и духовник, адвокат и т.н. Тогава ти реално кой си тук и сега?! Явно ти си като ВСЕКИ друг роб, който е точно КАТО теб в тази СИСТЕМА, и това ти приемаш ВИНАГИ за нормално, нали?! Когато робът е роден от роб и ОКОЛО него има САМО роби, РОБЪТ не може да разбере и почуства, че той е САМО един РОБ. На човекът НЕ му се дава ВЪЗМОЖНОСТ да БЪДЕ това, КОЕТО е. ВСЕКИ Човек ТРЯБВА да бъде ВКАРАН в определен изкуствен и наложен с ИЗМАМА, и НАСИЛИЕ шаблон (ДИКТАТУРА). Този шаблон създава осъзнато и УМИШЛЕНО неврозите при човек. Само с една ЦЕЛ, човекът ЛЕСНО да е управляван ВИНАГИ от някой ДРУГ (ЛИДЕР - Господарят ти). С една дума, вече е създаден ИЗКУСТВЕН фалшив и фасаден човек (БИОРОБОТ-РОБ). Този ШАБЛОН (ДИКТАТУРА) който те създаде теб, робът, е СИСТЕМАТА наречена представителна демокрация - ДИКТАТУРА, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н. Кой, кога, как, къде и защо, ТЕБ, робът, ВИНАГИ те представлява някой ДРУГ. Ти къде си тогава реално ТУК и СЕГА? Да правилно, причината е проста като теб, робе, ти си физически, ментално и емоционално ЗАРОБЕН от ГРУПА (шепа) алчни с болни мозъци представителни политици и духовници. Робе, поздрави СИСТЕМАТА.

Може "ид" да е стресиран, но не е ли по-важен от свръх аза, който триумфира, колега? Страданието извиява, всъщност, а вашата тези ми звучи точно на обратното.

Няма лошо, да развивате теориите си, но за това си има място и време. Иначе темата е интересна, но много по-обширна от това, което изразявате... ТУК е най-неподходящото място, за изява в тазии насока, да не говорим, че написаното няма нищо общо с темата и статията...

Какво ли е обещал на британците, по-големият им (физически) брат САЩ, само и само да напуснат ЕС?!... Направо е учудващо късогледството на европейските лидери, които не могат или не искат да прозрат елементарният план на САЩ диктуван ВИНАГИ от мотото "разделяй и владей"... "Великата игра" на Щатите е простичка но работеща - да настройват всеки срещу всеки в световен мащаб и после да се появяват, като спасители и миротворци с единствената цел да де се докопат, до каквото е останало след "добронамерената" им намеса! Определено не съм русофил, но пък определено съм американофоб!

Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за НАСИЛИЕТО, дефинира понятието държава - човешка общност, която на ОПРЕДЕЛЕНА територия ВИНАГИ само ШЕПА "хора" ПРЕТЕНДИРАТ успешно да притежават ЦЕЛИЯ МОНОПОЛ върху ЛЕГИТИМНОТО физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ над ВСЕКИ гражданин. САЩ е изключение от правилото, защото при него, представителните политици под "територия" разбират, разбира се целия свят, но това САМО потвърждава правилото, и то напълно, НАЛИ?! Това е така нареченият външен психо-соматичен контрол. Това е така нареченият (НСР) - Нов Световен Ред.

Борис е българско име през вековете! Първият Борис е цар Борис Първи!

За това ли реши, че няма друг Борис? И а го кръстили на никого? Имаш ли някаква представа от дисциплината "Етимология"? Тя си има специално разклонение, за имената. Не знавехте ли, г-н "граматик". Чакам сси поправката, да е посмея.

Кметът на Единбург какво мисли по въпроса? Шотландия като цяло ще се оделя ли от ЕС или само от Англия?

Ако УК излезе от ЕС, шотландците на инат ще излязат от УК и ще влязат в ЕС, бъдете сигурни.

Какво е това УК? Убединеното кралство ли? Ако това си имал предвид...майко мила...поголовна неграмотност...Ако е друго - предварително се извинявам

Републиката предполага избор на лица, които извършват управлението на държавата ВИНАГИ уж от името на гражданите, но без да имат гражданите РЕАЛНА възможност за пълен, постоянен и прозрачен контрол. Следователно идеята за демокрация НЯМА нищо общо с идеята за република. Реалната демокрация е исландската пряка демокрация, ДИРЕКТНО участие на гражданите (суверенна) в управлението. Републиката се проявява и като ОТКРИТА демократична диктатура - Хитлер е законно избран канцлер на Германия, но държавата приема тоталитарен характер. Републиканската форма на управление се проявява и като СКРИТА демократична диктатура, маскирана като свобода и демокрация, и тя ВИНАГИ включва ОГРАНИЧЕНА форма на демокрация. При която ПЪЛНИТЕ й права се ДЪРЖАТ винаги от определена шепа хора, които НИКОГА не подлежат на пълен, постоянен и прозрачен контрол от страна на гражданите (суверена). Това е така наречената представителна демокрация (скрита диктатура). Единствената реална и работеща демокрация за ВСЕКИ гражданин е пряка демокрация. Защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е само едно - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ човек ВИНАГИ носи индивидуална отговорност за своите действия. Представителна демокрация (скрита диктатура) е - ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ цялата власт е в ръцете на определена шепа хора УЖ от името на гражданите, но НИКОГА шепата хора НЕ носят индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Следствието от това е, че представителната демокрация се изражда ВИНАГИ в различни форми на диктатура, НАЛОЖЕНА от определена шепа хора само и ЕДИНСТВЕНО чрез насилие (физическо, ментално и емоционално) върху ВСЕКИ гражданин, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.

Ами ние какво да правим в този измислен съюз тогава- само да ни доите и да ви пълним гушите

теб пък кой те дои? Взимаме пари от ЕС, оправяме си инфраструктурата, ходим да работим свободно в цивилизованите страни... как ще ни доят, като ние сме гавроши?

Apollony

Ти затова си гаврош, щото те ДОЯТ, и то ЯКО те ДОЯТ!!!