Минута мълчание и черни знамена във В.Търново за Вероника

Черни флагове ще бъдат спуснати на Ректората и Стопанския факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий“ заради смъртта на Вероника Здравкова.

Обратно в новината

Коментари - Минута мълчание и черни знамена във В.Търново за Вероника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циганин или българин-дано да намерят убиеца и да го осъдят прилично.само дано не стане като сестрите Белнейски,потулена работа.Крайно време онзи район да се обезопаси,не да се чака подобно нещо да се случи и да се сещат тогава.

Горкото момиче! Мястото, където е намерено, беше претърсвано два дни, но тогава нямаше и следа от нея! Жалко за хубавото и добро момиче, светла му памет! Изродите, извършили това гнусно престъпление да не излязат никога от затвора!

по този път минават доста хора, въпреки, че си е страшничко дори и през деня - вървиш и се озърташ и ослушваш - ако някой приближава - забързваш и/или прибягваш набързо до автогарата отсреща - за да не го направи Вероника е познавала човека

Милото момиче, горкото дете , колко жалко , колко тъжно за всички нас.

а бунта срещу полицеиския и циганския геноцид кога ще е ?

jingiby

По непотвърдена информация има задържан във връзка с убийството на 23-годишната Вероника Здравкова. Източници, пожелали анонимност са заявили, че полицията е задържала и разследва мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник. Така водеща версия за престъплението остава убийство с цел грабеж, а вероятните извършители са група клошари.

Предлагам уволнение за държавни служители ако до две седмици няма осъдителна присъда.Започваме от Полицейския началник,Прокурор,Кмет и т.н. Тия хора трябва да заслужат парите си.

Полицаите имат по-сериозна работа...да охраняват телефонните измамници,да охраняват дървената мафия когато изсичат горите , да охраняват съдия изпълнителя дошъл да конфискува имот на честни хора измамени от ,,строителни предприемачи,, ,да правят кордони пред протестиращи граждани и т.н....

Имаме около 60 000 полицаи.Безбожно много.Повече от армията ни.Въпреки това във В.Търново полицай можеш рядко да видиш и то случайно само в преминаваща полицейска кола.В крайните квартали на града полицай не е стъпвал , а кварталните за всеки сигнал за някакъв проблем отговарят-,,Това не е моя работа,,.Нашичкия квартален идва 2 пъти в седмицата с едно моторче , пие две кафета в офиса си и след 1 час си отива...Къде отива...какво работи тоя човек...?????

Положението с лампите до университетас не е от вчера и ще приключи пак по същия начин! Който помни тъмницата в Търново до 1997-8,помни ,че Драгнев освети целия път от галерията до университета защото и тогава студентите се оплакваха за своята безопасност!След него Рашев постепенно освети целия град с енергоспестяващи лампи! Само за година на панорамния път не остана здрава лампа от пияни хулигани и неоткраднат кабел от ромски тумби! В същото състояние са ремонтираните детски площадки,общински тоалетни,парка на света гора и много други! Аз, лично съм наблюдвал преди 10 години , пияно келеме- идиот да рови в замръзналите камъни с голи ръце ,да ги пренася,за да ги натрупа на купчина и накрая да се покатери и да счупи улична лампа в района на университета с камък!Въпросната операция му отне най малко 40 минути !

ти като си толкова загрижен, защо стоя и гледа 40 минути как някакво к*пеле чупи лампите, за които ТИ си плащал данъци ?? е това ни е проблема - щом не касае нас, си мълчим или отминаваме.

Защото и през ум не ми е минавало ,че целта му е да счупи лампа след такъв сизифовски труд,а освен това бяхме много далече,на висока тераса!

А ВИЕ, КАК РЕАГИРАХТЕ ,КАТО СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН? КАКВО НАПРАВИХТЕ, ГЛЕДАХТЕ СИИР И ОСТАВИХТЕ ДА РУШИ ТАКА ЛИ?

катаджиите къде са- ами по храстите на завоите да ловят нарушителите. Полицаите и те милите къде да идат- по тъмните улици- едва ли

кви храсти, те си имат по важна работа - в момента се сече поголовно гората в радиус от 50 км, охрана трябва, такива неща..

БОГ ДА Я ПРОСТИ...И ДА НАКАЖЕ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ

Няма какво да й се прощава, защото не е имала време да натрупа грехове. А Бог - няма. Има единствено незабевен разстрел за извършителите, в името на Народа.

по-важно е кой къде и как си подал оставката, особено от министерствата, който трябва да прекратят подобни трагедии!

Вероника!"... апел до общината за обезопасяване на района." ОБЕЗОПАСЕТЕ ДЪРЖАВАТА,ВИЕ,които правихте всичко,за да бъдете избрани!Колко още човека трябва да бъдат убити,за да се свършат оправданията ви за бездействие?Не забравяйте,че ние можем без вас,ако не сте вие-други ще са,но вие не можете без нас,кой ще ви избира?

колкото намериха ония , дето щяха да разфасоват старците с моторна резачка.. да не би да са ги осъдили ?? обаче осъдиха хора, дето се защитаваха .

Минута мълчание ? Те проблемите ни идват от мълчанието. Тия, които тръгват срещу несправедливостта първи ги смачкваме. Това сме българите и така ще бъде. проблемът не е само в осветлението, камерите, обходите.

Тъмнина, циганска махала, убийство с брадва... Такива новини четем непрекъснато през последните години. И понеже се извършват от цигани, никога не се стига до извършителите. А и да се разбере кои са убийците, циганите остават ненаказани. Това е истината, която цензорчето ще побърза да изтрие като етнически нетолерантна. Затова сме в това унизително положение.

"Обезопасяването " с лампи ми се струва нефелно. С напалм би било по-сигурно!

Жалко за момичето. Жалко за родителите му. Както винаги в такива случаи ще се пошуми малко и всичко ще заглъхне до следващия подобен случай. Ако бяхме народ с достойнство, циганската махала щеше да е разпърдушена още същия ден. За съжаление ние българите винаги търпим, мълчим и навеждаме глави. Това е грозната истина.

Както стана с момчето-куриер в Левски - Г в столицата.... Отново мълчание...

Зависи какво пренася куриера.. в София за такива неща се убива..

До кога ще търпим това безвластие? Съжалявам, че трябва тук да го кажа, но всички злини, които търпим и понасяме се дължат на некадърното управление на тази държава от хора без морал и свян. Те потъпкват идеали като Левски и Ботев с лека ръка и ги запращат в калта само и само да угодят на този или отнзи друг политически лидер и да разделят едни пари.... Жалко , тъжно и трагично, но ако ние не скочим и не вземем нещата в ръце/ контрола върху властта/ няма как да ни очаква по-добро бъдеще от това което е навсякъде..., защото престъпниците виреят в подходящата з атях среда, ако няма условия за престъпление няма и д аима такива..... Хубаво момиче, а си отиде за едното нищо- това е ескалация на престъпните индивиди...

Ще намерите убиеца. Обявете от тези 16 млрд. заем 1 млн. награда и до два дни ще знаете кои са убийците. Реферндум за смъртно наказание.

Обикновенните деца учат в провинциалните вузове. Не защитени и убивани. Олигархичните в Швейцария, Англия, САЩ...... Всяко чудо за три дни. Ще се забрави и кучетата ще си вървят кервана ще си лае. Милост за жертвите. Не го пожелавам никому. Не сме народ, не сме народ.....

ico_all

Интересно, лой ми слага минусче като пиша за брадвата и предположението че е от ромската махала и защо.

Някой хелзингски комит.

просто не е доказано, че е циганин и не вярвам на теорията с обира. Отделно да ти кажа, че циганите ги използват да ни налагат страх, а чрез нас ги сплашват тях. Разделяй ии владей... не искам да има още драми и озлобление. И се пазете от страха на страхливите!

Да всяват страх?А Катуница забрави ли(АНГЕЛ),а момченцето от Дупница(изнасилено),а старците,заплашвани с резачка и бити до смърт?Това са все криминални новини,не градски фолклор да ни сплашва,за многото други случаи просто не се сещам в момента.

Смъртната присъда при зверски убииства. Ама като са само подлизурковци на власт, то кво искаш.

Съжалявам, но няма да се съглася с теб. Смъртната присъда почти по цял свят се премахва най-вече защото стават твърде много съдебни грешки и се екзекутират невинни. След време лъсва истината, но за невинната жертва вече е твърде късно. Ние не сме богове и често грешим, а законно отнемайки живот правим нещата още по лоши. Грешно осъден доживот има шанса след време да бъде оправдан.

Много си кух, брато. Ако изключим Китай, където смъртните присъди се изпълняват бързо, в САЩ може да минат години, докато се изпълни. В това време всеки може да си търси други виновни, обжалвания, помилвания, и т.н. Също така в голяма част от случаите извършителите си признават престъплението. Може да се спори колко е голям ефекта за престъпниците от смъртната присъда, но ефекта за близките на убитите е достатъчно голям, за да продължават да подкрепят изпълнението им.

Този случай особено ме възмущава с факта, че е убито младо момиче, което е имало амбицията да се учи, да се развива, като при това е успяла да си намери работа и сама да се издържа. Точно такива хора са полезната част от нацията ни. Жалко за младият живот и за хубавото момиче. Надявам се бързо да стигнат до престъпника и да му наложат максималната присъда. Не би трябвало да има и най-най-малко смекчаващо вината обстоятелство.

Какво бездушие е обхванало народа ни. Това зверско убийство ни предупреждава,че следващото може да е нашето дете, а народа ни овчи нехае. слуша телевизионерите нещастни и търпи безнаказаноста на престъпници ,политици ,полицаи,роми и кой ли не вече!

Светла му памет на горкото момиче!Щом е удряна с брадва,сигурна съм,че са цигани.Те и помежду си се сечат така,с голи ръце не посягат.Дано полицията залови този изверг и да го осъдят на смърт-публично обесване,защото само това ще уплаши убийците.

ico_all

Хайде на бас че ако намерят брадвата с която е убита девойката ще побързат да я скрият защото е на някой от близката махала населена с братя роми.

Това е причината за оставката на Вучков, черните знамена и безнаказаните гадняри.

Де да беше това причината!

Този митинг на великотърновци не бе адекватно отразен по тв. От др. страна, дано да греша, но си мисля, че ако убиецът е от махалата (което е силно вероятно!), сигурно няма и да бъде заловен, в името на ... етническия мир. Според мен митинги срещу бездействието на МВР трябва да има НАВСЯКЪДЕ в страната. Нито разкриват престъпления, нито извършват ПРЕВЕНЦИЯ на престъпления. Защо плащаме на тези индивиди?!? А най-отвратителното е, че на фона на това ужасяващо престъпление, продължава борбата за постове в МВР, явно продиктувана от интересите на различни олигарси. Т.е. става видно, че МВР всъщност се УПОТРЕБЯВА от олигархията, а не служи на целия народ.

А катунът си седи там :) Даже нямат намерение да го махат. А е незаконен.

сега като се замисля, понеже не мисля, че са циганите. И съм против насаждането на такива заключения без доказателства... но така както ги натискате циганите от този катун, може да изиграе добра роля, ако те се изплашат повече и това им помогне да кажат или разберат кой е убиеца/ите, за да си спасят незаконния катун или да го озаконят

УУУзаконяване на катун??? Нека първо да го преместят до домът ти пък тогава да го УУУУУУзаконят. Как се местят цигани от по-богатата южна България в по-бедната северна България . Какво ли са извършили в южна България за да минат Балкана.

А не трябва ли поне всички от общинската администрация,полицията,съда,прокуратурата.Да си върнат заплатите за шест месеца на зад,за несвършена работа. Не, че това ще върне живота на момичето но трябва да има и наказания за държавни служители,не само бонуси.

Питайте близкия катун,ама даже по-добре господа полицаи влизайте с пушки и с бой и с насилие разпитвайте.

щатските полицаи гръмнали бездомник . всички са възмутени . ако нашите полицаи бяха гръмнали някой такъв в велико търново това дете щеше да е живо сега ! някой такъв изрод спря един млад живот и съсипа живота на майка и и баща и !

как може след толкова дни да нямат дори предположение в такъв малък град, кой го е извършил, според мен имат, но не казват, дано не бъде поредния неразрешен случай, жалко за момичето и за много други български деца...

тогава нека хората от Търново и региона да напишат някъде в мрежата по форумите, блоговете или дори тук, кои са хората, които дърпат и закачат млади момичета в техния град. Така ще помогнат и на органите на реда и някои бъдещи незнаещи потенциални жертви ще знаят с кои да не се занимават и да отбягват...