Вдигнаха заплатите на университетските преподаватели

СРЗ за академичния състав става не по-ниска от 180% от среднаната за страната

Обратно в новината

Коментари - Вдигнаха заплатите на университетските преподаватели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излиза че изведнъж ще вземат по 4500 минимум. След това ще се вдигнат другите сектори на протест. Въобще ГЕРБ както винаги не разсъждават.

Тук единственият въпрос е тия па що решиха, че са повече от другите?

Нямам против да им вдигат заплатите, но продукта който произлиза от тях е пълна нула. Никаква наука не се прави, повечето са пълни некадърници и нищо не става от тях. Примерно като доцент Светослав Живков от СУ, когото познавам достатъчно добре. Да не говорим колко им е раздут щата за броя студенти, които се обучават. Поне половината трябва да бъде орязан.

Проблемът не е в преподавателите, а в студентите! Пълни неграмотници влизат в университетите. Давали им дипломите!!! И без това, когато завършат, ще станат касиерки или фаянсаджии( с уважение към последните, но те поне не са харчили парите на родителите си)! Пълна трагедия е... П.с. А откъде пари за укрите? За тях има, за нас няма...

В развития свят няма такова нещо като държавен ВУЗ, респ. държавно определяни заплати на преподавателите там. Искаш да учиш - плащаш си таксата десетки хиляди на семестър и учиш - никой не те спира. Примерно в Щатите, ако искаш да учиш и нямаш пари, взимаш заем, който често изплащаш докато си жив, ако си се надценил като възможности да изкарваш пари с дипломата си за виШо, щото има и поприща, за които не ти трябва, примерно да караш ТИР-а между отделните щати. Образованието е стока и всеки трябва да си я плаща, ако реши, че му трябва, а не обществото да плаща на общо основание на тези, които искат да учат, защото те после, като изкарват добри пари, не ги връщат на бедните, които са ги финансирали да учат, а си живеят живота, което е като цяло несправедливо.

Студентските заеми в САЩ са огромен проблем, с който се чудят как да се справят. Сегашното правителство планира частичното им опрощаване, защото са се видели в чудо вече. Пък това опрощаване ще е за сметка на държавата, т.е. на данъкоплатците, нали? Ограмотете се малко, вместо да развивате вехти либерални теории.

Мършата тагаренко ще има нужда от парички, когато го изритат за да продължи съществуването си на слузест плъх...

Той е баняджия. За него шампоан.

Те до сега изработваха ли си ги "ниските" заплати или само вземаха пари за подарени изпити ? Толкова некадърни кадри избълваха с купени дипломи, че едва ли са заслужили повишения.. е. единици със сигурност

На това вдигане пилигримът Денков реагирал със: "Само през трупа ми!" Затова веднага наредил да отрежат всички приходи от таксите за обучение, хем и ПР да си направи с това "безплато обучение". Така че това "вдигане" остава само предизборен флирт. Денков и Кр. Вълчев са пипала на една и съща мафия. Когато едното дава, другото неизменно взима. Когато едното лъже, другото маже.

Добре де, а ще съкращават ли? В момента преподавателите са повече от студентите, а всички знаем, че в университетите наука не се прави. Ако я има е изключение. Какво ще правят толкова много хора с големи заплати биз да правят нищо?

И кои "всички" ги "знаете" тия неща?!

Много сте прав/права, със сигурност преподавателите в Университетите не го знаят, както и Министерството на Образованието!

На денков фльорцата, както и всички близки, познати, лели, учинайки от вси държавни университети вече взимат по една допълнтелна заплата, макар и тайно(между 3 и 5 хил лв) от плана за възстановяване. (Ако не сте чули инищо затова не се чудете - приденков и вайсилов винаги е тайно-потайно). И сега ми казвате, че и по оше една ще им се дава?! На тия негодници?!

Вместо да вдигнат на норманите учители и мед сестрите..,. Сигурно за да отбият номера, защото са по-малко хора. Университетските трябва да се вдигат според бюджета на ВУЗа и неговите такси.

То на учителките вдигаха и вдигаха всяка година. Стана така, че детска уяителка да получава повече от професор в БАН. Време е да се възстанови баланса.

Българската кочина затъва отвсякъде тия непрестанно заплати на държавни служители вдигат, хората още във фургони от наводненията живеят, забатачени за пътища, язовирни стени, никъде никакви заводи и предпричтия, цели градове затъват в упадък - обаче заплати да има.

Май скоро не е ималотакива повишения. Ето, за тока да не се вдига също търсят пари. Поне в тази част не можете да се оплаквате от Денков и компания. А и при ББ пострадалите от наводнения живееха във фургони. Разбира се, по-добре ще е вкъщи. Но и това ще стане...

да се набива на электоралния матрял