17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Религия, лъжа и пари имат толкова стойност колкото вяра им дадеш. Християнството ( както и ислямът) е еврейско учение поставящо евреите в центъра и изходната точка на белите народи. Лоши ( евреи) , но древни! В училищата в Република Израел древна история и библия са абсолютно приравнени . Може би за много народи християнството е духовно развитие, защото ги учи на единобожир, но за България е срив.

Господ е навсякъде. Не е нужно да го търсите в сграда, да целувате картинки, да палите свещи. Изпълнявайте Божиите заповеди, молете му се с отворено сърце, където и да сте. Това е достатъчно.

Доста е висока цената, ще се откажат доста хора. Днес запалих въпреки изненадата... но молитва и пост може и без свещ... Бях си решила да запаля за двете невинни жертви от снощната катастрофа... за младите жени, които нашето общество уби, понеже възпитава такива хора като този шофьор, бивш футболист, трафикант... Бог да прости и Бог да съди всички нас.

когато хляба беше един килограм и струваше 26 стотинки, свещичката беше 10 стотинки! като се знае че днес 600 грама хляб е 1.80, колко трябва да струва свещичката, като се вземе предвид, че николай прловдивски носи ролекс за 40 000 $ това е задачка за пети клас!

ЗАЩОТО ЦЕНАТА НА ТОКА НА ХРАМОВЕТЕ И МАНАСТИРИТЕ Е ПРИРАВНЕНА НА ПРОМИШЛЕНАТА ЦЕНА! КАК ДА Я ПЛАЩАТ?!

що крещиш бе?? българската православна църква е най големия собственик на недвижими имоти в държавата! не плаща данъци, ддс, доо, и е на дотации!

И Ролексите поскъпнаха...

И връзката с Бог, поскъпна ....

Не напразно Народната власт ги преследваше поповете и стриктно контролираше. Сега един поп в по голям град изкарва минимум хиляда лева на ден, не говорим за големите манастири, никаква отчетност и заплата от държавата при това! Наскоро погребахме майка ми като за четиридесет дни моята сестра извика поп .Веднага след като запя телефонът му звънна, отчето проведе десет минути разговор по повод кръщене, получи 80 лева за 5 минути песнопение и замина. Да.дано господ го убие!

Не е луд, който яде баницата, по-луд е тоя дето му я дава. Купете свещи и си ги палете за здраве, у дома!

И защо се вдигнаха свещите,пчелари ли няма в България,восък ли няма???Или свещите пак отиват за помощ в Украйна:((((Както нашето гориво което изнасят в Украйна като помощи,но го плащаме ние???

Те вече свещите не са от восък .

И сега внимание: До 1989 година всички постъпления от свещи и тамян на всички епархии се превеждаха в Св. Синод. От тях се формираха заплати на свещенослужителите и се следеше за строг контрол. Сега всяка епархия се снабдява със свещи от където й падне. И къде отиват постъпленията от тях ли - в дълбоките ръкави на дядо поп. Никаква ревизия не се прави. Никакви бюджети, отчети на църк. настоятелства, както се правеха преди 89 година. Владиката коли и беси, той се занимава и със финанси. Къде го има това на свещениците да се дават и заплати от държавата, когато навсякъде са на самоиздръжка.

Господ ще ги накаже.

Защо нямат касови апарати в църквите. От свещи има достатъчно постъпления, за да се дадат заплати на свещенослужителите от тях, а не от бюджета на държавата. При това църквите се водят отделно от държавата, плюс им се раздава солидна годишна субсидия. Колко попове има, под 1000, като повече от половината са пенсионери. Изгонете търговците от храма. Вижте, къде са разположени сергиите в богослужебната част на Александър Невски. Това е кощунство. Не ви ли е срам, страх от Бога имате ли.

Леле, Боцко Набожний ще Обеднее...

Защо, след като човек запали свещ (независимо на каква стойност), веднага минава една вещица и ги гаси??? Защо да купувам и паля свещи, след като не може да дори наполовина да изгорят?

се правят от чист пчелен восък , а то какво излизало петролен дериват - парафин за замаскирване на фреските.....

Сега някой да каже, че БПЦ ООД не е фирма, а е духовна институция. Цялото християнство е такова, лицемерие и търговия.

Има всякакви хора и сред свещениците. И бедни и богати. Но истина е, че за подръжка трябват пари. Времето е трудно и е лакмус за душата на всеки от нас! И на свещениците.

"Световните религии са безжизнен фарс" - някой беше казал тази истина...

Значи двойно ми се вдига сумата, която ще съм спестил от тия свещи, щото в църква не стъпвам. Ако ги утроят, хептен ще съм на далавера. Иначе, наскоро участвах в една публична продан, като един от другите наддавачи беше БПЦ в лицето на един поп и четири парчета от църковното настоятелство - все местни играчори. Такъв цирк не бях виждал. Естествено, загубих, щото тези измамници не си знаят парите и могат да наддават много над пазарната стойност, щото парите им падат от въздуха и нямам предвид от небето в свръхестествен смисъл, ами че им ги хвърлят всякакви глупаци с кърщенета, църковни бракове, освещавания и т.н.

И затова рециклират горящи свещи

И билетчета за вход да продават

...да му мислят за осветлението си през зимата.Ние останалите нормалните искаме осветление от АЕЦ "Козлодуй".

Като имат пари, нека плащат православните скотове.

В момента цената на килограм стеарин (парафин) за свещи е под 10 лева за килограм. На дребно, в България. Ако вземаш на едро, от Китай е около 15 цента за кило. Не се наядоха тия попета......

дай координати.Искам да купя на 150 долара за тон парафин от тебе.Ако може де.Даже на 300 ще ти платя.Недоклатени малоумници нямащи никаква идея за цени на нефтопродуктите в момента

А освещаването на нова коля на паркинга пред манастира вдигна ли се от 100 на 200? И все още ли пробирате кеша под расото или вече ходите с преносими касови апарати, ваш'та вяра!

а навремето обясняваха как свещите били от чист восък, а от парафин били "лоши" :-)

Изгонете търговците от храма! Съвременните църкви са чист цирк,окичени със злато,икони и какво ли не,всичко това е идолопоклонство и в разрез с Божите заповеди...

Църква = цирк...

Себестойността на една малка свещ е 3-4 стотинки. Проблема не е в себестойността. Те определят печалбите на църквите. Поповите също си вдигнаха тарифите за опело или венчавка 2 пъти.

Ояли се! Да се задавите !

А още преди да си излязъл от църквата, уреждащите църковните дела идват и най- безочливо вадят едва запалените свещи от свещниците и ги хвърлят за претопяване и препродаване Вяра ли? Божиите храмове са машинки за пари.

БПЦ ООД

Не вярвах че може да има толкова неграмотен отец. Едно време тези хора са били посветени в знанието и учението. Явно упадъка дори в църквата е достигнал.

Поскъва и вярата барабар със световната инфлация ...