Местан: Поправката ”Кадиев” за майчиния език е лъч светлина

ДПС видя лъч светлина в проектозакони на Методи Андреев (ГЕРБ) за Възродителния процес и на Георги Кадиев (БСП) срещу забраната за агитация на майчин език.

Обратно в новината

Коментари - Местан: Поправката ”Кадиев” за майчиния език е лъч светлина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И КАДИЕВ НАМОТА ЧАЛМАТА!! ЯВНО ПАРИТЕ НА ДОГАН СА ГО СЪБЛАЗНИЛИ КАКТО СЪБЛАЗНИХА ФИКУСА!!

Първа стъпка-агитация на майчин език.Втора стъпка-турски език ,официален ,наред с българския.Трета стъпка-федерализация. Целта е постигната.

В Българско задължително е да се говори на Българския свят език. Който не му изнася това нека да бъде любезен да ни напусне и да отиде в Турция и там да си говори колкото и на къкавто си ще език. Господин Зидаров, някога в миналото Вие бяхте учител по Български език и евалла, много правилно и точно го говорите. Съветвам Ви да продължавате да говорите на Български, а не на турски, защото той не Ви отива, защото сте в БЪЛГАРИЯ.

Местане или както ти беше агентурното име в ДС: ДПС е терористична организация и трябва да бъде забранена със закон...ако има български депутати. А цялата червена върхушка на ДПС да влезе в затвора, именно, защото за Комунизмът няма давност в престъпленията му. А Боко да иска от брат Обама да бъдат затворени червените фирми в САЩ перящи парите на ДС. Особенно двете транспортни компании със стотици камиони всяка. В тях са вложени крадени те пари на българите, спестявания стотинка по стотинка в ДСКаса при комунизмът. От тези компании са парите за сараи, яхти, охрана, кебапчета и изборни победи на ДПС-БСП.

Kadiew - крадецът на милиони от Енергетиката под крилото на Р.Овч! С лиценз от ДКЕВР до 2022 година да купува от държавата ток и да го продава обратно на държавата! Този гад само пише фактури и източва МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА МАФИЯТА!!! Та този идиот ми се репчеше на един 19-ти Февруари пред Паметника на Васил Левски, та когато обявиха минута мълчание и на колене, а гадът стърчеше прав като оная ми работа, трябваше да му се изкрещя "Долу бе, Боклук", за да клекне! Това стана през 2014 година. Бях дошъл откъм СУ заедно със Соросоидите и промитите студентски пипета, но и те се възмутиха от това продажно копеле.

Нали все казват, че не били етническа партия! Защо тогава ще агитират на друг език, и само на определени етноси???

Сaтaнaтa обикновено приемa нaй-блaг и миловиден човешки обрaз ,без знaчение син,червен,зелен и т.н.

Това петно кадийски В ЗАТВОРА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и за потъпкване на Конституцията!!! За такива лекета ли умряха Ботев и Левски????

нa всички грaждaни дa се постaвят инплaнтирaни в глaвaтa електронни чипове,който ще изпълнявaт функциятa нa личнa кaртa,кaртa зa бaнкомaт ,кaртa зa грaдски и извън грaдски трaнспорт,кaртa зa достъп до социaлни и всякaкви други услуги,НОчрез тези чипове ще се контролирaт и моделирaт мислите нa хорaтa,чуствaтa и емицийте им,обществените им нaглaси и нaстроения ,с други думи ТОТAЛЕН КОНТРОЛ и птевръщaне нa хорaтa в послушни зомбитa ! В библиятa товa е предскaзaно и се кaзвa,че който си сложи тaкъв чип,знaчи зaвинaги е стaнaл слугa нa Сaтaнaтa ! Товa зловещо изобретение се изготвя в Зонa 51 ( свръх секретен обект в СAЩ)

В Библията е предречено, че ще си слагаме ЧИПОВЕ !?!

Дори е предсказано, че Интел ще ги правят тия чипове.

Искам да питам онези честни хора,които гласуваха за Кадийски: "Мога ли сега да ви ева майката, итиоти изтървани?" Кадиев излезе точно като Иван Костов! Отдавна се е впуснал в бизнеса и продава най- святото на българина! Езика и вярата! Този червен боклук, който има общ бизнес чрез жена си с енергийния бизнес на ДПС има защо да се продаде още, като внася една поправка,която представлява нарушение на Конституцията и държавна измяна! Кадийски е даже още по- ниско от Иван Костов, който ни продава на руснаците, които са поне православни бандити. Кадийски ни продава на чужда религия, чужд език и подлага на риск по митингите да се призовава за неща, които никой не може да разбере. За това поведение Кадийски трябва да плати като бъде осъден строго.

подкрепят тaя рaботa,и едните и другите сa подлоги нa СAЩ,все един дол дренки !

и лъч светлина за българин , попаднал в район с правоверни, макар че България е светска република с официален език.

ЯВНО ДПС ПЛАЩАТ МНОГО ДОБРЕ! ПАРИТЕ НЕ МИРИШЕЛИ, НО МИРИЗЛИВЦИ ГИ ПРИБИРАТ!!!!

ТУРСКИ - САМО В КЪЩИ. ОФИЦИАЛНО - САМО БЪЛГАРСКИ БЕЗ НИКАКВИ УГОВОРКИ. ЩОМ ЯДАТ БЪЛГАРСКИ ХЛЯБ, БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ИМ ДАВА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ОСИГУРЯВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И ВСИЧКА ОСТАНАЛО - НИКАКЪВ ТУРСКИ НА ОФИЦИАЛНИ МЕСТА! АКО НЕ ИМ ХАРЕСВА - ГРАНИЦИТЕ СА ОТВОРЕНИ!

и европейско гражданство..

ислямизaциятa и цигaнизaциятa нa БГ ,ликвидирaне нa прaвослaвието и превръщaнето нa стрaнaтa ни в придaтък нa Турция сa предрешени от СAЩ,оше когaто Кaртър беше президент ( вижте изкaзвaнето му по този въпрос,имa го в Гугъл) Плaнa "Бaязит" предвиждa точно товa ,Турция получaвa БГ,срещу което се зaдължaвa дa подкрепя СAЩ в Близкия исток ! Този пост сигурно ще бъде скрит ,понеже Дирa сa стрaхливци !

По всичко личи че Кадиев е добре платен за "агитацията на майчин език". Сънародници - не се ядосвайте!!! Съдбата на Местан и дпс са решени - пълен провал и вън от политиката.Това е факт и никой не може да го промени.С тези изказвания от време на време местан ми напомня за позабравени миски и плейметки които с някоя изцепка целят да са отново макар и моментна в центъра на събитията. Бог е с България.

Хич не са за изхвърляне, напоследък взеха още по-усилено да защитават цигани, така че ще имат още повече гласове.

Абе, след като Местанът твърди, че избирателите му не говорят/не знаят български, то тогава как тия избиратели се справят с бюлетините написани на български ? Значи в предизборната кампания не разбират български (и затова видиш ли трябвало да им се дума на турски), ама като дойде време за тъмната стаичка - и могат да прочетат името на кандидата, дето е написано на чист български, на кирилица? Как става тоя номер? То ясно как де, ама просто самата логика на официалната версия се губи някъде. И не съм чул Местанът или някой друг "защитник" на майчиния език (като Кадиев) да даде обяснение на този феномен.

Ми те нали затова се натискаха да се печатат бюлетини в чужбина (Турция). Ще идват попълнени.

Мани как гласуват с бюлетини, написани на български;о) Мен повече ме вълнува как така, без да знаят български, попълват една купа документи за социални и др. помощи - щото досега не съм чула и един от тях да не се е наредил на опашката за помощи, детски, субсидии и т.н. социални придобивки, само защото не говорел или не пишел на български?!

Този проектозакон визира "престъпления спрямо гражданското население",нали така??? Абе Местан ага, НЕ ТИ ОТТЪРВА ДА СИ СПОМНИШ убитите на 9.3.1985г. майки и деца от влака на гара Буново- "В атентата загиват 12 годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца." " Атентатът е организиран от нелегална терористична организация "Турско национално-освободително движение в България"!!!!Единствената цел е смъртта на невинни деца. По неофициални данни участник е бил и Ахмен Доган (по това време със сменено име)!!!!!!! А бомбата избухнала на същия ден в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен"???? КАКВО Е ТОВА МЕСТАН АГА???? Ще ми говори за дискриминация и други глупости!!! А как са се чувствали българите, чиито МАЙЧИН ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯ в градове като Разград,Шумен,Търговище,Кърджали... където по време на същия този Възродителен процес бяха подложени на терор- или ще научат турски и ще си искат хляб в магазина на турски ,или няма хляб!!! ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ,КОИТО ЗАРАДИ ЖЪЛТИ ГРОШОВЕ ПРОДАДОХТЕ РОД И РОДИНА!!!!

Ако на някой предизборен митинг циганси политик подстрекава на цигански език събралите се ромове, ще има ли компетентен преводач и представители на властта, които да го санкционират, евентуално задържат за подстрекателство?

Който не знае български - без социални помощи. Гледайте как веднага ще проговорят на български.

Нямам против турците, но имам против Местан, Доган и всякакви други отговорни "другари", които под лозунга "права на човека" се опитват да вадят дивиденти за собствена облага! Има закони - тук е България, и който не иска да говори на български, да не се води българин, да му се отнеме гражданството, и да върви където иска! Социални и помощи, медицинска помощ могат да получават от същата тази България, а агитацията им да била на турски! Като не разбират български, как се оправят в болниците? Или в социални грижи? Местанчо, нещо се оливате!

Нали в България ''УЖ'' всички са българи? На циганите и турците,... когато им изнася са българи ,а когато не им изнася ,са турци ,или цигани!?!?

човек който не знае български да се води български гражданин и да има право да гласува!

и ръководството на ДПС. Те са едни от най-добрите кадри на ДС и работят за България. НСО ги охранява зорко. Така ДС контролира етническите турци. Щом такава политика провеждат - значи такава им спусната от ДС. А това е за доброто на България!

Никой не пречи на турчеещите се да си говорят на турски у тях, на улицата, в кръчмата и т.н. Ама когато става дума за избори, нещо което е свързано с държавата и управлението и - тогава нека се спазват законите - официален език - български. Който не може да говори на български и/или не може да бъде избран от български граждани, дето не могат да говорят на български - няма право да заема държавен пост у нас.

КАДИЕВ СЕ ОКАЗА ПРОДАЖНИК!!! ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС Е НЕПРАВИЛНО НАПРАВЕН. ИНАЧЕ, ТОЙ Е НУЖЕН. НУЖНО Е ИСТИНАТА ЗА Т. НАР. БЪЛГАРДСИ ТУРЦИ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ. ВЕЛИКИЯТ ВЕЗИР НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ МИДХАД ПАША КАЗВА В ИНТЕРВЮ ЗА В. МОНД - Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български,,, ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА АМЕРИКАНСКИ И ИСПАНСКИ УЧЕНИ ПОТВЪРЖДАВАТ ТОВА. НЕКА ВСЕКИ САМООПРЕДЕЛЯ СВОЯТА НАЦИОНАЛНОСТ. НО ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ...

Намирам решение на въпроса (резултат от последните събития). Махаме "суверен" и обявяваме турско-циганско "присъствие"

Бе тея още малко ще забранят агитацията на български ако няма симултантен превод на турски и цигански

Все пак ,живеейки в България, би трябвало да се знае български. Който не желае да научи и говори български - да бъде така добър да не гласува !!!

да не получават пенсии, социални и т.н. Да си ги получават от страната, чиито език говорят. Тук се попълват документи на български. Всяка страна си има закони - като не си съгласен, няма какво да търсиш от тази държава.

Трябва да гласувате масово, нали сте болшинство, като си стоите в къщи, пращате дпс все на предни места по избори.

МОЙТЕ УВАЖЕНИЯ ЗАЩОТО МНОГО УВАЖАМ И ДЪРЖА ДА ГИ ИМА РАЗЛИЧИЯТА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ НО!!!! АКО ИСКАМ ДА СЪМ АМЕРИКАНЕЦ ЩЕ ЖИВЕЯ В САЩ АКО ИСКАМ ДА СЪМ РУСНАК В РУСИЯ АКО ИСКАМ ДУБАЙ В ДУБАЙ АКО ИСКАМ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИН И ЩЕ ГОВОРЯ ПИША И РАБОТЯ НА СЪПОТВЕТНИЯ ЕЗИК В СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА ВСИЧКО ДРУГО СА ОПИТИ ЗА УЗУРПИРАНЕ И ТРОЯНСКИ КОН НА НЯКОГО ТРЕТИ.............??????????????

нещо изобщо не хващам логиката на агата Местан....... иска да агитират на Турски език, ЗАЩОТО електората на дпс НЕ разбирал Български, а ТОГАВА бихте ли ми обяснили КАК четат БЮЛЕТИНАТА?!?!??? КАК ГЛАСУВАТ?!??

И защо живеят в България ?Защо гласуват тук ?

кръстчета и чавки където ни кажат.

Не мога да се надивя какви престъпници се наричат българи! Какво представляваше Възродителният процес, а? Изгонване на турци да си ходят в Турция! Да не би да са били избивани като Турция е направила с тракийските българи? Значи парламентът с охота приема всичко за възродителния процес, но не и за геноцидът над българи и арменци! Както и прилагане на Конституцията, а именно да няма етнически партии като ДПС! Какъв е този майчин език за агитация? Нали ДПС не са етническа партия?

дпс диктува, затова предложението на кадиев ще мине. Пореден реверанс към дпс.

От днес вече не вярвам на Кадиев ! А до вчера госмятах за свестен човек ! И той явно е зомби-предател !

В България НЯМА ТУРЦИ!! Има българи изповядващи ислям!! Турци няма, това нещо трябва да му се набие на тоизрод Местан в кухата тиква!!! Няма как да има "майчин" турски език, защото няма турци!!! Всичко, което ДПС и Атака се опитват да правят в последните 8-9 години е насочено към разделение на обществото и нацията-за да могат да ви промиват по-лесно тиквите!!! Тези 2 партии трябва да бъдат обявени за противоконституционни и да бъдат забранени!!!

а колко българи има след 500 години ;)

кокото са се запазили и съхранили след 5 вековния гнет. Виж от друга страна колко тракийска кръвчица се е вляла в турската нация след крадене и отвличане на българки - е зарди това само трябва да бият чело у земята , а не заради алаху

Имате право да говорите и пишете за всичко, САМО не търсете откраднатото нац. богатство от 50-на човека през "прехода". Теми има достатъчно. Ако няма - ще ви подадем.

Нищо чудно в скоро време в българските университети да се въведе специалност Циганска (ромска) филология. Причината е ясна - ще бъдат нужни преводачи от цигански на предизборните седенки. Нещо повече, нека държавата да я субсидира тази специалност. Все пак цялото общество ще тръпне в очакване, какви тезиси ще родят циганските кандидат депутати, президенти, кметове и т.н.

ДПС плати на Кадиев и той нормално,като всеки български политик се продаде!!!!!

МЕТОДИ , БЪЛГАРИЯ НЕ Е РАЗМЕННА МОНЕТА , НЕ МОЖЕ ДА ПРОДАВАШ БЪЛГАРИЯ ЗА ПАРТИЙНИ ЦЕЛИ !

Това няма как да мине, а Кадиев злобно го играе вътрешно на БСП. Направо да ходи У дпс-то, какво се е размятал.

кадиев, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО СЕ НАРИЧА ПОСТЪПКАТА ТИ И С НЕЯ БУДИШ СЪМНЕНИЕ,ЧЕ СИ КУПЕН!МЪЖЕ С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО НЕ ПОСТЪПВАТ ТАКА!

местане, тъп ли си? Признаваш, че електоратът ти не знае български, тогава как гласува? Сигурно "чете" бюлетината с краката нагоре. Като отиват за помощи, или по телевизия реват за пари, на какъв език реват? Там се оправят с български.

Кадийката отново забърка каша. Той да гледа милионите на жена му, които тя печели от търговия с ток и дали са законни, а не да предлага закони, които протичоречат на бг конституция...

на Р. Овчаров, а последният е незаобиколим ФАКТОР в българската енергетика и има стотици милиони.

Видя се че повече от четвърт век преходен период управление на български партии нещата в страната вървят от зле на по зле, време е да се опита с турска.

Mеcтане Mеcтане Oбама не говори маичин език в Aмерика. Aко турски стане 2 език искам всички европеиски еZици и руски да стане задалжителен в бг. A може и фарисеиският.

БРЦК

Агент Павел не знам какъв лъч видя , ама Доган+половината ДПС са били активни участници от ДС във Възродителния процес. Заради тоя лъч може да влезнат в затвора. А ДАНО, АМА НАДАЛИ !!!

Стига сте си чесали езиците т.нар. "народни представители" и "политици"! Има един официален език в България и той е българският. Никой никому не пречи, да си използва майчиния си език в ежедневието и частния си живот. Що за тъпотия е, да ми превеждат в собствената ми страна нещо, което следва да е естествено представено? Що за партия или сдружение ще е това, което има претенции да го избера и ме представлява, а да не говори моя език? Има ли в България етнически партии? Тогава да променят Конституцията, защото инак я нарушават.

Провери за всеки случай, Павле, дали лъчът не е от идващия насреща влак;о)

Не мога да си обясня защо след като ДПС уж не е етническа партия предизборна агитация трябва да се води на турски език.Как точно етническите българи, които са кандидати за народни представители от ДПС , ще си водят предизборната кампания .Дали всички трябва задължително да научат и турски.Какво е интелектуалното ниво на хора, които живеят в България от векове и до сега не са могли да научат поне говорим български.Трябва ли такива хора да имат право на глас.

На обществени места само на Български да се говори !!!

нещо да кажеш за издирваните за обира с пистолет твои гласоподаватели?