Пенсиите ще се актуализират чак през 2013 г.

Минималният осигурителен стаж за получаване на ранна пенсия от военни и полицаи се повишава от 25 на 27 г. през 2012 г. През същата година пенсиите няма да се осъвременяват, а през 2013 г. те ще бъдат индексирани само с инфлацията.

Обратно в новината

Коментари - Пенсиите ще се актуализират чак през 2013 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

политиката по пенсионирането е направо дискриминация *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

През 2013г. вас ще ви актуализират!

пари нема..но без вълча кожа ще е вашата. да сте чували кви ги е вършила мосад. геноцида има ответна реакция. омразата на този лъган народ не е проклятие ..а възмездие.-колкото и невъзможно да звучи , съм свидетел как платена реклама - предава плащащия. да търсиш път между мини - малкия бизнес знае.

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ НЯМА ДА ИМА Повече НИКАКВИ ПЕНСИИ! Ще бачкате докато сте ЖИВИ! То бива наивност, ама вашата нема граници!

как през 2013 г., направо пред 3000г. е най-добре, тогава няма да ги има тези лумпени и ще е направо рай....

А 50 г.преди Дража Вълчева,хората не се пенсионираха!Големи глупости пишеш,ще знаеш!Въобще 90 % от този народ е с интелекта на една мишка!Човек може да се отчая от народа си като ви чете,мушмороци!

Всички на площада утре със сопите....

Повечето имат проблеми със зъбите, а някои дори си слагат и брекети, та да са модни като децата си:))) Това -на 50. А какво ще правим на 55, когато се обади и ломбагото и ишиаса?!? А като дойдат и 60 -те и се наложи да сложим и протези? Корега ще е първия ни приятел, а любовта на живота ни ще е Космодиск. Доктор Ливайн ще е тайната ни онлайн забежка. Ще се държим смело и няма да се оплакваме, защото това не е присъщо за поколението ни, но вечер като си легнем сами в леглото ще плачем тайно от болките в коляното и в спомена за това колко са енергични и жизнени младите ни колеги.

И вярвахме, че нещата ще се променят...УВИ! Но все пак, като си помислиш, имаме избор - пенсиониране при насиране, или пенсиониране при умиране. Това си докарахме с доверието към лЬОбимата партия! Най - мислещите хора за нас - тези, които си избрахме да ни управляват, за да мислят за нас и да повишават социалния ни статус, се чудят как да ни докарат до там, да измираме по работните си места. Ще кажете, че нашите баби и дядовци все пак са доживели кой до 80, кой до70 години.... Е да, но как са живели те? Може да са нямали битови удобства, но не са и живели в стрес от кредитите, за да си го позволят... Да си представим какво ще ни се случва само след няколко години. Като се поогледам, мои приятели и колеги след 50 преживяват кой прединфарктно състояние, кой хипертонична криза и си ходят с хапчетат в джоба. Душите им искат, телата не могат :) Нито компанията им компания, и една чашка не могат спокойно да обърнат - все със страх и с угризения.

За пенсионната реформа ...Или така да се каже кой ще успее да се пенсионира в България... Ще ме прощавате за грубия език, но се сещам за един виц от миналото: " Учители пишат на Дража Вълчева: Драга Дража, моля да ни пенсионирате по-ран...о, защото когато преподаваме, се напикаваме. ОТГОВОР: Пенсиониране - при насиране! " Та и днес се връщаме пак в изходна позиция от преди 10 Ноември, когато излязохаме на площадите.

Що ни размахваш простотията си, бре! По времето на Дража Вълчева трета група се пенсионираше - жените на 55 г., мъжете на 60. А учителите бяха втора група. Ма заслужавате си трагедията - каквото поискахте получихте си го. Искахте капитализъм - ето ви го. Хак да ви е. Старшното е, че заради такива като теб, децата ни пак ще проливат кръвта си за правата си.

Преосвидетелствайте всички пенсионери по болест от специална комисия и те ще останат по малко от 50% = на по малко разход от НОЙ. Стимулирайте хората след пенсионна възраст които работят, но само тези които не получават и пенсия.Защото те хем получават заплата и заемат работни места, хем и пенсия и реват че са им малки пенсиите.Тази група са с двоен доход, а са се пенсионирали на по 50 или 55 години, облагоденствани от всякъде . А хората пред пенсионна възраст, които не са конкуретни остават без работа и какъвто и да е доход и без переспектива за пенсия при тази несигурост която създавате. Не позволявайте пенсионерите само пенсионерите да са превилигировани.

неадекватен! В България ли живееш или си паднал/а от космоса щом не знаеш, че уволняват всички в предпенсионна възраст - малцина от тях работят. Това е лицемерие бе, човече! Те не искат пенсионерите да работят - искат ги мъртви. И гледай само как ще ги предварят в гробищата.

Ама вие мислите ли наистина, че 2013г. вие ще управлявате още????? Щото май няма да сте вие.

Какви са тези пенсионери които не гласуват, или пък гласуват за Бойко Борисов, Тотю Младенов и С.Дянков, които нямат никакво намерение да актуализират пенсиите на българите въпреки, че са на най-ниското европейско ниво и може би, най ниското световно, за страни в които се дават пенсии! При 2.5 млн. пенсионери, гласувайки по съвест и бранейки интересите си, това правителство не би стояло ден повече! Но, наистина, ние не сме народ, а мърша!

Тогава други ще управляват.

Минималната пенсия ще се увеличи с 2.50 ст. през 2058 година./ако има все още българи/

пенсиите с процент от инфлацията, в която включват стойността на колите, пияната, новите апартаменти и всякакви луксозни стоки, които пенсионерите изобщо не могат да сънуват. Т.е, ще индексират с процент от фалшивите 3%, отчетени от стъкмистиката. А цените на жизнените стоки вече отскочиха с над 30%, някои с 50%. Това изедническо, думбазко правителство на мутри и олигарси трябва да падне незабавно!

Коментар по повод пенсионната реформа на Дянков ......... (не е мой) На пазара на труда мисля как да се вредя, Дянков нежно ми шепти: Ще работиш без пари. Работа, че две и три, тъй ще си намериш ти. Няма да се пенсионираш, ще работиш без да спираш. С много труд за без пари, конкурентен ти ще си. За почивка не мисли, работи и работи. Само с работа безкрай ще фалираме Китай. Ако вземеш, че умреш, ще отидеш то се знай във финансовия рай. Ех, че радост ме обзе, ясно като две и две, там във райските селения няма никви задължения. Тока, парното, водата ще оставя на земята. За какво са ти пари? Бачкай, бачкай и умри.

ЕЙ,ненормалници мръсни,да се махате !За нищо ви не бива.

Трябва ясно да се каже индексирането на пенсиите през 2013 г. за коя стойност на инфлацията ще бъде - за цялостната от последното индексиране от Станишев до момента през 2013 г. ли или само за годишната 2012 г.? Не че вярвам на поредната нахална лъжа, но поне да знаем точно какво няма да получим.

Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да... ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част о...т стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата.

еле,слез БОЖЕ и си прибери вересиите ,които си създал и раздал при нас-защо не направите индексациите 2020г. до тогава ще измрат и последните пенсионери и няма да има нужда да се мъчите за голи обещания-вие ще сте вечни с фалшивите избори и може би няма да се наричате герберчета ,а глади оли

Незнам те ли са виновни, или ние простият и загубен народ, който им повярва, а някои будали продължават да им вярват! Да, това е истина, че 2013 г. ще вдигнат пенсиите та нали трябва някои будали да гласуват за тези величия! Вижте какво стана с тези които много крадяха, вижте как наказаха Румяна Желева, Калинка Илиева и още и още.......

реформата която трябва да се направи е проста и всички е знаят , но не искат да я направят защото не могат да крадат : 1. Пенсионната възраст трябва да се увеличи реално на 65 години за всички . 2. Да се махнат 1,2 категория труд , просто хората да получават повече пари за труда си , както е в нормалните държави . Всеки сам си избира работата в крайна сметка. 3. Когато навържшиш 65 да можешда си теглиш парите от фонда ако искаш. 4. Всеки да взима пенсия независимо от стажа но пропорционално на времето което е работил.

Ти разсъждаваш добре, но може и по-добре. Предлагаш да се махнат категориите труд. Я си представи една балерина на 60 години примерно. Как ще изглежда на палци на сцената .. и дали ще може. Иначе си прав: тия ни накараха всички да се хванем за палците.

През 2013г.? А защо не през 3201, примерно??

Окупирай България, спаси народа и държавата! Утре излезте всички да окупираме парламента! Не протест, а окупация! Ние сме суверенът - народът и ще става това, което кажем ние. Властта произтича от народа и принадлежи на народа. Време е да им го покажем, щом трябва по най-лошия начин.

Айо, теб през 2013 г.няма да те има ! Пенсионерите ще са ти видели сметката !

Мафиоти, отивайти си гадове, никой не може повече да слуша лъжите ви. Направихте народа на въртоглав, но вие нали си живуркате добре - да пукнете дано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Лъжите нямат край.Доколкото мога да смятам за набор 52 е година и 4 месеца а за набор 53 година и осем месеца. МАФИОТИ МРЪСНИ

най-разумно е пенсионната система изобщо да отпадне, тя така или иначе е безмислена! По-разумно и по-изгодно ще ми е вместо да наливом пари в бездънна каца, да си ги спестявам! Вместо с моите и вашите пари да издържаме една огромна армия нищо не правещи служители,която генерира само разходи и си осигурява високи доходи с нашите пари по-разумно е сами да се погрижим за старините си!

първата инфлация ти унищожи спестяванията, глупав - светни ни! Или си знаеш - ще клекнеш пред НОИ да просиш, щото, мислиш си, твойто си е твое, ама чуждото е общо. Да, ама тия мераци ще бъдат отрязани завинаги, непременно. И може да осъмнеш просяк на някоя улица.

Реално Тотю трябва да си отивате,нищо смисленно не правите,поддържате сивата икономика и контрабандата,вървете си стига сте ни говорили шменти-капели

Е-НЕ Е НИЩО...Издържаме една голяма армия НИЩОПРАВЯЩИ...???

Реялно, жените би трябвало да се пенсионират наравно с мъжете. В България е пълно с вдовици. Не е нормално, след като по статистика мъжете живеят по кратко, защо трябва да работят по дълго.?

наказания, регулация, глоби, заплахи, произвол на съда, блокада на инвеститорите... резултатите: бедност, безработица, отчаяние, трудова емиграция... "браво", брег. за това ли казвахте, че можете? има ли останали читави хора в бг, или само мутренски матриял?!

работа !!!! стига пиене и серяли. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Реално няма да стане!!

"По данни на Националния статистически институт в момента ефективната възраст за пенсиониране за трета категория труд за жените е 61 години, а за мъжете е 64,2 години, каза министърът."Което ще рече,че увеличението на възрастта за пенсия няма да спести и 1 лев,но затова пък ще намали рязко приходите в НОИ и догодина по това време ще има ново увеличаване на възраста,и така до края на това малоумно правителство.

Безобразие, несправедливост, а и както се разбира неефективно действие на правителството!Как може да се променя възрастта за пенсиониране в последния момент? Защо не оставят всеки сам да реши дали да работи още, след като твърдят, че реално повечето хора не искали да се пенсионират на досега определе ната възраст?

Реално омитай се от това министерство и повече да не сме ти чули името!!!

Или си проста или си комунистка,което е едно и също!Какви ми ги дрънкаш-комунизма не бил виновен!Ей,това да не ти е кокошарник,държава е,а тя не се създава за 2 г. а за столетия!Само преди 22г.у нас е било злото,а вие искате за 22г.да се изтрият следите и да станем като другите!Не ,това ще продължи още много години ,ако изтървем сегашната възможност-управлението на ГЕРБ!Стяга се колана за още 4-5 г.защото това вече са истински мерки,мерки на натрупване!Запомнете неграмотници-Н А Т Р У П В А Н Е!в СЛ3ЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ДАВА РЕЗУЛТАТИ,А НЕ УТРЕ!тАКА Е В ИКОНОМИКАТА ИМА ЛАГ ВЪВ ВРЕМЕТО-ТОВА,КОЕТО ПРАВИШ СЕГА СЕ ПРОЯВЯВА СЛЕД ГОДИНИ!

Ти си пълен идиот, защото е изключено някой с малко поне мозък да дрънка подобни безсмислици!! "Само преди 22г.у нас е било злото,а вие искате за 22г.да се изтрият следите и да станем като другите!Не ,това ще продължи още много години ,ако изтървем сегашната възможност-управлението на ГЕРБ!" Лелиии какви тъпотии!!!! И защо на чехи, словаци, словенци и пр. не им трябваха 22 год и план за още 4-5 год. герберско стягане на коланите с натрупване!? Тъпанар нещастен!!!

Егати простите разсъждения,егати простия мъж ха-ха-ха.Това е все едно да работиш сега и работодателя да ти каже,че в момента е в процес на натрупване и ще си получиш заплатата след десет години ха-ха-ха.Пенсионната система в БГ не е индивидуално-натрупвателна,а взаимо-спомагателна,сиреч с осигуровките на работещите се плащат пенсии на сегашните пенсионери.

абе ЖЕНА,ние не крадем,ние се съгласяваме и мълчим.Крадат група хора,които и не се интересуват от пенсионната реформа,защото са си осигурили старините на младини.И както казваше един от бившите ми работодатели"Ти за пенсиониране ли мислиш?Кой знае какво ще стане дотогава-а "дотогава" си бяха само 10 години.

Пожелавам на Дякнков.Борисов и другите министри да се пенсионират на 80г. ако са живи с 160 лв.пенсия

И докато навършат 80 г,да се блъскат в някоя мина или рудник,нещастници и смешници,да върнат парите ,които откраднаха,за да запълнят дупките в бюджета.Нека Всички да излезем на бунт

Стига празни приказки.На 30.12 всички пред народното събрание.И ако смеят нека гласуват този бюджет.

Нека всички излезем на стачки

Господа министри щом сте сигурни,че в действителност се работи до 61години жените и 64 го-дини мъжете Защо вдигате възръста ? Какъв ще е ефекта щом сте пресметнали това.Никой от вас не се интирисува ,че има хора които в момента са без работа и догодина трябва да се пенсионират Никаква оситоровка не могат да внесат-СМЕТКИТЕ ВИ СА БЕЗ КРЪЧМАР/недогледани

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: 100 000 ЛВ. ПЕНСИЯ,НО ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ НА 100 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.

Идеалът за жена на Дянков - 90/60/90: на 90 години , със 60 години трудов стаж и с 90 лева пенсия

то пенсионната реформа според динаков и боко ми е ясна ... работиш до гроб... плашаш цел живот че да има пари за полицаите и военните дето се пенсионират по рано ... а за теб един среден пръст...:) даже и земята дето ша те заровят поне да ти посволят да си я купуш с тези вноски като е ясно ч енема да ползваш пенся...:) но пък в този случя бюджета на нои ше е ок и и няма да има дефицит .... и ш ани ръкопляскта от ец.... :) нищо це още не можем да стигнем пениите на обрулена според бобо боко бърця...:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А РЕАЛНО МЪЖЕТЕ ОТИВАТ НА ЕДНО ТИХО И СПОКОЙНО МЯСТО ПРЕДИ 64Г. ДОСТА

Въпросът е къде отидоха парите от осигуровките досега-кой ги открадна или кои по точно? Другият въпрос е че тия хора дето сега ще се пенсионират или им предстои не са видяли нищо хубаво в живота си досега-първо са хванали залеза на социализма с купонната система,после прехода към комунизма и демокрацията с всичкия недоимък на вечните кризи Виденовата зима ,банките и спестяванията им които заминаха на незнайни острови.Непрекъснатите надежди ,че нещата ще са добре и ще имат спокойни и осигурени старини са пух и прах-ще ходят на работа с кривия бастун и диоптрите и ще взимат /ако доживеят/ 145лв милостиня.Това е от мен,аз също ще стачкувам на 30.11.2011г-срещу всички управници-срещу егото на Българина-защото пази боже сляпо да прогледа е най-точната дума.ще стачкувам символично и разочаровано.

това правителство деиства на принципа разделяи и владеи,не го позволъавайте,ако са ви дали днес повече утре ви го вземат с лихвите,не се разделяите а се обединяаваите,успех,свалете мафиотите от власт