Средната продължителност на живота достигна 74.7 г.

Очакваната средна продължителност на предстоящия живот* общо за населението на страната, изчислена за периода 2012 - 2014 г., е 74.7 години.

Обратно в новината

Коментари - Средната продължителност на живота достигна 74.7 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩОМ ДОИДЕ БОКО НА ВЛАСТ И ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА УМИРАТ--ДО КРАЯ НА МАНДАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТА НА ЖИВОТА ЩЕ СТАНЕ НАИ МАЛКО 85 ГОДИНИ--ДА ТИ Е КЕФ ДА ЖИВЕЕш.........

За сведение:тази сутрин един " велик икономист"/Владимир Каролев/ го твърдеше по Нова телевизия

плащаш 35 години за пенсия по 200лв на месец -84 000 хил лв излизаш вече пенсионер на 65 г живееш още 9 години по статистиката до 74г. 9г по 205 лв както моите родитейи вземат и се получава 22 140 лв а сега ми кажете каде е логиката

За сведение:тази сутрин един " велик икономист"/Владимир Каролев/ го твърдеше по Нова телевизия

Не е вярно. Средната продължителност е 95 години. Давайте сега пенсионна реформа да творим, че няма време Първа пенсия на 72 години, аре готово.

Да бе, да! Затова народа народа се топи с 50 000/60 000 всяка година

Pesh0

Продължителност на живота , 74 години е една опашата лъжа , с която да ви успокоят , че може , някога да вземете пенсия . Ка кя смятате , тази продължителност , като не се знае , колко хора сме в България ? Като не знаете колко са държавните служители ? Като не знаете , колко хора са по чужбина и дали са живи ? Ами то ние на всички избори сме с около 500 хиляди нагоре надолу . според това , как ви изнася да смятате процентите .

В БГ средната продължителност на живота е 74.7 години, минималната пенсия - 115 лева! В Русия средната продължителност на живота е 65.1 години, минималната пенсия - 65 лева!

Извод: Българите си живеят много по-добре от тъпите руснаци.

Преди 14-15 години пенсионната възраст беше около 50 г.

Склерозата те гони.

устенцето, бебо, и виж в статистиката. Не че ще разбереш нещо де, числата там са възрастни. Айде играй си на нещо друго, подходящо за бебоци!

50 не, но 55 - да! И какво излиза - спрямо среднатапродължителност на живота и възрастта за пенсиониране - ще живеем като пенсионери има-няма 9-10 години! Ха,ха,ха

humfry

Докато дойде вашия ред за пенсиониране, тогава сигурно пенсионната възраст вече ще е поне 70-75 години.

Ти поне като държавен чиновник не плащаш пенсионни осигуровки. няма да те е яд, че нищо не взимаш за това което си дала, щото нищо не си дала.

Интересна статистика. Дали Калфин вече я е прочел?! При тези показатели още две, три години нагоре... Какви са тези 65 години пенсионна възраст!!!?

колко хубаво се живее в Б-я,но само кралите от държавата,а живейте със 150 лв пенсия,безумци.....,лъжци

бабо ми ти га беше млада, що не протестираше ами ходеше на деветосептемврийски манифестации и викаше да живей БКП на бай Тошо?

Защото не си е мислела, че някой ден ораханата на Първия ще дойде на власт в два мандата.

И повече деца трябваше да родиш бабо. колко ги имаш? 1 или 2? Ти се правеше на модерна и не раждаше. Затова сега ти е ниска пенсията.

Ко пишете минуси? Я се замислете от наборите след 1960 колко са имали над 2 деца? Много малко.

раждат роби. Живейте си живота, драги ми дами, и оставете пухльовците педерасти сами да се разплождат. И без това за нищо не стават. Не им бъдете робини!

humfry

През 1946 г. населението е наброявало 7 милиона, а 69 години по късно отново 7 милиона.

И как го изчислихте?Двама мои близки си отидоха на 54 и 60, без да са взели пенсия даже.Не от болести.

Факт е, 4е около 95% от осигуровките на хората за пенсия се крадат от богаташите, които с тези пари си купуват скъпи коли, яхти, строят си големи къщи и вили, купуват си самолети, пращат си децата да учат в чужбина в реномирани и скъпи университети, ходят на скъпи екскурзии в 6 звездни хотели из целия свят и т.н. и т.н....

след като само с пенсионери и мангусти скръпваме бюджета

Като вляза в хипермаркета, само пенсионери. В градския транспорт - само пенсионери.В болниците-само пенсионери. Отида на село-само пенсионери. България действително има много дълголетници - нека са живи и здрави, това все пак е добър показател за качеството ни на живот.

Искаш да кажеш, че има не дълголетници, а основно застаряващо население.

Пенсионерите са от минало време.Следващите поколения не доживяват пенсия.

Пак според официалната статистика населението на България 2014год. е било 7202000 души, същата година са умрели 108952 човека. Като разделим 7202000/108952 = 66,10 години средна продължителност на живота на българина! Т.е. средната продължителност на живота на българина е 66 години и възраст за пенсиониране 65год. Т.е. средно българина ще получава пенсия 1 година, при положение , че се осигурява 40 години! Това е реалността днес.

Трябва да събереш възрастта на всеки умрял за някакъв период, след което да я разделиш на броя умрели за същия период. Така ще получиш средна продължителност на живота за даден период.

Извел съм ти данните от вашата собствена статистика, не го увъртай и не лъжи хората отново!!! Факт е, че при 40 години осигуряване хората получават мизерна пенсия за срок от 1(една)година!!!

Разбира се, ако някой доживее до 75 години, той ще получава пенсия 10 години, но това не променя факта, че през това време са умрели 9 човека преди да доживеят 65 години и съответно не са получили и 1 стотинка пенсия. И така пак се получава средно по 1 година пенсия на човек!!!

Тия дето са умрели тази година, в голямата си част са пенсионери от 20 и повече години - по стария закон.

Пуснете в гугъла: нси средна продължителност на живота 1980 и на стр 6 от NSI_129g.pdf От 1970 до 1990 продължителността на живота не се е променила. Факторът за "удължения" живот от 1990 насам е емигриране на работоспособното население. Така делът на старците се увеличава, без реално да се увеличава продължителността на живота...... :((((((((( НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО, САМО се увеличава експлоатацията на хората от 3та категория труд....

humfry

"Средната продължителност на живота при мъжете е 71.2 години" Възраст за пенсиониране при мъжете през 2019 - 65 г. Осигурителен стаж - 40 години. Ако случайно доживеете до пенсия, може да я взимате няколко години, след което държавата ще ви прибере парите, натрупани за 40 години. А и дали размера на пенсията няма да е мизерен?

тия да не броят всичко дето мърда - хора, овци, прасета, хлебарки, врабчета и т.н. за живо човешко същество

''70,46 години (2012 г.) Русия, Средна продължителност на живота.'' Много пред руснаците сме. Браво.

А през 2015?

Нали жените постоянно тормозят мъжете, така че е нормално да живеят по-дълго.

Имайки се предвид ,че средната продължителност на живот на братята роми е с поне 15 години надолу, значи реално българите живеят средно поне 77 години. СРЕДНО подчертавам. Това си е направо колосано повече от колкото живеят РУСНАЦИТЕ например.

Една от първите задачи на всяко правителство е да смени хората в статистиката.Сегашната хунта на Сорос всичко и излиза по мед и масло.Ако иска може да твърди,че средната продължителност е 100 години или,че средната заплата е 5000 лв.Няма кой да ги поправи.

потреблението се намалява, смъртността и живота се увеличават - наподобява извлечение от данни на концентрационен лагер забавил изтреблението

Поредната нагла лъжа на статистиката. Например: В съседния вход за последните 10тина г са си отишли 7човека - 2ма на под 30, трима на под 50 и двама над 70. Тая стъкмистика се прави за да е в синхрон с грабежа наречен пенсионна реформа. Най -пострадали от този грабеж са работещите 3та категория, а от тях - мъжете са най-прецакани. Бенефициентите на тая реформа са циганите, шапките, милиционерите, чалгаджийките и т.н.

Може би не съм търсил достатъчно, но не можах да намеря статистика за средна продължителност на живота за периода преди 1989г., когато възрастта за пенсиониране е била 60г. за мъжете и 55г. за жените.

Ало, статистиците, Вие редяхте ли се в КТБ, дали Ви има в тетрадката. Що за глупост е това. Какви 74 години Ви гонят средна продължителност на смазания ни живот в България. Хората си отиват още по на 40 и т.н. години. Пенсиите от спокойните тоталитарни времена също си отиват все повече и повече. Че кой остана, децата и малка част от средната възраст население, което все още не е пипнало някоя болест и докторите ни да го уморят. Тази статистика Е ПЪЛНА ЛЪЖА. Ако се цели да оправдае по някакъв начин пенсионната реформа и е напълно разбираемо защо я казват.

видим след 20 години - те сега хората мрат по на 40-50 години и като измрат и сегашните пенсионери да видм каква ще е средната възраст тогава.

Така значи. Излиза че работиш около 40 години. Внасяш си полагаемото за пенсия всяка година. Пенсионираш се на 65 (засега) и 10 - тина години се радваш на пенсийка (ако доживееш).

не ме засяга колко дълго ще живеят хората в края на века.

Значи за мен като за момченце, за около 6,5 години мижава пенсия плащам осигуровки 45 г. Пенсионното осигуряване определено ще е сред най-лошите инвестиции в живота ми.

Дам и също така като момченце трябва да работиш доста повече от момиченцата, за да си я вземеш пенсията. Тоест хем по-дълго работиш, хем по-малко живееш, как да не и се радваш на тая държавичка нашата :) 8 години разлика е твърде много между половете. Искам отстъпка от пенсионните вноски в този случай! (Ако изобщо доживея 65, че както е тръгнало до 40-50 да ги добутам пак ще е добре)

Като чета разбирам, че много лесно се препечелва добре ако открия една фирма за стакмистика. Само питам управляващите колко да са годините и готово - парите в джоба.

Какво като по дълго живеят хората Това няма значение има значение как живеят .Половината от тези са болни и имат по няколко болести и като няма пари не се лекуват.

Не е толкова зле, ако е истина! Като се има предвид, че ромското малцинство е доста и неговата средна продължителност на живота е малка. Дори има леко повишение от скороизминали периоди, но все пак не може да се сравняваме със западните държави и най-вече Япония, където продължителността е над 80г., но пък за сметка на това сме далеч по-добре от Русия където е 66г.

значи малко ми остава, слава богу

И какво излиза, че много живеем!!!!! Боже, боже има ли те или те няма?

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ЯВНО ЗАВИСИ ОТ ГЕНИТЕ :)) List of countries by life expectancy From Wikipedia, the free encyclopedia ТАЯ СТАТИЯ В УИКИПЕДИЯ НЕ ДАВА ЗАКЛЮЧЕНИЯ ЧЕ ЗАВИСИ ОТ РАВИТИЕТО НА СТРАНАТА

ИЗЯСНЕНИЕ!!!! Извиняваме се на гражданите!! Трябва да изясним,че последните 7 от тези 74 години,касаят задгробния живот.............

Извиняваме се отново!! Срендият разход на лице от домакнство за тримесечие,да се чете 1,022 лева,а не 1022........ П.П. Виновният ще бъде наказан!!!

Ем супер, то скоро и възрастта за пенсия ще стане 75, така че И ДЕ АЛ НО.

"За хората, достигнали възраст 65 навършени години, очакваната продължителност на живота е 16.1 години, като за мъжете и жените тя е съответно 14.2 и 17.6 години." Това, заедно с факта, че средната продължителност на живота е 74,7 години, показва, че по-младите ще живеят по-кратко, т.е. с увеличаването на пенсионната възраст, те ще работят до смърт. И това ако е примамлива перспетива.....

Средната продължителност на живота достигна 74.7 г. И какво от това, ако този живот е низ от стрес , неудачи и бедност. Нека да да кажем колко е средногодишният качествен ж ивот в България.

Значи 50-55 години трябва да им снасям, за да ми дават некви мизерни пари 5г и малко. Да го духат. Кинти повече за тях йок.

Бах ти и с глупостите ни занимават. Може би се опитват да покажат развитие или подобрение? Смешници!!!

Среден доход от 1200 лева на член от семейството.Ние сме трима и това ни е заплатата за два месеца.Някой яде 4 броя гевреци- значи средно на двамата с мен по два.Аритметика.

През това време докато другия здраво работи, ти изпиваш 4 бири. Значи по 2 средно сте изпили.

Не употребявам алкохол.

Аз искам статистика за средна продължителност на живота за БЪЛГАРСКОТО население, в което да не се включват например цигани и турци

Очаквана та продължителност на ОЧАКВАНИЯТ живот !!!!!!!!!!!!Айде бе от кога го очаквам тоя живот . !!!!!!

НСИ винаги пишат не верни неща и никога не работат наистина. Ето пример - Те знаят че през 2014 година в България са загинали 104 000 души. И сега пишат че в град който има население от 10 000 души са починали 400 човека а в град който е 20 000 са починали 800 човека ХА-ХА-ХА. А най са ми смешни като пишат че имало в бг 400 000 цигани а всицки сме били 7 250 000 души. Начи как само за 2014 са се родили 27-28 000 цигани па всички са 400 000. И как София била 1 300 000 като е 2 200 000 минимум . И само си помислете колко хора познавате кокто живеят некаде си а още имат бг лични карти Е начи как сме тука 7 250 000 Ха ха . НСИ СА МЪРЗЕЛИ

От собствени наблюдения: майка ми е пенсионер вече близо 35 години и не тя е хранила семейството ни. Баща ми беше майстор в занаята си, та дрънкаше, работеше нон стоп и рака го хвана на 70 годин, т. е беше пенсинер 10 години!

спокойните, не в смисъл дебили, а тия, които се чувстват сигурни.