Средната възраст на българина вече е 42,7 г.

Българското население застарява трайно. Средната възраст на българите през 2011 г. вече надхвърля 42 години, показва отчетът за изпълнението на Националната стратегия за демографското развитие през миналата година, приет от правителството днес.

Обратно в новината

Коментари - Средната възраст на българина вече е 42,7 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И? Какво, хората на 43 години сме в разцвета на силите си? Какъв е проблема, че няма кой да работи ли? А, как се намират места за младите, които са по на 19-20 години? Или за тях ще търсим след 10 години, като се намерят?

Значи сте достигнали стандарта и жизнените условия на индианците по време на конквистадорите - през 15 век.

Ще ви кажа защо расте средната възраст - като гледам нагродбните камъни през последните 23 г. се е увеличила сърността сред младите до 54 г. рядко се вижда над 54 г. повечето са от 35 до 54 е тва е истината но когато управляващите го разберат ще е прекалено късно

В момента риално хората, които живеят в България не са повече от 5,500,000. Твърдение за над 7,000,000 е само статистика.

Аз също мисля така,но това няма никога да се публикува като статистика.След 20 год. в България ще има 1.5 млн. цигани,1.5 млн. мохамедани,и 1.5 млн. българи.По-рано бях по-голям оптимист,но всичко кадърно се спасява с бясна скорост където му видят очите.

защо триете ран ат е план и успяха как да не е от темата

Що ми звучи като че сме постигнали голям успех и че се стремим към средна възраст да кажем 55!? Това означава, че малко деца се раждат и така трябва да бъде, или че младите изчезват през терминал 2 и през други терминали и че така трябва да бъде, а? И тука остават червени бабички и дядовци и други старци-разбойници! Нещо не ми звучи...

НЯМА СТАРЦИ РАЗБОИНИЦИ. РАЗБОИНИК СИ ТИ ОЛИГОФРЕНО И ПОДОБНИ НА ТЕБЕ, КОИТО ЗА ЖАЛОСТ СТЕ ПРЕМНОГОООООООООООООО

Не забравяйте че и РОМСКИТЕ деца който се раждат в България и те влизат в тези статистики.За това на някой хора не им прави впечатление че видиш ли раждаемостта е намаляла в България

Ставащото в България може да се опише с една дума - ГЕНОЦИД. Подобен на този геноцид не е имало и през турско робство. Правителствата в това число и това на Борисов работят по плана Ран Ът съгласно който В Бълтария трябва да останат да живеят 5 мил. българи. ПРИНОСА НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ ПО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ОГРОМЕН. БОГ Е ВЕЛИК. Той ще накаже тези които ни унищожават , чрез изкуствено създаване на безработица , и умишлено убиване на икономиката. ЗА ТОВА СИ ПОВЕДЕНИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ С НАЙ СКЪПОТО КОЕТО ИМАТ.

Така е, когато жените станаха модерни, мъжете се измързалявиха. Имаме един светъл пример- ББ, само "умни и хубави" жени нагласява на шефиски места. Изпълнява заръката на Европейските си събратя, жените да превземат шефиските постове. За мъжете остава или да се държат за полите на маминка или да почнат да раждат. А през това време турския му колега, а и не само в Турция, намества турските мъже на челни места, насъсква ги да правят деца. Няма нужда да ни плашат с радикален ислям, то исляма ще ни завладее така или иначе.

Определено си остал в някой забравен век.За какви модерни жени говориш?Защо да раждам дете след като това е абсолютно бреме в България.Да търся връзки за ясла,училище,гимназия,работа. А в същото време циганите да пият и ядът на моя гръб и детето ми.Ти определено не си в час с живота.А кюмбетата отдавна не са на мода,ако ме разбираш.

Модерната жена всеки ден се облича като за кастинг (или по-скоро като п--с--т--ка), ходи в офиса, за да пие кафета и да флиртува с колегите, вечерно време хойка по барове и дискотеки и се събира с най-неподходящите мъже, които гледат само да я из-у-ат и после се оплаква от sexual (по някой път и от sensual) harassment. Броят им все повече се увеличава, а броят на родените деца е обратнопропорционален на модерните жени.

Положението е повече от трагично. Духът е изпуснат от бутилката. 23 години не се направи нищо по демографската политика. От 5 години съм щастлив баща на близнаци, но и от 5 години се чувствам като престъпник само защото съм решил да имам деца. Незабавно трябва да се обърне внимание на демографския проблем и то не само като се отлага временно проблема с повишаването на пенсионната възраст. Трябва да се стимулира раждането и отглеждането на деца, но подчертавам на качествено младо население - здраво и образовано. Такава инвестиция, колкото и да струва, ще се възвърне многократно в бъдеще. Стига се гледа бъдещето само в рамките на един мандат!

...А защо не се вземат за извадка циганите, те са млади, ПЛОДОРОДНИ, добре се грижи бЪЛГАРИЯ за тях. Тогава няма да има средна възраст 42 години, а 24!

Такъв геноцид спрямо нас не е имало и по време на войните! Може би само по време на завладяването на България от османците. 23 години дУмокрация - 23 години геноцид!!! По министерства и парламенти не домати, ами гранати трябва да хвърчат!

Всички ли, или една част от тях ?? Последно, кои да бъдат, Дрони ??

Dobromir Dimitrow

Безименни, Общинските съвети често са визирани от журналисти, като местен парламент.

не сме по-различни от другите елитни нации по раждаемост. но се самоунищожаваме в млада възраст по дискотеки и пътища чрез побоища и безумно шофиране - това е самонадеяно и с опасни последици за нацията - държавата да не се ослушва повече!

Топиме се и това си е!И май по-добре да ни няма, то нашето живот ли е?

Аз предлагам, всички дето сме над 43, дружно да се гръмнем, обесим или каквото решим и така, ще оправим демографската статистика на страната - младите ще излязат повече като бройка! Ще помогнем и на държавата в социалната и политика по сталинския принцип - Няма човек, няма проблем... Идиотска държава!!!!!

Алооо-посетете ГРОБИЩАТА и вижте колко е нараснала продължителноста на живота.Престанете с глупостите си-това,че раждаемоста намалява е съвсем друг въпрос умните хора не ЖЕЛАЯТ да създаватдеца,които да живеят в МИЗЕРИЯ.

Много правилно, ако пък искат да създават деца го правят след като емигрират в цивилизован свят!

Дянков, пак спиш!

Сега е време ГЕРБ / милиционерският ешалон на БКП/ да пристъпят към ново европейско данъчно откритие, а именно неизвестния за много млади хора ЕРГЕНСКИ ДАНЪК - облагаш неженените за да плащаш "майчинските"

Не давай идеи, че Дянков слухти

Че тя и по времето на кан Аспарух е била толкова?! Само по мое малко я посъкратих, че я нямаше Марга Попова.

Аман от идиоти -това показва че раждаемостта намалява драстично.А не че се повишава продължителността на живота.

И още, че младите хора в работоспособна възраст масово напускат страната и не се връщат!

дреме ми дали ще вдигат възрастта за пенсия, аз съм пенсионер

абе хора нямате ли страх от Бога, от както ГЕРБ са на власт, смъртните случай при катастрофи са намалели с 30%, продължителността на живота се е повишила 1/една/година, престъпленията са намалели с 27%, на четвърто място сме в света по почиващи в чужбина, преди две години средната пенсия била1/7 от гръцката, асега станала 1/3. Боже, боже в каква държава живеем.

Намалели са катастрофите, защото са намалели шофьорите. Както искаш - така си го тълкувай. Имо поне три причини.

Абе убавец, моята пенсия от 4 години не е пипана, а на гърците им ги намалиха доста......та от там ли си вадиш извода и правиш математиката, че сме стигнали византийците по размера й

защо споменаваш напразно името на бог... ?тея данни от дс ли ги извади? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чичо, напълно си прав, ама леко ще те коригирам : престъпленията наистина са намалели, но с 0,00027%, на четвърто място в света сме не по почиващи в чужбина, а по безработица, и за пенсиите си прав, че сме на последно място както в ЕС, така и в Европа и в Африка. Иначе за всичко си прав.

Ха сега вдигнете още малко пенсионната възраст ;-)

направо да я махнат, че кво ше се занимават постоянно..да бачкаме докато умрем и толкова, да видим дали ще успеем да допринесем за таз държава!! Егати..