Важно лекарство за диабетици изчезва заради желаещи да отслабват

Според МЗ проверките показват, че има наличност на медикамента в складовете

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ползвам го вече година - минус 28 килограма!!! В Щатите е одобрено за отслабване от миналия Юни. Намалява апетита, работи безотказно.

Това лекарство наистина помага за отслабване, но е много скъпо. В САЩ струва $1200 на месец и няма друго подобно на него все още.

в България ще има недостиг на лекарство за развитие на интеректа, а не за смаляване на задника! Безотговорно е някакви дето не могат да спрат да плюскат да онтемат правото на болни от толкова тежко заболяване да пият лекарство, което им е животоподдържащо. Просто нация , която се вълнува само и единствено от външния вид. Всяка втора е с инплатни, с джуки като патешки човки. Човека е далеч по-различно нещо от едно виме и един гъз! Ама кой да го знае в България?!! В България никой не чете, а четене с разбиране, което се учи в 7 клас е Терра Инкогнита за голяма част от българите на възраст над 20 години.

При един умерен марш на скок лятно време ,като правило се сваляше към килограм от теглото ,че и повече.Оборудването стандартно: маскировъчен комбинезон ,това е нещо като детска "космоновтка" ,но от някакъв вид здрав памучен текстил в комбинация с някакви други влакна, автомат със сгъваем приклад и пълнител/празен/ .тегло към 4и малко кг,сумка с четири пълнителя /празни/ към 2,5 кг, манерка с вода ,но за жабуркане ,не и за пиене към 1 кг ,чипици двата към 2,5 кг /тогава още нямаше кубинки/.,нож .Темп на движение 3 минути тичане- умерен тръс ,1 минута ходом и така ,ако е стандартно 16 км , ако командира се смили 12-14км-красота. Комбинезона миришеше ужасно ,на: оръжейна смазка,пот ,прах ,вакса , под него задължително гащета тип МНО, тениска ,защото някой ръб при потно тяло и автомат протрива кожата до кръв. след прибиране в казармата пиене на вода и ако има шоколад изяжда се за секунда ,на обяд всичко се изяжда до трохичка и сол върху филийка.Е, преди това чистене на оръжието ,смазване ,и миене с ледена вода в умивалнята

Как е възможно изобщо лекарство за намаляване на кръвната захар да действа в посока отслабване? Нали целта е да я натика(заедно с мастните клетки като взаимозаменяеми енергийни източници) в клетките и ако няма накъде и в мастната тъкан? Тоест върши работата на инсулина, който работи в посока качване на тегло? Или го вземат спортисти за по-добри резултати, подобрява храненето на мускулните клетки и подобрява издържливостта - мускулът работи повече време с повече сила. Шарапова така я дисквалицифираха между другото. Особено ако са се докопали до специфична информация, което тук всеки няма как да направи

Апетита.Работя в аптека и хората вече са си сненили терапията с друг медикамент.Това не е инсулин,а го ползваш като инсулина не помага.

GLP 1 аналози (Оземпик) увеличават секрецията на инсулин от панкреаса,намаляват секрецията на глюкагон(пак от там но от други клетки), понижават моталитета (изпразване )на стомаха и създават измамно чувство че е пълен , създават чувство на ситост и от това следват нервно- хуморални сигнали към едно част на главният мозък(хипоталамус) и последващо чувство за понижен апетит

Аз приемам Синджарди,което намалява кръвната захар и от както го приемам свалих 5 кг.Причината е,че лекарството ускорява обмяната на веществата.

Намалява инсулина. Всичкото дебелее е е от инсулин, особено във високи нива. А според сегашните "здравословни" Диего трябва да рупаш на два часа и то въглехидрати, което означава ме тялото постоянно бичи инсулин. И мускулите спират да го поемат и трябва все повече и повече, а през това време инсулина си транспортира захари в мастните клетки. Защото само името им е мастни, но истинската причина за съществуването им е че заключват една молекула глюкоза с 3 молекули мазнина и това е вече много голяма молекула и не може да излезе от клетката. И ако няма достатъчно мазнини за да заключиш излишната захар черния дроб ще синтезира. И те така. И ако не се сентизират клетките обратно към инсулина в някакъв момент панкреаса достига лимита, крувната захар се вдига и си диабетик. Един човек с резистентност може да има 20-25 пъти повече инсулин в кръвта си за да поддържа нормални нива на захар, но това се изразява в яко качване на килограми. И най-сигурния начин да си докараш резистентност е често ядене и на въглехидрати. А един път вече с резистентност това предизвиква зверски глад и кръга се затваря. Лечението е разреждане на храна и намаляване на порциите което коствено намалява инсулина и повишава чувствителността към него. И това прави това лекарство - повишава чувствителността на клетките към инсулин, следователно панкреаса отделя по-малко, следователно складираш по-малко мазнини.

Леле, освен ковид имало и друга болест. Браво Колумб-овци!

Елате да ви покажа как се свалят 20кг на месец и как се качват 10 на месец (мускул). Без идиотски фитнеси, добавки, химии, хапчета, строиди, анаболи. Хубава храна и ДВИЖЕНИЕ И РАБОТА. Дисциплина ви липсва. И акъл.

5600 килокалории на ден, 10 часа бягане с умерено темпо всеки ден.

10 часа бягане?!?!??!?!??! Егаси измишльотината, освен ако не тренираш за олимпиада! Или не сънуваш!

20 килограма за месец са 0.7 за ден, 8000 килокалории за килограм, прави точно 5600 изразходени. При бягането с умерено темпо са около 500-600 за час за да направиш този разход, който иначе може да се направи и с гребане като по - интензивен спорт. Друг е въпросът дали ще се цепиш с 20 свалени килограма на месец

И фитнеса как ти. пречи? И защо да не е дисциплина редовното трениране във фитнес? Още повече, ако работата ти е свързана със седене на бюро, примерно. Не всички сме бачкатори и да носим торби с цимент!

Работя офисна работа. Просто през останалото време не лежа и не си въобразявам, че като отида в прашния, миризлив и мръсен фитнес на пътека за 1 час, вдигам тежести за 30 мин и т.н. правя нещо. Бягането е за балами. Освен да си прецаквате кръста дългосрочно друго не правите. За да се изгради мускул и да се изядат мазнините трябва постоянно натоварване минимум 2 часа без почивка. Всичко друго е простотия. Ама 95% повече от 30 мин дори не може да издържите.

Основното при отслабване е намаляване на количеството храна и повече движение.Никакво хранене или ядене на пуканки,чипсове и разни други хрупащи храни пред телевизора. В казармата по време на "тъмният и човеконенавистен" социализъм,храната беше проста и все ни оставяше с чувство на полу-глад,но най-интересно ,че първият- вторият месец ,леко се отслабваше , а след това леко се качваха килограмите,но само като мускулна маса.Нямаше тресящи се телеса и мекотелие.

Намаляването на количеството храна е глупава идея! Довежда до дефицит на калории, което вкарва тялото в режим на пестене. За това и много хора не могат да отслабнат въпреки че ядат малко! Тялото трябва да получава калории! По-важно е движението, което да ги хаби. За преработената храна си прав. Това си е промишлена отрова.

Всъщност този проблем отразява мисленето в държавата! Ще гълтам туке едни хпачета за да разтоваря сланините, но няма да си завлека туловището на тренировка. Вечерта ще жули ракия и ще тъпче мезета.... и после гълта магическото хапче. Без дори да се замисли как вреди на здравето си и как лишава хората в нужда. И после общество нямало.... ами няма и да има докато мантрата е "евал съм го, да се оправя"!

Да гласуваме за Възраждане за да махнем гнусните намордници , парцали, които години наред ще ни карат да носим. Ако си мислите, че са свършили локдауните и искате да станете диабетици от стрес, затваряния и обездвижване гласувайте за всички продажници - Гроб, БСП, ПП, ДБ, ИТН и ДПС.

В 2 литра кока кола има над 200 грама захар.В спрайта и фантата също.Препочитам зеро кола или дерби за няма захар ,която е излишни калории.

Първо виж какъв е подсладителя в кола-та и дерби-то и вземи прочети какво е аспартам и до какво води употребата му. В обши линии вредите от него са много по-големи от захарта. Затова ти лепне езика и ти си пие още и още и още и не можеш да утолиш жаждата си след кола зиро. Проблемът с нормалната кола е не, че има 200 гр захар, както пишеш, а че това е царевичен сироп (corn syrup). То, ако беше захар, щеше да е добре. Ама захарта е много скъпа и от нея не ти се пие още кола. Тоест компанията не печели. Айде сега прочети и за царевичният сироп. Ама, както е написал колегата преди мен - българите сме ниско образовани и вярваме на каквото ни кажат съседа, знахара и т.н. А да не говорим, че обичаме да се изказваме "на ангро" и без да сме проверили фактите. Неграмотността убива!

Хубаво е човек да помисли кой ще има най - много щети ако повечето сладки храни премахнат захарта и преминат на Аспартам и отговорът е - производителите на захар. Точно те плащат за подобни слухове и уж "изследвания" Нищо му няма на Аспартама.

Моя близка работи в специализирана болница за диабетици и твърди, че аспартамът е действително вреден, но не и в количествата, в които се ползва в хранително- вкусовата индустрия. Колкото до мен- бях пристрастена към колата за период от 5 месеца, докато бях на студентска бригада в Америка и повече не искам да чувам. Оттам се отвратих и от всичката захарна помия, която залива пазара. Жалко е, че българите отново търсят лекарства и химия, за да отслабнат. А спортуващи или хранещи се. здравословно почти няма...

За целта има и Cola Green (има я само в Европа, гръцка е, но е с лиценз на щатската компания-майка) със СТЕВИЯ, пиеш от нея и не филососфстваш много-много ! Има и шоколади (специално за диабетици 2) със стевия, и торти със стевия ! Аспартама е вреден, но има и други варианти, акъл да имаш само обаче.

Който има мозък ще проучи какво означава калориен дефицит и защо във фитнес залите няма онкоболни и диабетици. Всичко друго е десетки хиляди левове без резултат, диабета доживот и рака расте с бясна скорост.

Във фитнес залите няма болни от рак защото като се разболеят спират да ходят на фитнес.

Отделно си в дефицит когато чистиш, а не целогодишно. През останалото време си в лек калориен излишък.

Имам тумор в гърдата и ходя редовно на тренировки! Искаш ли нещо да ми кажеш? Вероятно след опреацията ще се наложи да спра за известно време, просто защото е нужно време за възстновяване. Много хора са така! Трениването няма нищо общо с туморните заболявания! Туморите са в следствие на замърсяване, стрес, хормонален дисбаланс, отрови в храните....егаси дебилите се навъдихте в тази държава! Като рак сте! Унищожавате всичко след себе си!

СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО ... ... ПРИ НАС Е 800 ДОЛАРА ... СРАВНЕНО С 145 ДОЛАРА В БЪЛГАРИЯ .... И СЕГА ЯВНО РИБАРИТЕ ЗАХРАНВАТ НАРОДА С НЕГО ... И СКОРО ЩЕ ДРЪПНАТ КУКИЧКАТА С ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ ..

Къде "при вас" деменцио изкуфела , в диспансера ли ?

Задаваш му прекалено трудни въпроси, сериозно ли очакваш да помни къде е.

Пак ли лъжеш че си в САЩ отлачалке? Навремето сам се издъни ЧЕ НЕ СИ! Помниш ли?

Че Детройт а и санитара са едни и същи хора

Българина освен че е податлив на манипулация е и доста необразован .90% Лекарите са надменни празнодумци които неразбират от съвременна медицина.Затова хората вярват на знахари,комшии,реклами. вестници и т.н ....но не и на лекари.По медиите още по недоразбрали писачи ,за които медицината е абсолютно непозната,но пишат изопачени и неразбрани теми ,само заради хонорар.Ако четящият е малко по образован ,може да прочете че въпросните лекарства за диабетици тип2 ,от групата на GLP 1 - агонисти (едно от тях е Оzempiic)не са за отслабване и почти винаги се комбинират с други диабетични лекарства.Разбира се при системна употреба на GLP1 агонисти се отслабва - за 2 год с 2-4 кг и за 5 с около 6 кг.Което значи че ако си ако си 130 кила и 170 см висок след 5 години пак ще си дебел.Освен това ако спреш лекарствато ,надебеляват в пъти от предишното тегло. GLP1 агонисти могат да се използват и от дебели с BMI над 37 и без диабет ,но отслабнането е незначително.- за 3 години с около 8 кг .Най ефикасно е ако не си много дебел да ядеш оптимално и движиш максимално ,а ако си дебел диабетик с диабет 2 и ВMI повече от 37 - операция - бай пас на стомаха или някакъв вид резекция.

За ефекта. Отслабва се значително повече когато се спазва хранителен режим. След ковид качих около 10 кг за 5 месеца, при това с ограничени калории. Оказа се че съм в преддиабетно състояние "благодарение" на "безобидния" ковид. И ми изписаха семаглютид, но понеже не съм пълен диабетик ми дадоха вегови формата. А тя изчезна за да може Новонордиск яко да напомпи цените. А оземпик не искат да ми дадат защото ме съм бил пълен диабетик. Е трябва ли да стана пълен диабетик че да ми го дадат?

Метформин не върши ли работа?

Метфпрмина. Първо започнах с него с 2х850мг на ден. Не помогна достатъчно, семаглютида проработи

Оземпик навсякъде по Света е лекарство което оптимизира състоянието на диабетик с тип2 (ДМ2)и то в комбинация с други медикаменти ,диета и спорт.Нова че по време на лечение може да се понижи теглото с някой друг килограм не го прави лекарство за отслабване.Ако си дебел с BMI над 32 Оземпик няма да те направи нито по тънък нито по красив, но може да имаш по ниски стойности на GHbA1с.Както писах по преди ако си дебел без ДМ2 но с BMI над 37 може да пробваш някой GLP1 аналог ,но без голям ефект - само ще се охарчиш.В този случай или ако си с ДМ2 и ВМI над 34 и диета 6 месеца спорт и т.н не помагат - операция (бай пас стомах )е единственното решение.По долу един пита на кой да вярва дали на 24 часа или на някой друг. Аз лично не вярвам на нито една бг- медия която се опитва да пише за медицина ,понеже пишат без да разбират ,пишат и откровени лъжи а и манипулативно .Варвам на европейски и американски медии които независимо че понякога манипулират тълкуването на резултати,поне ги представят истински и всеки може (ако разбира) да си ги разтълкува.Едно от последните изследвания отместено в BMJ януари 2022се потвърждава факта че Оземпик а а другите GLP1 аналози не свалят килограми достатъчно. а в някой случаи и обратно- надебеляват се.Друг е въпроса че голяма част от пациентите с GLP1 го прекратяват поради странични ефекти - на първата година 43% на втората 63%.А това лекарство не се спира ако е започнато - също както другите диабетични лекарства . A minority of patients initiating GLP-1 RAs achieved ≥5% weight loss, suggesting the real-world benefit of these agents on weight loss may be lower than that observed in clinical trials. Patients on GLP-1 RAs may benefit from additional support to improve long-term adherence. И това е разбираемо имайки предвид начина на действие на GLP1 аналози (Оземпик)които повишават нивото на инсулина, понижават това на глюкагона,забавя изпразване на стомаха и създава чувства на за пълен стомах и ситост и понижава апетита

Абе знаещия, я чети тука.... сега на теб ли да вярвам или на твърденията, че всеки момент се очаква в Англия този препарат да бъде одобрен и за дебелаци? 24chasa bg/zdrave/article/9627319

В UK от години има одобрен друг GLP 1 аналог примерно Victoza .Ефекта за отслабване на който е почти същият като на Оземпик или .... незадоволителен в 80% от случаите.Пример - ако си дебел и тежиш 95 кг височина 175см и за 2 години лечение с Оземпик или Виктоза отслабнеш с 5-8 кг е нещо Но ако си 130 кг и 180 см и за 2 години отслабнеш с 8 кг е .... ...почти нищо .Друг пример за сравнение .Когато някой 130 килограмов се изкендза ,автоматично отслабва с 1-1,5 кг

да прелича на реклама в Дира...:)защо казвате името

Поредната тарикатска PR статия! Уж се описва проблем, а реално се рекламира лекарствен продукт Елементарно..

Скрита реклама, иначе нямаше да пишат името на лекарството в статията.

Къде видя името на лекарството бе, галфон? Ти четеш ли статиите преди да драскаш?

По-долу видях коментар за това дали лекарството се отпуска с рецепта. Заявявам ,че категорично не се отпуска само по рецепта.Само че не винете обикновения фармацевт за това.Обърнете се към собствениците ,които искат на всяка цена оборот и да не се връщат пациенти.Много аптекари негодуваме срещу тази практика ,но няма какво да направим.Когато всички лекарства станат като наркотичните -с рецепта,която се води на отчет ,тогава ще е друго. И изобщо не е редно здравеопазването да е в частния сектор ,а да бъде държавна грижа ,но това е друга тема.

тоз па! Аре ходи се ший! Този филм със "само парацетамолче без рецепта" вече съм го гледал "на запад"! Аааре нема нужда! Всеки си има там някакви там редовни болежки, които протичат и се лекуват по един и същи начин, няма нужда всеки път да се губи време и виси по лекари!

миналата седмица купих силно лекарство за кръвно на майка ми, без да нося рецепта или лична карта единственият въпрос беше " за кого е"... как няма да е пълно с дрогирани???

Янсен.

Ваксиниран е колкото и аз съм ваксиниран - само на хартия! Точно както над 30% от останалите "ваксинирани"! А ти не се напрягай много много, че не знаеш в кой момент ще изтеглиш късметче - я тромб, я аневризма, я внезапна смърт.

Той си призна бе скапаняк. При Сашо Диков. Трябваше да го убиете с камъни че ви направи на маймуни избирателите му, а не да го защитаваш по форуми.

Ти си голям капут бе долен шибаняк! Я дай линк къде е казал че е ваксиниран, а гнусномтролче мазномдебело !

Само мекотело може да се опитва да отслабне с лекарства. Требе си глад, пот и мускулна треска, а това са все предпоставки за здраве...

Свалил съм 48 кг с глад и режим. Обаче след ковид ми е напълно невъзможно да гладувам за повече от 5-6 часа. И качих обратно 12кг. Семсглютида беше това което промени нещата.

И това ако не е агресивна реклама на продукт в изпитание здраве му кажи. Въпросното нещо струва 200лв и няма да ви помогне да отслабнете!

Въобще не е в изпитание, разрешено е от 2017-а насам…През Май 2022 одобриха и ново подобно (Mounjaro на Elly Lilly) което показва дори по-добри резултати относно загуба на телгло. И не, загубата на тегло не е важно само естетичеки - реално това предотвърдява диабет и пре-диабет. Така че тези лекарства могат да се ползват off label за хора които не са все още диабетици но са във висок риск да развият диабет (наднормено тегло, семейна обремененост…)

"Можете да дадете своя принос", както пише в листовката! “Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. Това ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността. Можете да дадете своя принос, като съобщите всяка нежелана реакция, която сте получили.”

Аз пък знам един олигарх със заводи , складове и аптеки който го реекспортира всеки месец . Дреме му на него за диабетиците .

Това не се произвежда в България и не се реекспортира, а ти си обикновен трол!

Диабета от тип 2 е пряко свързан със затлъстяването. Гладувайте колкото можете. Аз лично гладувам по 24 часа 3 дни в седмицата. Който му е интересно нека прочете книгите по въпроса на Джейсън Фънг.

Значи викаш... Глад иебан и тесни обувки.

и сръбска музика

Коги е да си сложат ваксина, която е доказано безопасна са антиваксари. Коги трябва да свалят 5 кила преди морето, няма проблем да си инжектират препарат със странични действия като тироидни туори, панкреатит и диабетна ретинопатия, водеща до слепота.

Абе олиигофрен продажен, ти разлика правиш ли между това някой да те заставя да се подлагаш на експериментална генетична терапия под предлог, че те пази от настинка и това да приемаш на своя глава препарат минал всичките си фази на тестове??? Аре там мишоците църкайте некъде другаде! Фактите са, че 80% от хората нещо не успя да ни наплаши новата настинка и не се подадохме на натиска! Но виж, сиропираните бавно, но сигурно, един по един ритате камбаната! Честно казано дори не ми е и жал за вас! Едно на ръка, че сте мишоци и за да "спасите" собствените си страхливи гз-ове искахте и нас да ни натровите, второ, че когато и да се отървем от такива глупави и наивни хора като вас, които медиите успешно успяха да ви брейнуошнат, все ще е късно! Айде у лево! И не забравяй да минеш през кенефа преди да си легнеш, че не знаеш дали няма тази нощ да те сполети синдрома на внезапната смърт.. а пък не е красива гледка за тия дето ще те опаковат в чувала!

Това е PR кампания, не кълвете на тая въдица. Потърсете в гугъл “оземпик” и вижте броя публикации и широкото отразяване във всички дигитални медии плюс ьTV последните дни и седмици. Сега всички дебели ще се юрнат да “отслабват” докато довършват изпитанието на продукта. От листовката: “Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. Това ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността. Можете да дадете своя принос, като съобщите всяка нежелана реакция, която сте получили.”

Ако тюлен, свиня по природа никакви окачи няма да ти помогнат за заслабване!

Абе глупаци , то наистина българите били прости , я сега ми кажете в Ирак, защо се лекуват без лекарства? А със народна медицина , няма хапчета , няма диабети , няма прости хора да купуват само лекарства от аптеките на фармацевтичните мафиоти! Потърсете в интернет , Народна медицина , няма лекарства от аптеките , всеки ден сте пред компютъра, всеки 2-3 има интернет , къде ви е акълът, да купувате лекарства от фармацевтичните убийци? От аптеката само можете да купувате медикаменти да си пълнете аптечката в колата или вкъщи , ако лекарствата бяха безплатни за деца и възрастни , по-скоро за всички , и бяха качествени лекарства , щеше да е много по-добре! Я ми кажете , защо във Финландия лекарствата са безплатни! Защото Финландия е бяла държава , не като България!

В Ирак умират здрави, бе умньо!

И от кво?

Так и не го върнаха.Тровим се с менте.Пет пъти по- скъпо.

Бих попитал - при положение, че препарата се отпуска САМО ПО РЕЦЕПТА, направи ли си някой труда да провери и сравни броя на рецептите с броя отпуснати опаковки? И да потърси отговорност от изписалите го не по предназначение "лекари", или продалите го в нарушение "аптекари"? Антидиабетните са по здравна каЦа, за НЗОК проверката следва да се извърши с натискане на 2 клавиша за 15 минути. Или пак крием незаконен реекспорт?

не с рецепта, а с протокол!!!

Постоянно липсват някакви лекарства - Арава, Тритейс и други. Да не ни говорат глупости. Болните трябва да имат лекарства за 2-3 месеца напред. Тотално разпаднала се държава.

Лекарства за ДИАБЕТИЦИ срещу ОТСЛАБВАНЕ?! Познавам екзезмпляри, които вземат хапчета срещу холестерол и се тъпчат с МАЗНО месо; Които вземат хапчета срещу диабет и се тъпчат с торти и шоколади... ... Често хората боледуват заради простотията си.

В aptechko.bg se vijda burzo i lesno kude ima kakvoto i da e lekarstvo i moje da si sravnite i cenite

Не знам, дали този препарат помага да отслабнеш, но знам, че сега със сигурност народът ще се избие да го купува :/