Почина Вацлав Хавел - героят на ”нежната революция”

Бившият чешки президент Вацлав Хавел почина днес на 75-годишна възраст от усложения, причинени от продължително боледуване, съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Почина Вацлав Хавел - героят на ”нежната революция” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДИН ГОЛЯМ ДЕМОКРАТ.ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ.

Една от най-великите личности на епохата ни! Поклон и благодаря!

Голяма загуба. Беше голяма човек, каквито у нас липсват.

yes

Вземаш ако ти дадат, драги.

Лека му пръст! Все пак няма кой знае какви заслуги - в Чехия през всики години се е живеело по-добре отколкото в България, а той в най добрия случай е бил просто вербуван от натовско разузнаване и кукла на конци. Другото е прах в очите на наивници. Опитват се да сложат подобни кукли и в Афганистан и Ирак но и най тъпия чех е 100 пъти по умен от най интелигентния талибан..

Ти си по-кретен и от комунист.

К'во знаеш ти? По-добре, че не сме имали такъв! Този, доколкоъо си спомняма, бе против влизането на Чехия в НАТО и ЕС! Но, нещата се случиха въпреки нрго!

Голям човек и демократ! Поклон!

между него и Хавел има и тя е такава,каквато е между вас и Хавел!От едната страна интелектуалец,а от другата-вечно плачещи тъпички глупаци!Стига,престанете!

Мир на праха му! Но подобни личности все повече и повече се очертават като гробари на онова общество отпреди 22 години, което все пак се стараеше да полага грижи за човека. Тъкмо тези личности пък ще се запомнят като вестители на днешното общество, което изправя човека в безпътица и вещае небитие.

Господ ще го съди на онзи свят , но защо този човек с егото и корупцията си изби милиони хора , като ги продаде на Мафията .

глупости мафята си беше и преди самоче държавна. проблема е в това, че нищто не се измени. клетвата на бг президент е: обещавам аз и мойте роднини да са добре....

Точно така! Един от архитектите на това, в което сме в момента. Кой знае какъв съд го чака сега!

това което си ТИ в момента, няма нищо общо с това което са чехите в момента! Тука сме зле благодарение на боклуците за които си гласувал ти и такива като тебе последните 20 години. При чехите всичко стана както трябва и едва ли врякат за едното време, с носталгия както ти го правиш! В момента са една развита европейска държава, успяха за нула време да минат и доста капиталистически държави (Гърция беше първа) и сега са си ОК, никой не реве за старото там!

Poklon

На такива "герои" - прав им път. Сега чакам и Горби гробарчето - другият юда.

Този факт няма абсолютно никакво значение за никого или почти за никого.

В писмото си премиерът благодари посмъртно на "великият европеец" Хавел, който върна Източна Европа там, където й беше мястото.

ПОКЛОН ПРЕД ЕДИН ВЕЛИК ЧОВЕК!

началото на Пражката "нежна революция", пише в телеграмата си премиерът е било поставено на 10 декември 1989г. ДРУГАРЮ БОРИСОВ НЕ СЕ ПРАВИ НА ПО-ДЕМОКРАТ ОТКОЛОТО СИ(и на по-умен -.....). Нещо някога да си чул за 1968г. за танковете на СССР И НРБ влезли на заден в Прага.... тоя смотаняк по-добре да не взема отношения по теми с които нито се е запознал нито разбира..... Съжалявам за тона -но ме е срам от ниската култура на премиера на България! А НА ВАЦЛАВ ХАВЕЛ-ЛЕКА МУ ПРЪСТ. ЕДИН МОРАЛЕН ПОЛИТИК В ЕВРОПА!

Светла му памет на човека , но все си мисля че такива като него бяха платени агенти на ЦРУ . Най - малкото е че социализма беше социален строй и позволи да се направят преврати с помощта на лумпени . При сегашния строй в ЕС - Плутокрация е немислима някаква нежна революция , защото Полицията е добре платена и ще избие хората излезли на Протест .

някой може ли да сподели какви са впечатленията му от Чехия.Добър ли е животът там?

Знам само, че навремето Моцарт се връща от любимата Прага много болен и същата година умира. Жалко!

ами бива живота тука. има си всичко-необходимо. лошо че се напълни с много българи,след словаците са най-много заедно с украинците.иначе не може да се каже че ни обичат и тука много много...колкото обичат техните си цигани,или ;почти толкова.

добре ли се печели,ти с какво се занимаваш ако не е тайна де :)

аз съм на полвинаta чех и живея в прага 21 и една години !!това което съм постигнал за тези години tuk в бг немога да постигна и за 100 !!!поне засега тук се живее по добре !!

ахой. ти румен ли си?

Какво социално има в социализма?

Ами курортите бяха за 14 дена - общо 20-25лв, включвайки храната и спането. Още много соц.придобивки имаше, но сегашните ви промити от манипулации мозъци няма да повярват.

Как пък една новина за годишнината на Висоцки не дадохте? Явно тук журналистите в Булгаристан са си върли комунисти, че дори и Висоцки им е трън в окото.

годишнини са в сърцата ни- недосегаеми за никого! Всяка година на 25.01. си спомням за него, а вероятно и много други... И по- голям дар едва ли има.

върли русофоби и екскомисари.

Сега,когато този голям интелектуалец и демократ си отиде си спомням прочетените от мене откъси от негова книга за времето в затвора и щастливите мигове,които изживява когато излиза от там!Спомням си и посещението му в България може би през 1992г.и изненадата му,че у нас все още не е направена приватизацията,съветите му да стане максимално бързо,без да подозира разбира се,как ще се изроди това у нас за разлика от там,Чехия!

чета статията -гледам от снимката този велик човек какъв чист и ясен поглед има и се питам-КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ В БГ АКО ТОЙ СЕ БЕшЕ РОДИЛ БЪЛГАРИН ??? Ако беше така- МОЖЕ БИ сега в българия щЯха да идват да работят като гастербайтери сърби,румънци,албанци.... Но уви-ние си имаме едно жалко подобие на политик -"бб"-който е поредния човек от политико-мафиотизираната ни върхушка ЗАРАДИ КОЯТО НИКОЙ ПО СВЕТА ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА СИ ИМА РАБОТА СЪС СТРАНАТА НИ И С БЪЛГАРИ....... И като си помисля -че по общо мнение-тая власт е възможно "най-МАЛКОТО ЗЛО"(както казваше един приятел когато ходи да гласува)... мизерията е пълна

Просто нашите ченгета тогава (които и сега управляват България) щяха да го ликвидират, както направиха с много достойни българи

щяха да го ликвидират под вещото ръководство на KGB,което все още е тук и дърпа конците,впрочем то никога не си е заминавало от тук.

Поклон! Един от най-великите демократи!

Поклон пред светлата му памет!

ВЕЛИК Човек си отиде от тоя свят и остави след себе си толкова много. За съжаление ние дори и да имахме такива личности като Хавел-нямаше да имат почва и развитие в България. Комунистическият режим който е на власт и досега няма и не е имал никога нужда от такива личности!!! Възпитан ,честен и морален политик истински патриот,Хавел направи страшно много за своя народ и Родина.... Лека му пръст.

Мир на душата му. Поклон пред една голяма личност.

Годея се, че имам чешка кръв, сбогом Вашек. Спомням си как полицаите казваха, преди го пазихме като дисидент, сега го пазим като президент.

Светла му памет! България може само да мечтае за интелектуалец от такъв ранг. Не мога да си припомня друг освен Солженицин, който да е преминал през целия комунистически ад и да е излязъл победител. Царство му небесно!

Борец за човешки права.Дисидент.Демократ.ПОБЕДИТЕЛ.Чехия,моите съболезнования!Бог да го прости!

Годините прекарани в комунистическите каторги разклатиха здравето на Вашек. Но като истински интелектуалец-бохем към това се прибавиха цигарите, алкохола и жените. Имаше и грознички любовници, но пък втората му жена беше маце(koka).

Само толкова ли!Цигари,пиячка и от време на време жени(той е бил възрастен,много не вярвам да е сгрешил по тая тема).Нашите политици ни ограбиха,пуснаха престъпниците на свобода и ни прокудиха от родината.Не вярвам да е по-грешен от тях.

Руиз

Вацлав Хавел бе голям човек. Той е историческа личност както Лех Валенса. Трайно ще влязат в историята. Това е човешкият възглед за тях. Докато такива уроди като Ленин, Сталин, Георги Димитров са проклятието на човечеството и заслужават презрение и изхрачване. В сравнение с тях адмирал Колчак или например Никола Петков са човеци с голяма буква и патриоти.Радвам се, че мога да кажа това свободно в 21 век , защото проклетите комунисти-душители на свободата паднаха от власт и сега драпат като животни, но никога няма да командват хората, никога и затова са така злобни и жалки. Затова Станишев нека сди празнува 24 август - нечовашката акция при ЖаБОкрек / що за проклето име на селото или местноста ,дявол знае/, където бандити-партизани, току-що обрали мандра и откраднали краве сирене, нападат ранени 20-тина немци.

такива плоски постове не са за такава скръбна новина! впрочем... не съм сигурен, че ако нямаше Пражка пролет ти щеше да знаеш нещо за този Човек... и още - той не е бил злобен, за разлика от теб! Вечна му памет!

Виж, по-важно е да разбереш, че ако беше казал това за Сталин когато той беше жив, то от теб нямаше да остане и мокро петно. Затова, не се дръж като едно мокро петно.

В крайна сметка всички се изправяме пред Този, за Когото сме равни и даваме отчет за земните си дела. Опасявам се, че твоят кумир в момента не е на особено добро място. Руиз има право да мисли, говори, пише и коментира каквото иска - не си ти този, който ще определя това.

Ами курортите бяха за 14 дена - общо 20-25лв, включвайки храната и спането. Още много соц.придобивки имаше, но сегашните ви промити от манипулации мозъци няма да повярват.

Лека му пръст!!!Докато беше Вацлав Хавел на власт-Чехия дръпна много....Народа го обичаше....Да му мислим ние-с тия мутри.....Боко-тиквата и скапания му антураж!!!Рязане на лентички-част от нашите пари....Аз...Аз...Аз...-думите-на тиквата!!!

Внимавай, батка, на кого се кланяш. И у нас имаше един Желю, дето се прочу по света с невероятно хвърляне от самолет. В Русия пък имаше един Борис, който заради тежък запой не можа да слезе от самолета пред очакващите го шашардисани домакини и официални лица. Както се казва - пробвах легнал ама не става.

Остави човека,той не е добре.Освен това предните са му виновни

Пного съжалявам, че света трябва да се прости с един голям интелектуалец, мъдър и честен ръководител на народа си в сложни времена на промени. Достоен мъж. Поклон пред паметта на Вацлав Хавел.

МЛЪКНЕТЕ С ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ И ЗАПАЛЕТЕ ПО ЕДНА СВЕЩ ЗА ДУШАТА НА ГОЛЕМИЯТ ДЕМОКРАТ-ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА И ВЕЧНА МУ ПАМЕТ...

бог да го прости===вилик стратек и апутиоз за фдигане на свитовни риволуции.==ас ,ми е хавел идин доаен и гуру за мубилизиране на народните маси кам бонтовницество и нипудцхинение.тос савреминин титанов дантон или робиспиер бисмилосдтно атакува закустенеляд комонизам,но мо се уттаде да гу пустави на колине....аустерлиц на хавел беши прис метешните 80 години,,,но сига мо доиде и ватерлооту-тос рак ни гу путмина... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ефала батентсе зъ куминтарити ти. Изкам да фземам ороци пу гръматика при теп, затуй ми дай тфои курдинати молиа.

Сбогом и поклон, г-н Хавел.

Лека му пръст! Голям творец, общественик, дисидент, интересен човек!

Не цигарите! Комунистите са виновни! ... А то иначе и без "наш Хавел" пак сме си в КРИЗА...Мир на праха му.

ДЕМОКРАТ С ГЛАВНО ''Д''-ПОКЛОН

Сменете думата "измършавяване" с някоя по-достойна

Един достоен човек...

Забележителна личност. Бог да го прости!

А, че пушеше като комин и си увреди дроба за това нито дума?

За всичко са виновни комунистите.

За цигарите едва ли?

доколкото знам тои непуши поне 12 години !!!

Да ама рака си го имаше преди това

Поклон пред светлата му памет.

Голям човек!Дано почива в мир!

за сажаление ние никога няма да имаме нашия Вацлав Хавел. никога няма да имаме нашата софииска пролет,никога няма да имаме нашата нежна революция.в тази робска земя не се ражда нищо хубаво.в областа наречена балгария се раждат само предатели,мутри и тикви.тази земя е прокалната да e родината на робите.

БРАВО ТОЧНО КАЗАНО!!

"+", като сте толкова компетентен защо не знаете правописа? Новите изречения започват с главна буква.

слушаи бе пуяк!!!!ти знаеш ли какво е транслитерация ???е аман от българисти ..........!!!сега заради тебе да търся бългaрска клавятура а .... ???

Пражката нежна/кадифена/ революция, беше след софийските митинги.

Не е така!Чехите имаха заради такива като него 1968 г.