Васко Кръпката в интервю пред себе си за прехода, демокрацията и прошката

Затова ручахме жабетата, народът да има право на избор, категоричен е музикантът

Обратно в новината

Коментари - Васко Кръпката в интервю пред себе си за прехода, демокрацията и прошката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С цялото ми уважение към Кръпката, но смятам, че има някакъв проблем. Ще го запитам? Защо тези прекрасни певци, които изреди и още много други не направих нови песни/ изключение Лили Иванова, но тя е ВЕЛИКА/, а си пеят вече 30 години старите им песнички. Вярно, прекрасни са. Пък били репресирани. Сега имат свободата, но работят със стари песни.

честит ДС-ти ноември Васка,и не се вземай на сериозно!

В една нормална държава, в която не е газил червения ботуш, Васко щеше да е министър на културата.

Аз

Кретенизмът е завинаги. Лечение няма.

Как от Подуене стигна до Драгалевци???

ми с три гами - ла, ми, и ре!

Кукууу

е тъпо парче и то си му личи на мутрата!

Уважавам Васко. Тук, той казва много неща, които са верни и правдиви, но и някои, които не са верни. Ще кажа само едно, две. И след 9. 44 г. в България имаше производство - и в индустрията и в селското стопанство. Даже, България имаше много добра промишленост, индустрия. И освен в СССР, България имаше сериозни успехи и на големите световни пазари. Нито имаше чалга, нито мутри. Но, канена, или неканена, пристигна лелеяната мечта -демокрацията. И нашите големи "демократи", вместо да надграждат и да модернизират изграденото, те го окрадоха, продадоха, унищожиха всичко, де що имаше нещо читаво. Все едно, да имаш наследство от баща си построен и обзаведен дом и след него да го разрушиш и пропилееш. Е, това не е демокрация, нито е в интерес на хората. До голяма степен, това е една от причините и сега, сега, да сме на този незавиден хал.

Всичко това не е истина ! Попитайте президента, за да ви каже истината, колко тежко се живее под игото на Бойко Борисов . Попитайте Корнелия, за да ви каже колко много ни отне демокрацията.

Всички знаем какво е да говориш на себе си, а чак и интервю на себе си да правиш вече е много тежко положението!

Браво Василе, много готино интервю. И аз съм израстнал в същият този квартал и съм преживял казаното от теб, прав си. Бяха страхотни години.

Есички шутове на прехода са репресирани по времето на Живков и с много мъка и дрункане са стигнали до това "дередже" - дай Боже всеки му

Да си жив и здрав, Васка! Стоя зад всяка твоя дума!

цялото "интервю" е един крясък ето меееее, тук съб беее! що не ме забелязвате беееееее?!

Ти си голям боклук, бе! И така ли намери да се изпразниш с тъпотията си и тук!

тъ..пи, да интервюираш сам себеси, и да го публикуваш си е симптом на доста по сериознозаболяване от това що съм написал!

ехо браво готин си това е истината свободния дух високо вдигната глава пред никого долу

Уважавам Кръпката като човек и музикант, и също така за неизменната гражданската позиция, била тя и грешна. Но повече от Кръпката уважавам покойния си баща, който е участвал в изграждането на България в годините след войната. От баща си знам къде е била България през 1945 - мизерна, масово неграмотна, през собствена научна база, производство и поминък, и много добре помня къде я остави "престъпния" соц-режим през 1989. ДА, престъпленията и простотиите на режима са ФАКТ, но те бледнеят пред геноцида, на който България бе подложена след 1989 - най-вече поради прословутото "отваряне", за което просто не бяхме готови. Жив и здрав да си Васко - ако твоите приоритети са да можеш да се радваш на банани и да пътуваш в чужбина - прав ти път!

На Васко при "демокрацията" очевидно никога не се е налагало да плаща 200 лв. парно с 300 лв. песния, та явно добре припечелва при новото време, в което няма нищо лошо по принцип. Но все пак прекалено крайно обобщава кога е било зле и кога добре за всички - за някои групи сега вероятно е по-добре, спор няма. Иначе има хубави песни и като зяло съм му фен.

Евала Кръпка! Желая ти здраве! Свинете никога няма да разберат това което си казал! Понеже не ги избихме, ще чакаме сами да измрат!

много въпроси за размисъл .най-лошото е ,че хората не обичат да вникват в реалните неща ,а се пързалят по повърността или скачат в пропастта . защото е най-просто ,лесно и така правят всички .а който не го прави е луд и подозрителен . не правете никога лесни неща ,ако искате да успеете в живота си ! и ако можете бъдете добри ,но в никакъв случай наивни !

Шизофренично интервю от един скункс в което той ни предствя едностранчиво и доста лъжливо своята гледна точка за живота по време на комунизЪма.

Е пълен олигофрен! НЯма връзка с реалността

Ей заради такива милсли и интервюта сам със себеси,България е на това дередже.Номерът е кой е кой по-по-най като демократ.А не се сешат,че нямаше да има 30 години демокрация ако СССР не се беше отказала от окупационият договар след ВСВ. и не разреши на двете Германии да се обединят.Сега кой стои в Германия като окупационна войска и държи да се изпълни договорът от 1945 г който важи до 2045г.Нали не е Русия???

С тая разлика че американските войски по никакъв начин не поречиха Германия да стане първа икономика в Европа (а по стандарт на живорт...може би първи в целия свят) Не само не им попречиха,ами бяха гарант за германския просперитет

С тази разлика,че Германците станаха могъща икономика с пари взети от някъде другаде и дадени на САЩ.САЩ до последно са продавали Циколон4-това е газа за газовите камери.Надявам се,не си го научил тази вечер.Както не си чул предполагам и за 4500убити софиянци от демокрацията през ВСВ.Нещо май много объркано стана -нали???

Руската пропаганда отдавна не е в състояние да ми повлие с глупостите си. Продавали били газа за газовите камери.Това нова опорна точка ли е? Като тази другата която от два месеца русофилите пускат в пространството - че не Хитлер е почнал ВСВ а САЩ.Сигурно има и малоумни които се връзват на тия глупости(като симпатизантите на Атака например)но не и нормалните хора,още повече тия като мен - родени 5 години след края на ВСВ. Убити по време на война винаги ще има - все пак ние сме обявили война на САЩ и Англия. Но избитите от СССР в България са стотици хиляди по време на окупационния режим И нещо много важно което трябва да се каже. - България е обявила война на САЩ и Англия, но със СССР сме запазили добри дипломатически отношения.Та да се чуди човек защо "барушките" ни обявяват война на няколк дни преди девети септември(без да ги провокираме с нищо)

тези две букви повтарящи се три пъти е името ти или схета кото ти позволява да запомниш и напишеш поръчението

Няма какво да коментирам, съгласна съм напълно с него. Искам само да го поздравя за таланта и неизменната му гражданска позиция и да му пожелая още много години да ни радва с хубава музика. Успех Къпка

Аз съм русофил и съм тъп като галош

Васко, платена статия, нали? Хонорарец. Четох до там, където изборите се печелели с 99,99. Май беше по-малко, но не е важно. Е, сега се печели с 59,99. Да ти е сладко и щастливо! Не знам къде живее синът ти, много пъти го споменаваш - явно ти изглежда да е голямата работа - но синът ти ходи ли спокойно и без да се каля из цъфнала и вързала София?

На пияндето Васко Трътката алкохола съвсем му е разял мозъка и плещи явни глупости...

Браво. Много стойностно интервю!

Жалко за него ! Заради такова като него мизерниците като Филип Димитров , Иван Костов и Муравей Радев прецакаха всичко !

Това творение явно е правено на петолинието и няма идея за какво се пита сам, а още по-малко има идея какви отговори е изровил в боклука. Кръпката в главата му явно е съшита въс конци от втора употреба и не издържа на пъна на тъпите му мисли каквито по принцип са и песните му. Когато те забравят като музикант започваш сам да си говориш и като цяло се получава само воня.

Пълен нещастник и музикален инвалид, нарочен за музикант.Същата като него е Милена.Ха,ха,ха ! Музиканти !?!?!

Васето го уважАвам ,че е добър музикант,но гледа доста едностранчиво нещата,през собствената си гледна точка,както всеки прави ,естествено,но за пълната истина ,или картинка се иска малко и да излезеш от собствения си мироглед и интерес.......Древните философи са го можели най-много.........

нека грачат гаргите и нека псетата лаят. на всяко робство накрая му идва краят.

Васко, репресираният подуенец, Я ДА ТЕ ПИТАМ - ТИ КАТО МУЗИКАНТ, КАКВИ УЧАСТИЯ ИМАШ ТАЗИ ГОДИНА??? Милена я знаеш много добре - има и то на топ места... ТА - музикант ли си, анализатор на комунизма ли си?

ВАСКО КРЪПКАТА полегна много добре на коалициният партньор ГЕРБ.

Бъркаш,той щом е анти комунист трябва да е на светлинни години от ГЕРБ,то в другите партии вече не останаха с комунистическо мислене

Ако не си наясно с нещо, по-добре не коментирай. Васко и групата му са едни от най-често свирещите и най-добре свирещите музиканти по клубове и фестивали в цялата страна. Но музиката им не е за всеки.

васко Кръпката е един седерастки измекяр ..който добре подплъти финансово антикомунизма си. Що пари правеше от концертите на СЕДЕРАСКИТЕ разбойници които унищожаваха под зоркият поглед на техните ново пребоядисали се представители на номеклатурата селското стопанстов,промишленоста итн....

Чукаш на отворена врата,но за съжаление в България никога не е било на мода да се знае историята на страната ни.

Из-ака новите хитове: "Кучето на по-крайният квартал" и "Джендъри спете спокойно, в купчинка нови лайна"!!! Чок Селям бре Тътка!$$$! Колеги, поздрави! ;)

като го видя по улиците и ми се драйфа .Изключителен гнусняр

Боклук до боклука. Набеден певец, музикант и т.н.

тоя що не се изкъпе?

Щото колкото си по-мръсен, толкоз си по-десен!

Символът на българските десни се казва Васко Кръпката. Ако беше десен, да беше станал поне Васко Мерцедеса.

Цитат:"...Голямата част от земята е обработена и изкарва по две реколти ТИКВИ.хахахаха

Този майнуняк написал ли е колко много банани имаме при демокрацията ? И, че вече трудно се намират българските кайсии,праскови, череши... Ядем вносна продукция,тип" пластмаса".

КАКВО ЛОШО КАЗАХ? ПОЗНАВАМ ВЪПРОСНАТА ЛИЧНОСТ! Миличкият не китарист, не барабанист и пианист, че и вокалист! И МЕ ДЕЛНАХТЕ??? И, СМЕШНИКЪТ НЕОРИЕНТИРАН, СЕГА ЩЕ ДАВА КВАЛИФИКАЦИИ, КОМУНИЗМИ И ДРЪН-ДРЪН! Ни си Емил Димитров, може се порбваш за Лили Иванова - пак не ставаш! Факт - срам си за ПОДУЕНЕ!ПОНЕ МИНА ЛИ ПРЕЗ МИСИСИПИ ДА ВИДИШ КАК СЕ ПРАВИ БЛУС!!!

И тоя е като оня, Антон Тодоров, с големите открития: - По време на социализма 60% от населението живееше под прага на бедността. Аз /Антон Тодоров/ никога не съм ял, тогава, шпек слам. - По време на социализма имаше огромна престъпност. Например на нас ни откраднаха луканките от балкона. Е, може ли да има по-голям глупак.

:)))Защо да е глупак,той никога не е ял Луканка,не защото не са си правили,просто са им ги крадяли:)))От там и бум на престъпността

Кръпката си е кръпка и от нея нито гащи ,нито панталон може да се ушият!Нито автомеханик ,нито музикант -кръпка!Част от пяната ,която излезе отгоре при прехода!

„мизерията преди 30 години у нас беше много по-огромна!“ - Лъжа. Живял съм по-това време и пак казвам – лъжа. „Живяхме на затворено.....Живяхме тъжно, в очакване нещо да се случи“ – Лъжа. Не сме живели затворено. Очаквахме да се случат хубави неща и те се случваха – купувахме си вили, апартаменти, коли, всичко. Имаше хубави филми, правдиви, човешки, не като Рамбо – първа кръв. „иззели собствеността на хората“ – открадната собственост, върната на истинските собственици. Може ли някой да обясни защо му е на човек фабрика, на един само човек и как сам може да изкара достатъчно пари, че да има фабрика. Може, като окраде хиляди. „Българската "икономика" и селско стопанство в края на 80-те, по подобие на съветската вече съвсем изнемогнаха и не че ги е имало кой знае колко“ – просто тъпанар. И т.н., и т.н., и ….

Чудя как може да има толкова прости Наистина ли вярваш в това което си напислъл или ти плащат за това. Щото явно си живял в някаква друга държава

Няма какво да вярвам, така беше. Къде е била мизерията тогава? Просто нямаше, а сега има. Не сме живяли затворено. Бил съм поне в десетина страни и по 2-3 пъти в седмицата на гости. Що не обясниш как сам човек може да изкара достатъчно пари, че да има фабрика.

С предприемчивост...с акъл. Ама вие комуноидните елементи няма как да го знаете това щото сте тъпи по природа и освен да крадете ,друго не можете

Аааа видех кво ти е написал.Тоа нема нужда от кинти.Идиот е...

"С предприемчивост, с акъл" До сега не съм видял такова нещо. Става само с измама. Имаш фирма с десетина човека и не плащаш осигуровки, което е и почалбата от големия ти акъл. Е, вярно, че в квартала обясняваш колко сложно нещо е бизнеса.

Добре, хайде да е с предприемчивост и с акъл. Какъв е резултата - яхта. За какво ти е ? А всички около теб да живеят в мизерия.

Ти си неспасяем случай.Болен мозък.Не съм сигурен че такива елементи трябва да съществуват,защото няма никаква полза от такива като теб(абсолютно никаква) Питаш ме за какво ми е яхта .Що за малоумен въпрос? Ти като не искаш яхта ...не си купувай

Питам те на каква цена. Не можеш ли да разбереш ? Само не ми казвай цената в цифри. Аз знам, че искаш яхта, на мой гръб и стотици други. Не става.

Такива като тебе бяха отрязани, тогава. Не беше лошо.

И дайте най-сетне някакъв аргумент, стига с това болни мозъци, комунета и ред други глупости. Аргументи, нещо смислено.

Бил сте в поне 10 страни със семейството си? Не по работа, а те като гаранция за връщането Ви в България? Не го вярвам!

Г-н Пи, пиша ви по повод запитването Ви относно собственост на яхта. Искам да ви уведомя, че притежаването на въпросния плавателен съд води до повишено ниво на щастие, придружено с хубава храна, качествено вино и не на последно място богаот избор от манекенки. Ако това не ви се струва достатъчно, предлагаме ви да си останете преподавател по физическо в Момин Проход, каквито и удоволствия да ви доставя това. Със здраве, и мнго успехи ако решите да излизате в нелегалност. П.П. От мнгото кашкавал, ще изпитвате дискомфорт в коремната област. Нападайте и фурни, хлябът помага.

Г-н Пор, този хубав живот на яхтата е за сметка на много лошия живот на стотици други, не пада от небето. Един на яхтата, а стотиците други на практика в Белене, и всичко е по Божията и демократичната наредба. Обратния вариант по ми импонира, казано на български.

Този човек цял доклад написал Кой ще му го чете?!.

някой на сила ли те кара да го четеш?

че е автомеханик !

Не може и без послъгване. Цитат:"...Голямата част от земята е обработена и изкарва по две реколти слънчоглед, царевица и т.н..." Две реколти е хубава работа, ама не и у нас, на тия географски ширини...

Всеки от нас има своето обяснение и усещане за живота!Добър или лош,настоящ или преминал,разделен от идеологиите или хората.Начинът да покаже своето недоволство по времето на социализма Васко е изразил чрез музиката и всичко,което може да събере в текстовете насочени против монопола на партията-държава!Затова интервюто е толкова негативно,той дори слага на един кантар чисто идеологическите 09.09 и 07.11. със най-българският празник Деня на славянската писменост и култура-24.05.Лично за мен и съпругата ми това бе най-хубавият празник,в който от всички училища звучеше " Върви народе възродени " и учениците,а по-късно и студентите чувствахме този ден като нашият ден.Българи сме,а това усещане за уникалност остава за цял живот! За икономиката,селското стопанство и особено културата има ли смисъл да говорим?В " онази " държава макар и с монопол в управлението се полагаха огромни грижи,а културата бе държавна политика.Много хора разсъждават подобно на васко Кръпката,че свободата се изразява във излизане зад граница,възможност за закупуване на западни стоки,приемане на западната култура и музика.Така е,ако приемем че сме в 80-те години,но ние вече сме в 21 век.Границите паднаха,но се появиха нови и то повече.Какво се оказа-свободни сме като животните в съвременните зоопаркове-широки клетки наподобяващи естествената среда,разнообразна но некачествена храна и много забавления.Защо ли тогава певецът е обиден,че се ражда и упорито живее сред обществото ни чалгата?Тя не е продукт на социализма,нали?И накрая какво се оказа-свободата е вътре в нас,усещане и действия независимо от обществените условия.Днес сме много по-малко свободни, отколкото някога!Днес,когато няма чл.1 в конституцията/за ръководната роля на БКП/имаме 10г. светло управление на ГЕРБ,които се държат така,че сякаш ние съществуваме благодарение на тях и Негово Превъзходителство!Един Радой Ралин някога пишеше смело и властта имаше респект.Сега дали би съществувал,ако изобщо днешната власт би го забелязала?Въпроси,въпроси...За да им отговориш ,се иска да гледаш,но и да виждаш действителната същност на събития,явления,хора.Предубеденото,агитаторско и лозунгово мислене,което за съжаление личи и в думите на васко Кръпката не е качество присъщо само на отритнатото ни социалистическо минало!Честният човек не би спал спокойно в днешно време Васко,а би се борил за свободата си.Дори да не е поет с китара,пак може.Е,ти твоята свобода вероятно вече си постигнал и обществото за теб сигурно е близо до идеалното.Попитай днешните хора в България,те са най-точният барометър!

Пълни глупости...

Чудесно, но защо си сам ? И винаги тези с дълбокия анализ - пълни глупости - са много. Глупостта е толкова пълна и отчайваща, че дори истински хуманист като Карл Маркс е стигнал до диктатурата на пролетариата.

боклук и чеп за зеле не става!

По вероятно е от тебе, чеп за зеле да не става. 100 про си необразован общак или шофер. Бедняк!