България отбелязва 143 години от гибелта на Левски

Навършват се 143 години от гибелта на Васил Левски. На 18 февруари 1873 година край София е изпълнена присъдата на Апостола - смърт чрез обесване.

Обратно в новината

Коментари - България отбелязва 143 години от гибелта на Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велик!!!Чак не е за вярване че е съществувал такъв българин,имайки предвид какви сме всички ние днес!?!?!Дълбок поклон пред най-великия българин-йеродякон Игнатий!!!

и "благодарствени" думи за граф Игнатиев няма ли да има?

Ако беше жив Левски в коя партия щеше да блениува ? Щеше ли да разреши България да влезе в НАТО и ЕС ?Щеше ли да закрие АЕЦ ? Щеше ли да координира действията си с Меркел и Ердоган? Какви последователи на Левски са тези предатели на България ??? Изкараха фалшиви предсмъртни писма на Левски боклуци като Минджев исие.

Писмото като текст е хубаво , но не е оригинално. Най- вероятно е следосвобожденски фалшификат.

Това Иво Инджев ли дето го твърди?

това, мурзилките. Като неможете да опровергаете фактите, набеждавате една личност и я заливате с помия, след което приписвате, че фактите са изказани от нея и, значи, не са верни. Същото правите и с Литвиненко, и с Резун/Суворов, и с Политковская, и със всеки нормален човек, който изрича неудобни за вас и вашите началници истини. Между другото, за ролята на граф Игнатиев при обесването на Левски са чел от двама други автори (историци), не от Иво Инджев. А те се позовават на документи.

Президентчето се изцепи в словото си да сравнява далаверата КТБ с тефтерчето на....... Не искам да скверня името!

И не слагайте "+" на коментара!

Светла ти памет, Дяконе, но ако сега отвориш очи, сам ще си туриш въжето. Господ на теб е простил, но ние сами на себе си няма да можем...

Като види колко много продажници (предимно рубладжии) са се нароили!? Които нямат нищо против България да се превърне в руска губерния с тиранична деспотия, арогантно плюейки на чистата и свята република.

Не знаех, че Боко, Плевньо, Тетка, Цвъки, Радмадан, Кукунева, д-р Пепи, Перуката, Къдравата Сю са "рубладжии".

Скандал! Бургаски прокурор пожали изродите, заврели среден пръст в лицето на Апостола BLITZ - 19 Февруари 17:41 В деня, когато цяла България сведе глава пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски, стана ясно, че един бургаски районен прокурор Йорданка Попова е отказал да търси сметка на двамата пияни цигани, които поругаха паметта му и се снимаха пред паметника му в Морската градина, заврели по един среден пръст в лицето на Дякона.

Поклон пред този Велик Българин! Поклон пред този Български Светец!

ВЕЧНА ПАМЕТ АПОСТОЛЕ!!! ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ СЪРЦА!!! ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!!!

Жалко за човека, жертвал се за някаква идея, а днес времето доказва, че е било безмислено.

Как имаш съвест да кажеш тези думи? И кой ти пише +.

И до днес е НЕИЗПЪЛНЕНО неговото завещание че нито сме свята, нито чиста, нито дори рес-публика - държавата ни е частно притежание на глутница чакали. Роби сме в собствената ни страна, отстранени напълно от определяне не нейната съдба. Освободители няма и това ни е от него. Който го обича, продължва делото му. Останалите го честват. Инструменти на свободата http://freeinf.wix.com/edname4ta#!/cxxt и как се вземат http://freeinf.wix.com/edname4ta#!-/cmeo Не се кланяй, вземи свободата си!

Историята ни е наказала да не знаем на нито един от великите ни прадеди къде му лежат кокалите. Ковчегът с тленните останки на революционера послужи за тайник на крадени брилянти и ценни книжа. С него плячката беше пренесена от Румъния в България. Харамиите прибраха имането, а костите на Раковски бяха забравени. Грабежът е дело на вехтия войвода Филип Тотю и изкусния влашки касоразбивач Жоржеско. Единият е майстор на ножа и пищова, другият - на шперца. "Мозък" на операцията, уж в името на македонската кауза, е капитан Коста Паница. По това време той е военен прокурор в Русе и председател на Българския македонски централен революционен комитет "Искра". Съвременникът Добри Ганчев пише: "Мислеха тогази, мислех го и аз, че строго различие между хайдук и въстаник не може да се направи. Малко ли обири и убийства са ставали по "патриотически" мотиви. От Влашко го бях това чувал."

Естествено, че е така. Земите от двете страни на Дунава са били населени с отрепките и бандитите на разпадналата се Римска империя. Нискокачествените гени на вулгари и мамалигари са форматирани още тогава.

Поклон, вечна памет и вечна слава на Апостола на българската свобода! Мисля, че дир трябва да коригират заглавието - това е датата на ОБЕСВАНЕТО на Левски, а не на гибелта му. Той не е загинал при злополука или някакво друго злощастно стечение на обстоятелствата, той е ОСЪДЕН И БРУТАЛНО ЕКЗЕКУТИРЕН от турската власт. Така че думата "гибел" е поредният опит да се внуши на поколенията нещо различно от истината. А това не прави чест на дописниците на дир-а! Особено на тази тъжна дата!

Исмаил яко го начука на вулгарската пасмина от пишман-патрЕоти-:)))

Кой предаде Левски-попКръстьо????Кой го осъди?Със сигурност обаче се знаят имената на четирима българи, които са участвали в съдебната комисия и са пратили хладнокръвно на обесване Апостола. Това са : 1. Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, член на държавния съвет към империята. По-късно след освобождението той се оказва и един от първите дарители, ко2. Мито Панов Каймакчийски, член на ръководството на българската църковно-училищна община, 3. Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, член на софийския меджилис и 4. Петър (Пешо) Тодоров Желявеца, член на софийския меджилис. ито дават пари, за да се издигне в София паметник на Левски. Най-малкият брат в семейството Петър също е деен участник в българското национално-освободително движение и активно съдействува на Левски. Стигналия до просеща тояга Петър протяга ръка за милостиня на чаршийските търговци и занаятчии и с оскъдните подаяния подпомага сестра си Яна, вдовица с четири деца.БРАТА НА ЛЕВСКИ УМИРА КАТО ПРОСЯК СЛЕД ОДВОБОЖДЕНИЕТОПрез 1881 г. Петър Кунчев умира от туберкулозното заболяване, останал просяк до края на живота си в бленуваната от него свободна България!.Майката на Левски-Гина Кунчева не може да се смири с нещастната съдба на сина и дъщеря си. Съсипаната от непосилен труд и още по-непоносими несгоди българка се самоубива, хвърляйки се в един кладенец.КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ БЪЛГАРИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО НА ЛЕВСКИ?

нищо не са направили,само знаят да се правят на велики зад компютъра,да се правят на родлюбци и патриоти,ето преди пет дена почина един голям български футболист-имаше хиляди коментари,но на погребението му присъстваха не повече от петстотин човека.....само празни приказки

''Братя Българи! Молете се на нашите светли равноапостолни братя Кирила и Методия и приготвяйте се за бой! Нека солунските братя ни дойдат на помощ, нека ни покрият със своите крила и нека ни научат, кое е за нас добро и полезно! -Братство и дружба, правда и любов, искреност и топлосърдечие, споразумение и свободолюбие.'' ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ ВЕЛИКИ СЛОВА НА АПОСТОЛА! САМО СВРЪХ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ГОВОРИ ЗА ''братство и дружба, правда и любов, искреност и топлосърдечие, споразумение и свободолюбие'' КОГАТО В ДУШАТА МУ ГОРИ И КИПИ! За съжаление го докархме до другата крайност - ''вражда и кавги, лъжа и омраза , мерзост и коравосърдечие, доноси и репресии.''! Това е проблемът на българина днес!

Забравяте още нещо. Трябва да се казва цялата истина, за да не обиждаме и Левски, и себе си. 1. Левски е на България и на българите. 2. Не е удобен на Русия, защото той бе против имперските и амбиции. 3. Не е удобен и на САЩ, защото за тях той проповядва тероризъм и износ на революция и затова посолството им посъветва министерството на образовението ни да бъде изваден от учебните програми. Нали така? Истината, цялата истина! Всичко друго е евтина пропаганда на гърба на най-българския българин.

ДОБРЕ, ЧЕ ПОНЕ ДНЕС СЕ СЕЩАМЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ЛЕВСКИ. ВСИЧКИ МЕДИИ ПОКАЗВАТ ТЕЗИ ПОКЛОНЕНИЯ, А КОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СЕТИ, ЧЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПИШЕ ЗА ДЕЛОТО НА ЛЕВСКИ САМО ДВЕ ИЛИ ТРИ ИЗРЕЧЕНИЯ И ТО ИЗОПАЧЕНИ. ДНЕС В ПЕСНИТЕ , КОИТО ПЕЯТ ДЕЦАТА СЕ ЧУВА ..."СТИГА РОБСТВО И ТИРАНСТВО".... ,А САМО ПРЕДИ ДВЕ ИЛИ ТРИ СЕДМИЦИ ЦЯЛА АРМИЯ "ПРОФЕСОРИ" НИ ПРОМИВАХА МОЗЪЦИТЕ , ЧЕ РОБСТВО Е НЕПОДХОДЯЩА ДУМА /НЯМАЛА ПРАВНО ТЪЛКОВАНИЕ/. ПО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПУСНАХА ДУМИ НА ЛЕВСКИ ..."ДА СКЪСАМЕ ОКОВИТЕ НА РОБСТВОТО".... ПРОФЕСОРИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ДАЛИ ГИ ЧУХА ИЛИ ТЯХНАТА РОЛЯ Е ДА СЕ ИЗТЪПОСАТ НАЙ-ОТПРЕД , ДА ПОДНЕСАТ ЦВЕТЯ, ДА ИМ РЪКОПЛЯСКА НАРОДА И ВСИЧКО КАКВОТО ИМ НАРЕДЯТ. ТА ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА КАКВО СМЕ - ЛИЦЕМЕРИ ИЛИ ИСТИНСКИ ХОРА. Н А Р О Д Е ? ? ? ?

Левски - "водителят на непокорните раи"... Няма го Левски, няма ги непокорните... ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ! Останали сме само раите ли, НАРОДЕ????!!!!

Ако знаеш какво е било по времето на Левски... Страх, дребнотемие и дребнодушие, оцеляване, алчност, его, простотия. Картината не е била славна, както може човек да се подведе. Славни са били шепа българи, другото е било скотина. Добре че по политически начин българи самородни дипломати са решили казуса с робството, като са мотивирали руския цар. Ето те са непокорните. Стихотворението е приповдигнато, но реалността е нещо различно.

Знам всичко това, но много искам и днес да се намерят шепа славни българи, които да поведат останалите по правилния път!

Връщам се от паметника на светинята. Очите ми се насълзиха,като видях колко дечица поднасяха цветя.

наистина е много силно

И аз се връщам от паметника на Левски- Апостола на българската свобода, в Пловдив! И тук имаше дечица, доведени от мама или тате да положат цветя! "Народе???",все още има надежда за нас...и за паметта на Апостола!!!

Хммм.....Къде са ДПС и ДОСТ в този ден?????

ЗАЩО ЗАГЛАВИЕТО ЗА АПОСТОЛА НЕ СТОИ НА ВИДНО МЯСТО НА СТРАНИЦАТА БЕ ИЗМЕКЯРИ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Или прасето Пеевски е по велик от Дякон Левски!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Държавата ни е станала подлога на чалмите ,които са клали българският народ!!!!!!!!!!!! СРАМ ,ПОЗОР,ГНУСОТИЯ ,ПРОДАЖНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ А ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО ВИЛНЕЕ АНТИЧОВЕШКИ ПОЛИТИЧЕСКИ БАШИБОЗУК!!

ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИ,ЖУРНАЛИСТИ,Т.Е. В НАШИТЕ ИНСТИТУЦИИ СА ГЕЙОВЕ И ПРОСТИТУТКИ, КОИТО ДАЖЕ И ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГО НАРИЧАТ ГИБЕЛ, А ДУМАТА ГИБЕЛ ОЗНАЧАВА: Неестествена смърт; унищожение, разрушение, катастрофа, разруха. Всичко отива към гибел. ПОДЛОГИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ СМЕЯТ ДА НАРЕКАТ, ЧЕ ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН ОТ ТУРЦИТЕ, ТЕЗИ КОИТО НИ СЕ ПИШАТ ЗА "БРАТЯ", А СА НИ "БРАТЯ" КОЛКОТО И ДАЕШ. КАК ИЗМЕННИЦИ НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ТОЧНО ТАКИВА, ЩЕ СЛОЖАТ НА ВИДНО МЯСТО СТАТИЯ ЗА ЛЕВСКИ - ЗАБРАВЕТЕ!

ЧАСТ ОТ СТИХОТВОРЕНИЕТО :"ПИСМО ДО АПОСТОЛА" ОТ АЛЕКСАНДЪР КАЛЧЕВ ПИША ТИ, ДЯКОНЕ.ПРЕГЛЪЩАМ И ПИША. ЗАДАВЯМ СЕ.ПЛАЧА БЕЗ СЪЛЗИ. В ГЪРДИТЕ ПРИСЯДА.НЕ МОГА ДА ДИШАМ. СЪНУВАМ ЗЛИ ПРИМКИ И ВЪЗЛИ.... ВИДЯ ЛИ КАКВА СМЕ РЕПУБЛИКА ВЕЧЕ?И КОЛКО Е ЧИСТА И СВЯТА. ИЗЛИЗА,ЧЕ ДНЕС СВОБОДАТА НИ ПРЕЧИ ДА СИ ОПАЗИМ ПРАВАТА. ПОЗОР Е,БЕЗИЛНИ КОГАТО ИЗПАДНЕМ ,ВСЕ ТЕБ ДА ТЕ ТЪРСИМ В ТЕГОБА. И ВСЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КОЙ ТЕ ПРЕДАДЕ ,НИ ТОЧНО КЪДЕ ТИ Е ГРОБЪТ. И ВЕЧНО ДА ЧАКАМЕ ДРУГ ДА ОПИТА, ВЕРИГИТЕ НИ ДА РАЗКЪСА. ПУСНИ НИ САМИ ДА СИ ЧУПИМ ГЛАВИТЕ, И ДОКАТО НЕ УВРАТ...НЕ ВЪЗКРЪСВАЙ!!! ВЪЛНУВАЩО СТИХОТВОРЕНИЕ! ДА,НИЕ СЕГА ЖИВЕЕМ ЗА ДА УМРЕМ,А ЛЕВСКИ УМРЯ ЗА ДА ЖИВЕЕ!!!

1. "Послушайте, братия Българе! Руситe са были един най-див и най-варварскы народъ, каквито са си и до сега остали. Българите са ги най-напредъ покрыстили, дали им са писменность, священното писание и първото образование"- Цитат от Раковски

По едно време племена на територия на България римляне смятаха за варварски, дивашки. И използваха за забавления в цирка. Та това е по повод на думите на Раковски. А писменност , доколкото знам , не е създал Раковски, та да има право да приказва, а светите братя Кирил и Методи. Те са дали писменост ,както на Раковски, така и на руснаци.

добро впечатление със злобата си към България и българите! Освен това си и доста исторически неграмотна! "Варварските и дивашки племена", за които говориш са населявали българските земи много векове преди на територията на днешна Русия да е имало наченки на каквато и да било цивилизация. А траките са имали ценена и до днес култура! Светите братя Кирил и Методи също са живелиповече от век преди да е имало руска държава. "Около 988 г. Киевската държава приема християнството в православния му вариант, с посредничеството на България, от която възприема и старобългарския език и кирилската писменост. Първият духовен глава на Руската църква и първите руски епископи са българи по народност." (от Уикито)

Из "Руската убийствена политика за българите" (годината е 1861!): "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!" И това е казано след като вече сме били почти пет века под турско робство! И Раковски ли е бил русофоб? И сигурно не е бил патриот?

Днес е ден на поклонение на всеки българин пред Левски и делото му. На преклонение пред великата му саможертва за България. В този контекст искам да кажа, че във вечерните новини на Бтв тъ пата Виктория Петровв каза, че ще "Честваме" обесването на Левски. Вие от БТВ, махнете това недоразумение, което петни паметта на Апостола.

ВЯРНО!ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН НА 18.02.1873Г. НЕ НА 19.02. НА 19.02.-СЕ ПОКЛОНЯВАМЕ ПРЕД ПОДВИГА МУ НА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН И ПАТРИОТ!!!

От средните векове до наши дни Русия е носила само злини и страдания на България. Има и такива българи, без които България би била по-добра държава, тяхното място е при техните работодатели, в Сибир. Нека бъдем по-българи от продажните ни путинуди, които ни натрисат ''миризливият ботуш''!

Добре бе жуженце, ама теб какво те топли това, та се пениш толкоз...

Дяконе, за какво си се борил виждаш ли отгоре? Мърцина май си си заминал. Поклон, Дяконе!

пред делото и саможертвата за свободата на България на един от най-великите й синове.

''И така всекиму своето, а за всички ни едно общо. Който търси свобода, той не може да бъде деспот. Когато ние съставихме своята държава по волята на самия народ, то всеки деспотизъм губи своето значение. Намират се между назе и такива приятели, които ни пращат да търсим помощ от Франц Йосифа, от Виктория, от Вилхелма и от папата; но тия тирани дотолкова се грижат за нас, колкото и персийският шах. Нашата помощ е в нашите собствени сили; а нашите приятели са нашите пушки, и нашите мишници. Братя Българи! Молете се на нашите светли равноапостолни братя Кирила и Методия и приготвяйте се за бой! Нека солунските братя ни дойдат на помощ, нека ни покрият със своите крила и нека ни научат, кое е за нас добро и полезно! -Братство и дружба, правда и любов, искреност и топлосърдечие, споразумение и свободолюбие. Българи и сърби, словенци и хървати, бошняци и херцеговци, черногорци и словаци, поляци и чехи, румънци и гърци, прегърнете се по между си и забравете вече ония детински и нещастни вражди, които са ни гризали до сега сърцата. ''

Срам че днешни хора като тия на Дондуков 1 и 2, като тия 240 и техните авери, като тия по пътищата и дискотеките, като тия... Се кичат с името на едни герои дали живота, силите и ума си за майка България, срам ме е да се нарека българин, виждайки колко напразно е било цялото дело на героите, за да дойдем ние, съвременните т.нар българи... Мъка

Плевнелив е българин, а не руска подлога!

От тия българи, които честват Ифтар.

АРЕДА НА РАБОТНИЦИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД (от Васил Левски) Подбуда и цел Подбуда. Тиранството, безчеловещината и самата държавна система на турското правителство на Балканският полуостров. Цел. С една обща Революция да се направи коренно преобразувание на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република(народно управление), на същото това място, което са нашите прадеди със силата на Оръжието и със своята свята кръв откупили, в което днес безчеловечно беснеят турски кеседжии и еничери и в което владей правото на силата, да се повдигне храм на Истината и правата Свобода и Турският чорбаджилък да даде място на Съгласието, Братството и съвършенното равенство, между всички народности, Българи, Турци, Евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение, било във вяра било в Народност, било в гражданско отношение, било в каквото било, всички ще спадат под един Общ Закон, който по вишегласието от всички народности ще се избере.

По алф тв имаше такъв празничен концерт че на нова година нямаше. Путеноидите много празнично го дават обесването на Апостола.....СРАМ!!!!

Щерев е лъжец, който гледа Алфа тв.

Мечтая за чиста и свята република, в която и българи, и турци, и арменци, и гърци ще живеят равни пред законите.

Щом ДИР пуска стихотворение от 1987 г. и аз ще си позволя да пусна едно, което сте виждали, и което вероятно ще изтрият като спам: Спи Дяконе, Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти, Оттам не виждаш Съдбата на достойния ти Род. Не виждаш майките, Които днес не раждат. Стариците край кофите за смет, Бащите с джобове празни, В ръцете с куфари И здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване, Селата мъртви Пусти градове, Строим хотели паркове, гаражи, Край просяка, минава БМВ. На пътя към Европа се продават В ръцете с кукли, малките моми, Те детството си в сънища сънуват, Стаена скръб в очите им гори! Спи Дяконе, не се събуждай, Добре си там, под таз черна пръст Завиждам ти затуй,че не дочака Мечтите си разпънати на кръст!

"Вярвам в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство."

Е да, но под "комунистически ред" Христо Ботев е имал предвид парижката комуна, а не московската.

По БНР, четат в новините:" 143 години от смъртта на Васил Левски", 142 години досега в този ден се казваше" 142 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски". Има разлика нали, той Левски да не го застигнала естествена смърт, та да казват от смъртта на ...едно дете , ако слуша ще се запита тизи е поредния загинал в катастрофа, или обран и убит, но никога няма да се сети, че той е Апостола на българската свобода, и че е обесен....за какво да говорим повече, това е национално радио, нямам думи.

Много правилна забележка. От това история почва да се размива, замазва и да изчезва

абе нали беше само съжителство ...???

Айде сороси, бохча, трен и в Диарбакър при съюзниците ви!

Тоз, който падне в бой за свобода,. той не умира: него жалеят. земя и небе, звяр и природа. и певци песни за него пеят.

"Редакторчета", защо пишете глупости? Каква присъда на великия българин, сякаш е извършил престъпление? УБИТ е от поробителите, а днес продажните ни политици кириаци сервилно се кланят на Турция и й предоставят контрола на небето ни. Прощавай, Апостоле...

то не е само днес това предателство от политиците.. та ние бяхме 45 години васали на кремъл, а всеки знае, какво е казал Дяконът за казашкия ботуш

Питам ви сересоидни тролове, като се видите в огледалото, кого виждате! Стиска ли ви да кажете имената на платците ви!

За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Да, това е от устава на Левски. Потвърждавам. За много провинения са предвидени наказания смърт. Също и ако някой открадне и стотинка от общата каса от парите за революцията наказанието пак е смърт. И се е изпълнявало между другото.

Когато признаете, чер Васил Левски е български национален герой, борещ се за СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА/от Турция и Русия/ БЪЛГАРИЯ, ТОГАВА И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВИ ПРИЗНАЕМ, ЧЕ СТЕ НИ ПО-МАЛКОТО БРАТЧЕ:)))

Радвай се,психо,защото идва времето,в което ще се излекуваш- глад и бой лекували шизофренията много ефективно,ако се вярва на руските лекари от 1920-а година;-). Какви братчета,какви сестрички,като ти е време да слагаш пак бурката? Ето, модните ти дизайнери са на границата, хората ги задържат, а адвокатки като теб ги заплашват със съд;-).

Фобиите са болестни състояния. Без значение дали е клаустрофобия или русофобия. Има факти и измислици. Левски не знам да е имал взимане даване изобщо с Русия.

Аз не веднъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.

Не позна.Русия ни освободи,но с генерал губернаторите наричани царе Кобургите запада ни зароби.

Закъснял си малко с платената пропаганда, отдавна та изпревариха !

Докога с този спам под темата аз Левски? "Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби" - е доказан фалшификат.

Да, де, но хваща дикиш за будалите! А интересно, според подобни манипулатори, кого е имал впредвид Левски, ако е казал (но не е!) подобно нещо преди 1873 година! Или е говорил с неродената Ванга, та е бил сигурен, че Русия ще ни освободи години след смъртта му! Но какво да се прави! Колкото са учили историята ни, толкова и други неща подобни платени тролчета! На такива им дай готов текст и някоя и друга банкнота и не ги занимавай с истина, факти и логика!

Айде стига с това "Предсмъртно писмо", написано на майтап в сайта на хумориста Чергар "невероятно точка ком", който (сайтът) се казва "Бъзики лийкс - новините, каквито можеха да са". Писна ни вече.

колеги, оставям ви на осраната от Пъстрата тема, защо в Русия няма паметник на интернационалния герой и интербригадист Левски! По тъпо празнуване не можеше да се случи!

Пъстрата срича простотиите на Минджев.

Психясалите соросояди изтерясаха !

до Д. Хр. Попов: Работим чисто български и не искаме да се водим по никого извън Българско.

Звучи яко,но наивно,и реалността го опроверга. И сега в момента го опровергава.

до Филип Тотю от 18 април 1871 година: Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то (1869 г.), единият препоръчан от одесските българи за добър помощник на българите, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанлъци и хайде отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.

''Триметров паметник на Васил Левски бе открит в Чикаго Идеята за паметника е на строителя Милчо Томов, а основаната от него фондация "Ние, българите по света" поверява изработката му на млади български скулптори'' ЗАЩО РУСИЯ НЕ ДОПУСКА ПОСТРОЯВАНЕ НА ПАМЕТНИК НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ ???

Защо няма паметник на Василий Зайцев във България?

Отговарям за последен път на олигофрена,който превърна форум, който трябваше да бъде посветен на на велик българин в помия. Поеми инициатива и аз първата ще те подкрепя да се постави паметник на В.Левски в Москва. Ама доколкото се сещам В.Левски е български герой и инициатива е трябва да е твоя. Или той е руски герой? За да повдигна аз въпроса?

Обяснете защо вашата Русия мрази Левски и не допуска по никакъв начин името му да се споменава като БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ, РАДЕТЕЛ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ! Защо продажните русофили не построиха паметник на Васил Левски в Русия? Да не би Русия да им забранява, или тези не се чувстват българи?

Дай факти,че Русия мрази Левски? Изобщо руския народ едва ли знае за Левски.

Не стига че дадохме 200 000 жертви да ви освободим от кланетата, ами сега и паметници да ви вдигаме! Неблагодарници. Даже Чърчил е бил много учуден на българската простотия! На някой си Левски няма да има паметник в Русия!

Тома не е бг простотия,а байганьовщина,която за пари,и за да е със силните на деня е готова на всичко. това са мръсници по душа.

Сороси,как е възможно да наспамите темата за Левски с толкова бгфобска и русофобска платена пропаганда? Кажете на шефовете си,че не всичко е пари,и в темите за Левски нямат място лъжите и бгфоията.

И аз не разбрах! Васил Левски е участвал нещо в освобождението на Русия от някакво робство, и трябва да му вдигат паметник? Май звучи много нелепо!