Коментари - "Вашингтон пост": Белият дом и ЦРУ са знаели за украински планове за саботаж на "Северен поток" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия ще отмъсти на сащ за взривения газопровод. Американо маимуните Щесе гърчат теса безполезни изроди

То ще изле че и язовирната стена украинците са я взривили

Добре де ,а обясни с каква техника и как украинците са осъществили тоя саботаж?Без ваша помощ?Като логистика например ,оборудване ....

Знаели за атентата и си мълчали. Сега ООН да глаусва кои точно държави подкрепят тероризма. А измъкването с мълчание и няма коментар не е върви вече.

Тия, както са почнали, и за 11 септември ща си кажат.

Те това са признали, а още колко не казват....

Так правят господарите, със своите слуги! Господарят се наака, а слугата казва - Аз съм! Типичен пример за "американска демокрация". Сега ще обвинят пет-шест украински тъпака, после ще се окаже , че са убити на фронта,от руски снайперист. Е, в куршум в тила, ама те руските снайперисти са навсякъде! Съвсем скоро, ще започнат да излизат много интересни факти, около войната в покрайнините на Русия!

Ти копейка мръсна

Ама иначе се правеха на ударени, че видиш ли не било много ясно кой бил виновника! Ей няма по- нагли и лицемерни копелета от тия! Интересното обаче е, че въпреки плитките им и прозрачни интриги, все още има хора които да им вярват.

Лека полека всичко ще лъсне! 2014г. Хънтър Байдън придобива Буризма Холдинг (най голямата украинска газова компания. Същата година тръгва проверка за него, че пере пари. Проверката е спряна, а години по-късно баща му се хвали в национален ефир, че е оказал натиск на украинското правителство да "дръпне шалтера" на проверката като уволни главния прокурор. (Познато?) Съвсем случайно 2014г. е известна и с "майдана", горенето на живи хора и репресии срещо малцинствата в Крим Когато гръмна Северен Поток всички знаехме, че е направено с благословията на САЩ, ама някои родоотстъпници продължаваха да дрънкат глупости как Русия сами са се простреляли в крака и са гръмнали СП

Как няма да знаят, след като под тяхното ръководство е направено..

Ха ха, е защо говедарите топят марионетките си така подло? :)))) Ако са взривили СП1 и 2, защо ни убеждават, че не са взривили и язовир Каховка. :)

И кацапската пропаганда веднага се захвана с претоплени манджи. Претоплени, ама вкиснати....

SirBob

От истината боли, нали?

Май мозъкът ти е вкиснат. Нали от вашите идва тази информация бе хенри? Или и това е дело на Путин? От къде ви намират такива бе?

Ти знаел от по рано ли

Глупавите украинци търпят да бъдат обвинявани от истинския терорист (САЩ), които си измива ръцете с васалите и вярвящите в демокрацията.... евала, бе евроатлантици !

SirBob

"Администрацията на американския президент Джо Байдън е знаела за украински планове за саботаж на газопровода "Северен поток" три месеца преди взривяването му, пише в. "Вашингтон пост". Американската преса признава това, което вече се знаеше, а именно, че взривът на СП е терористичен акт срещу Русия. Това кой е конкретния изпълнител не е от значение. Важното е кой е знаел и не го е предотвратил, а следователно е съпричастен, и това е САЩ.

Няма как ЦРУ да не знае за саботажа. Все пак те го планираха и изпълниха.

ЕС и в частност Германия сами да си го набутат, говори за шизофрения!!! Егаси страхливците!!! Да прецакаш собствената си икономика и народ е меко казано национално предателство!!! И тези управляват Европа и нашите пари!!! За промитите мозъци - нашите 2,5 млн. сънародници работещи и живеещи в Западна Европа произвеждат около 93 млрд. Евро БВП/средно около 50 000 Евро на човек/ за Западните страни вместо за България!!! Ако още един мухльо чуя, че ЕС ни дава нещо, ще му счупя главата и ще му пожелая много неща!!!

SirBob

Така е. Той целият ЕС отдавна действа като васал на САЩ. ПРимери колкото искаш, но спирането на руския газ и произтеклата в резултат криза в европейските икономики е вече дъното. Германия например официално вече е в рецесия. Основни индустриални концерни като BASF закриват мощности и уволняват хора.

Да прецакаш собствената си икономика и народ е меко казано национално предателство!!! И тези управляват Европа и нашите пари!!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Германците искат реванш за загубата на Втората Световна война! За това са помпали Украйна с пари и оръжие,а и до ден-днешен я помпат... Тяхният нацизъм не знае граници !

А стига бе! А аз си мислех, че той лично Путин го е заповядал това! Не трябва ли да носят отговорност за реакцията си преди и след саботажа? Защото доколкото знам, ако знаеш, че някой ще извърши убийство и не предприемеш нищо да го спреш те прави също толкова виновен и можеш да бъдеш съден за съучастие.

Как така, чак сега се сетиха за тия планове?

То гласи : Украиците са знаели за плановете на Белия дом и ЦРУ за саботаж на "СеврниТЕ потоЦИ" И в първите минути на диверсията им благодариха в туитър.

На 8 февруари американският разследващ журналист Сиймур Хърш заяви в своя статия, без да назовава източника си, че взривните устройства под газопровода по дъното на Балтийско море, са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на учението на НАТО Baltops от американски водолази от ВМС с подкрепата на норвежки специалисти. Според твърдението на Хърш, който е носител на "Пулицър" за разследване на американски престъпления във Виетнам през 1970 г., решението за провеждане на операцията е взел президентът Джо Байдън в резултат на деветмесечно обсъждане с представители на администрацията, отговорна по въпросите на националната сигурност. Експлозивите под газопровода са били заложени от американски водолази под прикритието на учения на НАТО и активирани от норвежците. А всичко това е било санкционирано лично от президента на САЩ Джо Байдън. Байдън все още не е възложил на американските разузнавателни служби да разследват саботажа и никога няма да го направи, "защото знае отговора". Хърш предполага, че именно със "Северен поток" е било свързано неотдавнашното посещение на канцлера на Германия Олаф Шолц в САЩ. Според него германският канцлер е получил "правилната" версия за диверсията в Белия дом. Той смята, че дори Шолц да не е знаел предварително за саботажа на газопроводите, от есента насам той е подкрепял усилията на САЩ да скрият данните. Журналистът твърди също, че ЦРУ и германското разузнаване са били помолени да подготвят алтернативна история за диверсиите за медиите. А разследването му е почти игнорирано от американските медии. Наскоро западните медии масово съобщиха за участието в диверсиите на определена "проукраинска група", която не е свързана с украинското правителство. "Изминаха шест седмици, откакто публикувах разследване, базирано на анонимни източници, в който президентът Джо Байдън е посочен като длъжностното лице, разпоредило мистериозното унищожаване през септември миналата година на "Северен поток 2" - нов газопровод на стойност 11 млрд. долара, който трябваше да удвои обема на природния газ, доставян от Русия за Германия. Историята придоби популярност в Германия и Западна Европа, но в САЩ почти не беше отразена в медиите. Преди две седмици, след посещението на германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон, американските и германските разузнавателни служби се опитаха да допринесат за затъмнението" В началото на март президентът Байдън прие германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон. Оттогава не са публикувани изявления или писмени договорености от страна на нито едно от правителствата, имало е обсъждане на разкриването на газопровода и в резултат на това определени служители в ЦРУ са били помолени да подготвят в сътрудничество с германското разузнаване история, която да предостави на американската и германската преса алтернативна версия за унищожаването на "Северен поток". Тоест агенцията е трябвало "да импулсира системата" в опит да се дискредитира твърдението, че Байдън е наредил унищожаването на газопроводите".

И на тези ще им трябва " замразяване* за 24 часа за да се разберат как да извъртят статията. Зеленски спешно се обажда на байдън.

Да де, плановете на ЦРУ са замаскирани като украински. Достатъчно е да си спомним воя на САЩ срещу изграждането на тези тръби, за да сме на ясно кой ги е взривил.

"Вашингтон пост" твърдеше, че Садам има ядрено оръжие. И че източниците им са висши служители на администрацията на САЩ, в което не се съмнявам. След като се разбра истината, се наложи да се извинят на читателите си. Тогава единствено гпупата от малки вестници "Найт ридър" написа истината, че Ирак няма ядрени оръжия нито връзки с Бин Ладен. Източниците им бяха от ниво средни кадри на администрацията и разузнаването, които разказаха и как се фалшифицират разузнавателни данни.

Американските елити почиваха на лаврите на световен хегемон твърде дълго, поради което загубиха хватката, влиянието и уменията си в фината геополитическа игра на дипломацията. Това не се е случило вчера, а преди няколко десетилетия. Ето защо напоследък Вашингтон трябваше да действа грубо, чрез изнудване и сила, което не винаги беше успешно, пишат чуждестранни агенции. Войната в Украйна изглежда върви или към безсмислена безизходна ситуация, или към успешна руска тактика на изтощение. На този фон някои експерти твърдят, че най-лошият геополитически кошмар на Вашингтон може да се сбъдне в Украйна в много близко бъдеще. Доколкото това твърдение е вярно, американските елити трябва да обвиняват само себе си. Америка изглежда е навлязла във фаза на упадък, в която геополитическите трикове за предотвратяване на края на имперската хегемония само ускоряват нейния упадък. Това заяви Арън Гуд, историк и политолог от САЩ, колумнист на свободна практика в китайския вестник Global Times. Един опитен журналист, който ясно видя какво предстои, беше Джо Лаурия от Consortium News. Тази публикация е основана от покойния Робърт Пари, легендарен журналист, който беше принуден да напусне американските корпоративни медии, защото журналистиката му рутинно разкриваше лицемерието, двуличието и престъпността на външната политика на САЩ. В ретроспекция можем да видим, че САЩ се стремят да разширят НАТО в Украйна, знаейки, че това е червена линия за Москва, точно както военен съюз между Русия и Мексико би бил неприемлив за САЩ. Очевидно САЩ явно искат да използват горещата фаза на конфликта, за да навредят на Русия, като въвлекат страната в продължителна военна кампания и търсят вътрешни бунтове. Вашингтон също се опита да установи режим на санкции, който да отреже Русия от външната търговия, особено с Европа. Този контекст помага да се обясни защо САЩ и Обединеното кралство провалиха мирните преговори, които можеха да сложат край на военните действия в Украйна още през април 2022 г. Във всеки случай се оказва, че с действията си некомпетентните съвременни политици на САЩ ревностно приближават неблагоприятната развръзка в Украйна. Превод: БЛИЦ

Егати кви сме гниди. С половин уста ще лъжем и мажем истината. Знаели сме щото ние сме го направили.

Че как няма да знаят като те са го организирали!?

Иначе ФАЩ щяха да се правят на ощипани буболечки :)

Ми ,че то на децата от децата градина беше ясно ..кой е организатора и кой изпълнителя....само на Американските и Европейските мисирки и бюрократи им трябват 10 г.гпдини да кажат няква истина със половин уста..

Сгрешено е, "Заглавието" !..;) Не са "Знаели"..?? а са им НАРЕДИЛИ (Заповядали )от Белият Дом .. и с Тяхно Участие..на ЦРУ е извършено взривяването!!;) Украинците НЯМАТ този капацитет и възможности,.. САМИ да го извършат !!;) По Важното е, че Сега се Опитват да Нагнетяват обстановката като Обвиняват САМО...украинците , НО ..на Руснаците им е Ясно на 100% от къде и от КОГО е извършено взривяването !!;)

Лицемерието на иса е пословично.

Шило

Че то това се знаеше. Само че, защо янките бягат и от своята роля в този терористичен акт? То и за Нова Каховка ще си признаят!

Нов Афганистан. Фашанците оставят всичко и изчезват И Зе излита и оставя след себе си руини и пълни геоБища..

На война като на война...

Пидалче ши ти упрая сичките дупки дори да нямаш 14 годинки

Ши упрайш на бабата си прашките. Ама първо ги изпери, че намирисват.

САЩ отдавна не са гарант за стабилност, но ми е чудно, защо правят такъв нескопосан ПР с подобни статии?

Не може да бъде!Ха ха ха ха!

Не само са знаели ами те са поръчителите.

в Донбас - не сме ние! Палят живи хора в Одеса - не сме ние... И се продължава инсинуация до инсинуацията...Буча, Тръбопроводи, язовирни стени разстрел на военопленници....Не били те...Но иначе питат "А нас почему?" Защото за една възможност да си биете камшика от "прекрасната си" родина Украйна си продадохте задника на бай Дън и синчето ну и сега ви таковат ...утките ...айна, убиват ви като врабчета. Е, наиграхте се!

Отрепки!Утайки!Гръмнахте и язовирна стена като шибани мангали рИвИетИЕ:не сме ние.Измет!+

Взривяват му съоръжение за милиарди той мазохистира ,доволно попръдвайки с дебелия си,бял джендерски задник!

пращат го Za пушечно месо в Украйна ..а той си слага въZeлин протект ..да не го нацепят на сухо

Относно взрива на тръбопровода за амоняк историята напомня на трагикомедия. Край село Масютовка, Харковска област, украинци взривиха тръбопровод за амоняк. Да, да, точно този, който Русия от много месеци напразно се опитва да пусне като част от сделката за зърно. Веднага след като на 2 юни Русия обяви, че регистрацията на украинските кораби в пристанищата е спряна и поиска да се възобновят доставките на амоняк ... и след 3 дни тръбата беше взривена ... Но тази новина не беше радостна за всички украинци. Заради посоката на вятъра амонякът тръгна към украинските позиции. 1 боец категорично е загинал, няколко са откарани в болница с отравяне. Освен това беше решено да се отложи украинската офанзива в тези части заради амоняка. С една дума - не режете клона, на който седите. Дори ако той е от "москали".

Ето защо света трябва да се освободи от Белия дом И това ще стане след като освободим Украйна от фашистите

Първо ще бъде освободена Украйна, след това и България. Въпроса е ще бъдат ли наказани предателите жълтопаветни.

ще бъдат ..ще бъдат ..ще им бУде потърсена сметка на новите евраZийски жълтопаветници ..които дигаха джангър пред парламонто ..докато най после се иZбираше редовно БГ правителство ! прочети кво се е случило с промосквците преZ 1923 и 1925 г ..беZ руските сапоги ..копейите ше отекат в канала на историята !

По лопата ще има за всяка укросвиня!

По-полека, че 1923 и 1925 минаха отдавна. И 1989 и тя. Тепърва започват ядовете за евронацистите.

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

вече и руските опитни депутати не вярват в победада и СВО ..ето какво каZва той / депутата / това наистина е много реалистична и раZумна реч ..понеже никой .освен руснаците от вътре не е по на ясно какво се случва с СВО в Украйна Военное обозрение Мнения Депутат Госдумы признал невыполнимость целей СВО. Кто виноват и что делать Сегодня, 03:28 Французский философ Вольтер в одном из своих произведений писал, что оптимизм – это страсть утверждать, что все хорошо, когда в действительности все плохо. Если посмотреть, что говорят о специальной военной операции на телевидении, что пишут некоторые ура-патриотические каналы, и спроецировать смысл данной фразы на текущую ситуацию, на военный конфликт на Украине, то можно сказать, что это достаточно точная характеристика для тех блогеров и экспертов, кто утверждает, что специальная военная операция идет по плану и согласно графикам....................... ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ превод Военен преглед мнения Депутатът от Държавната дума призна неосъществимостта на целите на NWO. Кой е виновен и какво да прави Днес, 03:28 ч Френският философ Волтер пише в едно от произведенията си, че оптимизмът е страстта да се каже, че всичко е добро, когато в действителност всичко е лошо. Ако погледнете какво казват за специалната военна операция по телевизията, какво пишат някои шовинистични канали и проектирате значението на тази фраза върху настоящата ситуация, върху военния конфликт в Украйна, тогава можем да кажем, че това е доста точно описание за онези блогъри и експерти, които твърдят, че специална военна операция върви по план и по график. Според автора в медийното пространство явно липсват разумни оценки на ситуацията в зоната на НМО, особено що се отнася до официалните медии, тъй като такива оценки присъстват в достатъчен брой в блогосферата (същият Игор Стрелков даде песимистични прогнози, мн. от които се оказаха точни), въпреки че и често се считат за „маргинални“. Длъжностни лица и депутати често или говорят много предпазливо по темата за военния конфликт в Украйна, следвайки опортюнистични съображения, или изпадат в прекомерен оптимизъм и шовинизъм, говорейки за неизбежността на победата над Украйна, успеха на военната операция и краха на украинско ръководство. Изключение прави неотдавнашната реч на депутата от Държавната дума, първия заместник-председател на Комисията по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците Константин Затулин на форума за прогнози „Каква Украйна ни трябва?“ От посочените цели специалните операции са загубили значението си и вече не са актуални. На този форум той повдигна и редица други актуални въпроси, свързани с провеждането на военната операция, както и нейното информационно осигуряване, които заслужават внимание. Тази реч на Константин Затулин ще бъде анализирана в този материал. „Планът на NWO беше нереалистичен в основата си“ Говорейки на форсайт форума „Каква Украйна ни трябва?“ Константин Затулин каза, че това, което се нарича "специална военна операция", би било по-правилно да се нарече война, която продължава доста дълго време. И според него Русия не демонстрира такива победоносни резултати, които бихме искали да си припишем. „Ние включихме Запорожка и Херсонска области в Руската федерация като нови субекти. В същото време ние така и не влязохме в град Запорожие и напуснахме град Херсон. Ние продължаваме да се борим за достигане на границите на Донецка област, тоест ДНР да стане изцяло субект на Руската федерация. В същото време, забележете, в продължение на няколко месеца, докато едновременно наблюдаваме и се тревожим за това, което се случва във връзка с Артемовск или Бахмут, в същото време ние безкрайно обсъждаме темата - кога ще се проведе това украинско контранастъпление, къде ще бъде и как ще го победим. Това ли е логиката на победата, или какво - да очакваме чужда контраофанзива? Това не е логиката на победата. Това е принудена логика." каза Затулин. Според него логиката на специалната военна операция е, че украинската държава ще се разпадне сравнително бързо след военните действия и без особени жертви ще бъде възможно да се постигне това, което не е постигнато в продължение на осем години, докато се опитват да реализират Минските споразумения. Този план, според Константин Затулин, в основата си е нереалистичен. „Какви бяха нашите цели, официално декларирани в началото на военната операция? Всички помните – денацификация, демилитаризация, неутралитет на Украйна и защита на жителите на ДНР и ЛНР, които страдаха през цялото това време. По кои от тези елементи сме постигнали резултати до момента? Нито един. Освен това някои от тях вече нямат никакво значение. Например "неутралитет на Украйна". Какъв е смисълът на това изискване? В момента няма. Тя вече няма да бъде неутрална, ако продължи да съществува. И сега въпросът е - ще съществува ли Украйна под ръководството на Зеленски или неговите наследници в резултат на всичко или не? Остани, мога да ти кажа. Ще напомня. Защото няма достатъчно сили да преодолеят това, с подкрепата, която получават. И между другото, според мен, ръководството на страната ни, - казва заместник-председателят на комисията по въпросите на ОНД. Човек може да се съгласи с почти всичко, което каза Константин Федорович. За да се изричат ​​подобни неща е нужна смелост, защото в нашето трудно време да се изрича една непопулярна истина е много опасно и изпълнено с последствия. Струва си да припомним неотдавнашния пример с Игор Гринев, депутат от Красноярск, който беше глобен „за дискредитиране на армията“ заради изявлението си, че жителите на Херсон са били изоставени, след като възложили надежда на Русия. Абсурд? Да, абсурдно. Защото, следвайки закона за клеветата, те могат да ви накажат и за най-малката критика, дори ако сте изрекли истински факт. Разбира се, има някои точки, с които може да се спори. Например, Константин Затулин прави донякъде противоречиви изявления, от една страна, като твърди, че е необходимо да се създаде щаб на Върховното командване (и човек може да се съгласи с това) и да прехвърли „не само индустрията, но и живота на войната опора” (което се има предвид с това - не е съвсем ясно), за да спечелите. От друга страна, той признава, че е невъзможно да се постигне пълна победа над Украйна и след резултатите от НРО тя във всеки случай ще остане независима държава. Тук отново се сблъскваме с въпроса, който авторът задава отдавна – какво ще се счита за победа, какви са нейните параметри? Какви са целите на военната операция, след като стана ясно, че не е възможно да се овладее цяла Украйна? Тези цели не се обявяват публично, но е ясно, че в момента целта е запазване на статуквото и новите руски територии. Нищо повече не може да се каже при сегашната ситуация. Константин Затулин смята, че целите трябва да бъдат по-амбициозни - да се стигне до границите, откъдето Донецк и Луганск няма да стигнат (въпреки че сега защитата на Белгородска област изглежда не по-малко актуална, в светлината на последните събития в Шебекино, което страда от обстрели не по-малко от Донецк) и отрязаха Украйна от морето, за да осигурят Крим. Но дори и тези планове, които звучат доста разумно и логично, особено след изоставянето на Херсон и Змийския остров, изглеждат зле реализирани. Що се отнася до прехвърлянето на индустрията на бойна нога и общата мобилизация, за което призовават някои патриотични блогъри, тогава според автора, първо, възможно е само частично прехвърляне на икономиката на бойна нога, защото пълното прехвърляне, ако се опитат да го приложат, доста бързо ще доведе до икономически колапс. Въпреки това, дори и с частично прехвърляне на военна основа, не всичко ще бъде просто, защото възниква въпросът - къде да вземем персонал и производствени мощности? Самите машини няма да се появят от нищото. Тоест ще бъде доста проблематично да се милитаризира икономиката без външна помощ. Второ, да се проведе всеобща мобилизация, в условия, когато целите на НМО не са ясно дефинирани, не е ясна стратегията на Русия в глобалната конфронтация със Запада, не е оформен образът на бъдещето, опасно е не само защото изпращането на зле обучени и немотивирани хора на фронта е неразумно и може да доведе до непредвидими последствия. Факт е, че голям брой хора трябва да бъдат униформени, въоръжени, оборудвани с боеприпаси, военна техника, БПЛА и т.н. Способен ли е сегашният военно-промишлен комплекс да снабди, да речем, още половин милион или милион души? Както показа практиката на първата вълна на мобилизация, възникнаха проблеми не само с униформите, но и с организацията, когато стотици хора с оръжие, неотредена на никого, се оказа изоставена на някаква гара. Ако мобилизацията е по-амбициозна, форматът на проблемите ще бъде много по-голям. Ето защо, преди да се извърши мобилизация (не обща, тя, според автора, не е необходима), първо е необходимо да се създаде необходимата материално-техническа база за това, да се подготви идеологическа платформа, тъй като войниците трябва да разберат какви цели имат бори за и каква руска стратегия. Да не говорим за факта, че войниците трябва да се доверят на командването, което при факта, че нито един генерал не понесе отговорност за грешки, е много проблематично. И все още е трудно да се повярва, че Москва е готова да предприеме всички тези стъпки. Междувременно изглежда, че новите вълни на мобилизация, които все още може да видим, ще се провеждат в много ограничен формат, за да се закърпят новопоявилите се дупки на фронта. Но да се върнем към изявленията на Константин Затулин. Следващата важна тема, която той засегна, беше информационното осигуряване на специална военна операция. Относно информационната поддръжка на SVO Информационната поддръжка на специалната военна операция първоначално повдигна въпроси, тъй като представянето на материала беше изградено доста хаотично. Това е естествен резултат от липсата на ясна стратегия и визия за бъдещето, което стана особено забележимо след провала на първоначалния план за бързо превземане на Киев. Ако първоначално ставаше въпрос за освобождаването на Украйна, то по-късно започнаха да говорят само за защита на нови руски територии, а сега - и за териториите на Велика Русия. Но ако говорим за първоначалната информационна кампания, когато щяха да превземат Украйна бързо и безкръвно, тогава възниква въпросът - какво точно предложи Русия на Украйна? Е, освен да сменим условното Зеленски с условното Медведчук? Защо всъщност трябваше да се подкрепя Русия, при положение, че дълги години никой не възнамеряваше да води „битка за умовете“ в Украйна? Освен ако, разбира се, не считаме създаването на мрежа от канали в Telegram, имитиращи украински, като „Легитимен“, като „битка за умовете“ като „битка за умовете“. Докато украинската пропаганда, предлагайки на жителите на Украйна бъдеще в ЕС и НАТО, работеше доста добре и обещаваше много специфични бисквитки (като безвизово пътуване). Военният конфликт допълнително затвърди мита за украинската нация. Въпреки това някои политици и експерти, въпреки тежката ситуация в зоната на ПРО, продължават да отричат ​​реалността и да говорят за това, че „Украйна вече не съществува“. Константин Затулин обръща внимание на това. Говорейки за информационната подкрепа на NWO, той отбелязва: „Имаме два варианта. Един от начините е начинът на докладите на Министерството на отбраната. „Убихме 520 нацисти, убихме 600 нацисти, убихме 400 вражески войници...“ Не съм фен на тези доклади. Е, ако искате да подчертаете работата си, разкажете ни за технологията, колко технология сме унищожили, добре. Но не наблягайте колко сте убили. Ние се самоубиваме, разбираме, нали? Тъй като казваме, че това е един народ с нас. Така че трябва да предложим друг начин. Ето, Хенри IV, когато Париж беше обсаден, за да стане крал - в същото време той хвърли хляб на парижаните, които умираха от глад, защото знаеше, че утре пак ще трябва да влезе в Париж, и така или иначе само през Париж той щеше да стане крал на Франция. Ако искаме Украйна да е на наша страна или украинците да са на наша страна, трябва да подчертаем тази линия. Ако продължаваме да говорим, че няма Украйна, че няма украинци... Ще се радвам да я няма Украйна, ще се радвам. Но кажете ми, увеличава ли съпротивата на бойното поле, когато говорим за това? Според мен се увеличава, защото е почвата. Това е аргумент за тези, които казват - разбирате ли, те искат да ни изтрият от лицето на Земята, ние всички като един трябва да се борим с тях. В думите на Константин Федорович, разбира се, има рационално зърно. Трябва обаче да се има предвид, че „битката за умовете“ вече е загубена, тъй като руското ръководство не може дори да обясни на руското население значението и стратегическите цели на НСО, да не говорим за населението на Украйна. Това обаче не означава, че не е необходима информационна стратегия. Това е необходимо, тъй като всички въпроси, които Затулин изрази, трябва да бъдат разгледани. Но информационна стратегия е възможна само ако има обща стратегия за NWO, идея, която би била не само на думи, но и на конкретен план. Затулин засяга още един въпрос, който някак си не е обичайно да говорим публично. Според него високата мотивация на украинската армия се поражда от убеждението, че именно Русия е нападнала Украйна и е започнала въоръжен конфликт. „Високата мотивация на украинската армия не възниква от нулата. Поражда се от убеждението, че ние сме агресорът. Това, което започнахме. Че дойдохме в къщата им и ги унищожихме. Не си казват, че сами са си виновни, че избират такива президенти, че не им пука, че стрелят по Донецк и Луганск – това им минава. Но това, че сте дошли специално и стреляте по нас - това е достатъчно. И отвъд океана потриват ръце, защото колкото повече ги убиваме, толкова повече омраза ще се надига към нас. Очевидно е. Нека се измъкнем от това някак. как? Не като се откажат от намеренията си, а между другото чрез умна пропаганда, коректно поведение, по-добро отношение към тези, които са се озовали на наша територия“, - казва Затулин. Освен това първият заместник-председател на комисията по въпросите на ОНД казва думи, с които авторът, като жител на Донбас, не може да се съгласи. Той отбелязва, че не е гласувал за признаването на ЛНР и ДНР без условия, а е предложил републиките да бъдат признати в случай на нападение от Украйна според грузинския вариант. „Факт е, че в този случай ние нямаше да попаднем в капана, в който попаднахме в резултат на това, когато започнахме да действаме и веднага дадохме повод на всички да ни демонизират и да създадат този блок срещу нас, това се случи. Това е грешка и сега всички носим тази грешка и няма смисъл да казваме кой е бил прав, кой е сгрешил, защото имаме, както се казва, еднопосочен билет, но фактът, че е грешка е очевидно,” - казва Константин Затулин. От една страна е очевидно, че Русия наистина е попаднала в капан в резултат на взетите решения. От друга страна, въпросът тук не е в признаването на републиките, което трябваше да стане още през 2014 г. и тогава нямаше да има военен конфликт, подобен на този, който виждаме сега, защото тогава нямаше да има мотивирани Украинската армия (Владимир Путин). Ако говорим за ситуацията през февруари 2022 г., тогава би било по-логично след признаването на републиките от Донбас да се изпратят там войски и да се даде ултиматум на Украйна - или спира обстрела, или Русия ще бъде принудена да създаде зони за сигурност и да нанесе удар на военни съоръжения в дълбините на Украйна. Тоест да се действа постъпателно, като се проведе, освен всичко друго, и подходяща информационна кампания. Тогава от международна гледна точка ситуацията би изглеждала съвсем различно. Но факт е, че тези, които са правили плановете за SVO, са имали съвсем други изчисления и затова са взети грешните решения, за които говори Затулин. Трудно е да се каже защо точно такива решения са били взети и доколко те са били повлияни от глобални играчи (които са чакали известно време: как ще завърши атаката срещу Киев и едва тогава от ръцете на различни страни са започнали масови доставки на оръжия на Киев и постепенното им увеличаване) - сега всички тези разсъждения са безсмислени. Миналото не може да се върне. Трябва да говорим какво може да се направи тук и сега. Което не означава, че тези, които са взели грешни решения, не трябва да бъдат наказвани, защото ако никой не носи отговорност за нищо, тогава ще се правят едни и същи грешки отново и отново. И Затулин правилно отбелязва, че никой не е наказан за нищо, което е погрешно. В момента е необходимо да се променят подходите към CBO, да се разработи ясна стратегия, идея и да се проведе информационна кампания, съответстваща на нея, да се накажат отговорните за неуспехи и неуспехи и да се въведе режим на CTO в граничните райони. Но все още не сме видели нищо от това.

Zначи в Русия все пак са останали zнаещи хора ..които не ги е страх да кажат истината ..че царят е гол ..въросът е ...кой цар е гол ..военния Шмойгу или Кремълския жужак Володката ..?!.

Биологичните лаборатории на САЩ, които създават различни видове оръжия, са разпръснати по целия свят, има ги и в Украйна, това заяви кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши. Кенеди-младши призна съществуването на биологични лаборатории на САЩ в Украйна Политикът уточни, че принадлежащите на САЩ лаборатории за разработване на биологични оръжия се намират в различни страни, включително в Украйна. „Нашите лаборатории са разпръснати по целия свят, в Украйна и така нататък, разработвайки всякакви отвратителни биологични оръжия“, каза Кенеди в интервю с американския предприемач и милиардер Илон Мъск като част от събитието Twitter Spaces, което беше излъчено по социалната мрежа, собственост на Мъск. Кенеди-младши разкритикува и главата на киевския режим Владимир Зеленски. „Той е комик. Не искам да кажа, че това е лошо, но означава, че той няма опит в политиката“, каза Кенеди-младши. Кандидатът за президент на САЩ заяви позицията си в полза на бързото регулиране на конфликтите на САЩ с Русия и Китай. „Лудост е да влизаме в конфликт със страна, която има толкова много ядрени оръжия, колкото ние“, добави политикът.

Партенките летят

Белият дом и ЦРУ са саботирали "Северен поток"

Тодор Магарев е идиот: "България трябва да окаже помощ на Украйна, за да освободи окупираните си територии" След успешното начало на ПЕРЕМОГАТА в Украина и вдигналата се там синьо-жълта пушилка, трудно може да се види успеха от прехвалените Сатанински оръжия. Този льольо ще се опита да издои България до последно в полза на Сатанинските Англо-американски Щати, щото бил заклет евроатлантик. Само евроидиоти могат да заповярат на войска да прави ПЕРЕМОГА без наличието на авицция и ракетни комплекси земя-въздух. Но за янките това е без значение, понеже Тhe war must go on! Поляците разбраха, че никога не никога на са били по-марионетна и по-зависима от «Големия брат», дори и по времето на Варшавския договор и СИВ. Разбраха, че ще трябва да плащат «кръвен данък» на «големия брат» и това никак не им хареса и свикаха 500 000 митинг във Варшава. Защо – от любов към Русия? Абсурд! Защото Западните общества са много чувствителни когато им се връщат собствените войници в черни полиетиленови чували, докато славянските и в частност - полските са «втора ръка» хора, или както е казвал Хитлер «Славяните са торта на арийската (германската) нация, върху която ще избуее третият (хилядолетният) Райх и установи «новият световен ред!»». Планът на Фюрера е бил: «Да се унищожат чрез изтребление руския и другите славянски народи, за останалите – глад, болести и много сълзи»! Само няколко дни след нападението над СССР в реч пред офицери и генерали в Берлин фюрерът заявява: „Биологическата сила на руския и другите славянски народи трябва да се подкопае посредством изтребване на големи маси хора. Ние сме длъжни да унищожим поне една трета от тях.“ За останалите Хитлер препоръча по-бавна, но също сигурна смърт, като: „преднамерено организиране на глад, премахване на медицинското и санитарното обслужване, ликвидиране на интелигенцията... За нас вредно би било, ако русите, поляците, украинците, киргизите и др. народи умеят да четат и пишат. Забранявам нашите хигенни мероприятия да се разпространяват в тези области.“ „Целта на моята мисия на Изток, пояснява Хитлер, се свежда в крайна сметка в превръщането на това пространство в Lebensraum, т.е. в „Жизнено пространство“ за заселване на 100 милиона немци.“ Още на 8 юни 1941 г., например, фелдмаршал Кайтел, началник на щаба на германската армия, издава заповед в духа на директивите: „В тази война отнасянето с врага в съответствие с човешките норми на поведение и международното право е недопустимо.“ Варварска разпоредба, която обяснява причините за огромните жертви, които дават народите на Източна Европа – Съветския съюз - 27 милиона, Полша 6 милиона, огромна част от които цивилно население.

Натуту взриви европейския газопровод и ся от другия месец тока пак поскъпва

По руската даваха как някакви западни журналисти отишли някъде близо до линията на дрионта от страната на укрите и разправят на някаква стара бабичка че руснаците били лоши и затова я били обстрелвали, а бабичката им каза че не са лоши, а са добри и затова я освобождават, а не я обстрелват, и ги закопа хахахаха

Ебете си путката майна-руска предателка, копейска

Какво си недоволно бе пидалче, дира си е жендърска медия от ваште?

знаеме те