Вашингтон няма данни, че Русия се подготвя да използва ядрени оръжия

Не за първи път виждаме безотговорна риторика от страна на Владимир Путин, заявиха от Държавния департамент

Обратно в новината

Коментари - Вашингтон няма данни, че Русия се подготвя да използва ядрени оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ние знаем, че ако Путин има успех тук (в Украйна), той няма да спре", каза Остин. "Той ще продължи да предприема по-агресивни действия в региона. И други лидери по света, други автократи, ще видят това и ще бъдат насърчени от факта, че това се случи и ние не успяхме да подкрепим демокрацията." думи на лойд остин! в армията на ФАЩ половината са цветножи , ве бляд, буташ към война ама ще мрат от племето ти, веее, блядец! да не мислиш че евреите ще отидат на война за друга держава, блядец! и ощи нещу: руссия не им ще зимята, друга е причината, ето къква е: "Путин посочи опасенията относно разширяването на НАТО като една от първоначалните си причини да нахлуе в Украйна на 24 февруари 2022 г. Независимо от това, Алиансът продължи да се разраства в хода на войната. Финландия се присъедини през април 2023 г., докато нейната съседка Швеция изглежда вероятно ще последва примера й по-късно тази година"

"Не за първи път виждаме безотговорна риторика от страна на Владимир Путин...." Ясно. Ще трябва да започне да вади Сарматите от силозите им, за да му се възхитят оттатък океана и да го похвалят за отговорната му риторика. Всъщност само един нов показен ядрен опит с водородна бомба на о. Новая Земля би подействал като ледено студен душ на мераците на някои доста поразпалили се политици на Запад. И ще се върнат към приказката "со кротце, со благо".

Защо тогава се дава възможност на Остин Лойс/ жалко,че господ не си го прибра/ да коментира:"При загуба на Украйна НАТО ще воюва с Русия"! Какво става господа от Вашингтон? Значи от самото начало тази война в Украйна, е пъкленият план на САЩ!

Демента прилъга 3Д шахматиста да нападне ли? :))) Как стават тия неща? :)))

Никой не е казал, че ще ги използва. Интерпретацията на медиите в БГ е чиста проба скапана, зле скроена пропаганда

Ти явно не говориш руски или лъжеш. Медведев заплашва през седмица с ядрени удари. По руските телевизии, които са контролирани от Кремъл редовно обясняват колко бързо ракетите могат да стигнат до Лондон и Берлин и как ония да не знаят много... Наскоро и Късий Първи и той се пробваше да разсъждава по темата май...

Насаждането на страх и паника са присъщи за страхливият и безпомощния .......не пиша човек защото той не е такъв.

1. Надежда реториката е ваша на диро. 2. Не забравяй че четеме и на руски. 3. Путин винаги споменава докъорината на Русия която между другото за разлика от УСА е отбранителна.

Четете ли? А разбирате ли го? И Медведев какво казва? Или Симонян? Или Соловьов? :))) Или тях не ги броим. Просто политик и официални неофициални говорители на Кремъл. :)))

пффф, всички цитирани не казват нещо различно от записаното в ядрената доктрина на Русия. А там е записано, и всеки може да го прочете, че Русия ще използва ядрено оръжие само ако бъде нападната или ако има непосредствена заплаха за самото съществуване на държавата. Как по друг нячин може да бъде тълкуването на заканите, че НАТО ще праща войски в Украйна освен като заплаха и подготовка на нападение? От 2008 г. насам, когато Путин им каза, че светът е друг, не е еднополюсен, НАТО прави, нарочно и напълно умишлено и съзнателно, всичко, за което Русия казва, че го счита за заплаха на сигурността си. Е, колко пъти каза Русия, че ще отговори, ако тези действия продължават? Каза го сто пъти. Отговори ли? Отговори, държи си на думата , дадна пред гражданите си, че няма да допусне заплахи към държавата си, няма да допусне натиск отвън.

Това, че САЩ нямат данни, не означава, че подготовката не тече - просто в такива случаи руснаците затягат оперативната сигурност.

ако разсъждаваме логично, защо Путин прати войски в Украйна? за да попречи разрастването на НАТОвските сили в Украйна. Ако НАТО прати войски в Украйна, какво означава? Означава че причината заради която Путин прати войски там е основателна и той каза, че ако продължава така ще ползва ядрено оръжие. и беше сериозен той 6 месеца беше в Украйна и с цената на животите на руснаците не воюваше,а преговаряше, но го излъгаха.... а той не излъга, че ще воюва даде шанс и сега дава шанс, не иска да воюва с ядрени оръжие , но каза че ще воюва, ако НАТО влезе

Вероятно НАТО трябва да изпрати сили за да възпре нарастването на Путин в Украйна? Напредъка на Путин е риск и тази вероятност става все по-близка. Каквото почукало, такова се обадило.

Искаш ядрена война ли? Знаеш ли ,че след такава война няма да има живот за никого, дори и за запалени натовци като нас българите. С ядрена държава трябва да се държат разумно, Русия също не предизвиква САЩ. Мислиш ли, че като влезнат натовските войски, руската армия ще клекне и ще се моли. Ти не го познаваш този народ, това не са интересчиите - българи....

Единствения риск от нарастването на Путин е че Компаниите които са с оръженйни лобита няма да получат огромните поръчки на които се надяват, ако войната спре днес. другия риск е че ще стана напълно очевидно че хора като Борис Джонсън, Урсула и други са лобисти, което в други страни и на друг език се нарича, корумпирани, и са работели не за Европеиските интереси, не за Британските интереси, а за корпоративните интереси на няколко фирми. Другият риск е, че ще се разбере, че останлите политици които им се вързаха са просто малоумни последователи, които нямат ползи но са малоумни да ги следват

Илиян Илиев

Един тъп въпрос ! Чий го дирят НАТО в Украйна след като Украйна не е част от НАТО ?!

Чий го дири в Украйна Русия, като Украйна не е част от Русия? п.п. По последна инфомрация Украйна иска да е част от НАТО и ЕС и не иска да е част от Русия...

По информация от 2019 год. зеленски бе избран с гласовете на източна и южна Украйна. Обикаляше ги и, говорейки на руски, обещаваше, че ще изпълни минските съглашения и че ще нормализира отношенията с Русия. Е, излъга. Както винаги.

Путин прати ли войски в Украйна? Прати. Що някой друг да няма право да го направи? Особено ако Украинците го поканят.

Шило

Ами да ги изпратят. Путин каза, какво най-вероятно ще стане.

И ще получи същото. Имаш ли съмнения?

Третополовия красавец да пратим ?

Ако поразсъждаваме логично, чичо Сам е пратил и държи войски из целия свят в над 800 бази с площ по-голяма от 40 дка и с вложени над 10 мил. във всяка . Що пък Путин да не прати в съседна Украйна? За кеф на този чичо Сам трябваше да остави Зеленски и кукловодите му да избиват още хората в Донбас, нали?

а за какво им е на руснаците да ползват ЯО след като яи пердашат с лопати и чипове от перални??

Постоянно ни убеждават че Путин няма да използва ядрено оръжие, защото са решили да пращат войски в Украйна. А путин многократно им каза, че в такъв случай ще се ползва ядрено оръжие . Той и Лавров им повтаряха 3 месеца че ще ползват армията си в Украйна, ако не престанат с въоражването и бомбандировките там .....но никой не ги слушаше

Не три месеца, а от 2008 г. насам Русия им говори какво не трябва да правят, защото го счита за заплаха за сигурността си. Но те правят точно това. Това са психопати, които живеят в някакъв друг свят, в който има място само за тях и в който всичко им принадлежи. А за използването на ядрено оръжи Русия си има публикувана доктрина. Путин само я припомня. Русия щу използва такова само ако е нападната или има непосредствена заплаха за цялостта и съществуването на страната. Един път Путин им каза "За какво й е на Русия свят, в който нея я няма?" Дали са му обърнали внимание?

три месеца си казваше директно по най груб начин че ще позлва военни средства да го реши проблема, ако не чуват. Путин обесняваше на Макрон че нищо от Минските споразуамения не се спазва и че убиват Хора в Донецк. Макрон се правеше на ударен.... и понеже Путин беше добър, запада реши че е глупав

По-скоро нерешителен.

Идиоти ! Говорят , че ще пращат войски в Украйна и очакват Путин да ги похвали !