ЕК дава България на съд заради лошото качество на въздуха

Брюксел съобщи, че завежда дело срещу Белгия и България в Съда на ЕС заради трайно високите равнища на прахови частици, които са сериозна заплаха за здравето.

Обратно в новината

Коментари - ЕК дава България на съд заради лошото качество на въздуха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ни отклпнявайте вниманието от истинските проблеми! Спрете пръскането от самолетите!

европа се опитва вече да каже с какво да се топлим.сигурно имат нещо наум да ни пробутат за да изкярят те а не ние,не че ги е грижа за нас.какво ли имат за продан,nqkoi znae li.

с други думи не се топлете с вуглища и дурва и си копуваите нови коли с евро 20 например,и как да стане това с ч00 лв заплати?

Както са го направили германците. Сачкуваш и искаш от РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ. НЕ ОТ ДЪРЖАВАТА. Ама за тази работа трябват топки, а не трънки.

Глобите, както винаги се плащат от потърпевшите, т. е. от данъкоплатците!Какво им пука на държавните органи, които трябва да сторят нещо по въпроса?

Ами то именно идеята е да жъгнат данъкоплатците да си изискат правата! Държавата е длъжна да се грижи за здравето на гражданите, като не го прави и ние не я караме, ЕС да ни обяви война ли?

спрете ,,пръскането,,!!! обърнете се към,,юсаф,,!!!

След като решиха глобалния въпрос с запалените фарове за автомобилите през деня, обсъждането на дължината на презервативите в ЕС, брюкселските чиновници се заеха с чистотата на въздуха в България.

Нещо което в Китай, Русия и С.Корея ще го разгледат след края на света.

са открили в Брюксел! В който и град да се намираш, все ще мине под носа ти някое гъстопушещо возило. Да се чудиш с колко ракии са го пуснали глупавите от ГТП и защо на никой пътен полицай не му трепна поне за децата, които са принудени да дишат тази саждена смес. И така с години, включително возилата на общините. В допълнение масовото отопление на дърва и въглища... Няма как, просто ни е гарантирано да имаме рак! Всеки един тарикат е на гърба на 10 будали.

Бургас тук освен че е уж "най-доброто място за живеене" за съжаление печели и титлата град с най-мръсен въздух за дишане. Кеф ти НЕФТОХИМ, кеф ти КРОНОШПАН, кеф ти алергии, кеф ти ракови заболявания ....... абе нали ГЕРБ са на власт, да живее Златев и Ко. и останалите мошеници - тровят целия град, а политици и местни общинари им лижат г......., правилно се отчитат. КРОНОШПАН понякога даже изпреварва НЕФТОХИМ по изхвърлени гадости във въздуха. А бургазлии дишаме ли, дишаме .....

И какво сега, ще съдите българите, а тези които са виновни ще ги прегръщате и целувате. Браво, Лъжар, По-. добре е да се разкарате и никога да не идвате в България за да не получите нашите благодарности.

Ако си бяхме останали комунистическа страна.. сега въздухът ни щеше да е подобен на китайския! В името на обществото!

ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ това еврогейско ЕК няма наяждане,ама ако си купим квоти за вредни емисии все едно дишаме въздух от най хубавите борови гори!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Типична българска порнография.Страната, с една от най не работещите икономики в Европа - с най замърсен въздух? Ами, ако заработят поне половината от фабриките и заводите от преди 1989г, ще трябва и противогази да носим!

Ти мани друго, ами и на работа ще требе да се оди...

Па и да се спи с "маймунките" както казвахме в казармата.

ЕК глобявала България за прахови частици.Дребни прахови частици се разпръскват от небето от военни самолети.Небето става като похлупак.ЕК да си глобява Нато.В интернет има достататъчно материали по въпроса.Будни хора от света са изнесли проблема.С търсачката "Аерозолни престъпления/Aerosol Crimes/-видео ,преведен е на български:"Знаят ли българите какво е Chеmtrals и колко е опасно за хората":"С какво за Бога пръскат/What in the world are sprayng/:Дупки в небето/Holes in heaven/.Стотици видеа по въпроса.Единствено по Скат преди години въпроса е засегнат.Останалите предпочитат да мълчат.В Гърция хората по т.в.задават въпроси,искат отговори.

Така е. Всички знаем, че въздушните коридори над България се използват от авиацията други държави за сметище.

Затова не трябва да се намаляват таксите за преминаване над България, а да се увеличават !!!

ChemTRAILS - конспиративна теория опровергана от редица държавни институций и изтъкнати учени. Все пак - нахлюпи шапката от метално фолио за по-сигурно..

Хубаво,че има кой да погледне от погледа на обикновените хора,че тук ще ни карат до откат с деградираното производство и жестоките отпадни емисии.

Да, всичко е прекрасно. Но тук става въпрос единствено и само за нови санкции, не за братска помощ и загриженост. На никого не му дреме как си и какъв въздух дишаш ти или аз.

Абе комунисти... Я разкажете как беше въздуха по време на Бай Тошорий Първи ?

Очень хороший...

Ами как - бракмите и бараките на четири колела бяха много по-малко, спазваха се някакви норми при производство, нямаше толкова взривове на боеприпаси, обгазяванията на градовете се отчитаха, не се сечеха безразборно горите и такива други ....

Сега, благодарение и на мизерията която ни налага запада, най-много са западните коли втора и трета употреба бълващи от ауспухите отровите.

във Варна е свинщина, моля не идвайте в града, особено в помийната яма Аспарухово. След наводнението почти нищо не се е променило, само козметики. при един дъжд е особено отвратително, а вятъра непрекъснато разнася прахоляка. Станциите за мониторинг от едно време изчезнаха даже и по телевизията не ги показват. изобщо сега гледаме да вземем едни пари за асфалтиране и то с бързи темпове.

Метростанция "Академик Александър Теодоров" протече при първия сериозен дъжд. Заради наводнението ескалаторите спряха да работят. Две седмици след откриването на новата метростанция до НДК подлезът към нея бе наводнен. Отводнителните канали не успяха да се справят с продължилия през целия ден валеж. Благодаря за прекрасното ново метро. Дори къпе уморените работещи люде още преди да стигнат до вкъщи. С евро пари ли беше или с моите?

......утре всички на хорото

Първи дъжд и новото метро протече и то 12 метра под земята. Това поставя под въпрос качеството на цялото изграждане на метрото и неговата сигурност

преди 3 години протече таван на станция "Джеймс Баучер".

За да бъде пълно обслужването, ФАНДЪКОВА ще раздава и но един тоалетен сапун на ползуващите метрото в тази станция.

Представител на Световната банка: Избягвайте работата с държавните институции в България

Х ха ха . Хубави дни за българската демокрация, а ? Къде е онова прасе ,дето бръщолевеше тези глупсоти ? Така ще се разпадне това еврогейско сборище , че помен няма да остане от него. А след това, - народен съд и на всяко прасе ,неговия дял. Другия месец и за водата чакайте призовка,много е мръсна. Трябва да си много тъп и безкруполен гей, за да разрушиш и доведеш собствената си родина ,земя,държава която си имал , въздух, вода,земя - народ,ария,суверенитет,образование ,всичко до такова идиотско положение. Утре тая комисия ,ще ви съди и за клозетните чинии и за нужниците в дворовете ? Да се подиграват разни малоумници ,червенобузковци с народ сведен до аборигенско съществуване със 170 евро на месец, и криминално управление,да ти превърнат родната земя в ъв фронова територия ,разни кравари, означава лудост и катастрофа. За всичко това един ден трябва да се търси отговорност. Този ден ще дойде.

Не че не е така, ама ти каква алтернатива предлагаш?

Браво, колега! Няма къде да шават. Днес им е широко около врата, но- дните им са преброени!!! Да живее България! Да живее българският народ! Смърть на мутрите, новобогатяшите и политическата мафия, разпродала държавата и разрушила икономика и селско стопанство!!! Скоро ще удари сетния час! Свобода или смърть!!!!

Да съдят тия който унищожиха горите , Тия който направиха " заменките " В това число и така наречения ЦАР от Испания !

Кои са "Тия" и кои са ония, които трябва да ги съдят.

пак настана рева по комунизма :))) по времето на комунизма въздухът беше МНОООООГО по-замърсен :))) много!

сее дишало отрова ...затова щяхме да станем 10 милиона!

тук май е пълно с деца които нямат идея какво беше преди 1989 :)

В скоро време ЕвроГЕЙският съюз ще наложи санкции на Рсоката и Боко, че не изпълняват директивите му, а именно- не са сключили още еднополоеи бракове, както това сториха прремиерът на Люксембург Ксавие и неговия приятел Готие, които се венчаха и се врекоха във вечна мъжка любов един на друг. С това дадоха прекрасен пример на люксембургските, европейски и български деца! дадоха прекрасен пример за евроатлантическите и европейски ценности... Ха-ха-ха... Премиер на държава, който се дупи на интимния си приятел. Браво!!! Чудесен пример за подрастващото поколение ...Така трябва, а не някаква си майка да си кърми детето в Мол-а!

Е всеки 10ти умира от РАК в София но това за момента е ОК. Разбира се като бутнете 50лв за да мине стария дизеляк на преглед, вички са щастливи. Когато детето ви хване астма сме нещастни. Спрете тези рушвети и корупция!

Какъв ви е проблемът в Сф? Имате малко повечко коли и нищо друго. Недоразумението Кремиковци отдавна не работи. Има градове като Русе, Бургас, Стара Загора /Раднево/, на които не можете и на малкото пръстче по замърсеност на въздуха да стъпите. Не бъркайте мизерията в непочистения ви град с въздуха, моля ви!

Тук в България всичко си е по български. Да, има вече системи за мониторинг на изхвърляните от производствата(няколкото останали все още). Друг е въпросът какви резултати вадят и представят пред държавата. Сигурен съм, че на хартия резултатите са мнооого по-различни от действителните. Сега ще контраатакуваме с тези показания и ще искаме повторна оценка. Ще се удължи времето, но положението ще си остане същото. И пак ще кажа - в България няма КОНТРОЛ никъде и на нищо - това е корена на проблемите. Когато контролът е 0, каквито и закони ад имаш - все тая..

Виждам, че е патриотично да се диша мръсен въздух. Щото може да е мръсен, ама си е наш. Ние сме си го направили и ни харесва. Кочината, като си е твоя има силен емоционален заряд. За някой явно положителен. И когато някой каже, че е кочина, се обиждат някой хора. Време е тия изедници от ЕК, да почнат да наливат кинти, без да ни се обясняват, за какво и кой ги ползва. Ще наливат докато стигне до всички. Нали така, другари?

не за всички, а само за 'нашите', ако е за всички народа пак няма да е доволен - просто разни пехидролени пуделчета и разни други популисти ще му обяснят че това е вредно за него и по добре да диша лаината докато месните велможи се трудят неуморно по пропадните западни страни(курорти, хотели) всеки народ си заслжава съдбата и тя винаги се кове от самия си народ а не от някои друг!!

"В момента текат 16 процедури за нарушение във връзка с ФПЧ10 срещу Белгия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Чешката република и Швеция. Белгия и България са първите държави, срещу които ще бъде заведено дело по този въпрос." Мдааа явно карат по азбучен ред - каръци сме си.

сипита дедовия по въпроса , но никой не може нищо да им каже. Важното е ние да спрем замърсяването и света ще диша чист кислород.

С парите от глобата ще захраним новия дълг за Гърция. Честито!

Когато бях дете смътно си спомням,е комунистите сутрин миеха улиците с едни оранжеви камиони-цистерни,и не само в София. После дойде американо-еврейската демокрация и потънахме в мръсотия и гадости.

Да бе пич, американците са виновни. Бойко да им пише да ни пратят малко чистачи да ни измият улиците, че сами и това не можем да свършим.

Поредната гавра с България. Време е да напуснем еврогейско.

Най-после стигнахме шведите!!!

В Банкя няма финни прахови частици.

Доколкото знам от опит и от учебниците, май, юни, юли, август са летни месеци, среднодневната температура е около 27-28 градуса. От това автоматично следва, че твърдо гориво не се употребява за печки, камини, чуда и други. те не се палят и не се използвуват. Ако вярваме на масоните и техните изследвания и прогнози, би трябвало въздухът през лятото да е по-чист. Да, ама- не. Сутрин, излизайки от къщи мирише на адска отрова, бълвана от нелагалното заводче или цехче на черно на някоя тъпа, брадясала, неука , неграмотна мутра, зовяща се " бизнесмен". Сметището край града гори денонощно, защото около 50 циганина сортират отпадъци там и се прехранват от тях. Тези мангали палят автомобилни гуми и пластмаси, за да извличат желязото и медта и нито полиция, нито пожарна, нито РИОСВ, нито никой го е еня!!! Освен това- преди 89-та улиците в града ни се миеха всяка сряда. Сега не са мити от поне 10 години. Прах и пепел са разнасяни постоянно от минаващите автомобили- въздухът се вижда вече, не е вещество без цвят и мирис. Той се вижда, мирише на някаква смрад, даже се усеща и на допир. Тия приказки, че видите ли, бедните хорица с печки на твърдо гориво , замърсяват въздуха ги приказвайте на оная ми работа, промивачи на мозъци!!!!

дишайте под вода и не се оплаквайте...на изборите ще видим КОЙ ще разпределя въздуха....

Да дойдат и да го изчистят. Като намалят ТОКА и ТОПЛОТО. Да ни дават по евтини коли .

Все едно циганин се жалва пред репортер, как държавата трябва да му построи къща и да му вдигне помощите! В нормална държава човек сам си извоюва и заработва придобивките, начина и качеството на на живот! Не ме е срам, че съм българин, но ме е срам от ретроградното мислене на 2/3 от сънародниците ми, което в добрия случай се е закотвило на ниво 12-13 век!

Отдъхнах си ! Добре , че ни съдят само за качеството на въздуха . Щото отвсякъде сме в нарушение - за изместената земна ос , за гръмотевичните бури на остров Тасмания , за нехуманно отношение към тигрите в Странджа , да не отварям приказка за оня вулкан , дето изригна наскоро...... Пък и нали все някой трябва да плати дълга на Гърция . Зле живеят съседите , мизерстват с 700 евро мин.заплата и 550 евро мин. пенсия . Как да не помогне човек на тоя изстрадал народ ?! Това тяхното живот ли е изобщо... Просто ми се къса сърцето :(((( Олеле !!!! Над Витоша изгря дъга , ама цветовете и размерът не са точно по евростандартите ! Още утре очаквам нови , абсолютно заслужени санкции . Бог да пази България !

Добра новина. Не че нещо ще се промени...но...

че дишаме гаден въздух и ще си платим за това?!?

Най накрая трябваше да се случи отдавна!!!Въздуха ни тровиии!!!

ТОВА Е РЕЗУЛТАТ НА ДЪЛГОГОДИШНАТА АНТИСОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ВОДЕНА ОТ КРЕТЕНОУПРАВЛЯВАЩИТЕ ТЪРГАШИ.КАТО ЗАВЪРШЕК НА НСИЧКОТО ОТГОРЕ ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК БЕШЕ ПРОДАДЕНА НА АМЕРИКАНЦИ ДА НИ ТРОВЯТ,ВМЕСТО МИНЬОРЕТЕ ДА БЪДАТ ПРЕКВАЛИФИЦИРАНИ И ОБУЧЕНИ ЗА ДРУГИ ПРОФЕСИИ ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА

кой е виновен за гадната смрад която се носи от подлеза на соф.университет?

РИОСВ-етата гледат интересите на министрите, а те на онези, които са ги уредили с връзки да са директори, респ. частни интереси, лични интереси...На никой не му пука, че астмите, белодробните заболявания идват от мизерията и това,че не се мият улиците никога! Във Варна кмета се изкъпа един път като стана кмет и повече сигурно не се е къпал, респ. не е мил улиците на града. Затова боледувайте алчни продажници! Дано поне европа ни накара да се изкъпем, да вдишаме чист въздух.

Герберово- теменужени, ПАК се хвалеше, като една щастлива кокошка, която пърха засмяна във прахта ?! Ейй, нямат край на управляащите, мерака и наглостта ! баба Цонка

Няма такива експери по замърсяване на околната среда като нас. БГ няма индустрия, цялата страна е отрупана с планини и гори, а въздуха въпреки това е мръсен. Смятайте колко са глупави политиците, да крадат толкова, че да дишат мръсен въздух и те самите - няма такива кретени.

Ако ЕК по нареждане на Вашингтон не беше провалила строежа на Южен Поток, газът тук можеше да повтинее, и да е по изгоден за отопление през зимата, отколкото твърдите горива, както е в Западна Европа. През зимата голяма част от замърсяването на въздуха в градовете на България се дължи на използването на въглища и дърва за отопление.

Той и сега е по-евтин но няма държавна политика в тая посока.

Да спрат ТЕЦ-оветвете и да не си продават таратаиките си на нас.

Така е.България е рззграден двор.Нямаме войска ,а корпус.Войската е около 30000.В Гърция 100000.Да не говорим за Турция,там е многобройна.Небето не се охранява.Правят се опити с кемтрейс-уж се борели с глобалното затопляне.България се е превърнала в опитна лаборатория.

Не мога да повярвам , че в Швеция също се топлят на кюмюр и колите фърчат без катализатори. Иначе за България ми е ясно.

.ако не е йезуитско , здраве му кажи. Значи ЕК съди държавата (доколко България е държава е друг въпрос) за мръсния въздух който дишаме НИЕ. И ако тя бъде осъдена -ще плаща, т.е ще плащаме НИЕ защото държавата не е някакъв отделен субект. Това е -дишай мръсен въздух и си плащай.

Не е, ама си глупав да го разбереш. На времето решиха да не ни тревожат с радиоактивен дъжд и си ни пуснаха на манифестацията. Като не го знаеш и все едно, не се е случвало, нали? :)

Недей да лъжеш! С какво може да повлияе фонтана на катастрофите. Станаха две - три катастрофи, и то преди построяването на фонтана, защото хората не знаеха за кръговото, като колелото не се виждаше от моста!