Русе 30 г. след първия протест за чист въздух

Със заупокойна молитва и шествие за чист въздух Русе отбелязва 30 години от първата екодемонстрация в България.

Обратно в новината

Коментари - Русе 30 г. след първия протест за чист въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помня я демострацията 87-а година. Ма не беше ли проблема в румънския завод отдругата страна на Дунава? Някое местно парче може ли да освети въпроса че папагалите от дира пак са изкопирали някакъв парцал....

Значи, не беше виновен Соцът за обгазяването ? .. Сега имаме евроОБГЪЗВАHЕ!

...ха ха ха. ..бях на легло, ама това ме привдигна.. ха ха..

От Русе до Варна картинката е една и съща - най плодородната земя в Европа е засята със зърнени култури, което храни до няколко процента от населението на региона, а другите живеят на магия. Русенци сами са си виновни, защото си траят. Варненци Също. Всичко за партията кърмилница герб, всичко за спфийския шоплук. Е много ви здраве тогава. Работете - шоп гладен, герб ненаситен.

Това се нарича ГЕНОЦИД ! През моят живот комунистите го направиха два пъти- Русе и Чернобил!

...Щото сега въздуха е кристално чист...

Жалко, че не си бил и на ексКУРзия във Фокушима! ?

С Русе трябва да се внимава!!! От там тръгна падането на диктатурата!!!

..народната демокрация! .. / чакаме Бацето да почне да си разказва вицовете, като Бай Тошо ! ?/

Много "Черни" глави виждам по снимки и киноленти. Къде е сега тази младеж. Наблюдавам, че и по колите масово се "белеят" главите на шофьорите.

Комунистите отново плюят, от злоба и безсилие изпадат чак в диария!!! Не ГЕРБ, а Екоминистирството и екоминистъра да си свършат работата!!! Държавата е много повече от една партия!!! Пък не ББ е построил завода и ни той, а екоминистерството са дали разрешение за работа в него!!!

държавата БГ е партия герб и партия герб е държавата. Запомни го. Син комунизъм вместо червен. Народа с 1/3 по-малко обаче. РАзликата е огромна - преди не даваха да пътуваме, сега дават ама намаме възможност.

С управление на ГЕРБ (мутрите) какво искате? Те завладяват всичко, което им носи пари - независимо цапа ли, тровили, или нещо друго.Сега са хвърлили око на "Дунарит", и до като не го сложат под свой контрол, няма за се откажат. А кмета-гном (от ГЕРБ) преди изборите обиколи всички големи заводи в Русе, с предизборни обещания към собствениците им. (не към "простолюдието"). Ръководството на Монтюпе и работещите в него, са един от големите центрове за подкрепа на кмета и ГЕРБ. Как искате той да скочи срещу тях??? Така че, кучетата (хората) може да си лаят по площадите, колкото искат, керванът (ГЕРБ) ще си върви, а кмета , само, ще си го мести от единият крачол в другият....

И другото, още по нерадостно. Преди Хитлер в Германия също е върлувала демокрация под диктовката на евреите които са им съсипали икономиката, и после знаете какво е станало. Опасявам се да не би и тук да навлязат масово "въженките" както съседите и децата са си изпращали там.

... само минаха 30 години. нищо не се промени! Същото е и с измислената ви диму-крация. Отглеждахме си мутри и рекетьори, станахме нарко и какво ли не-зависими. Завъдихме си фараони, храним цигани и още и още много подобни неща правим. Затова сме първи по всичко... но отзад напред! Още нямаме кураж да назоваваме нещата с истинските им имена. Но пък се вземаме на сериозно. Защото... СДС, СДС, "кой не скача е червен", само чалга, кич и т.н.

Заради промените след 10 ноември, много хора забравиха, че най-отпред на митинга е бил партийният секретар на града( за да гарантира на хората, че никой няма да им посегне)...Нещо подобно е било и на първия митинг в София - в първата редица е бил шефът на Софийско градско...

Подобно на рак, този завод се разраства и замърсява все по-голяма част от града. Овчедушието на хората, които живеят в Русе е причина шепа арогантни, самозабравили се френски пъпеши да се подиграват със здравето и бъдещето на десетки хиляди хора. Сега закупиха и 45 декара в Мартен, за да могат и него да тровят по-качествено. Хора, събудете се, Русе е на първо място по онкологични заболявания и това не е случайно. Никой няма да води Вашата война, вдигнете се, нега заедно изметем тези нагли паразити от България!!!

Френските пъпеши виреят прекрасно на плодородната почва, осигурена им от властта.Зад паравана на уж някакво икономическо развитие и просперитет на Русе, властимащите постигнаха прекрасна симбиоза с французите.Позволява им се съвсем спокойно и безнаказано да тровят населението, за което вероятно плащат където трябва...А русенци спят, и в съня си умират.Блаженно вярващи...

Ами не живеем всички в София, не вземаме минимум 1200 лева на месец, пък и трябва да живеем!!! Пък и какво прави Екоминистерство , а и министърът??? Да дойдат до Русе и да решат проблема с ръководството на фирмата!!! А неможели, защото нямало магистрала???? Пък и пътя Русе-Бяла бил с нагънат асфалт!!!! Е нали си построиха магистрала до Бургас, сега си строим до Гърция!!! Те тези от Северна България кучета ги яли!!!!

Никой няма да реши проблема. Били комунисти или някви други модерни "демократи европя". Новите господари са по-жестоки и алчни от предишните.

А нима нещо се е променило??? Русе тази вечер ОТНОВО Е ОБГАЗЕН! Русенци да си протестират, никой от власт имащите не им обръща внимание.Защото девизът е: "ГЕРБ - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!" Да сме живи и здрави!

Това беше началото на демократизацията (истинската не сегашната бутафория). Един от ГОЛЕМИТЕ хора, които застанаха заедно с гражданите на Русе тогава в борбата вече го няма между нас. Няма го защото беше обвинен във всички земни грехове, а истинската причина беше, че никой в този момент нямаше неговото мащабно мислене и виждане във времето. Човека, който направи много за Русе и за демокрацията беше убит от самата "демокрация". ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЛУКАНОВ.

И накрая вместо да изчистим въздуха си ликвидирахме държавата. Типично по български.

Ами сега да им дадем пенсия на активни борци.