ВАС реши, че ромският лидер Ачо Димитров е бил дискриминиран

Министър от кабинета "Борисов 3" е насадил отношение на недоверие и нетърпимост в обществото спрямо всеки представител на етноса, смятат магистратите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавите които забраниха ХК нямат проблеми с циганите.....

Предлагам на БХК да ядат повече пилешко. И по-конкретно патешко. Даже мога да им посоча коя конкретна патка да изядат!!!

Когато фактите говорят, Вас трябва да мълчи!!! 95% от така наречените "битови" престъпления се извършват от цигани!! 99% от ограбените български пенсионери са "цигани"! Най-големите расисти са циганите! 85%от циганите, никога не са работили! Почти всички цигани живеят от социални помощи и фалшиви ТЕЛК решения!

т.н. Български хелзинкски комитет отдавна е известен с антибългарските си прояви и изобщо не бива да бъде наричан "български"!! И следва да бъде забранен от компетентните държавни органи в България!! И то преди много години! Ама стиска ли им на компетентните държавни органи??

Ромски лидер?- смях!

Значи може да виждаме и чуваме за поведението им, но ако дръзнем да го назовем публично такова каквото е, е дискриминационно!? "като същевременно допринася за създаването на трайно негативни, потенциално враждебни и конфликтогенни нагласи, насажда отношение на недоверие и нетърпимост в обществото спрямо всеки представител на ромския етнос" А демонстративното, всекидневно и безнаказано поведение на конкретният "етнос" не носи ли "враждебни и конфликтогенни нагласи", най-вече след като всичко се замита под килима с думите "те са от ромски произход"?! Най-вече когато в контекста на изказването се визират пострадали лица на държавна служба, които би трябвало да са пазени от закона с по-тежки наказания за хора извършили вреда към тях!? Което как се назовава ако не с "наглост"? Но както диктуват евроатлантическите ценности просто нямаме право да критикуваме представители на малцинство категоризирано като етнос!? И както са тръгнали нещата сме тръгнали към живота на Швеция, която е била една от най-сигурните нации в Европа до първата най-опасна за живот в следствие на европейските ценности.

Правилно ! ВАС смята за необходимо Каракачанов следващия път да не обобщава /циганите ! / ,а да ги изброи поименно ! Също като в един стар виц.

Цигани нападат българин и накрая те са жертвите, така ли? Затова ли се криете БХК? Исках да дойда до офиса ви, ама се криете и не желаете. Защо така?

=====Такаа,....... нали в България ВСИЧКИ сме българи, какви цигани какви 5 лв. няма никаква дискриминация на етническа основа, ВАС са расисти и подстрекатели към етническо притивопоставяне....

Я сега да обобщим. Значи не външното обективиране на поведението на определена малцинствена група и не посочването на най-вероятните причини за това поведение изграждат и допринасят за лошия имидж пред обществото на тази малцинствена група, а насочването на вниманието на обществото от определен индивид към тези външно обективирани признаци и проявления представлява укорима поведение, което следва да бъде санкционирано от българския съд... Значи не масовото насилие над възрастни хора, българи, от страна на циганите представлява укоримо поведение, а посочването на този факт, както и посочването на факта, че всички такива престъпления са извършени от цигани, от страна на медиите, представлява тормоз!!! Тормоз от страна на медиите спрямо всички цигани в България... Доживях! Доживях да видя края на българската държава и на българската държавност.

браво на съдиите от вас! повишавате имиджа на каракачанов!

Това са ЕС ценностите

А по какъв критерий ВАС разграничава ромите от останалите българи, че да определи кой и от кого е дискриминиран? Нали "... всички сме българи, бате?"...

Да се чувстваш пострадал и да не можеш да си кажеш мнението. Ето така го виждам това решение, защото на обикновения човек не му взимат предвид мнението, а като поискат мнението на политик и той го изкаже, се оказва виновен.

Колко от съдиите във ВАС са на грант при БХК?

на членовете на ВАС да бъдат ограбени и пребити от цигани. Да видим какви ще ги плещят след това.