ВАС отмени като незаконосъобразна забраната за търсене на газ в Добруджа

Решението е окончателно и отменя отказа на РИОСВ да се копае за синьо гориво в района на Добрич

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продажници! За какви облаги приехте, Добруджа да я надупчат, като швейцарско сирене! На протест!!!

То какво друго да се очаква от Промяната? Каквото каже Чичо Сам, това правят, а здравето на хората, няма значение. Ама дори и да си съставят кабинет пак, няма да издържат много! Дано не направят някоя чутовна глупост през това време, ама те демократите чакаха своят шанс 20 години и като се осерат сериозно, пак ще се покрият като мишки и ще чакат наивния български народ да им гласува някоя пак доверие.

Ужас, ако вземат да намерят и газ и не се налага да купуваме от никого. Ни от руснаци, ни от азери, сигурно някои четирихилядници тук ще започнат газ да пика*т - образно казано!

Да., друго си е да купуваме от Газпром Защо са ни на нас собствени източници. Примерно Румъния имат.

Очаквайте живи вериги!

Колкото и от златото печелиш. САЩ ще ти продават това, което са изровили от Добруджа, а след години ще си купуваш и ГМО пшеница от тях, защото тук нищо няма да жънем.

В тайгата в Русия има достатъчно газ, защо да дупчим Добруджа?

Така е! По-добре е д акупуваме от руснаците. Ние сме си братя славяни, може да започнат по-евтино да ни я продават!

Лоша новина! Има опасност да спрем да купуваме от руснаците и да не сме толкова зависими от тях. А това не е добре

Няма нужда да вадим газ в България. Рисковано е. По-добре ще е да купуваме от РУСИЯ. Те имат за всички, а цените са добри

Вие не знаете ли че каквото се намери ценно в колонията то принадлежи на големия брат.

Дядо ти с руснаците ли се е бил там? 16та година? Кавалерията на ген. Колев?

В "мариците" се копае открито ЛИГНИТНА КАЛ. Това не са въглища а обогатена пръст. Тракия има повече печалба да произвежда жито, вместо да е разровена от ескаватори гребящи лигнитна кал. Нацистка Германия е произвеждала бензин и дизел, 4,5 МЛН тона годишно .... от АНТРАЦИТНИ ВЪГЛИЩА.

Руските тролове се активираха! Искат България да е енергийно зависима от тях

Оффффф, правени са сондажи. Количествата просто не оправдават инвестицията ... ама направете и Добруджа на мат и маскарат. Защо според вас тежката промишленост НЕ Е строена по Добруджа? ... прост народ

За съжаление технологии за вадене на газ имат само западняците, руснаците нямат - и там ползват западна техника и технологии. Ако можеше концесията да я дадем на "Газпром" - нямаше да има толкова рев. Нищо, че те отровиха не една и две реки в Сибир.

Не оправдаваха при цена от 30долара. Сега при цена от 160-180 долара, вече се връзва

Добруджа е житницата на България, обработваеми са над 4 милиона декара земя, там е и концентрирана голяма част от животновъдството. Всичко е над огромно подземно море от вода, затова е и толкова плодороден региона. Заетите в селското стопанство и животновъдството са над 50 000 семейства, а приходите към държавата са за над половин милиард евро годишно. Там газ няма как да се добива по друг начин освен шистов, който добив ще отрови водата и земята в региона и ще го превърне в пустиня. Нито фирмата която ще го добива, нито фирмата която ще го продава ще бъдат български. Ще бъде даено всичко на концесия за 50 години на американска и френска фирми. Държавата ни няма да печели нищо, и както е с фирмите за добив на злато за България ще остане само пустинята и отровена природа.... и комисионите които ще хранят политическата ни мафия. Събудете се!

добива на газ не е тежка промишленост. Кладенеца може да помпи газ а около него да сеят жито. Поне така е в САЩ, блядь. Но ОБГАЗЯВАНЕТО НА РУСЕ бе тежка промишленост, мать твою.

Ааааааааа ха ха ха ха ха ! Руснаците видите ли НЯМАЛИ технология за вадене на газ ??? ??? ??? ??? Това безспорно е най-тъпият коментар за петилетката ! Внимание !!! Ваксините действат ЗЛЕ на ЦНС !

А когато няма пшеница и животновъдство газ ли ще ядеш бе мухльо?

вас, мас, прас и т.н не са над народната воля. Следват протести и блокади.

Колкото получаваме от концесиите на златните находища в България, толкова ще получим и от всички останали природни богатства (нефт, газ и т.н.), тоест едно голямо НИЩО (1.5%)! Така е в колониите, не можем да се сравняваме с напредналите араби, африканци и танганайци, където в най-лошия случай кяра е 50:50...

Целта е територията България. Добруджа ще стане пустиня,глада ще е тотален. Няма пшеница ,няма слънчоглед. България е продадена ,но българите са излишни. Неслучайно България е на първо място по смъртност в света за всички времена.

Има мораториум за добив на шистов газ в Добруджа. Не е възможно да се сондира и замърсява почвата и водата в Добруджа.

Хайдеее, заради САНКЦИИТЕ към Русия ЗЕЛЕНА Европа ПОДГОТВЯ почвата за РЕНЕСАНС на ТЕЦ-овете, АЕЦ-овете и ШИСТОВИЯ газ... Европата СЕ ВРЪЩА към ВСИЧКО онова, от което СЕ ОТКАЗА. ... ЗЕЛЕНАТА Грета ДЕ ПОТЪНА?!

ДА СЕ ЗНАЕ Фирма Шеврон е платила 50 милиона долара на правителството,за да въздейства на ВАС. Евреите ще превземат територията като унищожат земята в Добруджа,Тракия и Северна България. Така са изнудили палестинците да напуснат териториите си , защото са търсели петрол

Шистовата западна технология, при която можеш да запалиш водата, която тече от водопроводния кран. Има американски документален филм за това.

Яж говна !

Сега ще отровят и Добруджа долните пе..али.

Даниел Лорер, агента на Мосад е скрития министър председател на България. Шеврон започват добив на шистов газ в цяла България.

Колко ви платиха за да ни отровите земята!!!! Докога ще търпим, събудете се, скоро освен, че ще мръзнем, няма да имаме нищо, всичко ще отровят!!! Първо ще отровят Добруджа, след това цяла България!!! Продажници, съд и затвор!!!

И къде е народната воля точно?! В чалготеките.

2022-07-05 18:23:40 Путяк, (нерегистриран) добива на газ не е тежка промишленост. Кладенеца може да помпи газ а около него да сеят жито. Поне така е в САЩ, блядь. Но ОБГАЗЯВАНЕТО НА РУСЕ бе тежка промишленост, мать твою. Помпенето на газ отравя водата и почвата. В Добруджа съсипаха голяма част обработваема земя с онези глупави перки. Разбра ли, посерко, мать твою?

22 октомври 2017 - "Жителите на община Генерал Тошево отново протестираха срещу инвестиционните намерения за добив на природен газ в района. Стотици автомобилисти, мотоциклетисти и граждани се събраха в центъра на Генерал Тошево, за да заявят твърдото си намерение да не допуснат разрешение от страна на държавата за 35-годишна концесия от фирма „Русгеоком БГ” на находище "Спасово", което обхваща 18 села в региона. Почти 8-километровата колона от моторни превозни средства с развети национални флагове и надути клаксони се придвижи до село Кардам и отново се върна в Генерал Тошево под аплодисментите на местното население. „Искаме да покажем аргументирано, мотивирано и емоционално, че ние в Добруджа няма да допуснем нито едно инвестиционно предложение, което ще надупчи нашата прекрасна плодородна земя и ще я превърне в пустиня, в химическа площадка и ще я обезлюди. Ние сме държавата и експертите трябва да се съобразят с нас” – заяви Николинка Гицова от Инициативния комитет на протестиращите. " 11 февруари 2019 - "Добруджанци продължават борбата за недопускане на проучване и добив на газ в находище Спасово. Припомняме, че есента на 2017 г. се проведоха девет обществени обсъждания на инвестиционното намерение на фирма „Русгеоком“, протести срещу него, организиран бе и местен референдум в Генерал Тошево, на който хората казаха „не“ на инвестицията. Последва становище от РИОСВ-Варна, с което бе отказан добив на газ в Добруджа." RUSGEOKOM BG - Съвет на директорите Павлин Николаев Георгиев (свързан с 1 фирма) Георги Кирилов Николов (свързан с 7 фирми) - Съвет на директорите Овергаз инк. Димитър Трендафилов Мерачев (свързан с 1 фирма) 08 юли 2021 - "Американската компания Linden Energy Ltd. придобива 50% от газовата компания Овергаз Инк, която е най-големият частен доставчик на газ на българския пазар." Събудете се преди Добруджа да е станала химическа площадка !

Земята в златна Добруджа е над 3000 лева за декар,скоро ще струва колкото декар пасище . От 8-мо място по износ на пшеница България ще стане на 108 място и ще внася пшеница , слънчоглед и рапица.

Няма да има прошка за Промяната. Трите партии продават родината .

И това е предпоследната гадост на Киро. Това е лудост.

Има ли мораториум за добиване на шистов газ. Ако има ,как е заобиколен. Трябва парламента да реши .

Последна надежда за спасение е Възраждане. Другите са подлоги на САЩ,ЕС и Македония.

За Житницата на България - с тъга ... Когато всичко българско газово се окаже глупаво, ще бъде невъзвратимо, необратимо, късно ... И това, в общи линии, ще бъде "промяната" ... А малката България ще бъде поредната изсмукана муха в паяжината на световния паяк.

трий трий твойта ма..

Ха, продължаваме подмяната сега ще пуснат евтина газ, ще видят те руснаците.

Мамичката ви мръсна! Да се задавите с тия пари и да пукнете дано!

Очевидно е време за тоягите!

Ще дойде ден и ще ги задавим, както след 1944г

Кирил Петков и Асен Василев да пукнат

Скоро ще има компенсации за ниските добиви на пшеница и слънчоглед.

Така кълнат тия, дето нямат една стотинка. Аман от хейтъри в тая държава ей. Добре поне, че са тъпи и лесно се лъжат

В Добруджа голяма част от обработваемата земя беше съсипана с глупавите ветрогенератори. Пак за да угодим на някакви западнали посерковци и да произвеждаме енергия с изключително скъпа себестойност. Изливат 200 кубика бетон в земята и монтират съоръжението, а земята около него става неизползваема. Това е. И сега тези изроди. Докато не ни сложат тапата няма да се успокоят тези изроди и слугинажи.