Върнаха от дома й майка с 10-месечното й бебе, за да поправи сгрешен протокол

Очакванията са обработката на изборните книжа да продължи и след 7 часа сутринта

Обратно в новината

Коментари - Върнаха от дома й майка с 10-месечното й бебе, за да поправи сгрешен протокол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Като имаш 10 месечно бебе си седиш вкъщи и го гледаш! 2. Толкова си неграмотна, че се чудим защо си в комисия?! 3. С парите от изборите си купи буквар! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! 4. Призив към партиите - престанете да слагате неграмотни хора и 70, 80 - годишни хора, които идват само за парите, а работа - никаква! 5. Председател, заместник - председател и секретар задължително трябва да бъдат хора, които поне веднъж са били в изборни комисии, а не такива "хванати от улицата", които въобще не знаят за какво става въпрос!

Освен това тази не може да говори български и е неграмотна!

Това дете не е на тези жена. Всяка пьт на изборите се оправдава с бебето. Може да се провери

Щом го е сгрешила да се върне и да го поправи. И друг път да не се захваща с нещо дето не може!

Още по-лошо ще става щом искат неграмотно поколение.

…б. м. ….и утре е ден…:)

крайно време е да се направи постоянна изборна администрация която да провежда всички избори . Така ще се сложи край на това разни неграмотни и прости хора да се занимават с тая дейност.

И кой ще и плаща , админ. за избори , за лекарства, за пътища, за общини, за МВР, Военни, и тн. Хората правят електронно правителство за да я избегнат а ние върнахме хартиената бюлетина за да маниполираме изборите, сгрешени портоколи, неграмотни председатели на ЦИК, СИК и тн.

Вие сериозно ли

тая видяхме,че не знае български, а как си представяла,че ще чете указания на мащеховия език . За математическите знания и възможности на тая членка изобщо да не говорим

Това е един от основните проблеми на държавата. Бюрократичната машина е тромава и малоумна, като работещите там запетайкаджии.

Груб отговор. Но когато се поема ангажимент трябва да се мисли дали можеш да го изпълниш.

Ще го играеш докрай.

Близо 200 лв. се плаща на член от комисият. Не ли редно малко да се подбират когато ги назначавата, да не са в майчинство, да са грамотни и да са поне малко по интелигентни от офце. Оня председател на комисия от Пловдив направо счупи тъпомера Неграмотен дето малко знаел числата ....

Този, който е бил неграмотен от Пловдив, е от кв. Столипиново, където 80% от тези тъмнозелени жители не могат да пишат и четат.

Тая изглежда от контингента на Гроб.

Или ракурсът на снимката е особен, или това момиче не е 10 месечно.

Жената има повече от едно дете. Това е по-голямото.

А иначе електрониият вот беше лош нали.

Като имаш бебе вкъщи, не ходиш в комисия, бе жено проста. Искаш да вземеш парите, ама то и работа трябва да се върши. 200 лева за 1 ден, ама да не я безпокоят, че имала бебе. Наглост.

Само един поглед на физиономията на мамата на снимката е достатъчен, за да си направи човек изводите. Които са "олеле майко, въх мари сестро".... И тия гарантират за качество на изборния процес.... Малко извън темата: Тук (на 10 000 км. от България) имам една съседка - пет деца от ЕДИН съпруг, завършила е колеж и университет, върти къща, работи си неин бизнес, гледа семейство, изпраща едно по едно отрочетата в колеж.... Как веднъж не я чух да мрънка, да призовава баби, дедовци, държава и пр. да й гледат поколението, да се оправдава с тях за несвършена работа.... Въпрос на манталитет и възпитание е всичко....

мо че тя вика като луда "тоз дете"...естествено, че с такива неграмотни протоколите ще са неграмотно попълнени

Една държава щом на 4-я път разбира, че председател на комисията не може ни да пише, ни да чете, т.е. неграмотен, а тази с "Какви документи ще оправям аз с ТОЗ бебе", не ми я фали.

Онзи председател, който не можел да пише, нито да чете е от кв. Столипиново, КЪДЕТО СА 90% ТЪМНОЗЕЛЕНИ

Като е поела тази отговорност, срещу заплащане, ще си свърши работата докрай, да не се оплаква! Пълно е с неграмотници... И аз исках да участвам в една селска СИК (инженер съм, силен по математика), но кмета даде всичките позиции на необразовани безделници от малцинството - така ще си осигури нужните гласове за местните избори наесен, за да е кмет доживот. Такава е гнусната реалност.

Така се получава, когато преди 120 поколения една тумба от 10-12 хиляди конекрадци и скитници идват в земята на 120 хиляди славяни. Нищо добро не очаквайте от тази смес, това е рай за циганията и клошарството!

Абе... и не сте права. Познавам доста индийци и пакистанци - мога да заявя, че са културни и могат да мислят.

Като имаш десетмесечно бебе и очевидно не се справяш, не се "натискаш" да вземеш някакви пари, само срещу присъствие (в твоя случай неприсъствие) и участие в допуснатите грешки!

Затова само с машини другия път.

Комисиите са пълни с лакоми за пари неграмотници!!!

"Сутринта участвах в комисията и казах на председателката "не мога да дойда (при предаването на протоколите - б.р.), имам 10-месечно бебе, оставих я вкъщи. "Добре", казаха, съгласни бяха. Накрая ми звънят: "ела, има грешки, трябва да се оправят". Викам: "Имам 10-месечно бебе", тя - "не ме интересува - ела". Какви документи ще оправям аз с това бебе", сподели жената. КАКВИ ДОКУМЕНТИ ЩЕ ОПРАВЯМ АЗ С ТОВА БЕБЕ? Верно? Ама да вземеш паричките можеш, а? Участието в комисиите е ДОБРОВОЛНО! И мнозина, като теб дават мили и драго да са в комисия. Но само заради парите, де. Иначе документи не искате да оправяте! На малограмотни, майки с малки деца, с жълти книжки и над 70 годишни трябва със закон да им бъде забранено участие в комисии!

"видеонаблюдението забави процеса " Да не би видеокамерата да им връзва ръцете, че да ги е забавило?

га яде кифтетата не рива! Ей типично българска черта, бута се да вземе някой лев за работа, която не може да свърши и когато някой и каже, че не си е свършила работата не кактонтрябва почва реването. Мърла, кой ти гледа детето докатонкисна цял ден в СИК-а?!??!!? Айде норвежците да и го взимат !

Статия от типа "учен изнасили журналист" (ако не сте видяли комикса - намерете си го в нета). 1. Участвала в избирателна комисия. 2. Объркали са протокола. 3. Сега я викат да си свърши работата и тя "имам 10 месечно бебе". Е и?

Ами в България всичко е възможно.Вместо да си стои в къщи и да си гледа детето , тази жена е отишла да искара някой допълнителен лев за да покрие нуждите от скъпият живот. Като ги гледам в комисии и наблюдатели- те са повече от гласуващите. И после - къде са парите? Ами докато е така - няма да се оправим.

Киретата като и плащат да гласува ще е така.

И какво прави в СИК с това бебе? Да си свърши работата докрай, ако обича.

Ако излезем от 19ти век, няма да е толкова сложно... Хартиени плъхове.

По малко от 60 хиляди са гласували на мадуровките дето кире купи. Това трябва да ти говори много. А и ако не чу по ППДБТВ 80 не са работили изобщо.

Аз ли забелязах, че въпросната дама трудно говори български ?

Имаше нещо в устата за това така

Ами какво като е сь10 месечно бебе, защо се е записала член на секцията, за да вземе едни пари без да носи отговорност

Като поема допълнителни ангажименти тази майчица, да не ревтуни .. а да си довърши нещата. Кво ме интересува детето и , тя не е ли в майчинство , къде е тръгнала...??? Щом може явно има кой да и гледа детето, аман от МРЪНКАЧИ. .. Не стига, че дремуцат по 2 г в майчинство, но и толкоз си гледат децата, а за възпитание...не ми се говори.

Не небрежност. Неграмотност. Неграмотност на талази.

В комисиите е пълно с хора, които не могат да броят до 10. Но пък всички са с огромни претенции

Изборите са проста работа, но не са за прости хора. Членовете на комисиите носят отговорност по смисъла на закона, не е само 200-300 лв и айде ...

Така сложни и отвратителни са протоколите и процедурите за матурите и НВО. Малоумни чиновници ни вгорчават живота от много години. И все по-зле става.

Кога яде кюфтетата не рева. Щом е поела ангажимент ще ходи. Детето и да го гледа , този който го е гледал през изборния ден когато е била в избирателната секция!

Неграмотна нахалница, била член на избирателна комисия.. Какво да правя с Тоз бебе, попита пред камерата

масов терор за да може Правилното Посолствода направи Правилния Парламент! .... туземците трябваше да блокират сградите и изборите!

Ами дай, защото има 10-месечно бебе, да оставим сгрешен протокола, както си е. Аз включих в няколко секции да видя броеното на бюлетините, ами членовете на СИК са тотал щета. Някой не могат да броят, други не могат да съберат 2+2. Трябва да се върнат изцяло машините с машинен протокол. С това неграмотно племе избори не може да се правят по друг начин.

С 10-месечно бебе последното, което бих направила е, да съм член на СИК и да предавам протоколи после. Защото съм била преди години и знам какво е, дори и за по-свободен човек. И парите не си заслужават проблемите, нервите, разкарването и т.н. И това при все пак сравнително ниска избирателна активност. Та, не знам тези хора какво очакват - отговорността е голяма и не може да хвърлиш документите и да си заминеш спокоен. Естествено, че всичко трябва да се провери внимателно. Това са нашите гласове. Не е жертва дамата и не я жаля. Човек трябва да си працени, да разпита какви задължения има. Не да се хвърля ей така, за няколко левчета.

никой не я е карал да се записва в комисия, държавата и плаща майчинство да си стои в къщи да си гледа детето.

Дори и Ванката Тъпака , е схванал , че тази не са я завели насила , а се е хванала за парите ! Еми че то каквато политическа криза се очертава , и ако се заточат едни предсрочни избори след избори - То това дете ще израсне без майка ?!

Хой за хартиената коалиция, това е парадоя

НЕ СЕ ХОДИ НАСИЛА В КОМИСИИТЕ. ДОБРОВОЛНО СЕ Е ЗАПИСАЛА ДА ПРИБЕРЕ НАДНИЦА.