Коментари - Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии | Днес.dir.bg

Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии

В дипломацията има различни роли и различни актьори. Очаквано изказването на Ердоган за душевните граници породи различни коментари.

Обратно в новината

Коментари - Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии | Днес.dir.bg

Коментари

До като не си ПЛАТИ за ГЕНОЦИДА над Тракийските Българи, така МОРАЛНО да "успокои" до някаква степен ДУШЕВНИТЕ ГРАНИЦИ на БЪЛГАРИЯ, не е в позиция да ИСКА каквото и да е!!! Нека видим ЕС, МЪЖКИ СЪЮЗ ли е или съюз от СТРАХЛИВЦИ и ФИНАНСОВО ЗАВИСИМИ ПОДЛОГИ???

Да бе, баш на Турция и требе нашата изпаднала в колапс територия! Кво има там, злато, нефт, газ, уран? Амман от такива псевдо Ванги! Ердоган да не го е таковал лудия?

злато и уран например. Има и мед за турската промишленост. Има каолин за турските заводи за стъкло. Има, всичко има. Дал годпод. Само дето хора не останха читави.

Две седмици? По въздуха може да ни разсипят, но за класическа окупация - няма да стане. И то не заради армията ни. Като изпуснем язовирите по каскадата на Арда, цяла Тракия от Одрин до Истанбул ще стане за 1-2 месеца кално блато. Те тези язовири не са строени да напояваме родопските чукари.

Предварително подготвени групи диверсанти превземат тия язовири и ги удържат няколко часа.Готово!Никакви изпускания, никакви блата.Да не мислиш, че ги охранява някой?

Язовирите са част от критичната инфраструктура и имат охрана ФОРМАЛНО-охраняват ги 65-70 годишни старци които си получават левчетата от охранителните фирми с месеци закъснение имаше репортажи в медиите за това.Ами състоянието на МВР е като на МО.МВР не е в състояние да обезпечи общественият ред, охраната на стратегически обекти и държавната граница в мирно време.Случаят с летище София е поредният пример.Или т.нар бунт на "бежанците"в Харманли,което си беше активно мероприятие на МИТ.МВР прати тогава личен състав на Пътна Полиция защото нямаше ресурс,нямаше предварително изработен план от МВР,ДАНС,МО и държавна агенция за бежанците пр и се импровизираше.Няма и вербувани информатори на терен които да подават оперативна информация за планирани бунтове и диверсионни актове от радикално настроени елементи.Всичко това се отбелязва в ГЩ на Турската Армия там има ДЪРЖАВА.

Две седмици са много!36 часа за Черноморието!72 часа най много -Пловдив!Това са мои скромни прогнози,който не вярва да направи труда да прочете Доклада за състоянието на Въоръжените Сили за 2016 има го на сайта на МО!(Макар и в захаросаният му от Парламента,вариант).Горе долу преди година по време на кабинетът Герджиков МО обяви,че Въоръжените Сили са в състояние да изпълняват ЧАСТИЧНО конституционните си задължения.После Дупедатите го промениха С ТРУДНОСТИ.Публична тайна е,че военномобилизационните планове са само хартия,поради разбиването на военно-отчетната система,масовата емиграция и плачевното състояние на БА,отразени в горепосоченият доклад.Некомплектът в мирновременият състав е минава 20% в някои подразделения.БА не може да прикрие Мобилизацията,а структурите на ЦВО в най-добрият случай могат да я проведат частично. Доброволният Резерв,който би трябвало да е около 3000 е с некомплект над 80% редови и над40% офицерски състав.

Не пиши глупости ами тръгвай ,че гейпарада във Варна почва ,вземи си само камизолката ,Ердоган ти е донесъл захтин

зехтин се пише, смо.тльо!

имат страх турците. Многократно им е показвано.Никаква друга "опора" не търсете нито в НАТО, нито другаде. За съжаление, виждаме колко им пука на новите ни съюзници за суверинитена ни. Те ни разпуснаха армията, нарязаха оръжията и държат шепа предатели на власт. Освен това обявиха Русия за враг. Това ли ни са "съюзниците". Не, това са враговете ни.

Дращят разни мераклии с рязани бургии одмански мераци и заешки бабаитлък.Турция била силна и щяла да ни превземе щото имала голям.....или големи....А рашките искат само повод за да завладеят проливите, и този път ни Англия Франция или оня перхидрол от Америка ще им помогнат.Само повод му дайте на руснака и както обича турците......

Турците доброволно си заминаха, много бързо се уредиха, защото се подкрепят взаимно, сега имат двойно гражданство - за да пътуват по Европа безпроблемно, взеха си документи за трудов стаж от България и си получават доста хубава пенсия на по 45-50 години в Турция. Сигурно им е лошо...

разкажи за многолюдните квартали от българи с турски паспорти, населяващи Измир и Истамбул. Това са едни малки Българии в Турция и , ако комунистите ги изгониха, демократите ги признават за част от територията ни.

Ало посланика от Турция. "Ердоган желае някои територии да бъдат присъединени към Република Турция" "Ердоган не маркира територии. Това го правят уличните мъжки котки !!! п.п. От къде Ви изравят все такива калинки/бръмбари. Главата ми не може да го проумее !!!

Моля не дърпайте дявола за опашката даже и в изказванията си.Не се правете на ербапи. По кротко и по диплжматично. Ако не разбирате по кротко и хитро. Още Тургут Йозал беше казал още докатж е жив, че не им трябваме да ни превземат, те ще ни превземат икономически. Е, и стана точно така. Всичко почти е турско производство у нас. Ние какво произвеждаме? Нищо. На никой не му се работи. А те работят, работят по много, има турски стоки у нас и за бедни и за богати. Затова си трайте. Каква песен за Босфора и за Константинопол. Приемете сега какво е и да си пазим държавата. БОГ да е с нас!

Едно от малкото изказвания точно на място.

НАТО, щяло да ни пази. А, да помислим малко: Турция е втората по големина армия в НАТО. Доколкото знам, наброяват 600 000. Най-голяма е армията на САЩ. Армията от меките китки на Холандия, Белгия, Дания и някои други, не знам колко наброяват, но колкото и да са, не са армии, които биха воювали. Те са пе.ерастки армии. Нашата армия е разбита тотално и е доведена до нулева боеспсобност. Та, ако Ердоган, реши да превземе България, коя армия ще ни защити? Или някой мисли, че САЩ, ще си развалят отношенията с втората най-голяма армия, заради България. Ако Турция, нападне България, единственото, което ще стане е, че членовете на НАТО, ще излязат с една декларация, като кажат, че осъждат този акт и Турция е нарушила международното право. След три дни, всчики ще са забравили, за този акт и всичко ще приключи. Ако някой си мисли, че НАТО, ще се противопостави на Турция, заради България, то или е с болен мозък, или се прави на две и половина.

че ЕС няма да му се противопостави заради нас, а заради себе си. Може да е в страшна криза, но поне това още може.

бившият посланик в турция не е български посланик, а русски! завършил московският държавен институт за международни отношения. полковник от разузнаването, и ....ми дс, разбира се! затова и е "бивш" написал е и книга, как бил обиден, че са го направили " бивш"

ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ НА ТАЙПИ МОЖЕ БИ? АМИ ХОДИ ДА СЕ ГУШКАТЕ. ДНЕС ТАЙПИ ПРИЕМА БЪЛГАРСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЖЕНДЪРИ ВЪВ ВАРНА. ГОЛЯМ СЕКИШ ЩЕ ИМА. ПОБЪРЗАЙ , закъсняваш.

тъпи, що за каквото и да иде реч, русолюбците все за сек.суални отношения между мъже се сещате? генетично увреждане някакво?!? а в турция, см.отльо има двадесетина праволавни храма! четири от тях са български, и действащи! св.св.константин и елена в одрин св. георги също в одрин св. димитър в истанбул св.стефан истанбул! я ми пиши къде са българските църкви в любимата ти русская коч-ина?!!

Надка печатарката ли е дипломат , бе тъпанар !?

ее, недка ти я знаеш каква е, а това що съм писал, е цитат от интервю взето от бившия!

мирише!

бивши посланиси,дипломати ще си останете с прıст в уста , след обед като видите султан ердоган,вашите изказвания са за електроата на вашите партиъи.зададените вıпроси ще си намерят отговор,много усуквате вıпросите,директорката дярова от момчилград знае повече от тия бüрократи.

Ко речи?

Единственият ни искрен приятел на България е Турция и г-н Ердоган

Ами тогава защо не казва, че в душата му е обичта към българите, а все имена на градове и други географски понятия споменава? Всеки мислещ българин разбира за какво става дума.

Ъхъ, как беше онази приказка - "с такива приятели, врагове не ни трябват"!

Ще видиш като ни заобича отзад. Както със своите там прави - съдии, журналисти, армия - всичко прочисти - така и тук ще направи ако дойде...

Ти па...две седмици? Излъгал те е. По скоро 2 дена. Но за това сме си виновни ние. Що ти го е казал преди 15г а не преди 30г? Щот тогава щеха ядат стомана обилно поръсена с олово!

Тази среща изобщо не настройва оптимистично. Ердоган ясно заяви, че идва, за да бъде агресивен, категоричен в исканията си и да извлече максимални ползи. Каква ще е позицията на ЕС не се говори. Ще има ли полза за нас не знаем. Не е ясно защо нашият премиер се съгласи да бъде посредник. Откъм Турция освен пълни с пестициди зеленчуци и евтини стоки други ползи нямаме, затова пък твърдим, че са ни първи приятели. А ние какви сме за тях, освен мечти в душевните им граници? Дали мечтите не отиват по-далеч, към превръщане на душевните в географски?

се прави на Талейран

София днес, 26.03.2018 в 18часа, от МС, през НС, до Турското посолство, митинг факелно шествие за да се поздравят гостите във Варна и в подкрепа на духовните мечти

Виж с'я, Баце, ако днес Догито пак ти захортува в разговора тет-а-тет за "полетите на душата си", ти не се стеснявай - кажи му, че и твоята душа е на три морета, ама по силата на н'екви договори са ти закотвили трибуквието само на Черно! Та Доги да си фърка душевно колкото си иска, ама да си седи на задника!;) Щото пък Ципрас и той ако литне душевно към Константинопол, става една...

Да го посрещнат с "Край Босфора" и да му преведат текста, за да научи, че преди Мехмет на това място е кипял живот и е имало прекрасен град, наречен Константинопол.

Споко, скоро турция няма да я има, а Константинопол ще е гръцки.

Кога ще се събудиш?

дрОгаре, и под този вол няма теле! търсите другаде!

Таня, Таня, ...става дума за два дни, а не за две седмици...

Чест му прави на Ердоган че е научил български език, заради тази среща на четири очи с нашия премиер.

И що да си прави този труд, когато Баце владее турски - и езика, че и мурафетите?;))

Някой наясно ли е точно, защо се бутаме да уреждаме такива срещи? Тежест ли се опитваме да си предаваме, да бъдем мост межуд Турция и ЕС? Да берат политически дивиденти разни тикви? Каква е геополитическата полза на България от тази среща, освен, че се бутаме между шамарите да се правим на посредници и се наемаме да опазваме Ердоган на наша територия. Едва ли ще станем по-влиятелен фактор след тази среща, точно както един каза, да не се окаже, че само носим кафето... Ще кажат ли нашите политици, какво печелим от това посредничество?

Естествено, че нищо не печелим от това, че сме домакини, само дето чиниите ще мием А ти какво спечели от последното посещение на тъща ти? Просто се налага понякога да го правиш...

Ми аз съм женен за дъщеря и, ние за Ердоган ли сме женени? А и тъщата праща буркани от време на време, а тъста ракийка :) Па тука само ни потупват по главицата едните, а другия само разправя как земите ни са в душата му, нещо не излиза сметката...

Ако в договора за присъедияването на България към НАТО и после ЕС, не е гарантирана териториалната цялост на България, не виждам за какво сме в НАТО! Та те ни обезоръжиха, накараха ни да си нарежем ракетите, танковете, гаубиците, да разпуснем добре обучени кадри, като ракетни войски, свързочни войски, танкови войски, авиацията ни е гола вода, няма никаква сериозна армия в момента.

И какво, ако е записано? Договорите са само това, което са - една дума на хартия. Договори се нарушават. Видяхме какво стана с договорите за неразширение на НАТО на изток и с гаранцията за териториалната цялост на Украина. А в кой договор пишеше, че Косово съществува като държава? А Сирия според кой договор е нападната без дори да и е обявена война от Турция, САЩ, УК... А Либия, Ирак, по кои договори ги нападнаха?...

По принцип си прав, но специално за неразширението на НАТО няма подписан договор, а само устно обещание на 4 очи! А за териториалната цялост на Украйна също няма договор, има една резолюция, която Руския представител подписа в Будапеща, но после руския Парламент не я ратифицира. В Сирия се води вйна официално между сирийската правителствена армия и ИДИЛ, опозицията и разни местни формирования. Там официално САЩ и ЕС не водят война. Русия е там по покана на АСАД, той си запазва поста, а руснаците си действат заради геополитиката (газови трасета, нефт, влияние). Либия, Ирак ги атакуваха заради измисленото химическо оръжие за Ирак, а в Либия започнаха войната италианци и французи, заради мръсни пари за предизборни кампании, желанието на Кадафи да игнорира долара и да цака американци и британци. Между другото сега Ердоган се държи точно както се държеше Кадафи навремето. Да видим дали ще му свият сармите

сериозна армия и преди си нямахме. Тогава ни пазеха руснаците, сега - НАТО. България е имала сериозна армия само когато й е идвало до главата... Но когато се стигне дотам, може да бъдем и опасни!

След днешната сделка по-добре е правителството да подаде оставка. Като никога досега външната ни политика не е била на толкова ниско ниво.

ще оглавиш следващото и ще правиш външната политика? Защо не се кандидатира на последните избори? То отстрани е много лесно да се говори. Я разясни какво щеше ти да направиш? Какво щеше да постигнеш и как?

Ама ние имаме ли изобщо външна политика? Нямаме и това личи от онези, които ни назначават за външни министри. Външният министър е човек с огромна дипломатическа подготовка и опит, вдъхващ респект само с осанката си. Вижте нашите какви са - моми, дошли от провинцията, които и да се обличат не умеят. Понякога и момци, но и те толкова доверие внушават.

Президента Петър Стоянов сравни Борисов със Стефан Стамболов.Днес ще се види прав ли е?

Вероятно се е шегувал. В спомените си Екатерина Каравелова така описва Стамболов, че да сравняват някого с него е по-скоро обида, отколкото похвала. Затова пък напук на западните политици е подписал търговски договори с много държави в полза на България. Тук такава смелост не се наблюдава.

То и кучетата си препикават територията, само да не мине към действия---тогава става страшно, нито НАТО, нито ЕС ще ни обърнат внимание!

Ти за какво внимание плачеш, и за какво да ти го оказват? Обаче ще ни пазят като външна граница, иначе Ердоган ще се окуражи за повече...

Що се притесняваш.Изход има. Излизаме от НАТО, правим съюз с кюрдите, и си цепваме Турция на две.

Сме мишки ний...нашите тъпи политици никога не се ориентират правилно в световните процеси, защото са прости, необразовани, неинтелигентни, алчни. Днес Китай почва да пуска фючърси за петрол в юани - смъртта на долара като световна валута. Възраждащите се нови сили - Китай, Русия, Иран ще диктуват бъдещето. Европа, заради пуделската си политика е изътървала влака и най-много да се капсулират няколкото по-силни държави и да изоставят идеята за цялостен ЕС (европа на 2 скорости някой?), за да оцелеят. Хегемонията на запада свършва и залезът му като едноличен господар се вижда, а ние май пак сме на грешната страна... Ако Ердоган реши да разширява "душата" си, западът, като е направил и преди, ще си затвори очите и ще ни изтъргува на султана за собственото си спокойствие, а Русия ще каже - ми нали те са ви новите приятели и ви пазят, да ви спасяват разни финландци, португалци и тем подобни...

ти как си го представяш разширяването на душата? ЕС вече разшири душата през 2007. Убеден съм че не са те питали дали искаш. Ако мислиш че някой ще разширява душа чрез бомбене и разрушения се лъжеш. Компания по компания, собственост по собственост. Банките колко душа имат... и знаеш ли колко е порсто - дават кредит. Ти не можеш да върнеш кредита - няма проблем. Прехвърляш собствеността на компанията на банката, а ти оставаш директор. Но не собственик. Или повече те кефи местния Пеевски? и той една широка душа е отворил? м?

В момента Ердоган изкупува компании в Африн...опа чакай... Абе малоумник, какви компании. Няма вечни граници, няма вечни приятели, има вечни интереси и гьостерицата, както и преди 5000 години и сега играе същата роля. Банките нито са на Ердоган, нито ще станат негови, но армията му си е негова. Ние спе протекторат на Запада, но "експендабъл" такъв, демек - винаги може да ни харзулят, ако им се наложи.

105г от Одринската епопея. Президентът Радев ще участва в почитането му. Няма ли да го обявите? Или не е удобно?

и? какво толкова значимо станало тогава?

ами пак е имало посещение,но този път не сме сервирали шербет...

столична община отбелязва празника с реклама по таблата на спирките. на друго място няма коментари.Българи ли сте господа политици или подлоги?

с нас е хванал не е прокопсал да ни вземат .........

Разбирам, маркира душевни граници. Вече няма да се чудя защо Шаро е толкова вдъхновен да излиза сутрин.

Ако беше жив Капитан Петко войвода, сигурно днес щеше да е закачил черно знаме над къщата си. Ама не останаха такива хора.

Oт Обединените Предатели са се скрили в миша дупка тея дни...

Чавушоглу, всичко до Варна е турско. Правете си сметката.

да ама турци нема във варна, ама алкаши е пълно

До къде я докарахме на Турция да клякаме.

"ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ" и ще ви светне какво значи ОДРИНСКИ ВИЛАЕТ , кой и защо прокарва тази идея за разделянето на БЪЛГАРИЯ на ДВЕ! ЩЕ СТЕ ДОСТА ИЗНЕНАДАНИ И РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НЯКОИ НАШИ ПОЛИТИЦИ УЧАСТВАЩИ В ТОЗИ ПРОЦЕС НА УМИШЛЕН РАЗПАД НА ДЪРЖАВАТА НИ.

Всичко е съгласувано и координирано с кремълското фроидистко джудже. Ако още не сте разбрали, да ви кажа. Затоплянето на отношенията Анкара-Москва бе само първата стъпка за възраждането на Османската империя.

Турция ще стопля отношенията с Москва. Какво негодуваш, нали си топъл с Вашингтон?

Не само няма да има Османска империя, но и Турция няма да има. Знам, че звучи невероятно, но времето ще покаже :)

Тоя експерт се изказва неподготвен. Ердо се гласи за избори, не му трябват нови територии, той с тези в момента трудно се оправя. Освен това няма да е вечен. Ще го търпим още десетина години докато клекне.

Споко, ако Турция на напъне Поляци и Финландци ще дойдат пак да ни освободят.

В руско-турската освободителна война е участвал и един японец в състава на руската армия, даже е бил ранен. Така че Япония също ще помага с каквото може. Опълченците са били проруски сепаратисти, които са воювали срещу законната враст, временно отцепвайки едно придунавие.

Понеже тогава Полша е била поделена между съседите си, поляците са ненавиждали руснаците и са участвали във войните на турска страна. Да поздравиш поляците, че са се били под знамената на руския цар, е голям гаф. Все едно българи да се бият на страната на султана.

България от години я "гласят". Постигнаха да сме в лоши отношения с единственния наш естествен съюзник - Русия. И ако сега Турция спретне нещо хибридно и разцепят България, руснаците просто ще кажат "ми кво, съдба на предатели".

Това дето щяли да ни разцепват или да отцепват само някои територии са оптимистични мечти и фантазии. Цяла България ще вземат.

с нас е хванал не е прокопсал да ни вземат .........

Нямам никакви илюзии за бъдещето на България. В кърджалийско не ти сервират кафе и не можеш баничка да си купиш ако не говориш турски. Работа не можеш да си намериш без турски. И това е така не от вчера. Държавата спи. НАТО и ЕС са крехки и не ги виждам да изкарат дълго време. Скарахме се с Русия. На 3-ти март даже не се споменава името на тази страна. Били ни освободили финландци. Или опълченци, сякаш не са били в състава на руската армия. Тази омраза към единствения народ, който ни счита за братя се вижда ясно в Турция. Турците ясно виждат колко лесно се пазаруват политици у нас, а те имат пари. Най-активната част от българите се запиля по америки и германии, като даже претендира да гласува тук и вдига паметници на Левски в Канада, което е повече от цинично. В същото време на Турция и трябват територии. Те са 80 млн. и ще се удвоят след някоя година. Такава им е идеологията, четете книжката на Давутоглу. Въпрос на време е да ни вземат. Името България ще изчезне. Били сме Румелия според тях. Ще ни нахлузят турски тескерета, ще забранят българския език и сме дотам. Не виждам никакъв полезен ход при сегашната политика. Не е добре да се правят подобни срещи като тази. Ердоган е високомерен и ще се подиграва с всички присъстващи; той ни мрази. Нищо не може да се договори с турци, а най марко точно с тези. Освен че има опасност да настроим и кюрдите срещу нас. Щял да пусне бежанци. Да ги пусне, не сме длъжни никого да отглеждаме, нито да приемаме. Нито пък те искат да живеят тук. Всеки ден ни е подарен от дядо ви Боже.

Хайде всички на килимчето пред бат Бойко - строй се преброй се по ред на номерата ха ха ха ха :-)

А българският президент няма ли да участва в срещата?

Коментари - Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии | Днес.dir.bg

Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии

В дипломацията има различни роли и различни актьори. Очаквано изказването на Ердоган за душевните граници породи различни коментари.

Обратно в новината

Коментари - Бивш посланик в Турция: Ердоган маркира територии | Днес.dir.bg

Коментари

До като не си ПЛАТИ за ГЕНОЦИДА над Тракийските Българи, така МОРАЛНО да "успокои" до някаква степен ДУШЕВНИТЕ ГРАНИЦИ на БЪЛГАРИЯ, не е в позиция да ИСКА каквото и да е!!! Нека видим ЕС, МЪЖКИ СЪЮЗ ли е или съюз от СТРАХЛИВЦИ и ФИНАНСОВО ЗАВИСИМИ ПОДЛОГИ???

Да бе, баш на Турция и требе нашата изпаднала в колапс територия! Кво има там, злато, нефт, газ, уран? Амман от такива псевдо Ванги! Ердоган да не го е таковал лудия?

злато и уран например. Има и мед за турската промишленост. Има каолин за турските заводи за стъкло. Има, всичко има. Дал годпод. Само дето хора не останха читави.

Две седмици? По въздуха може да ни разсипят, но за класическа окупация - няма да стане. И то не заради армията ни. Като изпуснем язовирите по каскадата на Арда, цяла Тракия от Одрин до Истанбул ще стане за 1-2 месеца кално блато. Те тези язовири не са строени да напояваме родопските чукари.

Предварително подготвени групи диверсанти превземат тия язовири и ги удържат няколко часа.Готово!Никакви изпускания, никакви блата.Да не мислиш, че ги охранява някой?

Язовирите са част от критичната инфраструктура и имат охрана ФОРМАЛНО-охраняват ги 65-70 годишни старци които си получават левчетата от охранителните фирми с месеци закъснение имаше репортажи в медиите за това.Ами състоянието на МВР е като на МО.МВР не е в състояние да обезпечи общественият ред, охраната на стратегически обекти и държавната граница в мирно време.Случаят с летище София е поредният пример.Или т.нар бунт на "бежанците"в Харманли,което си беше активно мероприятие на МИТ.МВР прати тогава личен състав на Пътна Полиция защото нямаше ресурс,нямаше предварително изработен план от МВР,ДАНС,МО и държавна агенция за бежанците пр и се импровизираше.Няма и вербувани информатори на терен които да подават оперативна информация за планирани бунтове и диверсионни актове от радикално настроени елементи.Всичко това се отбелязва в ГЩ на Турската Армия там има ДЪРЖАВА.

Две седмици са много!36 часа за Черноморието!72 часа най много -Пловдив!Това са мои скромни прогнози,който не вярва да направи труда да прочете Доклада за състоянието на Въоръжените Сили за 2016 има го на сайта на МО!(Макар и в захаросаният му от Парламента,вариант).Горе долу преди година по време на кабинетът Герджиков МО обяви,че Въоръжените Сили са в състояние да изпълняват ЧАСТИЧНО конституционните си задължения.После Дупедатите го промениха С ТРУДНОСТИ.Публична тайна е,че военномобилизационните планове са само хартия,поради разбиването на военно-отчетната система,масовата емиграция и плачевното състояние на БА,отразени в горепосоченият доклад.Некомплектът в мирновременият състав е минава 20% в някои подразделения.БА не може да прикрие Мобилизацията,а структурите на ЦВО в най-добрият случай могат да я проведат частично. Доброволният Резерв,който би трябвало да е около 3000 е с некомплект над 80% редови и над40% офицерски състав.

Не пиши глупости ами тръгвай ,че гейпарада във Варна почва ,вземи си само камизолката ,Ердоган ти е донесъл захтин

зехтин се пише, смо.тльо!

имат страх турците. Многократно им е показвано.Никаква друга "опора" не търсете нито в НАТО, нито другаде. За съжаление, виждаме колко им пука на новите ни съюзници за суверинитена ни. Те ни разпуснаха армията, нарязаха оръжията и държат шепа предатели на власт. Освен това обявиха Русия за враг. Това ли ни са "съюзниците". Не, това са враговете ни.

Дращят разни мераклии с рязани бургии одмански мераци и заешки бабаитлък.Турция била силна и щяла да ни превземе щото имала голям.....или големи....А рашките искат само повод за да завладеят проливите, и този път ни Англия Франция или оня перхидрол от Америка ще им помогнат.Само повод му дайте на руснака и както обича турците......

Турците доброволно си заминаха, много бързо се уредиха, защото се подкрепят взаимно, сега имат двойно гражданство - за да пътуват по Европа безпроблемно, взеха си документи за трудов стаж от България и си получават доста хубава пенсия на по 45-50 години в Турция. Сигурно им е лошо...

разкажи за многолюдните квартали от българи с турски паспорти, населяващи Измир и Истамбул. Това са едни малки Българии в Турция и , ако комунистите ги изгониха, демократите ги признават за част от територията ни.

Ало посланика от Турция. "Ердоган желае някои територии да бъдат присъединени към Република Турция" "Ердоган не маркира територии. Това го правят уличните мъжки котки !!! п.п. От къде Ви изравят все такива калинки/бръмбари. Главата ми не може да го проумее !!!

Моля не дърпайте дявола за опашката даже и в изказванията си.Не се правете на ербапи. По кротко и по диплжматично. Ако не разбирате по кротко и хитро. Още Тургут Йозал беше казал още докатж е жив, че не им трябваме да ни превземат, те ще ни превземат икономически. Е, и стана точно така. Всичко почти е турско производство у нас. Ние какво произвеждаме? Нищо. На никой не му се работи. А те работят, работят по много, има турски стоки у нас и за бедни и за богати. Затова си трайте. Каква песен за Босфора и за Константинопол. Приемете сега какво е и да си пазим държавата. БОГ да е с нас!

Едно от малкото изказвания точно на място.

НАТО, щяло да ни пази. А, да помислим малко: Турция е втората по големина армия в НАТО. Доколкото знам, наброяват 600 000. Най-голяма е армията на САЩ. Армията от меките китки на Холандия, Белгия, Дания и някои други, не знам колко наброяват, но колкото и да са, не са армии, които биха воювали. Те са пе.ерастки армии. Нашата армия е разбита тотално и е доведена до нулева боеспсобност. Та, ако Ердоган, реши да превземе България, коя армия ще ни защити? Или някой мисли, че САЩ, ще си развалят отношенията с втората най-голяма армия, заради България. Ако Турция, нападне България, единственото, което ще стане е, че членовете на НАТО, ще излязат с една декларация, като кажат, че осъждат този акт и Турция е нарушила международното право. След три дни, всчики ще са забравили, за този акт и всичко ще приключи. Ако някой си мисли, че НАТО, ще се противопостави на Турция, заради България, то или е с болен мозък, или се прави на две и половина.

че ЕС няма да му се противопостави заради нас, а заради себе си. Може да е в страшна криза, но поне това още може.

бившият посланик в турция не е български посланик, а русски! завършил московският държавен институт за международни отношения. полковник от разузнаването, и ....ми дс, разбира се! затова и е "бивш" написал е и книга, как бил обиден, че са го направили " бивш"

ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ НА ТАЙПИ МОЖЕ БИ? АМИ ХОДИ ДА СЕ ГУШКАТЕ. ДНЕС ТАЙПИ ПРИЕМА БЪЛГАРСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЖЕНДЪРИ ВЪВ ВАРНА. ГОЛЯМ СЕКИШ ЩЕ ИМА. ПОБЪРЗАЙ , закъсняваш.

тъпи, що за каквото и да иде реч, русолюбците все за сек.суални отношения между мъже се сещате? генетично увреждане някакво?!? а в турция, см.отльо има двадесетина праволавни храма! четири от тях са български, и действащи! св.св.константин и елена в одрин св. георги също в одрин св. димитър в истанбул св.стефан истанбул! я ми пиши къде са българските църкви в любимата ти русская коч-ина?!!

Надка печатарката ли е дипломат , бе тъпанар !?

ее, недка ти я знаеш каква е, а това що съм писал, е цитат от интервю взето от бившия!

мирише!

бивши посланиси,дипломати ще си останете с прıст в уста , след обед като видите султан ердоган,вашите изказвания са за електроата на вашите партиъи.зададените вıпроси ще си намерят отговор,много усуквате вıпросите,директорката дярова от момчилград знае повече от тия бüрократи.

Ко речи?

Единственият ни искрен приятел на България е Турция и г-н Ердоган

Ами тогава защо не казва, че в душата му е обичта към българите, а все имена на градове и други географски понятия споменава? Всеки мислещ българин разбира за какво става дума.

Ъхъ, как беше онази приказка - "с такива приятели, врагове не ни трябват"!

Ще видиш като ни заобича отзад. Както със своите там прави - съдии, журналисти, армия - всичко прочисти - така и тук ще направи ако дойде...

Ти па...две седмици? Излъгал те е. По скоро 2 дена. Но за това сме си виновни ние. Що ти го е казал преди 15г а не преди 30г? Щот тогава щеха ядат стомана обилно поръсена с олово!

Тази среща изобщо не настройва оптимистично. Ердоган ясно заяви, че идва, за да бъде агресивен, категоричен в исканията си и да извлече максимални ползи. Каква ще е позицията на ЕС не се говори. Ще има ли полза за нас не знаем. Не е ясно защо нашият премиер се съгласи да бъде посредник. Откъм Турция освен пълни с пестициди зеленчуци и евтини стоки други ползи нямаме, затова пък твърдим, че са ни първи приятели. А ние какви сме за тях, освен мечти в душевните им граници? Дали мечтите не отиват по-далеч, към превръщане на душевните в географски?

се прави на Талейран

София днес, 26.03.2018 в 18часа, от МС, през НС, до Турското посолство, митинг факелно шествие за да се поздравят гостите във Варна и в подкрепа на духовните мечти

Виж с'я, Баце, ако днес Догито пак ти захортува в разговора тет-а-тет за "полетите на душата си", ти не се стеснявай - кажи му, че и твоята душа е на три морета, ама по силата на н'екви договори са ти закотвили трибуквието само на Черно! Та Доги да си фърка душевно колкото си иска, ама да си седи на задника!;) Щото пък Ципрас и той ако литне душевно към Константинопол, става една...

Да го посрещнат с "Край Босфора" и да му преведат текста, за да научи, че преди Мехмет на това място е кипял живот и е имало прекрасен град, наречен Константинопол.

Споко, скоро турция няма да я има, а Константинопол ще е гръцки.

Кога ще се събудиш?

дрОгаре, и под този вол няма теле! търсите другаде!

Таня, Таня, ...става дума за два дни, а не за две седмици...

Чест му прави на Ердоган че е научил български език, заради тази среща на четири очи с нашия премиер.

И що да си прави този труд, когато Баце владее турски - и езика, че и мурафетите?;))

Някой наясно ли е точно, защо се бутаме да уреждаме такива срещи? Тежест ли се опитваме да си предаваме, да бъдем мост межуд Турция и ЕС? Да берат политически дивиденти разни тикви? Каква е геополитическата полза на България от тази среща, освен, че се бутаме между шамарите да се правим на посредници и се наемаме да опазваме Ердоган на наша територия. Едва ли ще станем по-влиятелен фактор след тази среща, точно както един каза, да не се окаже, че само носим кафето... Ще кажат ли нашите политици, какво печелим от това посредничество?

Естествено, че нищо не печелим от това, че сме домакини, само дето чиниите ще мием А ти какво спечели от последното посещение на тъща ти? Просто се налага понякога да го правиш...

Ми аз съм женен за дъщеря и, ние за Ердоган ли сме женени? А и тъщата праща буркани от време на време, а тъста ракийка :) Па тука само ни потупват по главицата едните, а другия само разправя как земите ни са в душата му, нещо не излиза сметката...

Ако в договора за присъедияването на България към НАТО и после ЕС, не е гарантирана териториалната цялост на България, не виждам за какво сме в НАТО! Та те ни обезоръжиха, накараха ни да си нарежем ракетите, танковете, гаубиците, да разпуснем добре обучени кадри, като ракетни войски, свързочни войски, танкови войски, авиацията ни е гола вода, няма никаква сериозна армия в момента.

И какво, ако е записано? Договорите са само това, което са - една дума на хартия. Договори се нарушават. Видяхме какво стана с договорите за неразширение на НАТО на изток и с гаранцията за териториалната цялост на Украина. А в кой договор пишеше, че Косово съществува като държава? А Сирия според кой договор е нападната без дори да и е обявена война от Турция, САЩ, УК... А Либия, Ирак, по кои договори ги нападнаха?...

По принцип си прав, но специално за неразширението на НАТО няма подписан договор, а само устно обещание на 4 очи! А за териториалната цялост на Украйна също няма договор, има една резолюция, която Руския представител подписа в Будапеща, но после руския Парламент не я ратифицира. В Сирия се води вйна официално между сирийската правителствена армия и ИДИЛ, опозицията и разни местни формирования. Там официално САЩ и ЕС не водят война. Русия е там по покана на АСАД, той си запазва поста, а руснаците си действат заради геополитиката (газови трасета, нефт, влияние). Либия, Ирак ги атакуваха заради измисленото химическо оръжие за Ирак, а в Либия започнаха войната италианци и французи, заради мръсни пари за предизборни кампании, желанието на Кадафи да игнорира долара и да цака американци и британци. Между другото сега Ердоган се държи точно както се държеше Кадафи навремето. Да видим дали ще му свият сармите

сериозна армия и преди си нямахме. Тогава ни пазеха руснаците, сега - НАТО. България е имала сериозна армия само когато й е идвало до главата... Но когато се стигне дотам, може да бъдем и опасни!

След днешната сделка по-добре е правителството да подаде оставка. Като никога досега външната ни политика не е била на толкова ниско ниво.

ще оглавиш следващото и ще правиш външната политика? Защо не се кандидатира на последните избори? То отстрани е много лесно да се говори. Я разясни какво щеше ти да направиш? Какво щеше да постигнеш и как?

Ама ние имаме ли изобщо външна политика? Нямаме и това личи от онези, които ни назначават за външни министри. Външният министър е човек с огромна дипломатическа подготовка и опит, вдъхващ респект само с осанката си. Вижте нашите какви са - моми, дошли от провинцията, които и да се обличат не умеят. Понякога и момци, но и те толкова доверие внушават.

Президента Петър Стоянов сравни Борисов със Стефан Стамболов.Днес ще се види прав ли е?

Вероятно се е шегувал. В спомените си Екатерина Каравелова така описва Стамболов, че да сравняват някого с него е по-скоро обида, отколкото похвала. Затова пък напук на западните политици е подписал търговски договори с много държави в полза на България. Тук такава смелост не се наблюдава.

То и кучетата си препикават територията, само да не мине към действия---тогава става страшно, нито НАТО, нито ЕС ще ни обърнат внимание!

Ти за какво внимание плачеш, и за какво да ти го оказват? Обаче ще ни пазят като външна граница, иначе Ердоган ще се окуражи за повече...

Що се притесняваш.Изход има. Излизаме от НАТО, правим съюз с кюрдите, и си цепваме Турция на две.

Сме мишки ний...нашите тъпи политици никога не се ориентират правилно в световните процеси, защото са прости, необразовани, неинтелигентни, алчни. Днес Китай почва да пуска фючърси за петрол в юани - смъртта на долара като световна валута. Възраждащите се нови сили - Китай, Русия, Иран ще диктуват бъдещето. Европа, заради пуделската си политика е изътървала влака и най-много да се капсулират няколкото по-силни държави и да изоставят идеята за цялостен ЕС (европа на 2 скорости някой?), за да оцелеят. Хегемонията на запада свършва и залезът му като едноличен господар се вижда, а ние май пак сме на грешната страна... Ако Ердоган реши да разширява "душата" си, западът, като е направил и преди, ще си затвори очите и ще ни изтъргува на султана за собственото си спокойствие, а Русия ще каже - ми нали те са ви новите приятели и ви пазят, да ви спасяват разни финландци, португалци и тем подобни...

ти как си го представяш разширяването на душата? ЕС вече разшири душата през 2007. Убеден съм че не са те питали дали искаш. Ако мислиш че някой ще разширява душа чрез бомбене и разрушения се лъжеш. Компания по компания, собственост по собственост. Банките колко душа имат... и знаеш ли колко е порсто - дават кредит. Ти не можеш да върнеш кредита - няма проблем. Прехвърляш собствеността на компанията на банката, а ти оставаш директор. Но не собственик. Или повече те кефи местния Пеевски? и той една широка душа е отворил? м?

В момента Ердоган изкупува компании в Африн...опа чакай... Абе малоумник, какви компании. Няма вечни граници, няма вечни приятели, има вечни интереси и гьостерицата, както и преди 5000 години и сега играе същата роля. Банките нито са на Ердоган, нито ще станат негови, но армията му си е негова. Ние спе протекторат на Запада, но "експендабъл" такъв, демек - винаги може да ни харзулят, ако им се наложи.

105г от Одринската епопея. Президентът Радев ще участва в почитането му. Няма ли да го обявите? Или не е удобно?

и? какво толкова значимо станало тогава?

ами пак е имало посещение,но този път не сме сервирали шербет...

столична община отбелязва празника с реклама по таблата на спирките. на друго място няма коментари.Българи ли сте господа политици или подлоги?

с нас е хванал не е прокопсал да ни вземат .........

Разбирам, маркира душевни граници. Вече няма да се чудя защо Шаро е толкова вдъхновен да излиза сутрин.

Ако беше жив Капитан Петко войвода, сигурно днес щеше да е закачил черно знаме над къщата си. Ама не останаха такива хора.

Oт Обединените Предатели са се скрили в миша дупка тея дни...

Чавушоглу, всичко до Варна е турско. Правете си сметката.

да ама турци нема във варна, ама алкаши е пълно

До къде я докарахме на Турция да клякаме.

"ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ" и ще ви светне какво значи ОДРИНСКИ ВИЛАЕТ , кой и защо прокарва тази идея за разделянето на БЪЛГАРИЯ на ДВЕ! ЩЕ СТЕ ДОСТА ИЗНЕНАДАНИ И РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НЯКОИ НАШИ ПОЛИТИЦИ УЧАСТВАЩИ В ТОЗИ ПРОЦЕС НА УМИШЛЕН РАЗПАД НА ДЪРЖАВАТА НИ.

Всичко е съгласувано и координирано с кремълското фроидистко джудже. Ако още не сте разбрали, да ви кажа. Затоплянето на отношенията Анкара-Москва бе само първата стъпка за възраждането на Османската империя.

Турция ще стопля отношенията с Москва. Какво негодуваш, нали си топъл с Вашингтон?

Не само няма да има Османска империя, но и Турция няма да има. Знам, че звучи невероятно, но времето ще покаже :)

Тоя експерт се изказва неподготвен. Ердо се гласи за избори, не му трябват нови територии, той с тези в момента трудно се оправя. Освен това няма да е вечен. Ще го търпим още десетина години докато клекне.

Споко, ако Турция на напъне Поляци и Финландци ще дойдат пак да ни освободят.

В руско-турската освободителна война е участвал и един японец в състава на руската армия, даже е бил ранен. Така че Япония също ще помага с каквото може. Опълченците са били проруски сепаратисти, които са воювали срещу законната враст, временно отцепвайки едно придунавие.

Понеже тогава Полша е била поделена между съседите си, поляците са ненавиждали руснаците и са участвали във войните на турска страна. Да поздравиш поляците, че са се били под знамената на руския цар, е голям гаф. Все едно българи да се бият на страната на султана.

България от години я "гласят". Постигнаха да сме в лоши отношения с единственния наш естествен съюзник - Русия. И ако сега Турция спретне нещо хибридно и разцепят България, руснаците просто ще кажат "ми кво, съдба на предатели".

Това дето щяли да ни разцепват или да отцепват само някои територии са оптимистични мечти и фантазии. Цяла България ще вземат.

с нас е хванал не е прокопсал да ни вземат .........

Нямам никакви илюзии за бъдещето на България. В кърджалийско не ти сервират кафе и не можеш баничка да си купиш ако не говориш турски. Работа не можеш да си намериш без турски. И това е така не от вчера. Държавата спи. НАТО и ЕС са крехки и не ги виждам да изкарат дълго време. Скарахме се с Русия. На 3-ти март даже не се споменава името на тази страна. Били ни освободили финландци. Или опълченци, сякаш не са били в състава на руската армия. Тази омраза към единствения народ, който ни счита за братя се вижда ясно в Турция. Турците ясно виждат колко лесно се пазаруват политици у нас, а те имат пари. Най-активната част от българите се запиля по америки и германии, като даже претендира да гласува тук и вдига паметници на Левски в Канада, което е повече от цинично. В същото време на Турция и трябват територии. Те са 80 млн. и ще се удвоят след някоя година. Такава им е идеологията, четете книжката на Давутоглу. Въпрос на време е да ни вземат. Името България ще изчезне. Били сме Румелия според тях. Ще ни нахлузят турски тескерета, ще забранят българския език и сме дотам. Не виждам никакъв полезен ход при сегашната политика. Не е добре да се правят подобни срещи като тази. Ердоган е високомерен и ще се подиграва с всички присъстващи; той ни мрази. Нищо не може да се договори с турци, а най марко точно с тези. Освен че има опасност да настроим и кюрдите срещу нас. Щял да пусне бежанци. Да ги пусне, не сме длъжни никого да отглеждаме, нито да приемаме. Нито пък те искат да живеят тук. Всеки ден ни е подарен от дядо ви Боже.

Хайде всички на килимчето пред бат Бойко - строй се преброй се по ред на номерата ха ха ха ха :-)

А българският президент няма ли да участва в срещата?