Коментари - Анкара: ЕС не даде добри знаци за сближаване | Днес.dir.bg

Анкара: ЕС не даде добри знаци за сближаване

Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите, заяви премиерът Бинали Йълдъръм за срещата на върха във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Анкара: ЕС не даде добри знаци за сближаване | Днес.dir.bg

Коментари

нестига че EU даде 3 милярда сега и ревът ,,,,,,,,,,,,,,,турците искат на първата срерща безусловна лубов абе еииииииии фесовеееееее ваща леля маичина

Пълен провал! Ама нали изядоха кебапчетата!

Този свят страда от политиците. А з познавам много добри хора- турци, работливи, умни, почтени, възпитани. Вземете сега, да ги изкарате по-черни от дявола, покрай някаква си политика. Знам, ще ми говорите за робството- то ние и гръцко сме минали, и съветско, обаче познавам и много свестни гърци и руснаци...дай сега да се скараме с всички наведнъж, да се изпонамразим... Пфу.

Това е така, ама тук става въпрос за друго, за териториални претенции и с това обезлюдяване на села и градчета, някой ще ги запълни ???

Падишахът няма да направи никакви резки днижения с баба Европа! Просто ще мобилизира своя потенциал чак до Виена, а той не е малък и ще следи за неговите хора в Германия да са добре..... И от време на време ще пуска това, което не му върши работа към ..

Ей, докарвайте тука повече такива като Перата и Динко ... Много дупки имам.

може ли да ми обясни някой защо в турция има 3-4000000 бежанци и то не само от сирия? защо не са си затворили границите много отдавна а сега "освобождават" територии в сирия от незнам какви си ....

ЕрДоган от една страна е една от страните създаваща бежанци, а след това иска пари за да ги задържа, а и те му трябват за да го засели в териториите извоювани след операцията "маслинова клонка".

хей бинали ти си убеден че ес не е дал добри знаци, само че очилатата мръсница която е министър за съжаление с чистите си прашки смята че срещата е "коструктивна". на кой да вярваме???

Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите... Звучи като услуга, а забрави да каже,че Европа си плаща скъпо и пре скъпо за това.

А у нас цяла сутрин надуваха... фанфарите;)

И не само, ами да са благодарни в анкара , че няма мита за ес :)

Притупало й е на Турция за ЕСа!? Оправят си визовия и митнически режим ..и това стига! И винаги могат да бият шута на НАТОто!

Взел българина да се надсмива на турците, че няма да ги допуснат в ЕС, а не поглежда собствената си кочина.

Турция може и без ЕС. Ако имаш калпав народ, не ЕС, но и Господ няма да те оправи. България, като е в ЕС да не би да е цъфнала и вързала. Една Македония има по-големи пенсии и минимална заплата от българските.

Важнто е какво казва Светиня Му.

ЕС даде много ЯСЕН отговор на евентуално турско членство - и той е НЕ!!! Режимът на Ердоган много добре знае, че безЕС е обречен. Затова Турция с толкова мек и неутрален тон, "баклавяно-сиропено" и с подвита опашка коментира срещата във Варна. Турция се примирява с отказа на ЕС да бъде неин член. Тя няма друг избор. И за Турция това членство вече е затворена страница: " Ако ще приключва всичко това, да приключва, не е краят на света, няма и да бъде, казва Девлет Бахчели. Това, което Ердоган получава от ЕС, може да бъде обобщено в една дума: ОЦЕЛЯВАНЕ. Необратимата, сурова реалност за Турция е, че тя е почти напълно зависима от ЕС, за да запази икономиката си на повърхността. На ЕС се пада около половината от турския износ. С обща търговия от повече от 130 милиарда евро между двете страни, търговията на Турция с ЕС е повече от пет пъти по-голяма от тази със следващия ѝ най-голям партньор - Китай. Нещо повече, ЕС носи около две трети от чуждестранните инвестиции в Турция. Междувременно корпоративният сектор на Турция е силно зависим от европейските инвеститори, за да финансира значителния си дълг - риск, наскоро подчертан от Международния валутен фонд. Просто казано, турската икономика ще се влоши без Европа. Такава икономическа криза е единственото нещо, което всъщност би могло да струва на Ердоган властта му в краткосрочен план. Това е причината за смяна на тона на Ердоган. Без ЕС той е зад борда! През втората половина на 22018 година председател на ЕС е Австрия. Тогава шансовете на Турция за ЕС ще се изпарят, още повече, че канцлера на Австрия Себастиан Курц е категорично против членстовото ѝ в ЕС!

Икономическата реалност има и друго лице, западните компании имат нужда от турската евтина работна ръка. Без Турция и Китай ще трябва да наемат отново скъп труд в Европа, а това ще ги разори. Този свят е изтъкан от взаимозависимости и никой не може да диктува едностранно.

В България трудът е още по-евтин.

По принцип сте прав за взаимозависимостите. Аз изтъкнах само едната страна - ползите на режима на Ердоган от ЕС - за да доизясня нагледно-илюстративно тезата си, защо властите в Турция смегчиха фрапиращо-изненадващо тона си към ЕС!!! Разбира се, че и двете страни знаят, че са зависими една от друга. Европа се нуждае от Турция, за да запази живата двугодишна договореност за бежанците, която е от решаващо значение за преодоляване на притока на сирийски бежанци към ЕС! Но не мога да се съглася с постулираната от Вас тезата за евтината турска работна ръка! От най-новите студии на реномиранни инситуции и корпорации в Германия е видно, че много голям процент от т.н. турски гастарбайтери в Германия се (въз)ползват активно от социалната система - голям процент получават социални помощи, като броят на жените е много голям, пенсии по инвалидност, пари по болест от Здравната каса, пари за наем от Общините като социално-слаби граждани, пари от културните министерсства за езикови и интеграционни курсове, въпреки че някои са вече 4то поколение там, но не знаят езика, пари-помощи от държавата за начало на малък бизнес (не в сферата на производството, а на услугите: дюнерджийници, бръснарски салано, кафенета и т.н.). Така че вашата теза, че турците са "евтина работна ръка" ОТПАДА! Турците живеят много добре на гърба на германската социална система, но когато трябва да гласуват, нед 80% от тях избират Ердоган. Затова в Германия сега вървви дискусия за премахването на двойното гражданство на турците!

Не разбрахте ли, че НИКОГА ФАНАТИЧИ РЯЗАНИ УБИЙЦИ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ЕС, ТОЙ Е ЗА БЕЛИ ХОРА!!!

А фашистите от Украйна ??

Меркел дава неизпълними обещания, на нея да се сърди Ердо!Как си го представя 70 милиона турци да се юрнат безвизово към Европа? Или да даде на всички мигранти турски паспорти и да ги пусне към Европа, това ли иска?

КОГА Меркел е обещавала визите да паднат за турците?! Юнкер е този, който мрънка в полуобещания, докато Меркел, Макрон и особено Курц са доста твърдо против! Вече казах съвсем ясно, че премахването на визите изисква изпълнението на 72 точки. Тези точки трябва да бъдат приложени, за да премахнем визите - Меркел!

медведев да си гледа вътрешните работи

И като го приключат бъдете сигурни че до 5 години, особено пък ако САЩ създадат Кюрдистан, Кърджалийско и бургаско ще са част от Турция

Ами те вече не са ли? Направо са си турски. Ходили ли сте скоро на там. Преди няколко години минах точно седмица след Велик ден покарай язовир Кърджали. Там един от единиците останали християни имаше кръчмичка на брега на язовира, като ни видя започна радостно да вика -"Момчетааа Христос Воскресе момчетаааа". Човека 5 дни след велик ден не беше произнасял трази реплика, нямаше на кой да я каже:(. За това ли проляха кръвта си дедите ни :( тъжно много е тъжно когато някой продава родината си за пари и власт :(. Но така ще стане тези земи ще станат автономна турска част (вече са си). Дано тогава да се усетим и да започнем да милеем за нашата прекрасна родина, а не да гледаме парата и властта!

Примата вече ги е продал

Молдояа, а ние заюо не дадем на Турция един добър знак и да се обединим с нея? Исторически сме токова свързани, 500 години са оправяли жените ни, та не се знае дали сме българи или турци с християнско съзнание.

Ако си бял- си българин, ако си черен си турчин.Бели турци няма, има смесени с отвлечените траки, българи, руси, славяни,чехи, поляци и т.н.. Тези,които са бели и зеленооки или синеоки са наследници на отвлечените европейци.

Какво очаквахте от тая среща? Да приемат Турция в ЕС? Едва ли. В ЕС няма нехристиянски държави и няма да има. Могат да членуват в НАТО, но не и в ЕС. Това се отнася и за Косово и за Албания и до голяма степен за Македония. Да им позволят да пътуват без визи? Едва ли. В Турция е пълно с радикални ислямисти. Да ги пуснеш в Европа е бомба с много къс фитил. Това за което Ердоган дойде във Варна си го взе - пари за да върже бюджета. От тия пари до сирийците нищо няма да стигне, но поне ще ги държи далече от нашата граница. Не съм фен на ГЕРБ но и Бойко направи каквото можа - организира срещата и не остави гостите да се избият помежду си. Колкото - толкова, ще има и други срещи.

А вие какви знаци дадохте за промяна на курса от ислямизъм към светска държава?!

Пак ли тези масонки символи като например петолъчката символ на Луцифер обърната надолу?

"Юнкер и Туск обещаха пари..." Те и друг път са обещавали.

Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите, заяви премиерът Бинали Калдъръм за срещата на върха във Варна. Другарю Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите, заяви премиерът Бинали Йълдъръм за срещата на върха във Варна. Другарю "Кълдъръм", нали затова ЕС ви дава 3 миолиарда евро, за да пазите. Другият вариант е за тези 3 милиарда евро ЕС да направи непристъпна южната си граница,да изтегли инвестциите си от Турция,а вие се оправяйте както можете.

За сметка на това ердо пишмансултанина даде кристално ясен знак към Кърджали . Останал без никакви последствия ... Ако трябва да се гонят дипломати , резонно е да започнем точно със съседските .Определено са заплаха за националната ни сигурност ...

Хубаво момче ама турче !

Това всички виждат , че е достатъчно ясен отговор и той е НЕ в ЕС. Турция отново продължава с врънканията , усукванията и пак техните изнудвания за пари и какво ли още не. Повече пари от ЕС означава чисто да се финансира антикюрдската военна отерация на Ердоган. Навярно сега и парите ще спрат ,защото това е финансиране на една агресия и то на чужда територия, т.е. на малка война .

Айде сега, Борисов нали ви даде некви искания уж.

От всякъде идват отзиви, че срещата във Варна е един провал. Защо нашите медии твърдят, че е огромен успех? Може би защото така ни се иска или ни е срам да си признаем глупавата постъпка да я организираме?

Айде, почна се - очаквано впрочем! А вие какви знаци дадохте за сближаването?! Вашите знаци бяха - искаме си финикийските знаци за варденето, искаме визите да отпаднат, ама "не искаме Европа да ни се бърка и да ни учи на демокрация" и не искаме никой да спира "душевния полет" на нашия султан!

Ако Ататюрк беше на власт в Турция тя отдавна да е в ЕС !

Трима ислямисти до момента!

Това ТОЧНО Е Най-голямата ГРЕШКА на ЕС. НИКОГА не е трябвало да им се обещава това, че някога те ще са член на ЕС!!!!!!

е вие арестувайте журналисти и т.н. включително и на западни медии после чакайте да ви харесат :))))) ердоган е по-луд и от путин вторият поне не кандидатства за ЕС ?!?!

какво е това "искреност"

Каквото търсил, намерил: на такава анадолска лукавост, такава европейска искреност;))

И аз за 4,5 млрд бих пазил европейската граница... Турците са си нагли баце и това е. Няма оправия! Трепят наред, никакви права на човека и искат да бъдат смятани за европейци! Направо нечовешко!

Последният път като ги пазеха стигнаха до Виена. Това и СИК не го може.

Какво сближаване бе, всички се чудят как да ви разкарат като ви дават пари да си ходите, вие за сближаване ми говорите! ахаха

Тия що се правят на малоумни? Нито една азиатска страна няма да влезе в ЕС. Нито Турция, нито Русия.

точно това е начина - влезе ли първо Русия в ЕС, после ще може и Турция, дори и азърБайджан и Армения (съветските 'републики')

Тогава кое е успешното и конструктивното според нашите тулупи....че са уцелили количеството шербет и е стигнал за всички?

С една дума чакахме да дойде царя, а той прати пъдаря.

Коментари - Анкара: ЕС не даде добри знаци за сближаване | Днес.dir.bg

Анкара: ЕС не даде добри знаци за сближаване

Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите, заяви премиерът Бинали Йълдъръм за срещата на върха във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Анкара: ЕС не даде добри знаци за сближаване | Днес.dir.bg

Коментари

нестига че EU даде 3 милярда сега и ревът ,,,,,,,,,,,,,,,турците искат на първата срерща безусловна лубов абе еииииииии фесовеееееее ваща леля маичина

Пълен провал! Ама нали изядоха кебапчетата!

Този свят страда от политиците. А з познавам много добри хора- турци, работливи, умни, почтени, възпитани. Вземете сега, да ги изкарате по-черни от дявола, покрай някаква си политика. Знам, ще ми говорите за робството- то ние и гръцко сме минали, и съветско, обаче познавам и много свестни гърци и руснаци...дай сега да се скараме с всички наведнъж, да се изпонамразим... Пфу.

Това е така, ама тук става въпрос за друго, за териториални претенции и с това обезлюдяване на села и градчета, някой ще ги запълни ???

Падишахът няма да направи никакви резки днижения с баба Европа! Просто ще мобилизира своя потенциал чак до Виена, а той не е малък и ще следи за неговите хора в Германия да са добре..... И от време на време ще пуска това, което не му върши работа към ..

Ей, докарвайте тука повече такива като Перата и Динко ... Много дупки имам.

може ли да ми обясни някой защо в турция има 3-4000000 бежанци и то не само от сирия? защо не са си затворили границите много отдавна а сега "освобождават" територии в сирия от незнам какви си ....

ЕрДоган от една страна е една от страните създаваща бежанци, а след това иска пари за да ги задържа, а и те му трябват за да го засели в териториите извоювани след операцията "маслинова клонка".

хей бинали ти си убеден че ес не е дал добри знаци, само че очилатата мръсница която е министър за съжаление с чистите си прашки смята че срещата е "коструктивна". на кой да вярваме???

Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите... Звучи като услуга, а забрави да каже,че Европа си плаща скъпо и пре скъпо за това.

А у нас цяла сутрин надуваха... фанфарите;)

И не само, ами да са благодарни в анкара , че няма мита за ес :)

Притупало й е на Турция за ЕСа!? Оправят си визовия и митнически режим ..и това стига! И винаги могат да бият шута на НАТОто!

Взел българина да се надсмива на турците, че няма да ги допуснат в ЕС, а не поглежда собствената си кочина.

Турция може и без ЕС. Ако имаш калпав народ, не ЕС, но и Господ няма да те оправи. България, като е в ЕС да не би да е цъфнала и вързала. Една Македония има по-големи пенсии и минимална заплата от българските.

Важнто е какво казва Светиня Му.

ЕС даде много ЯСЕН отговор на евентуално турско членство - и той е НЕ!!! Режимът на Ердоган много добре знае, че безЕС е обречен. Затова Турция с толкова мек и неутрален тон, "баклавяно-сиропено" и с подвита опашка коментира срещата във Варна. Турция се примирява с отказа на ЕС да бъде неин член. Тя няма друг избор. И за Турция това членство вече е затворена страница: " Ако ще приключва всичко това, да приключва, не е краят на света, няма и да бъде, казва Девлет Бахчели. Това, което Ердоган получава от ЕС, може да бъде обобщено в една дума: ОЦЕЛЯВАНЕ. Необратимата, сурова реалност за Турция е, че тя е почти напълно зависима от ЕС, за да запази икономиката си на повърхността. На ЕС се пада около половината от турския износ. С обща търговия от повече от 130 милиарда евро между двете страни, търговията на Турция с ЕС е повече от пет пъти по-голяма от тази със следващия ѝ най-голям партньор - Китай. Нещо повече, ЕС носи около две трети от чуждестранните инвестиции в Турция. Междувременно корпоративният сектор на Турция е силно зависим от европейските инвеститори, за да финансира значителния си дълг - риск, наскоро подчертан от Международния валутен фонд. Просто казано, турската икономика ще се влоши без Европа. Такава икономическа криза е единственото нещо, което всъщност би могло да струва на Ердоган властта му в краткосрочен план. Това е причината за смяна на тона на Ердоган. Без ЕС той е зад борда! През втората половина на 22018 година председател на ЕС е Австрия. Тогава шансовете на Турция за ЕС ще се изпарят, още повече, че канцлера на Австрия Себастиан Курц е категорично против членстовото ѝ в ЕС!

Икономическата реалност има и друго лице, западните компании имат нужда от турската евтина работна ръка. Без Турция и Китай ще трябва да наемат отново скъп труд в Европа, а това ще ги разори. Този свят е изтъкан от взаимозависимости и никой не може да диктува едностранно.

В България трудът е още по-евтин.

По принцип сте прав за взаимозависимостите. Аз изтъкнах само едната страна - ползите на режима на Ердоган от ЕС - за да доизясня нагледно-илюстративно тезата си, защо властите в Турция смегчиха фрапиращо-изненадващо тона си към ЕС!!! Разбира се, че и двете страни знаят, че са зависими една от друга. Европа се нуждае от Турция, за да запази живата двугодишна договореност за бежанците, която е от решаващо значение за преодоляване на притока на сирийски бежанци към ЕС! Но не мога да се съглася с постулираната от Вас тезата за евтината турска работна ръка! От най-новите студии на реномиранни инситуции и корпорации в Германия е видно, че много голям процент от т.н. турски гастарбайтери в Германия се (въз)ползват активно от социалната система - голям процент получават социални помощи, като броят на жените е много голям, пенсии по инвалидност, пари по болест от Здравната каса, пари за наем от Общините като социално-слаби граждани, пари от културните министерсства за езикови и интеграционни курсове, въпреки че някои са вече 4то поколение там, но не знаят езика, пари-помощи от държавата за начало на малък бизнес (не в сферата на производството, а на услугите: дюнерджийници, бръснарски салано, кафенета и т.н.). Така че вашата теза, че турците са "евтина работна ръка" ОТПАДА! Турците живеят много добре на гърба на германската социална система, но когато трябва да гласуват, нед 80% от тях избират Ердоган. Затова в Германия сега вървви дискусия за премахването на двойното гражданство на турците!

Не разбрахте ли, че НИКОГА ФАНАТИЧИ РЯЗАНИ УБИЙЦИ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ЕС, ТОЙ Е ЗА БЕЛИ ХОРА!!!

А фашистите от Украйна ??

Меркел дава неизпълними обещания, на нея да се сърди Ердо!Как си го представя 70 милиона турци да се юрнат безвизово към Европа? Или да даде на всички мигранти турски паспорти и да ги пусне към Европа, това ли иска?

КОГА Меркел е обещавала визите да паднат за турците?! Юнкер е този, който мрънка в полуобещания, докато Меркел, Макрон и особено Курц са доста твърдо против! Вече казах съвсем ясно, че премахването на визите изисква изпълнението на 72 точки. Тези точки трябва да бъдат приложени, за да премахнем визите - Меркел!

медведев да си гледа вътрешните работи

И като го приключат бъдете сигурни че до 5 години, особено пък ако САЩ създадат Кюрдистан, Кърджалийско и бургаско ще са част от Турция

Ами те вече не са ли? Направо са си турски. Ходили ли сте скоро на там. Преди няколко години минах точно седмица след Велик ден покарай язовир Кърджали. Там един от единиците останали християни имаше кръчмичка на брега на язовира, като ни видя започна радостно да вика -"Момчетааа Христос Воскресе момчетаааа". Човека 5 дни след велик ден не беше произнасял трази реплика, нямаше на кой да я каже:(. За това ли проляха кръвта си дедите ни :( тъжно много е тъжно когато някой продава родината си за пари и власт :(. Но така ще стане тези земи ще станат автономна турска част (вече са си). Дано тогава да се усетим и да започнем да милеем за нашата прекрасна родина, а не да гледаме парата и властта!

Примата вече ги е продал

Молдояа, а ние заюо не дадем на Турция един добър знак и да се обединим с нея? Исторически сме токова свързани, 500 години са оправяли жените ни, та не се знае дали сме българи или турци с християнско съзнание.

Ако си бял- си българин, ако си черен си турчин.Бели турци няма, има смесени с отвлечените траки, българи, руси, славяни,чехи, поляци и т.н.. Тези,които са бели и зеленооки или синеоки са наследници на отвлечените европейци.

Какво очаквахте от тая среща? Да приемат Турция в ЕС? Едва ли. В ЕС няма нехристиянски държави и няма да има. Могат да членуват в НАТО, но не и в ЕС. Това се отнася и за Косово и за Албания и до голяма степен за Македония. Да им позволят да пътуват без визи? Едва ли. В Турция е пълно с радикални ислямисти. Да ги пуснеш в Европа е бомба с много къс фитил. Това за което Ердоган дойде във Варна си го взе - пари за да върже бюджета. От тия пари до сирийците нищо няма да стигне, но поне ще ги държи далече от нашата граница. Не съм фен на ГЕРБ но и Бойко направи каквото можа - организира срещата и не остави гостите да се избият помежду си. Колкото - толкова, ще има и други срещи.

А вие какви знаци дадохте за промяна на курса от ислямизъм към светска държава?!

Пак ли тези масонки символи като например петолъчката символ на Луцифер обърната надолу?

"Юнкер и Туск обещаха пари..." Те и друг път са обещавали.

Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите, заяви премиерът Бинали Калдъръм за срещата на върха във Варна. Другарю Не видяхме добронамерени знаци от Европа за сближаване с Турция, въпреки че й пазим границите, заяви премиерът Бинали Йълдъръм за срещата на върха във Варна. Другарю "Кълдъръм", нали затова ЕС ви дава 3 миолиарда евро, за да пазите. Другият вариант е за тези 3 милиарда евро ЕС да направи непристъпна южната си граница,да изтегли инвестциите си от Турция,а вие се оправяйте както можете.

За сметка на това ердо пишмансултанина даде кристално ясен знак към Кърджали . Останал без никакви последствия ... Ако трябва да се гонят дипломати , резонно е да започнем точно със съседските .Определено са заплаха за националната ни сигурност ...

Хубаво момче ама турче !

Това всички виждат , че е достатъчно ясен отговор и той е НЕ в ЕС. Турция отново продължава с врънканията , усукванията и пак техните изнудвания за пари и какво ли още не. Повече пари от ЕС означава чисто да се финансира антикюрдската военна отерация на Ердоган. Навярно сега и парите ще спрат ,защото това е финансиране на една агресия и то на чужда територия, т.е. на малка война .

Айде сега, Борисов нали ви даде некви искания уж.

От всякъде идват отзиви, че срещата във Варна е един провал. Защо нашите медии твърдят, че е огромен успех? Може би защото така ни се иска или ни е срам да си признаем глупавата постъпка да я организираме?

Айде, почна се - очаквано впрочем! А вие какви знаци дадохте за сближаването?! Вашите знаци бяха - искаме си финикийските знаци за варденето, искаме визите да отпаднат, ама "не искаме Европа да ни се бърка и да ни учи на демокрация" и не искаме никой да спира "душевния полет" на нашия султан!

Ако Ататюрк беше на власт в Турция тя отдавна да е в ЕС !

Трима ислямисти до момента!

Това ТОЧНО Е Най-голямата ГРЕШКА на ЕС. НИКОГА не е трябвало да им се обещава това, че някога те ще са член на ЕС!!!!!!

е вие арестувайте журналисти и т.н. включително и на западни медии после чакайте да ви харесат :))))) ердоган е по-луд и от путин вторият поне не кандидатства за ЕС ?!?!

какво е това "искреност"

Каквото търсил, намерил: на такава анадолска лукавост, такава европейска искреност;))

И аз за 4,5 млрд бих пазил европейската граница... Турците са си нагли баце и това е. Няма оправия! Трепят наред, никакви права на човека и искат да бъдат смятани за европейци! Направо нечовешко!

Последният път като ги пазеха стигнаха до Виена. Това и СИК не го може.

Какво сближаване бе, всички се чудят как да ви разкарат като ви дават пари да си ходите, вие за сближаване ми говорите! ахаха

Тия що се правят на малоумни? Нито една азиатска страна няма да влезе в ЕС. Нито Турция, нито Русия.

точно това е начина - влезе ли първо Русия в ЕС, после ще може и Турция, дори и азърБайджан и Армения (съветските 'републики')

Тогава кое е успешното и конструктивното според нашите тулупи....че са уцелили количеството шербет и е стигнал за всички?

С една дума чакахме да дойде царя, а той прати пъдаря.