Буря взе жертви във варненски квартал, отнесе и коли(снимки)

Дъжд предизвика потоп във Варна и отнесе коли. Над 10 са загиналите хора в кв. "Аспарухово". Град Килифарево е под вода-там евакуираха хора, загинали няма.

Обратно в новината

Коментари - Буря взе жертви във варненски квартал, отнесе и коли(снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имах коментар направен по темата беше публикуван и след това изтрит.

Повече от ясно е,водата от запушеното с цигански боклуци дере се е изляла върху хората,които са си плащали данъци и са живели законно,та сега КриСталина да направи нещо за Родината си.

до дира:защо всички негативни коментари за нашата еврокомисарка сталинка горгоева се трият.изтриите и този

защото в дирника работи някаква твар с евроатлантически ценности в тиквата си и се изживява за мод

писах на този саит наи малко 20 пъти по повод наводнениет в варна,пуснали са ми 4-5 мнения,за какво говорим тука

Бог да ги прости бедните хора, загинали толкова нелепо, макар че се питам, има ли лепа смърт.И веднага идва въпроса-защо?Защо се случва всичко това.Без да правя някаква "Еврика"ще кажа, че това е резултат на безхаберието на обществото ни. Изсякохме горите си и резултатите са налице.Суша, продължителна и гадна, а когато завали-опустошителни наводнения.Защото гората е естествен регулатор на тези процеси.Ама демократичната ни държава спи.И докато финикийските знаци са над всичко, ще ни се случват още по-гадни неща.

и аз това написах,че ще стават лоши и по лоши природни бедствия и събрах минусите на форума,докога не свалим тези розови очила и ако не си помогнем ние няма кои.дано тези бедствия отнесат и управляващите които и да са,а те от 25 години са все едни и същи,защото със собствени сили не можем да ги изгоним и да дойде управление което да вземе решения които са от жизнено важно значение иначе рискуваме родината ни да изчезне безвъзмездно.

Заглавиета на Еличка е за пълна шестичка! Но веднага дъждъ става ПОТОП, и отнася, не какво да е, а едни КОЛИ ! КОЛИ ! Текнаха сълзи, гърлото ми се сви Тумбаци КОЛИТЕ спасяват, хора се давят Господи прости им, те не зная кво правят И на загиналите, Боже, но такаа , не може бабичка

Поредна трагедия в БГ, плод на безхаберие, корупция и т.н., за която няма да има никой наказан и никакви последващи действия повече да не стават такива беди.

а каеде е българската абдикирала православна църква или агент николаи пловдивски пак ще плюе по парадите

Молим се за дъжд, чадо, за да не погине реколтата на земеделците!

Даже и на кръст да го разпънат кмета, пак няма да се помогне на тези хора. Толкова мъка! Вместо да им помогнем кой с каквото може - тук се пишат глупости и се политиканства.

Горките хора! Вместо да им съчувстваме и да помогнем с каквото можем - тук си чешаме езиците и политиканстваме. Горките хора!!!

злото не идва само,очакваите бедствия с пъти по големи от това в Варна от които ще онемеете всички.

що не онемееш ти ? като не можеш да светиш поне не тъмни !

ако имаш глава и не си гербераст или комунист ще разбереш че с това 25 годишно бездеиствие което продължава ще се случваш лоши и по лоши бедствия.

Българи! Дотук едно единствено нещо ми стана ясно от тази трагедия и това е, че предпоставката идва от изсечената гора и обособеното сметище в ромската махала!Боклуците са били своеобразен бент, който е задържал водата и в един момент от напора всичко е тръгнало надолу!Тези хорица досега ги носехме на гърба си, а сега започнахме да даваме и жертви заради тяхното безхаберие!Крайно време е законите да започнат да се прилагат за този "електорат"!

всичко правилно си разбрал, само не си разбрал че без тоя електорат, КРАТУНИТЕ НА ВЛАСТ няма да ги има и няма да могат да крадът. Така че докато си траем паразитите ще си живуркат а КРАТУНИТЕ да крадът

Именно това имах в предвид!

Винаги се случват големи нещастия, когато ДПС е на власт. Това да тежи на онези еничари от БСП и АТАКА, които подкрепят турската и мюсюлманска партия. Тези, които не гласуват също имат принос.

Нямам думи! Хора умират, а ти пишеш простотии!

Положението е трагикомично - КРАТУНИТЕ от сутринта мънкат по ТВ-тата. а Варненскя Гей с ПОТНИК - НАЛИ,НАЛИ, нищо умно не каза - освен че супер Боко не му дигнал телефона и не дошъл да изгони дъжда.

"По всяка вероятност се е срутил баирът на Джанавара и е затрупал платното по пътя за "Аспарухово"." Един хеликоптер ли няма да освети през нощта за да стане ясно? Мноу тъпа държава, варненски кмет и тн тн.

Къде са глупаците от армията, да отиват да помагат с техника и хора..... Освен да харчат държавни пари за глупости други не умеят! Докато се възстанови захранването и водата се изтече може да минат дни.....Възможно да има и епидеми, мародери и т.н. Да ходят там да помагат, не да мислят за нови самолети и учения за бой с терористи.

Не знаеш ли къде е нашата армия-вИрак и Афганистан,там я търси и не чакай да направи нещо!

Армията е в Ирак и Афганистан , варди задниците на новите ни братя, хамериканците , а тук не могат да изкарат един автомобил в критична ситуация. Колкото и да плюете при ТОДОР ,не беще така !!!

Стига ни сте занимавали с глупости.Пишете нещо за Пеевски.

браво троле

Само за информация : по време на голямото наводнение във Видин (40-те години) , кмета е разстрелян с указ на цар Борис !

а заради свищовското земетресение кмета са го удавили ! кретен !

Че кметът е разстрелян - не е вярно, истината е, че е обесен публично. И още нещо не е вярно - че това е станало по време на наводнението през 1942 г.! Кметът Стефан Тотев Михов, бивш царски офицер, учил във военното училище заедно с бившия тогава, а в последствие и бъдещ министър-председател Кимон Георгиев, е осъден на смърт от Народния съд, като едно от обвиненията срещу него е бездействие по време на наводнението през 1942 г., и присъдата е изпълнена на 2З февруари 1945 г. Така че, първо четете, после пишете! За да не се получава дезинформация на хората.

Докато напиша моя пост и вече 10 човека са поставили плюсчета - значи, ето 10 заблудени от теб!

Божие наказание за тия сребролюбци по морето дето съсипаха природата с техните строежи за бързи печалби !

По вашата логика, да очакваме скоро и Бургас а?.Същия сте като оня отдолу с жертвите мюсулмани.Все от отбора на тъпаците и то най-големите. Вместо да се обединим, ние мразим, дори и в такива моменти.

очаквайте,то вие сте същият дол дренки като варненци...

То големите хотели и комплекси по морето се строят от хора , които са били в управлението на страната. На местните не се разрешава строителство на първа линия и на дюните

Дано няма сред жертвите мюсюлмани.

мохамеданите сте си жертви , но не се усещате !

България е едно безпризорно сирачe. Народеeeee???? А то останаха ли българи, за да ме чуят?! Всеки ден бедствия, злополуки, катастрофи, убийства, самоубийства, Терминал 2, нисък прираст...

Слушах по БНР изстъпленията на Портних и си помислих какво ли ще последва на сутринта в Парламента?! Трагедията на обикновените хора отново ще послужи за повод да се развихри спор на тема кой е по, по, че най! За мен е ясно, че която и да е от известните ни партийни шайки да управляваше, положението нямаше да е по-различно. Едните обвиняват и нападат другите, като че ли не помнят самите те как са се вихрили като управляващи.

За Портних незнам, но във Варна съм присъствал по време на порий преди няколко години. За минути улиците в центъра се превърнаха в реки. Явно този проблем съществува от много време.

Всезнайко Снайпер, в София освен от Витоша надоле да ви дойде вода няма от къде другаде. София се е ширнала на една голяма поляна, докато Варна е заобиколена от високи баири по които се стича водата към ниската част. В София ако има подобен потоп най-много да отнесе Бояна, Драгалевци и Симеоново и ги направи централна градска част, което може пък и да е за добро. Искаш да знаеш защо това се случи във Варна - имаш моето обяснение като Варненец. Отводнителната система във Варна е строена за не повече от 200,000 жители. Мръсен канал и дъждовни води ползват едни и същи тръби до колектора на острова. Отделно във Варна има 3 водосборни канала за дъждовна вода, единият от тях е в Аспарухово. Каналите са строени много отдавна и са разчетени да поемат дъждовната вода при определен процент гъстота на застрояване - т.е. урбанизация на територията. Благодарение на недалновидните промени в закона за устройство на територията в услуга на инвестиционно-строителния бизнес, благодарение на алчни и корумпирани държавни и общински чиновници доведе до масово презастрояване на градските зони, в това число, градинки, паркове и т.н. все места където водата може да се абсорбира от почвата. Изградиха се т.н. Китайски Квартали. Когадо не градиш нови канали за отводняване, когато в същото време строиш нови блокове и кооперации и включваш към съществуващата над капацитета й, когато строиш нови пътища по които водата единствено може да се стича в посока на ниското неминуемо е това което се случи. А защо именно Аспарухово защото баира над Аспарухово се движи към морето и не само той, също баира над Галата, над Фичоза, над Траката дори там където е строен кв. Чайка и Спортна Зала и той се плъзга в посока море. Плъзга се заради подпочвените води и глинесто-пясъчния слой който лежи на дълбочина около 10 метра под повърхността. И колкото повече се застроява Варна без да се изграждат нови канали, толкова по-често ще се случват подобни бедствия.

Това за Варна е отдавна е известно на всички, но какво от това? Явно работи системата всеки да се оправя и спасява поединично.

Тъжно и трагично. А вие сечете ли горите, строите ли по поречията на реките, ниските места, по деретата и пълните ли ги с боклуци? В София Петър Диков поиска да покрие Перловската река- сигурно, за да предизвика подобна трагедия. Сечете ли широколистни гори? Сечете ли широколистни гори? Ще дойде време, когато всички ще трябва да работим само като лесовъди, защото бедствията ще стават все по- тежки, а срамът от Бога няма да е достигнал до умовете на безхаберниците. Трябват нови авторитети в това общество. Сечете ли горите, застроявате ли щастливо? Пороен дъжд от 35 литра на квадратен метър иска много растителност, за да поеме и задържи водната маса и пак няма гаранция, а по склоновете на морето нищо не може да я спре. Хората трябва да започнат да мислят реалистично и да се взима под внимание всяко негативно мнение, защото действителността сбъдва неочакваните нещастия.

Като знам плевенският кмет каква стока е... Ами добре, че тук се размина с по-слаби валежи!

Иван Портних е редно да си подаде оставката след този трагичен инцидент. Всичко е могло да се избегне ако е имало адекватно кметство. Варна има достатъчен ресурс да се справи, но не го е направила. Няма нужда да се прехвърля вината на държавата

Един нормален кмет би трябвало да може да отмени пороите до преустройството на града според настоящия брой на населението и наличния сграден фонд.

Моля, не намесвайте партии при и не правете аналогия със село Бисер! Там основната помощ дойде от малкото останали хора в държавата и те бяха в OFF-Road форума. Със собствените си джипове първи оказаха помощ и бяха на мястото !!!

но дори и след онази трагедия не си взехме поуки - виновни нямаше.

без да намесваме нормалните партии може да се каже, че трагедията е резултат от гербавото незаконно строителство вилняло в държавата под ръководството на престъпниците бб-боко и цц-цвинокьо

:)

ти наистина си малоумник !

На мястото на трагедията дойдоха кметът на Варна, вътрешният министър Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. И ДРУГИ НЕПОТОПЯЕМИ КРАТУНИ, ДЕТО ПЛУВАТ КАТО ЛАЙ...НО НАД ВЪЛНА. Тия кратуни трябвало да бъдат там преди, а не СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. Дерета и канали запушени, затлачени с години поради НЕМЪРЛИВОСТТА И КРАЖБИТЕ НА ВЛАСТТА ОТ 25 Години насам.

Много страшно. Доколкото се чува е станало така заради изсечени 30 годишни дървета и незаконни строежи.

Как и къде се е оформила приливна вълна 2м?!

Кмета защо е на работа?

Аз се чудя как Боко тиквата с кожената тужурка още не се е появил на мястото на бедствието?????

Кратуната ще цъфне утре по ТВ-тата и ще обяснява, как ако баба му била мъжка... щяла да има дръжка, и как ако не е бил той - краят на света отдаван да е дошъл.

и с какво точно се чудиш ?

Коли със сирени минават по Аспарухов мост в този момент.Няколко са,поне 5,в посока от Аспарухово към центъра на Варна. Хеликоптери във Варна има,наскоро летя един хеликоптер над летище Варна тези дни така че и хеликоптери има. Бронетранпортьори,военни камиони също си имаме по принцип,но има доста и в частни ръце.Още се мълчи за сриването на Българската армия и нейното въоръжение и логистика,защото ограбването там е било огромно. Техниката трябва току що да влиза в центъра на Варна сега...

Българска армия няма. Има назначени медицински сестри в армията, които да люпят семки по порталите.

дървената мафия изсече горите и това е резултата. Не могат да определят от къде идва вълната. 1 хеликоптер не могат да изпратят (те са за чалгаджийките на борисов)

Какъв Борисов те гони пък тебе?

Vitomir

извинявай, но си много прост. Помисли малко по времето на Борисов дали не са се изпращали хеликоптери и помощни сресдства? Дали в с.Бисер, дали по време на пожарите, и дори след това беше обвинен Борисов, че е ползвам отряда за лични цели. Дали не се натовариха цял самолет с доктори от Военна болница и не се изпратиха заради бомбения атентат ? И после пиши глупости. Ако беше Борисов досега военните щеха да са мобилизирани, щяха пт София да заминат хора от пожарната и гражданска защита, доктори, техника...........така, че не говори по опорните точки..........дано господ ти прости плиткоумието. Запомнете, че Варна бутна Борисов и сега Варна ще бутне това правителство.

magit@abv.bg

Борисов изпрати хеликоптер, защото къщите бяха под вода и нямаше друг начин да се извадят хората. Бъркаш ситуациите. Бургас , Русе, Шумен са в близост до Варна и в момента е пренасочена цялата налична техника и хора. Плюс това тук нямаме атентат, че да трябва да се пращат екипи и от София

Изпратени са водолази. (Браво на Колегите, успели да Вдигнат ВМС !) Чака се Следваща вълна. Жертвите - 11. Дотук. Официално. ...а 'наште' - кат си били били свъушиуи кафьенциту сабахлен - били били щели да наминат...

Интересно е и къде е гражданското общество и нехае. Онези дни лично нагазих със съсед в една огромна локва и отпушихме кана. Водата си се оттече и до сега никакви проблеми

Канала*

ти си идиот с опорни точки спрямо непукизма на 240 мишки дето храниш-какво искаш от хората или от кмета само, няма ги адекватните мерки на спасяващите властта си ненаситни управляващи, а хората си мрат.На никой не му пука.

magit@abv.bg

Безопасността на един град е задача на кмета. Колкото и да врещиш, за това му се плаща да си върши работата

От кадрите се вижда как улици са се превърнали в реки. Това да се случи , основна вина има кмета. Интересно как в София не се случва... все пак цяла седмица говорят какви ще са валежите и никакви мерки. Стой и чака кмета. Кой чака? Защо не поиска помощ от държавата преди тази ситуация? Кой не се грижи за канализацията? В София отдавна са си научили урока и това не се случва

Някой писа, че Борисов щял да бъде там, ако бил премиер. Хората не са хора само когато, ако и подобни, а винаги. Борисов трябваше отдавна да е там и да е дарил цялата партийна субсидия, че и без това са държавни пари за нищо. Сами си ги гласуват, сами си ги дават, а ние овцете само ги влачим на гръб.

Борисов пращаше Цветанов

Той и да ги дари, някой друг ще ги открадне. Да си спомним какво се случи с предишните пари при наводнения - позорно окрадени. Това е, параграф 22.

Тогава да ги дари лично на пострадалите хора.

КМЕТЪТ НЕ МОЖЕ ДА СПРАВИ САМ. ТЕ ТРЯБВА ДА ГО ТЪРСЯТ , А НЕ ТОИ ТЯХ.

Ееееииий, О'Санна ! - Най-Накрая разбудихме И БНТ1 !! (, то аслъ - Добре че подхванахме откъде Бразилия ...;-)

Вижте страницата на Орешарски! Да се наспинка,па тогава ще дойде тук.Бойко до сега хеликоптери да е изпратил.Що се отнася до Портних-писала съм му не веднъж,за опасни подлези с падащи мазилки и какво ли още не и винаги е отговарял.А подлезите са ремонтирани,минаваме оттам за Морската градина с детенце.Орешарски лъже! Копеле мръсно-Оставка!!!!!

Имаш си герберски кмет във Варна. На един градоначалник е основна задача сигурността на Варна. Само вашия град се занимава цяла държава... я дъждове я снегове.. но е така след като позволявате кмета да ви се избира от мангали

И какво са ремонтирани подезите като точно вчера не можеше да се минава в тези подлези към морската градина защото забележете-бяха заляти.

Не знам колко е корумпиран Портних, от годишната му декларация си личи, че може да си живее добре и без да е кметската заплата, има някои опити да направи и добри неща, но среща тотална съпротива- сега се сещам за колите в морската, той ги забрани, но съдът ги пусна отново, противопостави се на заплатите на съветниците, но те пак си ги гласуваха.В общината все още работят некадърниците на Киро, Портних доста изчисти, но има още.Ако говорим реално де факто една година от кметуването му преминава в прочистване на кадрите.Да не говорим за разни заварени договори като два милиона на година за съхранение на палми и ред други подводни камъни, които тепърва ще излизат.Да не говорим за срамната ситуация с плочките на центъра..това е очеваден бойкот, че тази фирма просто не иска да ги нареди, а не че не може..няма как да не можеш да наредиш едни плочки.Ако в Аспарухово е имало незаконна сеч, не е виновен кмета, ако има незаконно строителство то също не е осъществено тази година, а и не може кмета да го премахне, а ДНСК, а колко години ще се обжалват решенията и няма да се съборят е друг въпрос.Много, много са на трупаните неща

Така е. А дотогава всички да се запасят с лодки, шнорхели, акваланги, плавници, неопрени и всякаква друга екипировка за бедствени ситуации.

Дали някъде ще се издавят хора защото паднал дъжд 35 литра на квадрат,дали ще загинат хора от срутване на някоя разграбена сграда или ще се запали влак причината е все една-пълната липса на държава.Че ако се разходите където и да е в България има ли нещо нормално,да си кажете-да,това са помислили хора за него и са го направили.За какво говорим като самата власт се избира с купени гласове,за каква държава.Това са просто следствия,просто въпроса е кога ще се случат,а не дали.И като се случат тогава почват "действията"-един вадил трупове,друг действал с пълния ресурс на държавата.Майка ви да *ба,боклуци,едно че сте некадърни,а сте и долни да се правите на загрижени като целият този хаос е ваше дело.

izsekoha gorite, osobeno dujdovnite na ekvatora, koito razpredeliaha pravnilno dujovete na planetata, posle uvelichiha (i produljavat ejednevno da uvelichavat) desetohiliadno koncentraciite na CO2 v atmosferata i eto ti nachaloto na kraia. tepurva zapochvat ujasnite kataklizmi. ekolozite alarmirat, ima neveroiatna tehnika, s koiato ni demonstrirat prichinite za sluchvashtoto se, no im po sveta im zapushiha ustite, narichat gi daje teroristi. SHTE IZMREM ZA NIAKOLKO GODINI OT ALCHOSTA NA PETROLNITE KOPACHI.

Оказва се че И по Южното-Ни Черноморие има Сериозни Проблеми : А. Изровени от паднал лед/градушка плажове Б. Увредени Сериозно курортни неща от леда/градушката

Едно време имаше руски ракети на Змейово земя въздух-бихме облаците с тях.И гърмяхме бурите на американците и ги разгонвахме.Те затова ни ги забраниха да не ги обстрелваме от Загоре и ся си правят кото си щат.Ама и за тях ще има господ и скоро и техния край ще дойде.ОСТАВКА ЗА ОБАМАТА ОСТАВКА И ПРЕДСРОЧНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ В САЩ аман от негри и цигани да ни управляват!

Ба ! - у Кремъл негри и циг..тииит ли Са Все-Още ?!

Янките да спрат да пущат дъждове.Аман не им ли писна.Да инспекторират временно американското посолство и да глобят янките за нанаесените щети до момента от машината за правене на бури и дъжд.Не разбрахте ли че това са планирани дъждове от американците щото така искат те.ДОЛУ ОБАМАТА ДОЛУ АМЕРИКА ДА ЖИВЕЕ КГБ ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА ДА ЖИВЕЕ СССР!

Бог да ги прости добри варнанлии бяха.Дано имат застраховки белкем да ги погребат.Ха така!Канализациите на София ги стопанисва софийска вода-жълта кал локви се стичат наводниха ни тез тъпи американци от всякъде.Машината за дъжд на Витоша работи здраво виждал съм я на Симеоното от там пущат янките облаците искат да ни издавят но ние сме борбен народ и няма да им се дадем ще оцелеем.На оружие братя срещу неверниците АМЕРИКАНСКАТА СГАН!ДОЛУ ОБАМАТА ДОЛУ АМЕРИКА ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ОСТАВКА ЗА КОМУНЕТАТА!

Ошашавихте ме мен-сиромаха с таз Вашата Какфония, Колега ! - Нерде Овалнио, нерде банкянскио...па за капак да била била живяла Москава, ама да били таковали 'наште' ??? (Извинете !)

Цигaнскaтa сеч и европейскaтa толерaнтност изрaзявaщa се в бългaрско безхaберие сa глaвните причини зa трaгедиятa. Кaкто се кaзвa, нaй- стрaшното нa комунизмa е товa, което остaвя след себе си. Колко по лесно щеше дa е , aко вместо дaнъци строителните фирми подържaхa кaнaлизaциятa безплaтно ...... :-)

няма инжинери, няма архитекти няма техници, народа напуска останаха мутрите, гнусните таргаши и чалгарите да чакат на кака си кристалина, супер идиота боико, мишока станишев и феса местан -позор

Само Тук и в Момента - Виждам Поне Десетина от Всяко занаятийе, Колега. (Извинете !)

Десет са установените до този момент жертви на пороя в кв. Аспарухово, сред които семейство-мъж, жена и дете, съобщиха от полицията във Варна. Очакват се още жертви. КОГАААА?

humfry

25 години държава е оставена на самотек и всеки се интересува само от пари, измама, далавера, и отново пари! Това е в главата на предобладаващата част от населението и политиците, и всички власти и държавни институции. Ако смятате, че по морето липсва градоустройство, тоест планиране на отводнителни системи с новите сгради, пътища, паркоместа, не смятате грешно, така е. Но такава е картинката в цялата страна! Как започва деня за редовия българин. Със ставането си прочита за няколко убити, пребити, изнасилени и ограбени. После тръгва на работа и гледа в транспорта сърдити физономии, хора единаци. В обедната почивка прочита за безработицата, липсата на перспектива, нивото на бедност, най-корумпираната и най-бедната страна в Европа. Следобят разбира от колеги, че заплатата му е намалена със задна дата, пък той така или иначе не я е взимал 2 месеца вече. Прибира се от работа, пуска телевизора и гледа за някакви бедствия, за самозапалили се хора. Отива малко да се разходи навън, че му е дошло в повече и какво да види, опа, сметката за парното дошла. Ама той не използва парно, той няма договор за парно, той дори радиатори няма. Какъв е този рекет, пита се възмутено българина. Разхожда се известно време и се прибира в къщи, където за изненада разбира от телевизора, че тока, парното, водата, щели да поскъпнат средно с 15%. За момент му призлява, но се появява загрижения шеф на ДКВР по тв-то и успокоява изпадналия в паника българин. След малко огладнява и решава да отиде до магазина, където с изненада открива на касата, че стоките са поскъпнали с 10% за 1 седмица. Прибира се отново и сяда пред телевизора, където му съобщават, общинските съветници, депутатите, мвр и мо, за поредна година са си индексирали заплатите. Тамън се готви да си ляга, когато остава покрусен от новината, че Бърза помощ всъщност е бавна, защото 12 линейки обслужвали цялата столица и окръга, а освен това имало починала жена. Линейките били без доктори, без оборудване, само шофьори с празни бусове, които работели заедно с погребалните агенции. Като през целия ден всичко случващо се акомпанира от политически театри, лозунги и демагогия, не спират дори когато спи. Вече му дошло до гуша, не издържал и отишал да спи на летището, където хванал първия самолет за белите държави.

Докато летял в самолета разбрал, че в родината вдигнали пенсионната възраст на 70 за 3-та група, а за 1-ва и 2-ра решили да им дават не по 22 заплати накуп, а по 40, както и да се пенсионират на 40.

.... Оххх... То аслъ - добре че Не довършихте (, примерно - ядосал(а) се, взел(а) щурвала в Свои ръце , ииии .... :-)

Заслужава си го. Малко му е. Трябва му още на помияра бълхарин. Като му е кеф да страда - да си страда.

Крадене,крадене,безотговорност.От 1989 г.държавата се унищожава.Хората са докарани до ръба на биологичното си оцеляване,а политиците ни обясняват колко много са направили за нас.Като им четеш отчетите се чудиш дали не става въпрос за някоя друга,нормална,държава.Нямало страх,били преборили престъпността,дишали сме спокойно,увеличили пенсии и заплати и още куп простотии.Др.Станишев и експертното му правителство се държат и при тази трагедия неадекватно.Орешарски звънял на Портних,ама на грешен телефон.Трагедията е пълна.Държавата е в разпад.Другарите сътвориха поредната национална катастрофа.