Полицията във Варна издирва родителите на изоставено бебе

Полицията във Варна издирва родителите или близки на бебе, изоставено на 24 юни на междуетажна площадка в жилищен блок в района на автогарата.

Обратно в новината

Коментари - Полицията във Варна издирва родителите на изоставено бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещастници!

Тази майка ,олечена с шарена блузка с клин и с конска опашка е типична туркиня или помакина . Бебето според мене е турче, в което няма нищо осъдително .Хъбаво детенце.

Колко са озлобели и оскотели хората в България, че дори за секунда не се замислят, че майката на това дете явно има крещяща нужда от помощ, за да постъпи така? Най-доброто място за едно дете е при майка му. А в България всички с готовност сочат с пръст, но никой не подава ръка. С какво сте по-добри от нея! Когато вашите дъщери или внучки постъпят по този начин пак ли ще съдите. Не е това начинът да се предотврати масовата злоупотребата с деца в България.

Гордеете ли се сега още повече, че сте българи с н'ам ква си история отпреди няколко века? Я призовете пак българските майки да раждат, а българските мъже да остават тука, че да се "борят" да се "оправят" нещата, господа патриотчета на дегенератската държава!

Как не ви е срам да показвате лицето на детето! Ще сезирам компетентните органи, ако незабавно не скриете лицето на бебето!

И как точно ще бъде разпознато бебето,ако не му се вижда лицето?!То точно компетентните органи са дали разрешение,кого ще сезирате?

Какво красиво дете! И ужасна майка!

Истинска българска майка! Майка юнашка! Българската майка е героиня!

Вижда се по коментарите ви колко сте гледали снимките. Тези от полицията, които твърдят, че жената оставила детето е на видима възраст 20 -25, моля да си подадат оставките веднага. Да кажеш че подобно тяло, подобна ръка, такива обувки и още повече - такава рокля е характерна за носене от жена на 25 е изключително слабоумно заключение. Дори и да е раждала жена! Това е тяло на възрастна жена над 50+ А родителите нали се сещате че може да са дали детето си на някоя от бабите да го гледа докато те са някъде, където са спокойни че близък им гледа детето... Знам потресаващи случки само защото нечии родители не харесват мъжа или жената на детето си... Веднага родителите били виновни, хайде моля ви, мислете пък малко!

Брей, ти си бил цял компендиум на житейско познание, бе! Аз пък знам потресаващи случки само защото дървени философи като теб са се на(ирали зрелищно пред всички единствено чрез разсъждения! Хайде недей да мислиш дори и малко!

Какви оставки, умнице, какви хора, какви баби те плющят по главата?! Снимката е от камера, не е ясна, и е откъм гърба - и жената изобщо не е с рокля, а с легингси (клин) и блуза - и двете шарени в ярки цветове, и коса на опашка, както не ходят лелки и баби в България! Помисли малко, преди да нареждаш кой да "подава оставки"! Много е лесно да се поучават другите, когато си толкова неграмотна, нали?! Добре, че хванахте по две-три думички от новините за оставки и почнахте вече да раздавате и съвети наляво-надясно ... ((((((((

Взимам го!

НЕ! Не може и не бива да го взимате. Това дете си има майка. Помогнете първо на нея, поинтересувайте се какво и липсва, за да постъпи така, направете всичко възможно, за да го отгледа. Стига с този егоизъм. Това не е предмет да си смени собственика. Това е дете.

Тази "майка" сама е оставила детето без един ред - кога е родено, къде, от кого ... Може да има наследствени болести, може всичко да му се случи в бъдеще, не се знае правени ли са ваксини, къде го е родила, как го е гледала?! Ако тя беше потърсила помощ - щеше да получи помощ, дори и просто в социалните мрежи, но тя е предпочела да остави детето си без един ред, а не да прави някакви усилия! Стига с тия мантри "то си има майка" - ако си имаше майка, нямаше да е в болницата, след такова тъпо изоставяне, което го обрича на домове за деца с увреждания в бъдеще - защото без нейното съгласие не може да бъде осиновено, и нямаше да е по страниците на вестниците и сайтовете ... Повтаряте си като папагали едни глупости, които нищо, ама съвсем нищо не значат в случая!

Интересно ми е кой непрекъснато слага минуси на съвсем читави коментари, мисля, че това са хора слушалки, опитват се да объркват трезво мислещите и тези, които напълно адекватно се изказват, нарочно е не ги забелязвайте!!!!

Mислех си, че след като съм видял толкова многo смърт, не бих могъл да се разчувствам.... Xубаво детенце, дано има късмет в живота си! И аз имам внуче, но е далеч, далечеее....

Ако има Господ , дано даде на това ангелче най-добрите приемни родители , които да го дарят с цялата си любов и грижа ! Дано съдбата го дари с късмет и дълъг щастлив живот !

Не те заслужават, съкровище...

Напълно прав си! Цялата тая кочина, която се величае като българска държава, не заслужава никакви деца.

Според нашите сбъркани закони, ако майката не подпише отказ от детето и съгласие за осиновяване, то не може да бъде предадено на приемно семейство! Толкова ми е жал за това хубаво и здраво детенце, с такива живи умни очички, гледано досега, сладко, доносено и развито - и ще бъде обречено да затъпява и да не се развива в някой дом с циганета, а толкова нормални семейства искат деца, и съм сигурна, че с желание биха си го осиновили! Тия тъпи патки, дето раждат деца и ги оставят, не могат ли поне толкова да се погрижат за тях - да сложи там един лист с дата на раждане, името си и подписа си, че е съгласна детето да бъде осиновено, че тя не може да го гледа - и тогава да го оставя, за да не му съсипва и цялото бъдеще с тъпотията си?! Душичка малка, дано да се намери начин да бъде осиновено от нормални хора, които да го отгледат с обич и грижа, и да му дадат образование и старт в тоя живот!

ако си напише името ще я осъдят

Ето. Хората в България НЯМАТ какво да ядат и си оставят децата на пътя, а разни Мюсюлмански ( турски) шпиони се опитват да ни занимават с Пришълците, които домъкват за да завземат Европа. И искат да даваме пари за БОКЛУЦИТЕ от Азия и Африка, вместо да се храни народа на България. Смърт за Мюсюлманските шпиони !!! Смърт за тия които ги хванаха в Пловдив, свързани с Ислямска държава. Смърт за Местан !!!

Смърт за българите, които си подхвърлят децата, като не четат по форумите, че това е най-голямото щастие! Че все някак ще свържат двата края, ако и да ядат жълъди! Че трябва да се борят! Че сме юнашко племе! Смърт!!! Гордейте се бе, българи! К'во беше, българи юнаци, ние сме дали цивилизацията на света, нали?

ТАКАВА ГНУС СА ТИЯ "РОДИТЕЛИ", ТАКАВА ИЗМЕТ!! И ЖИВОТНИТЕ НЕ СИ ИЗОСТАВЯТ МАЛКИТЕ, А ГИ ПАЗЯТ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА СИ!! САМО ДВУКРАКАТА ГАД Е СПОСОБНА НА ПОДОБНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ-ТАКИВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ТИКАНИ В УРАНОВИТЕ МИНИ!?! ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ, НЯМА ОПРАВДАНИЕ ЗА ПОДОБНО ДЕЙСТВИЕ!!

Колко ли е уплашен малкия, без мама, на тази възраст всяка раздяла с мама води до пагубни за психиката на мъничето последствия. Просто ми се плаче. Иначе ше му намерят семейство със сигурност. Но бебето ще преживее шок , ужасен.

Боклуци

а защо ги издирва полицията те са си казали думата!!!!!!!!!!! сега се постарайте този ангел да си намери дом и РОДИТЕЛИ!!! а другите да се намерят и да се осъдат за престъпление за убийство!!!!!!!!!!!!!!

бих осиновил това детенце, но не съм добре със здравето, дано го вземе някое свястно семейство

Страхотно бебенце, не виждам как ще остане без родители при толкова бездетни мераклии, а ако не се намерят такива, може и ние с внучетата да се позамислим :)

А защо ги търсят, когато те очевидно не го искат ? Не съм наясно с процедурите по осиновяване, но след като изтече законовия срок, в който "родителите" трябва да подадат декларация за отказ от детето, то автоматично минава за осиновяване. Защо просто не изчакат и не дадат шанс на това малко човече за семейство, което няма да го изостави и ще се грижи за него ?

Изоставено, но здравичко, чистичко бебе. Ще го осиновят копнеещи за детенце хора. Не съдете! Това е постъпка на хора, които смятат, че са без изход. Всеки си носи кръста.

Такава дума без изход няма. Млади хора, да се постараят малко и ще се оправят с детето. не може само себе си да гледат тези боклуци. Това е нехуманно просто. Какво да направи детето като е малко и няма думата.

Защо в САЩ нямат такива проблеми? Защото там има специални места за изоставяне на бебета. Не ги изоставят по входовете на блоковете, а си има специални места, където веднага някой приема бебето. Трябва да се декриминализира изоставянето на деца, да се премахнат санкциите, налагани на родителите. Само тогава това безумие ще спре.

Не ви е срам да давате САЩ за пример, тази прогнила капиталистическа страна, която съсипва света. Дайте веднага Русия за пример, веднага. Най-вероятно, това, което казвате е долна инсинуация и в САЩ убиват изоставените бебета или пък ги готвят - нещо такова, питайте русофилите, те знаят най-добре, специалисти са по САЩ, живели са там, знаят всичко.

за такова изказване като твойто има хубав израз.. все едно си пръднал в локва.. какво общо имат русофилите и американофилите и САЩ и Русия в конкретния случай.. ?!

Не само в САЩ има такива места, в Европа също ги има, за България - не знам. Идеята е добра, намират детето веднага и започват да се грижат за него.

Нещо странно има в коментарите под темата. Нелогично много минуси на напълно нормални мнения. Не искам да повярвам, че има такива кретени. По скоро някой е намерил цаката да боцка повече минуси. Ако не е това...лошо...

Не е това. Едва ли е това. По-лошото е. За съжаление.

Детето е оставено преди един месец! Защо пишат чак сега?

Държавата незабавно да ги издири и да им отнеме родителските права. Тогава го заявявам в качеството си на баща. Има много бездетни двойки, които ще се грижат за това дете с голяма обич, а не да го изоставят по стълбищните площадки, кретени скапани.

ако тръгнеш да осиновяваш жалната ти майка, вместо да улеснят процедурите те са ги направили невъзможни, за да може да им платиш естествено

Не е вярно. Процедурата по осиновяване е прозрачна и напълно лека. Почти всички, 99,99% от изоставените деца обаче са ромчета. Има хора, и за щастие те стават все повече, които нямат етнически предразсъдъци и ги осиновяват. Но останалите кандидати търсят разни вратички в закона, каквито на практика няма, и де факто вършат престъпление, като отнемат деца на етнически българки и туркини. Както се сещаш, няма как да се докаже. Същото е, като с подкупите към лекарите преди десетина години.

Какъв идиот трябва да си да оставиш това хубаво и здраво бебе

Екстремно голям !!!

Много беден.

Беден на видима възраст 20-25 ? Работа да подхване все някой лев ще изкара !

Боже, какъв идиот трябва да си, за да си изоставиш така детето, дори да не го искаш.

Мангалите като ги продават по ли е добре или това културна особеност?!

Човешка нищета и ужасяваща мизерия, довела до оскотяване на тези хора.

Точно обратното е - скотовете си създават нищетата.

мечтая и за едно момченце. Не е честно, нали?!

Еси сладура. Дано попадне на хора и да си има майка и татко, които много да го гушкат!

си сладура" Доста тъпа фраза. Още повече, когато касае бебе.

Кои са "не-сладурите" които са му написали +? Извратени ли са , що ли, за да им харесва такава фраза за дете?

Жаргонът е приятен, когато е на място. Вие сте го ''изплющял/а'', НЕ където трябва. Усет трябва. Фрази като ''еа си...'' за бебе, не са особено подходящи.

Много ми е любопитно, когато бебетата са бели защо ги показвате, а в останалите 8 хиляди случая на година не. Или пък ако някой малоумен бял престъпник обере някоя баба веднага е със снимка, а стотиците хиляди цигански престъпления тънат размитата граница на неизвестността?

В конкретния случай ще има полза. Да не го купят под масата. Процедурите по осиновяване са прозрачни и абсолютно леки. Стига човек да не смята, че едно ромско бебе от институциите или приемните семейства е лошо.

Познавам хора, които с години чакат за осиновяване или правят по 10 процедури инвитро и какво ли още не, за да се сдобият с дете. А този бонбон някой го е изхвърлил. Въобще не трябва да издирват т. нар. родители на това дете. Директно да го дадат за осиновяване, на някой който ще го иска. Трябва да се облекчат процедурите за отнемане на родителски права и последващо осиновяване. Изобщо стига с тия права - родителството не е право, а отговорност. Не всеки, произвел малко сперма и яйцеклетки заслужава да бъде родител.

Rosemary

Ако много го иска, трябва да приготви 30 000 лв. Вероятно вече и повече.

someone

сетих се и за друг възможен сценарии - някоя българка забременяла от любовник/изневяра, докато се начуди какво да прави родила, съпруга може би в чужбина, решила да го изостави в блока.

"Познавам хора, които с години чакат за осиновяване или правят по 10 процедури инвитро и какво ли още не, за да се сдобият с дете." Има около 2-3 000 изоставени бебенца и около 2-3 годишни деца в домовете. Който има проблем с раждане, може да си осинови. А, забравих. Децата са ромчета. Та както е казал колегата по-горе - да гласи парата и бялото дете е негово.

тъпанар

Убаво дете. Ако не намерите майката нейната майка!!!! Го давайте насам ке го отгледам со мойте две дяца!!!

ДЪРЖАВАТА Е АБДИКИРАЛА , НАПЪЛНО ! Не може да застави ,да сложи на място , недобросъвестните родители.

И какво смяташ, че трябва да направи държавата? Да назначи по един пазач до всяка жена с бебе ли?

someone

маиката е българка - или бедна, или психично болна. ромско дете ще е по-бедно облечено и по-тъмно, отделно те са с повече акъл и ги давят в дом, не ги изоставят по блокове като кучета.

someone

отделно има български семеиства, където ако дъщерята забременее като ученичка/студентка/от мъж, неодобрен от родители родителите тормозят дъщерята и я насилват или да абортира, или да изостави детето да не си провали висшето образование - може такъв случаи да е.

А за безработни родители /без помощници от село/ чувал ли си. Майка ми почина преди да се оженя. Тъста и тъщата -много възрастни. Жена ми студентка. Добре ,че имахме помощ от баби и дядовци/моите/. А и аз работех и живеехме на общежитие та успяхме. Дано това детенце да попадне в добри ръце!

Не приемам никакви оправдания. Ако е достатъчно голяма да роди дете, значи е достатъчно голяма да се оправя без родителите си. Ни родители, ни образование, ни мизерия може да ме накара да си оставя децата докато дишам.

Аз на моите им треперя косъм да не падне от главиците. Съвестно ми е в детската градина като го оставя. Мисля ги, понякога сън не ме хваща ако са болни или друго има.... Ама това да си зарежеш бебето... не ми го побира ума изобщо... сякаш безхаберно поколение се навъди.... ама то детето не е парцалка от мола или татуировка... днес искам утре не го искам

А сега се опитай да се поставиш наистина на мястото на тази майка и какви ли са другите ѝ варианти за да стигне до това.

Малка невинна душица. Дано намери дом и любов в живота си.

Ужасно. Нямам думи. Но на снимката не ми прилича на 20-25г. жена, може и да бъркам но ако се загледате в ръката при лакътя на жена около 50-те прилича..... може и бабата да е...... Детенце желая ти само късмет да имаш в този живот....

На мене пък ми се струва, че тази жена не е българка. Нищо, че детенцето е светло...

По фигурата и дрехите прилича на рускиня или украинка - те са такива - без талия, с по-тесен таз, високи и вечно намъкнати в някакви легингси ... Мислят си, че в тях изглеждат по-секси и по-слаби - а иначе се вижда, че няма талия, около кръста вече е опасана от пояса сланинка, и изобщо като структура - не е "ориенталски" тип, а по-северен ... Те така си раждат - от някой "приятел на майката", която след това зарязва детето и тръгва да си урежда "личния живот" - разбирай- да си търси поредния люовник ... Тая пак дълго го е гледала, те и на първия месец ги зарязват по болници и входове ...

България все още съществува , благодарение на заеми ! Много крадене , много нещо !

А нещо по темата, плебей?!

,...всичко е включено : ---СОЦИАЛНИ ,...ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА,БЕДНИ, БОЛНИЦИ , И КАКВО ЛИ НЕ ---НЕГРАМОТНОСТ , КОЛКОТО ЩЕШ. ---БЕЗРАБОТИЦА ---ПОЛИТИЗИРАНЕ ---ЦИГАНИЗИРАНЕ

Дирницитееееее Туй що не го скриете кат салам бе? А мойте писания им туряте етикет салам и ги крийте!!!

Ало ДИР-а, к'во става бе?! Кви са тези измислени минуси и то към най-нормалните и добронамерени коментари. Не може да има толкова много дебили в тоя форум, направо не е за вярване, че има токова много хейтъри и човекомразци... Или просто ви хакнаха сайта?!

По-добре да разследват обстоятелствата принудили един родител да постъпи по този начин! Очевидно, не е психопат, щом го е отгледал и обгрижил до тази възраст....

Като как го виждаш това разследване?

не мисля, че може да има оправдание, освен загуба на разсъдък.

Да търсят бащата във входа или в съседните...... просто му го е остсвила , да си го гледа.

По-добре го дайте на някои мигранти, явно българите за нищо не стават. Всеки ден изхвърлени деца.

Слаби закони ,липса на държавност ,....на власт е хаосът !

Страшно адекватен, уместен и точен коментар, за конкретния случай, няма що! Направо къртиш мивки, папагал проскубан!

...по добре напрво се прекръсти на "Курами Янко"... ако ме разбираш

Докъде я докарахме с тая демокрация - журналистите да се чудят как да кажат, че детето не е цигане - "светлолика жена", "дете със светъл тен"...

Не, че има някакво значение, но жената не ми изглежда светлолика. А и не е сигурно, че е майката. Може да е "отзивчива" роднина.