Митрополит се сдоби с ”Линкълн” като на Обама

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил вече се движи с луксозен „Линкълн MKZ Хибрид". Американският автомобил е последен модел и не се продава у нас. Базовата му цена в САЩ е около 35 000 долара.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит се сдоби с ”Линкълн” като на Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

един истински свещеник трябва да стои далече от лукса, ако щете само от благоприличие. какво очаква като се появява в черна и лъскава кола??! само това е достатъчно. папата не случайно се движи винаги в бял автомобил, ако ще и мерцедес да е, никога не е модел като, че в него се движи звезда

И на кого остана колата сега като този подаде оставка?

Какво се възмущавате толкова за един автомобил,та това са жълти стотинки за митрополит Кирил.Чукнете в гугъл "Владика си купи манастир" още преди 5г. плати 664 000лв. за манастир превърнат в почивна база.Човакът е с големи възможности и естествено не би се возил в някоя таратайка.

уваяемия духовна глава, щеше да бъде много повече у в а ж а в а н и обичан от н а р о д а ако се возеше на волга или лада. защо не!??? а един господ знае откъде са тия пари!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Къде е лимузината само не видях? Кола като кола - само дето е черна, и от малко по-хубавите. Не е като да се вози на Мазерати, я :-)

Бъдете смирени и прощавайте греховете ... глупаци такива, а аз ще си се возя в луксозна кола, вие продължавайте да давате дарения, за да си плащам горивото и другите разходи ...

Дедо Попе, ако беше казал, че колата ти е подарък от Христос, щех да ти повервам, ама сега нещо....

Хахах, преди седмици Боко каза, че давал 40 млн. на църквите и изведнъж почнаха поповете да се возят в лимузини... Скоро, може би и с хеликоптери ще се возят?!

Дядо попе, с какви очи ще се явиш пред всевишния един ден като те повокат на отчет? Малко срам по тази изстрадала земя не остана ли?

Пак журналистите се изказаха неподготвени. Обама се вози на КАДИЛАК не на Линкълн, а тоя модел е от 2005та доста преди Обама. Ама за тъпите журналисти вс етая, кадилак ли линколн ли :)

no comment,

Не искам да възхвалявам предишния и да очерням сегашния политически строй у нас, но като че ли от двадесет години насам все по-изчезващи са честността, достойнството, човечността и морала на хората. И всичко се върти само и единствено около парите. Хората изпростяха, освирепяха, оскотяха и забравиха всякакви духовни ценности. Особено цинично е това, когато става въпрос за божи служители.

Горката ни, изстрадала България... горкият ни народ. По върховете на всички институции - нагли и безпределно алчни идиоти. Но алчността и показността на лукс на "духовенството" вече минава всички възможни граници. И всичко това в години на бедност и нищета.

много завист и злоба в Бг. нима не е по-добре един Божи служител да има линкълн, отколкото корумпирани политици и мутри да имат разни кичозни сешоари на колела. радвайте се, че в Бг има такъв линкълн, който самия дядо поп казва, че е 2 пъти по-икономичен от предишната му кола. и това е подарък от миряни, не е 2-3 по-скъпо бмв или мерседес, които плаща целокупниа бг народ, наред със заплатите, поддръшката и бензина на разни корумпирани дупетати, или мутри-убийци. и този линкълн е много по-добър за екологията, отколкото европейските бангии

Ама, не ти ли е малко поне неудобно, като ги редиш тези слова лицемерни и неверни. Словоблудство.

радвайте се, че в Бг има такъв линкълн, който самия дядо поп казва, че е 2 пъти по-икономичен--радваме се как да не се радваме,даже едно хорце ще му драпнем,и не само дядо ти поп а на всички депутати на боко тиквата, на цвак-цвак ще трябва да купим по едно такова возило,да са ни живи и здрви новите робовладелци.

Току що предадоха по телевизията, фирмата купила колата е неизвестна, на адреса я няма изобщо шменти капели , така е в БГ

... за духовна парвенющина...

Чичка, на когото друг чичка му подарява скъп автомобил, се нарича куртизан!

При положение висшият клир на Църквата е свързан с бившата Държавна сигурност - друго освен простотии не може да се очаква от тях ...

Къде му е на ПоПа Касовия апарат вързан с НАП . Кога ПоПовете ще си платят АКЦИЗА за ползване на ЦЪРКВИТЕ през изминалите 2000-години.

Няма ли някой да нипише коя готината фирма подарила мазния,дебел брадясал дебил този автомобил,който със преноса отвъд океана и останлите такси е не по-малко от 50000 долара!?!? Изобщо не бива да ни пука че ,носи църковни одежди тоя туфлек-трябва да бъде обстоятелтвено разследван и изритан отвсякъде!!! Както и останалите орангутани маскирали се като богослужители в България!!!

Крадеца Винаги вика дръжте крадеца и си дели печалбата с полицая, пазача и бирника. Така е от 2000-години. ..... Имаше един период 45-години дето по-малко се крадеше и незаконно. .... Сега крадат наедро и законно даже и с г-за си , че искат даже да им се ръкопляска и да им се дават Титлувани звания.

Е пак ли няма оправия в тая къопава страна бе мааму стара!?! И какво става сега-трайте си и това е...!? Аз мисля че тоя варненски шебек трябва да го погнат всички служби,това НАП-ДАНС;БОП,ЧВОР-да му съдерат позлатената мантия и дебелия гъз ,щото не виждам никаква разлика между него и другите мафиоти като например оная мангуста Кирил Рашков!!!

Ми COOP-чето било много неграмотно. Те му дали Линкълнченце-цен-це, а е искало Тракторче Бентленце - както му поръчал шефа. Да оре на ползу Роду , ма на го разбрала яловата Златна рибка. Утре ще му даде за ползуване Банчица БНБ или ОББ за един лев да му изтрие Сълзичките дето сей мучило на ползу затлъстяване. Бедний народец пак на изборчета със борчета докато им дойде АКЪла де го няма Хвала на вЕРВАЩИ.

Интересно, кой пък набожен богаташ е подарил кола, чиято цена с екстри и пренос от Щатите вероятно отива над 100 бона. Но дори и да има такъв подобна кола, аз мисля, че надминава нуждите на един свещеник, който би могъл да използва по-евтина, а разликата да употреби за нещо друго.

например да подпомогне приюта на Отец Иван.

А като се знае и че Бог не съществува, се чудя на акъла на вярващите дето ходят в църквите да си оставят парите на такива МУТРополити .........

Защото така е писано, че ще бъде в края на "времената" (епохата, в която живеем). Божиите служители от всички религии дават "пример" в тази насока: Ядат, пият и богатеят като за последно...

Лъжа на 2000-години държи в подчинение милиарди роби , че е ?? Богоугодно Те да Крадът а Робът да плаща Едни му викат Християнсво други Мюсулманство и др. Подобни. Истината Пойавили са се Преди 2000-години и са Утвардени с разлика /50-100/години Щом нйама Бог ей Ви . Ние сме Бог и Божи наместници и сте ви стрижем с името Божие. ............. Опашатата лъжа на 2000-години Християнско-Ислиямска е нужна за безропотното подчинение на робите . Понеже се изчерпи за 2000години ще се слее в Глобално подчинение на Корпоративния капитал. Жребият е хвърлен преди 20години. Сега почва жътвата с голямата коса .Малцина ще оцелеят. Няма Нужда от Апокалипсис или Страшен съд. Всичко е продадено_решено предварително Театърът е в действие на живо и на гол задник. ......... 2000-години не стигат идват още 2000-години ако мине номера.

Бог не зове ли за смирение и скромност!? И защо хората ходят и целуват ръцете на такива лъжебогоязливи развратни старци!?

Автомобилът е модел 2012 година и е първият екземпляр в страната ни. Вози добре, както трябва за един много зает човек, който да си отморява, когато се налага да пътува, за да може след това да бъде по-свеж за следващите изяви. ...". Човека си заслужи вече комисионната. Догодина ще кара модел 2015.

Прилича мууу! И три златна ланеца да сложи, па и един платинен Ролекс - също. :)))

ми тои тогава ще заприлича на мууутра

Според дебелите книги епохата на църквата приключи през 1987 г. Поведението на бълг. църковни служители през последните години само потвърждават това...

Според книгите това не е православна църква, а е някаква си църква, която се нарича такава и е в схизма от 1872 година! Ето защо тук Божите заповеди и морала на християнина липсват - чисто и просто го няма светия дух!

истината е че ви е яд че на вас никой няма да ви подари каквото и да е. зависта е нормално човешко чувство но в българия е издигната на почит :)

Аха, искрено завиждам на неграмотността, с която пишеш. То не са запетаи, то не са изпуснати букви! Върни се в първи клас, пък после анализирай хората:)

Безплатен Подарък няма. ПОДАРЯВАТ безплатни ОКОВИ, НАВРАТНИЦИ, ПРАНГИ И ДРУГИ ХУБАВИНИ срещу Високи Лихви.

както е казано безплатно е само сиренцето в капана на мишката.

Попе, не ти завиждаме, съжеляваме те! На лукс ли те е учил Господ или на скромност? Какъв пример даваш на другите духовници?

Ужас! Безкрайно нагло е да се титуловат "СВЕЩЕНици" и "БОЖИИ наместници" . Но и техният край ще дойде, няма да бъдат търпени вечно, търгаши такива.

От написаното става ясно, повече такива като тебе и повече като поповете с джипове и ланци ще има, по-добре помогни на някой беден, ако вярваш в доброто, то ще ти помогне повече отколкото да отидеш да слушаш службите на такива посредници между вярващите и Бога.

В църквата клисаря се помилвал на иконата на "Света Богородица" ,целувал я и с думите - "Света майко" дай един лев, си засмуквал по лев.Но попа усетил, че иконата пуска по-малко и се скрил в олтара за да разбере какво става.Идва клисара и както винаги се помолил, по традиция.И когато се навел да смукне левчето попа се провикнал- Неможе! КЛисара се огледал и ревнал-А сектир бе ....... Аз питам майкати.И си отговорил.МОЖЕ. И пак си взел левчето!

Ръка е като няма контрол в БГ. Крадат ни мамят ни играят си с нас за да се возят на и отпочиват . Дай боже всеки му такова превозно средство. Попа е орал и копал и е много изморен. Да бе изморен е вярвам го ,но от лъжи.Ако това беше ба запад щяха да го усвиркат и нямаше да го пуснат до храма. КАК НЕ ВИ СРАМ от Вашите усти да проповядвате БОЖИЕТО СЛОВО. Идиоти сте ВИЕ .......

Някоя и друга кухня и подслон за бедните и бездомните няма да направят, а се обзавеждат с коли за стотити хиляди. Арогантно безочие. Безсрамници! Нека Бог ги накаже!

Вий дедо си Кирил не го учете как се правят нещата! Той си знае кой парцел на църквата на морето е обещал на щедрия благодетел :-)

Покрай лусозните им придобивки чуваме за тях, а не от добрите им и праведни дела...Само отец Иван е като Христос, вместо да го канонизираме за безкористните му и добри дела,го разпънахме на кръст...глутница подивяли бесни псета.Но Господ е справедлив.

помислете, ако не беше митрополит а мюфтия този човечец? Какво ли щеше да се пише във форума?

Същото! Според християнството, алчността е грях. Колкото по-високопоставен е постът, толкова по-тежък е грехът. Не знам, как е за мюсюлманите. Правим разлика между религия и етнос, нали така!

И според исляма май е така. Естествено, че правим разлика между свещеническата каста при църквата и липсата на такава при другите

Тоя поп се е оял като прасе. За него раят е тук на земята, а за нас - на небето. Как ли общува с Господ - Бог ??? Какви ли молитви отправя ??? Каква ли светена вода ненапита предлага на миряните? Може би се моли на някой друг господ....

Чудя се, ако митрополитът смирено беше отказал линкълна, щеше ли да му се накриви шапката?

Ех, владици и попове, отвръщате младите хора от християнската вяра (не религия!)! Остава единствено Библията! Там пише и за такива фарисеи като вас. Но, кой да я чете!? Църквите са институции, създадени от хората, а не от Бога (пише го някъде в Новия завет). Да, някога православието ни е съхранило като нация. А днес? На кого служи то? Единици са служителите в БПЦ, които са вярващи и служещи според Писанието.

Този човек май никога не е чувал за дядо Мириел (справка Клетниците)

Църквата в България е подлога на олигарсите ! Каква пошлост !

Вярата и църквата са две различни неща. Аз си имам своя вяра, която е много близка до христианството, но не ходя на църква. Не мисля че в момента църквата има нещо общо с религията. Това е една строго йерархична структура подобна на армията.

Религията е система от външно изразяване на вярата. И църквата представлява само това - външност, религия! А вярата е невидима. И както пише в Новия завет, Бог не очаква от нас показност, а само вяра и църква е всяко място, на което човек се моли, уединен с Бога, без демонстрации. Аз от години попреглеждам Библията. Затова не ходя в черкви.

интересно ми е дали и христос е щел да се движи навремето с линколн ,или подобен автомобил,ако е имало такива,а не с магаренце?

Твърди се, че митрополит Кирил е изгонен от Атинския университет по обвинение в шпионаж в полза на България. Самият архиерей отрича да е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност и се определя като жертва на хитро скроен заговор от завистливи монаси. Някой твърдят, че Кирил е назначен за митрополит благодарение на своя чичо Христо Маринчев, който е генерал от Държавна сигурност и възглавява Комитета по въпросите на Българската православна църква и религиозните култове. В началото на 90-те години съдейства за донасянето в България на помощи от Гръцката православна църква. Като възпитаник на руската школа има силно лоби извън България. След предаването на бТВ Репортерите от 14 януари 2007 т., се прави предположение как митрополит Кирил създава търговски дружества, заменя апетитни църковни имоти краи Албена. Свещеници заявяват, че целта е строеж на хотели и ваканционни селища на църковните земи, от които да се издържа епархията. Митрополит Кирил управлява епархията си въпреки каноните и Устава на БПЦ и не позволява свободомислие сред свещениците - така например сменя цялото църковно настоятелство на с. Рогачево, уволнява и низвергва отец Любомир Попов и. д.протосингел на Варненската и Преславска митрополия в продължение на 15 години, защото проявява открито неуважение към него на публични места. За близо 20 години управление на епархията сменя няколко финансови ревизори, главни счетоводители и секретаря на митрополията.

Поп да си на днешно време...

Какво ти пречи?

"Ние имаме служби за послушание, трябва да сме сред християните. Варненската епархия е една от големите и се налага да се пътува много". Защо ли ми звучи познато това оправдание на владиката за разкоша на който се радва? А, сетих се! Същите приказки ни говорят и "богоизбраните" ни депутати.Те също карат супер скъпи автомобили, които се оказват собственост на "техни приятели, собственици на фирми или автокъщи". От тяхната уста оправданието за прекомерните им разходи звучи така- " Ние имаме срещи с избирателите и трябва да сме сред тях. Избирателния ми район е голям и много отдалечен и се налага да се пътува много." Не е ли едно и също??? Зад владиката стои крупна фирма начело с някой "честен" бизнесмен. Зад депутатите стоят също такива фирми с толкова честни и почтени бизнесмени. Но всички добре знаем, че безплатен обяд няма. Както държавата, така и църквата в частност имат много имоти, които са обект на нечии апетити. За останалото всеки нискоинтилигентен човек може и сам да се досети.

Да бе..... и на мен ми звучи много познато :))) Но няма ли да има край....боже..... слез и си прибери вересиите......моля те.......

Църквата и земеделието отдавана станаха убежище за мафията и мръсните пари - те винаги знаят накъде върви държавата и субсидиите, както и какво ще гарантира парите за години напред. Все пак всеки от нас има избор кой храм и кои свещеник да посещава

Нима това е най-скъпата кола карана от духовник в България?!

Много се радвам, че паднаха маските и лъсна реалната им същност на тия там посредници - тюфлеци.

Парите на мафията винаги имат проявление. Само в България, както винаги 'борещото' корупция и престъпност проевропейско правителство не го забелязва. Напротив, организират медийна кампания за оправдание, защита, а и реклама на поредната стока лукс за всички замесени. Мърдостта и смиреността на владиката са уникални, а помощта за бедни и онеправдани на родната църква достига нови и нови висоти. Да ме прощава отец Иван от Нови Хан, но са единици служителите на Бог, като него.