Варненските митничари взимали 45 000 лв. такса ”експрес”

До 45 000 лева месечно са взимали задържаните митничари на "Варна-запад" от такса "експрес", с която рекетирали вносители от Китай и Япония.

Обратно в новината

Коментари - Варненските митничари взимали 45 000 лв. такса ”експрес” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хванаха 29 оставиха 6. Оказва се ,че не са организирана група.Един път месечно последните четери месеца се събирали да докладват колко зари са натрупали. Има няма по 700 000.Абе майка му мечка наистина ни правите на идиоти бе.

Всички митници работят така, време е дошло за смяна на караула. През митниците влизат дрога и бяла техника, които декларират като ориз например

хубаво е че след толкова години се "усетиха".... или това е само наказателна акция ли?

Тази такса "експрес" я взимат и политици и държавни / общински чиновници. Всички паразити чакат на малцината правещи и произвеждащи нещо да им се наложи да опрат до тях. Работещите ще си плащат за дяволъка на контролиращите.

Ха ха ха...това е схема работеща от години и днес пак си работи! На мен в началото на декември на порт Варна ми спряха наполовина разтоварен контейнер от Китай с абсолютно точно преброена стока и плащане направено по банков път към партньорите ми от Китай.Мотивът на митничарят беше че нямат връзка с китайската банка и ще правят запитване което може да продължи...седмица...две...!!! Тогава спедиторът ми се обади и каза че,може да помогне да се оправят нещата защото ми влизал в положение...и така срещу 500 евро разтоварването продължи и си докарах стоката! Предварително беше определена цена на кой колко ...но идеха празници...

Навремето в Русия, за да предотвратят маменето при внос, приели следното - ако стока се декларира на много евтини цени, държавата има право да я закупи на декларираните цени. А отдавна митниците са разпределени между партиите - тези, които са в централна власт и местната власт - герп, бсп, дпс, тимаджии и т.н.

Е ти какво искаш, да се мерим по ум с Руснаците ли? Ами как ще крадем, в такъв случай?

Идват лаптопи по 5 евро. Очевидна далавера, нали? Но кой ще каже "цената е нереална"? Митничарят, който ги пуска срещу такса "експрес" ли? Вие и аз нямаме достъп до такава информация.

Процедурата се нарича "оспорване на цена" Извършва се от митничарите, когато има съмнения, че цената на внасяната стока е значително занижена с оглед избягване плащането на по-високи мита от вносителя. За целта служебно се взема вътрешна статистическа справка същата по вид стока през последните три месеца на какви цени е обмитявана в рамките на ЕС. Вносителят следва да си докаже че реално е платил по-ниска сума чрез суифтове, кореспонденция и т.н...Ако не успее има два изхода - или се коригира ЕАД с по-високата сума или следва производство за установяване на митнически нарушения /измама/

Всички които са на места където могат да се корумпират трябва да бъдат проверявани от нап на всеки пет години за незаконно придобито имущество! При проверката трябва да се проверява и имуществото на децата им! Така за двайсетина години ще се излекуваме от корупцията

Спете спокойно, след 1-2 седмици ще ги пуснат, а след няколко месеца ще ги оневинят и ще ги върнат на работа. Все пак до момента осъдени политици, прокурори, полицаи и митничари няма. Да не говорим за митничарското селище, където и къщи трябваше да бута Бойко... Май още са си там а?

Спедитора не е ли БОРИСЛАВ ГЕОРГИЕВ ТАБАКОВ собственик на БИ ЛОДЖИСТИКС ЕООД и проближен на ДПС

Същият е!

Синът Борислав е собственик на фирмата официално, по документи, бащата - Георги Табаков - движи реално "бизнеса"...

Тея са за медал на фона на тази Криза щом могат да вземат такива пари са гениални................... хаха :P

.....Щом вносителите са готови да плащат повече, значи трябва да се вдигнат митата и таксите, защото разликата сега отива в частни джобове.

"Ако фирмите не я платели, контейнерите им се бавели на пристанището и компаниите губели по 150 евро на ден, съобщава link." Глупости на търкалета! Повечето контейнерни линии осигуряват срокове 7-14 дни след пристигането на контейнеровоза, в които да се обмити и освободи контейнера, рядко се влиза в демюрейдж... Ана Ангелова е името на единия старши, Борисова от къде го изкопаха не знам. Георги Табаков съм чувал, че го спрягат близък до една партия, чиито почетен председател в оставка го наричат с името на хищна птица, но нищо проверено и достоверно. Името на Началника на Варна-Запад е ДАМЯН Йорданов. Като цяло може и да са имали схема с Табаков, но това разследващите органи ще докажат... Като оставим настрана този скандал мога да кажа, че това са хора, които си разбират от работата и материята, професионалисти са и имат подход към гражданите в добрия смисъл на думата... и Дамян и Иво и Ани и Гальо..

Тамън спести човек 700 бона за черни дни и скапаната държава се появява да му ги вземе.. Затова ли чат-пат плащаме данъци - да ни тормозят?! Хубавото е, че политици, митничари и всичката останала престъпна каста смело заявява: "ние вярваме в Съда!" ..как да не вярвате.. то на него се крепите!

Добре са "заработвали" митничарите. А останалите митничари на смени на една заплата ли са разчитали ?

kirchevo

Който 'Фанат, него таковат.....