След потопа в ”Аспарухово”: Има още тонове кал и тиня

Още тонове кал и тиня трябва да се почистят от улиците и къщите на пострадалия от потопа варненски квартал Аспарухово. Бедственото положение в Добрич е отменено

Обратно в новината

Коментари - След потопа в ”Аспарухово”: Има още тонове кал и тиня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искате капитализъм - ето го. Не искате държава - ето ви резултата. Искате всичко да е частно - ето го. Щом е така никой не е длъжен да плаща за бедствията, всеки да отговаря за собствеността си. Изсякоха ви горите, откраднаха ви водоемите, разгабиха ви икономиката - сега стойте гладни, давете се, ринете тиня с ла.на, останете без дом, без имущество. Това е вашият живот, това избрахте. И заплати няма да имате и пенсии на просяци ще получите, по пътищата ще ви мачкат, без работа ще бъдете, гробищата ще напълните. Това избирате, това получавате. Цигани, турци, мутри и айдуци ще ви управляват, щом търпите, щом не изринете оная скотобойна на Царята и дори не си давате труд да гласувате, да изберете ония, които ви оставиха държавата цяла и богата, и ще ви я върнат обратно. За спасяване на банките, банкерите, собствениците на фабрики, богаташите, пари винаги ще има, щото тая държава е тяхна, те пишат законите за себе си. Но за теб, народе, пари никога няма да има. Затуй рини тинята и лайната, измирай без доходи и без бъдеще, защото това си избра, това получи.

На тебе да не ти говори Владимир Илич от отвъдното?

нека се нарича Владимир Илич. На безмозъчния двукрак добитък никой не може да помогне. Върви към кланицата и не блей!

не е вярно? Кажи и го докажи. Лесно е лепиш етикети като последния дебил, трудно е да мислиш. Когато хората ти казват истината, опитай се ако можеш да разбереш. Или си наистина от добитъка.

Кои са тези, които ни "оставиха държавата цяла и богата, и ще ви я върнат обратно"? Кажи, кои са, че да ги изберем!

след войната, оставиха ви я цяла и суверенна, социална и икономически силна - това са комунистите. Не БСП, а комунистите и левите земеделци.

не знам. Но трябва да ги върнем начело на страната.

Това не е никакъв проблем за бай мангау даже може да си вземат найлоните да не търсят други за новото гето дето ще си сглобят...

Чудя се защо министър Папазов, който е от Варна и има фирма с камиони и друга техника, годна за почистване, не изпрати помощ за разчистването на Аспарухово, както направиха други подобни фирми със Варна?

Както е известно на всички ни, циганин на работа няма да се хване, без да му се плати, дори когато разрухата е благодарение на тях. Те и собствените си коптори няма да оправят, ще чакат държавата да ги настани в други жилища. Трябва да бъда принудени да участват в разчистването, няма друг начин на оправяне с тези паразити. И къде е полицията да охранява имуществото на хората от набезите им?

Некадърния кмет на Варна продължава да е кмет на Варна, така че скоро няма да се оправят!

Варненци след като са толкова кадърни да хващат лопатите и да отиват да чистят на циганите а не да мрънкат.

А "защитника"на бедните и гладните на робите на ТРУДЪТ, заминава за БРЮКСЕЛ!!!

Не бъркай, кмета на Варна със Станишко? ТОЙ, не е парашутист?

Аз

А... кретенът със запетайките...

Кога и къде ще се състои екзекуцията на виновните за потопа в Аспарухово, Добрич и т.н. - без значение е кои са виновниците?

12бр. от виновните природата вече ги екзекутира. Останалите ще ги екзекутира след няколко дни когато заради мързел и липса на хигиена избухне епидемия.

А дано!

екзекуции само когато глупавият ганьовец поумнее и си върне държавата. Докато тя е на банкерите и богаташите, докато законите се правят само в полза на тях ще мрете.

УЧУДВАМ СЕ И СЪЧУВСТВАМ НА ДОБРОВОЛЦИТЕ-БЛАГОРОДНА ПОСТЪПКА ,НО ЗА БЛАГОРОДНИ ХОРА -ЗА ТЕЗИ МЪРЗЕЛИВИ МАН.АЛИ НИКОГА НЕ БИХ НАПРАВИЛ НИЩО -ЛЮПАЧИ НА СЕМКИ ,ЦВЪКАЩИ СЕБЕПОДОБНИ ПЕРМАНЕНТНО ,НЯМАМ ДУМИ -ТЕ СА ПО-ЗЛЕ И ОТ ПО-НИЗШИТЕ В ЕВОЛЮЦИОННАТА СКАЛА.ЗА МЕН ИСТИНАТА Е-ЛАГЕРИ ,ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД,

Интересно ми е кой кретен е сложил "минус" на този коментар .... и що за изрод трябва да е. От мен имаш 100000 ++++

Ами пълно е с отрепки и хейтъри. Това мисля дава отговор.

Обръщам се към хората, които ИСКАТ да мислят логично. Не към платените клакьори на фискалната "демокрация". Заради шепа ояли се глашатаи на проамериканизма, българската нация потъва към тинята на всеобща мизерия. При това, гласът на обикновените хора постоянно се заглушава от гръмката платена медийна пропаганда на "западните ценности". Без да допускат на яве да се покаже тези "ценности" за кого са от полза и кого убиват бавно, но безвъзвратно. Спасението на българите не е в техните ръце. Така, както Югославия не можа да се спаси сама. Както много народи по света, и българският народ е напълно лишен от суверинитет. Има една единствена сила на света, която е носела и носи спасение, където се появи. Тя не може да огрее по целия свят, но единствена може да се противопостави на световната агресия и го прави там, където срещне подкрепата на населението. Нашето разединено население не е годно да бъде спасявано. Ще стане, ако съумеем да схванем, че Русия ни е необходима. Не заради социализма, не заради ресурсите, които обменяхме преференциално. Заради оцеляването на българската нация, неведнъж унищожавана от други и неведнъж спасявана от Русия.

Братство?!Световна сила носеща спасение?! Хуманна империя не мислеща за собствените си интереси а за доброто на човечеството?! Зае..би :)

Историческа констатация. Подай опровержение. Емоциите ти са без значение. Само потвърждават че има организирана пропагандна мрежа срещу Руската хегемония. Хегемония, която на няколко пъти възражда българската нация от пепелта.

управляващите комуноиди, освен на собствената си алчност, на кого още служат - само на Западна Европа и на Хамериканците ли? И нямаше ли по едно време да ставаме "Шестнадцатая Задунайская"?

Сложих ти плюс, заради твърдението, че нас ни давят с измислени и чужди "западни ценности". С това съм съгласен. Но в политиката няма чувства (-фили и -фоби). Има само сметки и изгоди. От преди Руско-турската война, та до сега. Някога европейските монархии се разбраха с руския цар да не допусне "чиста и свята република" на Балканите. След това Сталин, Рузвелт и Чърчил си поделиха света хладнокръвно и пресметливо, без чувства. По-късно Буш и Горбачов направиха същото, без да се отчита "братството" между българи и руснаци. А "подкрепата на населението" никой не я брои за слива. Ако не беше така, САЩ щяха да изметат от пределите на държавата ни НПО-тата, войските на НАТО и "кучетата" си в политиката, заради липса на масова подкрепа сред населението. Ама, не става, нали?!

Впрягайте орките да си чистят мизериите и бакиите,иначе помощи няма и да видим дали няма да чистят.

Къде е "професионалната" ни армия?

Сечете гората! Цялата я изсечете! Трябва да се обръща все повече внимание на екосистемните функции на горите. Гората изпълнява функцията на нещо като дунапренова гъба, която поема водата, когато тя идва в повече и я отпуска бавно, запазвайки територията около себе си, каза в по Нова ТВ Георги Костов, бивш директор на Агенцията по горите и бивш зам.-министър на земеделието. По думите му във Варна това не е така, защото гората е надупчена от незаконна сеч. Тук естествената гъба я няма, допълни той.

По време на потопа в мръсната вода ,някой крадеше банка.Хората даряваха пари,доброволци почистваха след потопа, циганите гледаха от страни, а някой с подкрепата на държавата крадеше банка.

Цар Киро да им прати доброволци.

зает е ...пази си хотела

Някой видя ли цигани да разчистват? Какво правят, освен да мародерстват по къщите на нормалните българи?

Не им трябват на хората психолози. Трябва им да видят подкрепа и помощ в лицето на държавните институции. Помощта на доброволците ги държи, да не падат духом.

Разбира се, че не са нужни психолози. Събрани са 850 000лв. помощи. Да им закарат на хората един камион ракия и нещо за мезе, че да не падат духом.

Мнооого оригинално... Ами тези психолози ще се разговорят с пострадалите и ще си тръгнат. И после? Реалната помощ, най-вече от институциите, това е нужно.

Не исках да се намесвам при една такава трагедия, но ме възмути нахалството на циганите.То не бе рев, то не бе закана, то не бе чудо... Да се запретнат тези 950 циганина и да си изчистят "обора". Водели се 950 души-къде са, питам аз? Защо не видях това множество да разчиства в репортажите? Хайде стига сме ги дундуркали на раменете си. Научили са се всичко наготгово да получават. Даже са доста радостни, като говорят по телефона с роднини от Полша-показаха го вчера. Сами си казаха, че са добре и ще се оправят.Да не се притеснявали онези в Полша-сигурно им казва да си крадат спокойно... Да се оправят.

ти сигурно си някое топ мрънкало.ако са говорили с близки там какво да им кажат?умираме,идваите веднага? ако не могат,ако нямат пари...много е лесно да съдиш от страни.и аз не бих притеснявал близките си в такива моменти,те ако преценят,че могат да помогнат,сами ще го направят.

Някои изглежда са позабравили какво ще стане с тези, които нарушават покоя на мъртвите.

Едно време имаше войска да помага на хората. Сега има чичковци с бели якички да усвояват евросредства.

валя един ден, само един ден и ни се е..б..а майката. помислете ако беше повече. ние сме разграден двор.ужас

Представям си какво ще стане ако се разклати земята.

Решението на проблемът е много просто и не изисква почти никакви средства. Простите скотове в екарисажа, построеното да се разруши и с отпадъците да се запълни дерето до горе. Няма дере, няма проблем. Ще има една хубава ливада. С парите от СМСите да се плати горивото за екарисажа. Няма нужда, нито от доброволци, нито от помощи.

Айде бели роби, идвайте да ми чистите незаконно строения коптор от калта и мизерията, не че преди е било чисто там. Аз отивам на френски маникюр и после на протест на Аспаруховия мост, да изкрънкаме от вашите бели братя по някой лев, па ако може една доживотна пенсия и още помощи за чааветата, ама искам и къща да ми построите в Морската градина на 3-4 етажа, че имам 10 деца и 20 внуци. С неуважение: Тодора (Севгюл)

Видяхте ли какво значи екипност в действие? Всички роми се строиха на Аспаруховия мост и вдигнаха пара до небето. Дори един се оплакваше, че доброволците чистят само на българи, а при тях един българи не е дошъл да изхвърли една кофа.

Днес бабата ромка благодари 62 пъти на кмета Потник по телевизията. Циганин не би направил такова нещо безплатно.

Минусчето е от Потник.

Еми... те друга работа нямат. Пак са им вкарали далаверата!

И при това бедствие съвсем ясно пролича малцинствения паразитизъм толериран от ЕС?

Скотовете да грабват лопатите и да ходят да чистят. И да не забравят да пуснат СМСи. Кинтите отпуснати за чистене ще ги откраднат едни хубави хора. Избори идват все пак. Циганите ще осъществяват качествен контрол и ще протестират. Булгаристанска проста и глупава измет. Пфу.

Аз

Бахти олигофрена, честно...

изгорете удавените животни!!!!!! оградете после изгореното място с негасена вар и я намокрете за да няма антракс!!!!!!! дано някои чете това които да разбере.опасно е наистина след наводнението. да пази бог булгаря!

За издавените животни си има екарисаж. И то съвсем наблизо. А най-добре е в екарисажа заедно с животните да се откарат и простите скотове населяващи квартала без оглед на етноса.

Циганите от Аспарухово ако искат да се възстанови квартала, да хващат лопатите, а не да стоят със скръстени ръце и да чакат (както обикновено) държавата (разбирай българите) да им оправя бакиите. Още повече, че те самите имат вина за случилото се. Но, както обикновено, новината в ДИР-а е непълна - защо не написахте, че доброволците отказват да чистят в циганската махала? При това с основание - от показаните по телевизията кадри се виждат доброволци с лопати и...безучастно наблюдаващите ги местни мургавелци...