Върховният съд оправда лекари, съдени 13 г. за смъртта на пациентка

Д-р Борис Кузманов, племенник на Антонина Стоянова и колегата му д-р Христо Кунчев бяха подсъдими за смъртта на 77-годишната Елена Венкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Наложило се повторна операция, при която констатирали, че матката е пробита от предишната интервенция." и след тази констатация не можал да стане доцент.....

Направо да го ожалиш! Ама е жив.

Починалата, д-р Балтова-Венкова също беше лекар, съпругът й също! Некадърникът и наркоман Кузманов перфорира матката и дори не разбира! Слид 2 дни - перитонит и смърт! Съдиите, които оправдаха това чудовище, трябва да си направят публично сепуко! Позор!!!!

На родата на Стоянови май само Бог остана да им даде заслуженото.А бабката бивш ректор на аграрния що не каже, че синът й е некадърник и е убил от немърливост и некомпетентност.Да каже и как е станала и ректор, а синът пропуснал да стане доцент, понеже всички знаем как се "просперира," в академичните среди в кенефа.

Съсипали кариерата на сина й а че пациентката е починала заради некадърните лекари това няма значение. Умопомрачително е на какво мислене е майка му. Не можел да стане доцент. А мъртвата не може да живее. Кое е по-страшното? Явно да не можеш да станеш доцент е много по-страшно от смъртта.

Цитирам: "...първа инстанция, която даде по 1,6 месеца условно на двамата медици.". Демек им дала по 48 дни условно?!

Извършват лекарите операция, пациента получава се усложнения(било нормално в човешкото тяло след операция да се събира течност от някъде си) които се задълбочават. Лекарите правят нова операция при която установяват, че в следствие на първата са сгафили като "матката е пробита от предишната интервенция" и замазват положението с изваждането й. Пациента не след дълго умира! И въпреки информацията лесна за разбиране и осмисляне, редица съдилища стигат до извода, че не е имало смърт по непредпазливост и немарливо изпълнение на професионалните задължения на лекарите!?!? "Беше на 37 г., когато го подведоха под отговорност. Не можа да стане доцент. Специализациите му в Япония и Финландия отидоха на кино" С уменията си още на първият ден там е щял да бъде изритан!

Това е очевадна лекарска грешка и умишлено причинена смърт заради опита да се прикрие грешката от първата операция. Съдиите вероятно са били подплатени за това решение иначе и слепец би го видял че не е оправдано спрямо действията и причинената смърт.

Това е очевадна лекарска грешка и умишлено причинена смърт заради опита да се прикрие грешката от първата операция. Съдиите вероятно са били подплатени за това решение иначе и слепец би го видял че не е оправдано спрямо действията и причинената смърт.

Какво се тръшка майката, съсипали живота на синчето и !? А той, че убил поради некадърност/немарливост ??? По важно ли е за нея титлата на сина и, отколкото да е успешен лекар??? И толкова години пак няма справедливост! Както при нас, вече 4 година се борим за възмездие за смъртта на нашия съпруг, баща, дядо, убит в Софиямед от завеждащия уж доктор, поради немарливост/некадърност/алчност! За повече пари по клинична пътека му беше направена абсолютно ненужна манипулация, Велев му забрави тампона и той получи сепсис!!! Да, плати си за да го убият и все още прокуратурата се мота!!!

Каква новина е това?! Мафията в тоги, оневинила Бялата мафия.

Не ви остава нищо друго освен да хванете първия самолет за Хавай....

Перитонит вследствие на пробита матка от хирургична интервенция какво е?не е лекарска небрежност?!Да не дава Господ ...след 13 години ги оневинили?как един съд оневинява друг осъжда?!

Не е задължително небрежност. Усложнения понякога просто се случват!

Сигурно сте прав но пробита матка при положение че е била забелязана е можела да бъде лекувана с антибиотици,противовъзпалителни.

Ако е вярно това, че по време на операцията на един орган е пробит друг орган и даже това не е забелязано своевременно, мисля, че не е небрежност, а престъпна небрежност!

И накрая близките измрели, съдиите се сдобили с по още един апартамент и приказката завършила щастливо!

Затова искам да съм премиер в тази кочина, с Асенчо ще напълним гушите.