Москва е гневна за боята по паметника на съветските бойци

Русия изпрати на българското външно министерство нота с искане да се разследва вандалската проява на 30 юни срещу паметника на съветската армия в София.

Обратно в новината

Коментари - Москва е гневна за боята по паметника на съветските бойци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диваци! ..... Ефендилер и господа от СДС----ще дойде ден и кървави сълзи---ще роните!

Правилно протестират!Да не би да искате да има паметник на доблестната ни армия,която през 1900г. при Дуранкулак изкла 150 протестиращи срещу десятъка селяни, а 800 останаха инвалиди.Или,че през 1923г уби хиляди земеделци и комунисти,както и Стамболийски, или,че през 1925г. унищожи цвета на българската интелигенция....дори и Гео Милев заради септември ще бъде май.....

Ех, ако имаше машина на времето тези храбри драскачи със спрей по тъмни доби как щяха да се запишат в "Хитлерюгенд", "СС" и други патриотични организации и да помагат на евреи, славяни, цигани, ... да се качат на влаковете и да не вземе случайно да ги изпуснат. Е ония тъпи ватенки пияни през цялото време без индустрия и култура и с подарени кой знае защо от САЩ танкове Т-34 да вземе да развалят всичко...

като им е мил да си го качват за Москва. Там ще си ги подредят всички съветски паметници от цяла Източна Европа, които хората вече изхвърлиха. На червения им площад има място.

Нали псевдодемократа Боцко дето си го избират да ги управлява е също член на БКП. Нали и Роско също е член на БКП. Значи и те са терористи. Нали и партия им като бивши доносници и служители на ДС са членове на БКП. Значи и те са терористи. Но по важното е че хората подивяват и две трети от човечеството ще измре след прехода според прогнозите на по вещи хора.

Само ми е интересно кой от самодоволните днешни елементи би отишъл да даде живота си за някой друг, камо ли в бой. Така, че тъпи мамини синчета дето много скачат, ама не знаят как се разглобява пушка и другите дето ще се напнат само, ако има кеш и третите дето мозъка им цъка само к'ва далавера да им роди мозъка и с к'ва путка да се фукат просто да си заврът поне мнението в.....

Те за казарма като чуят треска ги треесе... То тая работа не е като оная

Стига с тия глупости! Никой не си дава живота ей така за оня дето духа! Стига с тия комунистически лозунги! В казармата си "даваш живота" защото преките ти началници издават заповеди които ги изпълняваш като машина - това е всичко. А в случая със съветската армия ако имаш предвид, зад челните редици бойци вървят агентите от СМЕРШ на НКВД и всъщност ти оставят два избора: Или да рискуваш да вървиш напред и да загинеш от вървящите срещу теб дивизии на Вермахта, или да се върнеш назад със чистото съзнание за самоубийство при което със 100% сигурност ще бъдеш разстрелян от собствените ти сънародници! Ето - за такова "даване на живот" трябва да говорим.

Съвецката армия е окупатор и няма място такъв паметник в България

Повече недей да казваш! PLS! Ама никога!

По повод поредното оскверняване на Паметника на Съветската Армия, бих желал да помоля софийските психодесни болни хора да спрат да влошават отношенията на България с една от най-силните държави в света и определена най-силната в тази част от него, в която и ние съществуваме, а пък ако толкова чак не могат да понесат някои факти, нека се отправят незабавно нанякъде в западна посока и да ни отърват от отвратителното си присъствие, благодаря!

Тези за пореден път доказват че не са освободители, а са поробители водени от имперски интереси. Какво прави това в центъра на София - да се знае кой владее.....

Москва да разбере,че българите обичат и уважават двойните си освободители -руснаците! Простаците и русофобите са малко,не трябва да им обръщаме внимание,те са с промити мозъци,злобари напушени!

Има паметник - има проблем

Мястото на този паметник е или в музея за тоталитарно изкуство или в двора на руското посолство!!

Защо Москва не беше гневна през 1944 г, защо не беше гневна от тъй наречения"Народен съд",Москва защо не беше гневна за Белене и Куциан,дотук за България,ЗАЩО МОСКВА НЕ БЕШЕ ГНЕВНА 1922 Г КОГАТО ЛЕНИН ПРОДАДЕ ЗА ШЕПА ДОЛАРИ ЖИТОТО НА РУСИЯ И Я ОБРЕЧЕ НА ГЛАД-БЪЛГАРИТЕ СЪБИРАХА ТРОХИ ЧРЕЗ СОБОЛЕВАТА АКЦИЯ ДА НАХРАНЯТ БОЛЩЕВИКИТЕ,ЗАЩО МОСКВА НЕ БЕШЕ ГНЕВНА КОГАТО ПРЕЗ 1932 Г ТЕЛМАН ПОДРЕПИ ХИТЛЕР И ТОЙ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ. мОСКВА ДА ГО ДУХАШ

Москва, Москва! Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш! Ти пак си огнено сърце и с ясна пурпурна усмивка бдиш над братски стиснати ръце. Че блясъкът на твоята зора раздра световната тъма, че ти като възторжена сестра събра на цялата земя и радостта, и бурната печал! Москва, Москва! сърце от разтопен метал! Москва, Москва! Пред твоите стоманени врати разби се вражата вълна; звездата ти с рубинен лъч трепти над всяка горестна страна, където робът цял живот оре, а мре лишен от късче хлеб, където пролетарското море, възвре от пламъка свиреп на петгодишна демонска война. Москва, Москва! звезда на нови времена! Москва, Москва! От своите площади днес мълвиш присъда над вековен гнет. Сред теб са Лондон, Рим, Берлин, Париж, сред теб и целий пролетарски свет. И горда в своя блясък и гърмеж, с копнеж за сетната борба, пламтиш чрез всеки старец и младеж, зовеш кат бронзова тръба и твоя зов веригите руши! Москва, Москва! вулкан от пламнали души!

Партизан се за бой стяга, мята пушка на рамо! - Сбогом, майко, сбогом, татко, сбогом, мила сестрице; аз отивам във бой люти, де се гине, де се мре! Шест месеца изминаха, майка сина не виде. Една сутрин писмо стига - майка мисли син пише; а в писмото два-три реда, - от Чемерник собщават: "Твоя син е веч загинал в боя люти със врага; той ни беше добър боец и отличен партизан." Вместо майка да заплаче, гордо вдигна тя глава, че изгледа текъв сина - за родината да мре.

на сълзи и ... сополи.

След победата на революцията----всички соросошни тъпунгери ------работа ще имате!:))))) .... Да шиете дрехи--за диктатурата на пролетариата!!!:))))

Бегай да чистиш памятника бе изрод

JMM®

Пройчо ще продължава цял живот да чисти "паметници", да лъска обувки, да мие тоалетни, да мие чинии и така ще мине живота му на презрян плебей ...

ОМНИТЕ И КРАСИФИ ГЕРБЕРАСТИ ПРИЗНАХА "МАКЕДОНСКИЯТ" ЕЗИК. Екатерина Захариева: Ние сме признали македонския език.

Требвало е да го напишат на македонски, не са разбрали кво пише. В Кремъл не знаят и не признават Български език , а само македонски: БКП - тие се терористи.

А ние трябваше ли да отправим нота към руско външно, за разследване кой е информирал Путин, че славянската писменост идва от македонски земи!

има в БГ, много нещо. Нямат свършване. Паметникът е посветен на съветската армия; какви "БКП терористи" са им в тъпите кратуни?

Като е на съвецката ...да го носят в съвецка.....какво дири в София

Там където комунистическите идеи нахлуват , след това дори и трева не расте ...

МОЧА е моят идол! Не му се подигравайте! Къде ще си шарим когато го махнете? Пловдив е далече

Може да се провери он лайн. За да се извади виза за Руската Федерация трябва да се попълни формата , възможно да няколко чужди езика , но не и на Български. Може на македонски, сръбски, хърватски. Може разбира се и на руски , английски, френски, китайски. Но няма възможност за Български. В номенклатурата на Кремъл - такъв език няма.

В тази връзка се сещам за едни приказки от времето на великата българо-съветска дружба, или по-простичко милиционеро-социализЪма: "Курица не птица, Болгария не заграница" За членове и симпатизанти на бСП ще си позволя да направя превод. Че току-виж ДИР-ниците взели че ме цензурирали. Те комунягите се пишат за големи русофили, ама руския им хич го няма :"Кон ритает къч хвърляет" Та ставаше дума за превода. "Кокошката не е птица, България не е чужбина" ("Курица" не е член в женски род, другари, тъй да знаете). Та какво може да означава това? Едното е че в Русия не ни бръснат за слива. И за морков не ни бръснат. И след като сме кандидатствали за 16-та република на СССР крайно време е да приемем руския като основен език за комуникация в България. Другото е че сами сме се докарали до там та да няма капка увабение към българския език. След като родните комундета с бой са карали чисти българи да с епишат македонци, какво повече да приказваме.

паметник трябва да бъде разглобен и запазен в Музея . На негово място да бъде издигнат паметник със същите размери на Аспарух или Васил Левски , а не на паметник на чужди герои. Същото трябва да стане и с альошата , дето стърчи като к.... на най-високото място в Пловдив.

Или на България.

Точно така. Паметник на Майка България.

Ние, нормалните българи пък сме гневни на Путьо и путьовците в Москва че ни се бъркат във вътрешните работи. И за да съм по-ясен за членове и симпатизанти на БСП ще им разкажа вица за неблагодарния син. Баща кори синаси: "Сине, нищо не става от теб! Как можа да се пръкнеш такув нещастник? Язък дето съм си хвърлил семето. А синът отговаря: "Ами тате, ако чак толкова ти е жал за семето, надупи се да ти го върна". Сега, аз няма да призовавам съветските другари да ни се дупят. Те се дупят на Ердоган. Но ако им е толкова жал за паметника - ами да си го вземат и да си го носят в Русия.

Паметници и паметни плочи се правят на загинали войници в някаква конкретна битка или завладяване на територия, като нашите в Македония например, но какво почита тоя паметник насред София - там СССР не е водил битка. Нещо повече СССР няма загинали войници и не е водил битки изобщо в България (като завладява територията) през втората световна - нищо че оня убиец Сталин ни обявява война. Така че кого почита паметника - ще Ви кажа. Все пак има загинали Руски солдати. Това са разтреляните от взодовете за екзекуция на СМЕРШ мародери и изнасилвачи. Макар, че Сталин е толерирал грабежа и изнасилванията, щото помагали на солдатите да разпускат у нас има разтреляни много такива (и не загинали в бой с врага) ИСАКМ ТОЗИ ПАМЕТНИК ДА ОСТАНЕ И ВИНАГИ ДА НИ НАПОМНЯ КАКВО НИ ЧАКА АКО ОТНОВО ДОЙДАТ РУСНАЦИТЕ, а това че официалната Руска власт се плюнчи заради изнасилвачи и мародери, дали изобщо трябва да ни изненадва???

А защо не се разгневите например на Китай?Там повечето паметници на съветската армия,включително на Ленин и Сталин направо изхвърчаха от постаментите си.А когато китайците прехвърлиха близо до руската граница балистични ракети с голям обсег,говорителят на Путин Песков плахо мърмореше,че уж не били притеснени,защото за тях Китай бил "добър приятел и съсед,с когото развиваме стратегическо сътрудничество." Тоест наглите мужици обичат да надуват мускули само пред по-слабите от тях.

Ако си тъп, е лесно да рушиш посроеното от друг. На някои хора усещам, че много им се говори на турски. За това и не са доволни, че сме се освободили с помощта на Русия и понеже не могат да го изразят по друг начин, са си го изкарали на паментника. Жалко, че дори и да четат за себе си тук, няма да ме разберат. За съжаление, неграмотните, необразовани хора, без желание да градят каквото и да било, а само да рушат и да хленчат започват да стават мнозинство.

паметникът е на СССР. А СССР е трагедията на Русия. Ето защо- това не е израз на антируски настроения. Напротив.

Правилно си писал "посрОЕното". Имал пише се с А! Поправи се!

гневна,че боядисаха паметника на Рейгън в София.Даже и посолството на САЩ в София подминаха случая с мълчание.Абе западни ценности,за разлика от азиатските заяждания.

боята по паметника.Ма прави са ,бе.Не са тонирали правилно боята.Трябваше да е отражателна.

не е за българи, а за еврогейска измет

Любовта към СССР- единица мярка зъ българщина на тутраканската селищна система.

За пореден път показваме, че "..не сме народ, не сме народ, а мърша.."!! PS. Важното е, че имаме паметник на американските "летци-освободители", бомбардирали София и донесли Свободата на крилата на самолетите си. (вж. Сърбия, март-юни 1999 г.)

колкото са ни освободили едните, толкова и другите- айде квит и мир.

Eдните са бутнали няколко бараки, след като НИЕ им обявихме война. Другите НИ обявиха война и ни разрушиха държавата и обществото. Въобще не може да става дума за сравнение!

Че к'во не и харесва на Москва боята. Мисля, че са подбрали точния цвят.

След като на 9 септември 1944г.съветската армия влиза в България като завоевателка и слага на власт обирджийте на мандри( които са и подвластни и днес)друго не може и да очаква.

Абе то и България е гневна, че Москва преиначава и си измисля историята, че създаде чрез терор и геноцид македонска "нация" и "език", че и до днес продължава да се гаври с всичко българско, ама в Москва нито извинения, нито разследвания има! Така че, хайде у лево московската политика.

Аз редовно го препикавам като мина покрай " паметника" Обмислям и едно нощно сране скоро...

МОЧА на руски "пикня", а на български - място дето да пикаш на "Освободителите" за благодарност.

Чакам Деня, когато и турция, и Русия ще се извинят на България!!! Има да чакам... Нищо против Руския народ, но от държавата Русия сме патили и още патим!!! От турчолята пък съвсем нищо не чакам, то от диви чалми нищо добро не е дошло!!!

от Еврогейчетата ... Той чакал Русия да се извини на България, че я освободила от турско робство ....

Сигурно цункаш наред руски з-дници , туко виж те освободили , и от цената на газа . А как така , забравяте най-голямото ,,ОСВОБОЖДЕНИЕ'' на България , това след втората световна ?

тя , тая россия, крепостнико утрепа руският цар заедно с цялата му фамилия! и всички дворяни в добавка!

Dobromir Dimitrow

Дядо ти е бил роб и ти още си роб!!! Моите деди никога не са били роби и аз няма да бъда роб!!!

Когато ни освободи от педали като теб, ще благодаря на Русия.

Добре, че бяха освободителите, сега щяха още да ходят с цървули и с дрипи на село. Признайте си. Признат грях е половин грях. А и фашистите и те какви са-едните убивали и другите убивали, дайте взаимно сега фашисти и комунисти да се избият и да се свърши с БГ хахахахахахахаха

Що? В западна Европа, като е нямало комунизъм- в цървули ли ходят? Или, викаш, за една шепа недоволни ратаи да ги турят в обувки на градо, струвало си е да се разсипе нацията, с дребното и средното селячество барабар?

стана гейчета .... А и ЕС е вече изпята песен .

Основната причина на всички пороци и беди това е частната собственост и обусловените от нея противоречия на интересите - на личността и в обществото, на богатите и бедните, на разкоша и нищетата. Частната собственост поражда престъпления, които не могат да се спрат с никакви закони и санкции. Томас Мор, шериф на Лондон. През 1517 усмирява Лондон, където избухват масови бунтове против чужденците. После става лорд-канцлер. Един от основоположниците на комунизма.

Е, за него и кладите му на еретици вече стана дума. Не всичко е в равната манджа, приятелю.

Противник съм за пръскане с боя по паметниците, но кога най-после Русия ще обясни на поданиците си, че 1944 г. нито един руски войник не е загинал на наша територия. Има починали от болест и рани, загинали при катастрафа с камион, или битови инциденти при употреба на доста алкохол. Костницата на починали руски войници по изброения начин е на бул. "Черни връх", тя не е обект на посегателство.

Истината не винаги е удобна. И боли.

МАХНЕТЕ ТЕЗИ ПАМЕТНИЦИ НА ОКУПАТОРИТЕ, ЗА ДА МИРЯСАТ НАЙ ПОСЛЕ ТЕЗИ АЛКОХОЛИЦИ !!!!!

от еврогейците ....

Пооша е по-класна о по-привлекателна к.....а от България, така че не ги сравнявай. Ако си спомняш, на Полша опростиха няколко десетки милиарда долара дългове, а на България нищо. Дори ни принудиха ние да опростим вземанията си към Ирак например. Така че важно е да знаеш как да се продадеш. Освен това цената на газът не е 500 долара - това е претоплена манджа. А Лукойл -България!!! си плаща, но на когото трябва. Пък дупката в Белене си остана дупка, защото една задокеанска дама дойде за няколко часа, за да се разпореди точно това.

ЦЕНА НА РУСКИЯ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2013г Е НАД 500$

А-така ли? И това- преди повишението от 30%? Значи ли това, че цената му сега гони 700$ ???!!!

Разликата е че полските евреи от краварската администрация бяха отпуснали тези заеми и с пропагандно решение на правителството ги опростиха, докато нашите заеми бяха към частни финансови институции! Незнам дали някой помни ка нащите се хвалиха когато Москва ни опрощаваше милиарди след всяка целувка с език между Тошо и Брежнев, но в последствие се оказа че това опростяване ни е коствало освен всичко други и златния резерв на два пъти. Всъщност загинали руски военни при бойни действия на територията на България през ВСВ няма, изключение правят може би само руските подводници потопени от български летци в българската акватория! По всички международни конвенции можем с чиста съвест да махнем паметниците на червената армия, но не можем да пипаме за съжаление тези на партизани и съюзнически летци защото се водят загинали в България антифашисти!

Да се демонтира и премахне паметника !На негово място да се постави паметника на US-летци, бомбардирали София

Паметникът на София тук би стоял добре.

Начало на НЕОБЯВЕНИТЕ РУСКИ БОМБАРДИРОВКИ НА БЪЛГАРИЯ! Добрич, Русе, Г. Оряховица, Ст Загора...........

купуват руската газ по 500$, макар, че Полша вече купува американска по 120$. Българите радостни, защото Лукойл не е внесъл и стотинка данък в България, Българите поскачат от радост, че си имат дупка в Белене за която платиха на руснаците 3 миллиарда, българската прокуратука веднага заведе дело срещу български министър, който посмял да накърни руските интереси в България, ......

Във Виена има паметник на Съветската армия, построен, обаче от СССР и поддръжката му е за сметка на Руската държава. Този у нас е построен с парите на българския данъкоплатец и продължава да си стои...Не е ли време да постъпим с него както с Мавзолея на Г. Димитров и така ще се реши проблема с постоянното му оскверняване...:)

освен да пишат абсолютни глупости и тъпи заплахи, за друго не им стига акълеца. И без това ги подбират с конкурс за идиотизъм.

Киев си имат други проблеми. Обаче ако решат и те да ни се сърдят, спукана ни е работата.

После що Белене било пълно.

КОИТО РУСКИТЕ ЗАДНИЦИ ПОГРЕБАХА В БЕЛЕНЕ ЛИ ГОВОРИШ?

Другари и другарки, да почистим съветските паметници в България! Грабвайте кирки, лопати, лостове, динамит, багери и булдозери!