Вандализъм и немарливост съсипват безценни археологически обекти в Либия

Сред тях са руините на римския град Лептис Магна и Сабрата, известен със своя древен амфитеатър

Обратно в новината

Коментари - Вандализъм и немарливост съсипват безценни археологически обекти в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали в либия са демократорите,а те доколкото си спомням по техните земи са избили коренните жители и са им взели всич1ко и са бутали наред,демокрация баце

да благодарят на алчните боклуци от въд океана и тяхната арабска пралет, майдани и тем подобни варварства

Пишете ги на сметката на НАТО и демократизаторите от УСАта

Те такава демокрация налага запада в арабския свят. Дали е добра или не всеки може да прецени с умственния багаж, който носи :)

Където стъпи американският ботуш трева не никне камо ли култура да остане.

Kраварите умишлено действат така, че след някоя друга година, най-старите артефакти останали в света, ще са на около 250 години, и естествено на тяхна територия

Където стъпи западната "демокрация" история и култура се заличават.

....също както и в България!!!

"Демокрацията американска" дава власт на най-низшите същества, и резултата е видим!!!

При Кадафито , това, никога нямаше да се случи!!! Вандалите, щяха да бъдат обесени Bеднага!!! Но, американците обесиха него, взеха петрола му, парите му, разсипаха "Демократично държавата" и след като я обраха, я оставиха на Bандали!!!! А беше една от най богатите и подредени в арабският свят!!! Хиляди ганювци работеха там за долари!!!;))

Посещавал съм и двете места по времето на "тиранина" Кадафи - всичко беше чудесно поддържано и спокойно. Откакто краваро-ционистите "омиротвориха" Либия, там няма живот вече!

Признатото от ООН правителство на Либия разполага САМО С ЕДИН ЧИНОВНИК, който да се грижи за ОСЕМНАДЕСЕТ исторически паметника. Яко, а!

Няма особена разлика от България.

Посеяавал съм и двете места: Лептис Магна и Сабрата. Смея да тъвърдя, че такива старини няма в друга държава. Това са два града на морето, в които има наследство на три култури: елинска, римска и византийска. Подобно нещо няма никъде другаде. И тъкмо в това е тяхната ценност. Но, Кадфито тръгна да прави африканска валута със златно покритие и...

А в Ирак какво се случва с археологическите обекти ако знаете... Да му е честита на човечеството демокрацията! Ура!

'тръна да прави африканска валута със златно покритие' От всичките му грехове това ще да е най-малкия..

радикален ислям проповядващ джихад няма култура.Знаете какво направиха талибаните в Афганистан и "братовчедите" им в Ирак.Бил съм в Лептис Магна и в Шахат в Либия,действително впечатляващо.Жалко наистина !

Какво щастие е че тази страна беше освободена от тиранията на сатрапа и сега се радва на благоденствие, свобода и демокрация. Най сетне безценните обекти на световното историческо наследство са под постоянни грижи з да бъдат те запазени за нашите потомци от светлото демократично бъдеще огряно от светлината на евроатлантическите ценности.

Пд-голяма простотия не можа ли да родиш?

а тебе явно те е ритнал червен ботуш по кухата лейка

тоя филм сме го гледали и в БГ