Коментари - Майки на убити на пътя деца: Ще настояваме да не сме в Шенген! | Днес.dir.bg

Майки на убити на пътя деца: Ще настояваме да не сме в Шенген!

Родители на загинали по пътищата деца отправиха остри искания към заместник-главния прокурор Валери Първанов заради несправедливите, според тях, присъди за шофьори, причинили смърт.

Обратно в новината

Коментари - Майки на убити на пътя деца: Ще настояваме да не сме в Шенген! | Днес.dir.bg

Коментари

Горния коментар е към теб.

Напротив, точно така е на запад, няма нищо социалистическо. Шофьора е виновен винаги, защото той блъска с колата си, а не обратното. Шофьорът е ДЛЪЖЕН ВИНАГИ да се съобразява с обстановката, което включва и когато на пътя може ВСЕКИ МОМЕНТ да се появи нещо НЕОЧАКВАНО !!

И къде назапад е така? Напротив, ако пешеходецът пресече неправилно, той си е виновен. Аз съм ОК наказанията да са по-високи, но и пешоходните пътеки да се виждат ясно, да няма спряли в/у и пред тях, кофи по завоите, непочистени от сняг тротоари и т.н.

Имам чувството, че отново по стар социалистически метод ще бъде пропусната отговорността на ПЕШЕХОДЦИТЕ! На пешеходна пътека - ОК, безспорно предимство. ИЗВЪН НЕЯ - НИКАКВА ВИНА за шофьора! По традиция българите винаги имат право - зад волана, на пътя, на луната... Аз попаднах на случай, в който пешеходец пропълзял през липсваща част на крайпътно заграждение. Блъснат, убит (Чарлз Дарвин не прощава!) а шофьора подведен под отговорност за съвина?!? Докога?!?

естествено-когато яофьрът не е виновен-то тогава може да има условни присъди,и е логично...но ако се има предвид че умишлено се е качил пичн,или умишлено е нарушил скоростта да речем-с над 40-50км над допустимото-то това да се води за умишлено убийство,а ако няма такова-да бъде съден по бързата процедура според степента на нарушението-от 3 до 6 месеца затвор,при рецидив-двойно и четворно увеличение на присъдата

Каква присъда, когато шофьорът е невинен?!? Освен оправдателна, разбира се. Условната присъда е присъда, не оневиняване. И как може да се налага на невинен човек? Или според Вас му тежи първородния грях - като при Светата Инквизиция?

Как ще е невинен шофьора???? Защо не се е съобразил с обстановката????

Това да има ограничение на скоростта, НЕ ОЗНАЧАВА, че трябва да караш с тази скорост. Пример, ако МАКСИМАЛНАТА скорост е 60км/час, ако се налага ще караш и с 20 км/час, в зависимост от обстановката !!! Ако направиш инцидент - вината е твоя !!!

още преди година и нещо направих група в фейс-да спрем безумната война по пътищата-но така и на никой не му пукаше,та и сега ще стане така-вместо да вкарват пияните шофьори в затвора-при първо нарушение-от 3 до 6 месеца,второ-6до 12 месеца,и трето- от 2 години до 5 години,според зависи колко е пиян шофьора...а при неспазване на правилата-да бъдат глобявани с 1000 лв при неспиране на пешеходна пътека,а пешеходците да бъдат глобявани със същата сума,при пресичане на непозволено място.../джей-уолкинг/-но не,нещата ще си останат все така-иначе медиите откъде ще черпят материал за новините си?

Причините за настъпване на ПТП са нарушаване на правилата за движение. Употребата на алкохол е състояние на водача и не е основна причина за ПТП, а съпътстваща. В нашата страна 50% от ПТП са от превишена или несъобразена скорост, а само 5% са съпътствани с употребен алкохол от водача. Обаче, в Закона за движението по пътищата наказанията за тези нарушения са в обратна посока, т.е. 1/10 - за алкохола. Лично бившият началник на КАТ и сега зам.директор на Полицията Алекси Стратиев предложи и настояваше да се премахне "лишаването от правоуправление" в закона за превишената скорост, което е факт. Е, тогава какво чакаме?

А каква е "съобразената" скорост? Соц-понятие като "първородния грях" от средновековието. Като си катастрофирал - значи е несъобразена, т.е. ВИНОВЕН - НА КЛАДАТА! Много ми е любопитно да видя статистика, в която "превишена" и "несъобразена" са разделени... Какво ли би показала?

Съобразената скорост е термин, който се използва и в западните закони за движение по пътищата !!!

Прокурорите да не се оправдават! Също и съдиите! Скандално е за отнет човешки живот на пешеходец пресичащ на пешеходна пътека да се дават условни присъди! В случая да се промени и законът, както и съдебната практика! Не сме в джунгла!

Все пак помислете - човека зад волана сгазил някого вероятно е свиня, но едва ли го е направил нарочно, виж желанието за отмъщение - затвор до живот за всичко е съзнателно желание за мъст. Мисля, че трябва да погледнете себе си преди да ме напсувате например "ти какво искаш да лежат 2 месеца ли" или нещо от сорта.

Надявам се така да разсъждаваш и когато утре някой пияница утрепе детето ти на пешеходна пътека. Дори може да му кажеш: "Станалото, станало, няма да си върна детето, ами най-добре е да те пуснат с една условна"

Я да видим тези които се ,,ГРИЖАТ,, за пъищата и безопасното движение по тях, какво ще ги правим а не само да ругаем тези които стоят зад воланите.То така е най лесно.Не си милсете, че на някой който е направил нещо тежко докато е карал не му тежи.Нека все пак се замислим и с такива пътища, пътна маркировка и катаджии само скрити зад преспите и храстите дали ще ограничим всичко това което се случва по пътищата заставайки единствено зад това, че шофьорите са единствено виновни.

Не само на прокурорите - и на съдиите да се търси отговорност заради неадекватно ниските присъди ! За убийство на дете, когато си бил пиян трябва да е най-тежката присъда - няма оправдание, няма прошка - заради една пияна свиня си отива едно детенце - що за изрод трябва да е съдията, за да се продаде за жълти стотинки и да пусне убиеца на свобода ? Да се публикуват имената на всички гнусни съдии, които са давали минимални присъди по подобни случаи - заслужават да бъдат заплюти от всеки, който ги срещне ! Публичност - това е решението, защото съдиите са страхливи мижитурки и когато обществото ги гледа ги е страх да взимат подобни абсурдни решения !

не чакаите съдебната система да се промени.вземете правосъдието в свои ръце.помогнете си сами за да ви помогне и господ.да сте чули някои циганин да е убил някое дете на пешеходна пътека-няма такъв.убииците са децата на богатите,и служителите в съдебната система,бедния циганин не е убиец защото няма пари да си купи кола.и така вие сами трябва да се защитите.кръв за кръв-око за око

Никакъв Шенген, България - вън от Европейския съюз! Вън милиционерите ни от Европа, стига са ни резилили като циганите ни! Изгонете правистите на тази деградирала корумпирана и прогнила бивша държава - внешен бастион на крадци и човеконенавистници - от семейството на цивилизованите държави Стига сте спали, вие - лумпените на България, опиянчени и опростачени. Върнете си живота и културата, свободата и правото на живот!

Да убиваш хората на пътя, зашото те са простосмъртни , а ти си в коала, да се напиваш като манерка и да шофираш, да вземаш пътя като писта и да не се съобразяваш с другите на пътя, да ги избутваш зашото ти си с мошна кола а те са мравки според теб и зашото това е закона в България , спорязумяваш се и за теб няма присъда, а има условна. Може ли да отнемеш човешки живот и наказанието да е условна присъда. Господа управляващи, спрете този театър, ще ви бъдем благоадарни, не може да отнемеш човешки живот и присъдата да е условна, а някои да ни уведомява и да се тръби цял ден , колко сме строги и представете си дори министър ,.... го глобихме с 20 лева. Стига нелепости, стига гавра с живота на обикновените хора, които ходят пеша.

ДОБРЕ,НО ЗАЩО ТЕЗИ МАЙКИ СА ПРОТИВ ШЕНГЕН?

А ти що си ЗА Шенген? Лично на теб кво ти пука вътре или вън ?

тотална промяна в законодателството ни-във всички сфери! 22години управляващите мислиха само и единствено за себе си,холанците им казаха,че е крайно време да помислят и за народа си!

Те такава е съдбата на овцете ...за жалост

Министъра защо поздравява настояващите?

Изказва им съболезнования.

А ТЕЯ ЗАЩО СА ПРОТИВ ШЕНГЕН?

Ще трябва да се построят доста нови затвори за тази цел. Ако убиеца няма средства или имущество, как ще обезщетява роднините на убитите лежейки си в затвора. Изобщо не е толкова лесна задача за решаване. Но незабравяйте, че всеки от нас който кара МПС е потенциален убиец, волно или неволно.

Не, не съм потенциален убиец, защото не карам пиян ! Ако ти караш пиян си убиец, но недей да обвиняваш всички ! Тук не говорим за трагични нещастни случаи, които не могат да се избегнат, а за арогантно и просташко каране, в повечето случаи с алкохол или наркотици - това не може да се случи на всеки, само на свинете шофьори !

Ами промени закона бе шматарок, имаш парламентарно мнозинство с кого се оправдаваш.....егати и управлението!!!!!

Шматарок, нешматарок, явно ТИ не познаваш разделението на властите. Законите ги приема Народното събрание, а не изпълнителната власт - Министерски Съвет. Така, че министър няма как да ги промени!!!

Много ми е интересно какво гласи това споразумение. Нещо от рода на : "Моля ти се другарю прокурор, виновен съм, ама дай да си призная, че съм виноват и да спретнем едно споразумение, че съм невинен, а съдията ще го удобри". Това не е държава...

Плачела министърката, кога яде кюфтетата не рева!!

И като е министърка, не трябва да плаче ли??? Що за изпека написа...

Ако не бяха ни освободили руснаците сега щяхме да сме много по-добре под полумесеца2

Какьв Шенген,какви 5 лева .Тази отникьде нереформирана ,безхаберна дьржава не става за нищо Не виждам в скоро време да стане нормална такава,защото няма воля за това,а и с този незрял народ които избира 'наи-точните' хора да го оправят сме обречени

Значи прокурорите се споразумяват с убийците и това споразумение превръща убийците в чисти и невинни душици, а съдиите узаконяват тяхната "невинност" на база споразумението. С две думи държавата узаконява убийството.

Точно така се случва! И каква е ролята на прокурора в случая? От обвинител се превръща в адвокат на убиеца. А, близките на жертвите да д*хат супата. Е, няма такава държава!

Излиза, че прокурорът и съдията /разбирай държавата/ защитават убиеца, и това си е съвсем законно. Излиза че при едно убийство с установен убиец няма виновен. Може би пък жертвата е виновна, че е умряла.

В Турция и полицията им полиция (учили са в САЩ !), няма това-онова, чичо, леля. И съдебната им система - няма генерал, няма депутат. Само не мога да разбера, къде бяха до 1878 г., та ние сме на това дередже и мръсотията и границата и всичко друго. Жалко. Един наш учен беше казал по телевизията: "Щяхме ли да имаме тази икона (ЛЕВСКИ), ако беше жив след 1878г., като се има предвид политическите нрави след освобождението (Петко войвода)..." Ами политиците сега ??!!! Sory, sory.

кой тоя "ваш" учен бе турчин?? И каква ваша икона може да е Левски?!? За това че се е борил да се махне вашето диво и кръвожадно ориенталско управление?? А тия глупости как турската полиция била учила в САЩ няма нужда да се коментират... имаше един филм, "Среднощен експрес", в който с вижда какво представлява турската полиция и турското правосъдие - същите примитивни анадолски порядки както преди 130 години, без разлика... и като се опитваш да пишеш нещо на английски, поне се поинтересувай как се пише правилно... абе турска работа.

нашите светила и бунтовници като лрвски,боте,и др.са се родили по-погршка в бг.тук нищо свжстно не се ражда,само мутри и деца на мутри.великите мислители и умове се раждат в свободни земи като италия,франция,германия-всер на запад от нас.тази земя е прокълната,прокълнат съм и аз че съм се родил в тази местност.някои може ли да ми каже къде е нашия леонардо да винчи,нашиятгалилео,нашият коперник,нашият носител на нобелова награда.нашият аифел,нашият ханс дитрих геншер,нашият адолф хитлер го знаем-боко тиквата.

За какъв Шенген за какви пет лева става въпрос,с тая остаряла и комунистическа съдебна система.Европа с право ни критикува,ама кой да чуе.

ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ ПЕШЕХОДЦИ ДА ИМ СЕ РАЗРЕШИ ДА НОСЯТ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ И ДА МОЖЕ ГО ИЗПОПЛЗВАМЕ,ПОНЕ МАЛКО ДА МОЖЕМ ДА СЕ ЗАЩИТИМ АКО НЯКОЙ НЕ СПРЕ НА ПЕШЕХОДНАТА НИ ПЪТЕКА,ИНАЧЕ СМЕ СЪВСЕМ ОНЕПРАВДАНИ И ДИСКРИМИНИРАНИ...в ТАЗИ ДЖУНГЛА РБ....!!!

А аз предлагам да се газят и то законно всички пешеходци пресичащи на червено и там където им е забранено да пресичат!!!

отвътре ме напира да се изловят превантивно отявлените идоти (щото си личат) и да се пратят да поработят на "полза роду" ! (с мотика 120 калибър)

М-р Цветанов аз съм за тези промени,но най настоятелно поставям въпроса за пешеходните пътеки-ТРЯБВА ДА СА НАПРАВЕНИ ТЪКА ,ЧЕ ДА СА ВИДНИ И С ПРЕДШЕСТВАЩ ЗНАК.Плюс това пешеходците също да се съобразяват и не излизат внезапно в опасната за спиране зона.

Нека видят това - има какво да научим ifun.ru/view/207632

Въведете пробно само за 1-2 неизбежна ефективна присъда ! Даже и нищо да не стане хората след време ще си спомнят с добро за Цветанов - като човека който вкара или поне направи опит да вкара убийците на децата им в затвора. Ако ГЕРБ искат да се различават от БСП които помилваха стотици престъпници, най-добре да направят нещо по премахването на тази несправедливост - условна присъда за причинена смърт. Условна може да се даде при имуществени щети и телесни повреди, но при смърт затвора трябва да е неизбежен ! Ако някой мисли, че не е виновен - да пледира невинен и да го докаже. Сега масово си признават вината и получават под минимума, след което присъдата се трансформира в условна. Спрете това безумие !!! :(

След случая Ставийски забравете някой да бъде осъден ефективно. Духа е изпуснат от бутилката. Затова призовавам всички пешоходци да си отварят очите на четири и да не доказват предимството си на пешоходна пътека. Съда в България отдавна е постановил цената на живота им-от 1 до 3 години условно.

за жалост повечето катасрофи за които гледам напоследък по телевизията са станали по вина на държавата - а никой не го поставя остро тозуи въпрос. Пешеходците на улицата - за щото общината пести пари от почистването на тротоарите от сняг. Автобуса убиец беше минал през дупка на магистралата, Загиналите деца миналия великден - пак имаше дупка намесена. Няколко случая на нерегулирани пешеходни пътеки на многолентов път. На многолентов път небива да има нерегулирани пешеходни пътеки! Само такива със светофар - но държавата и от това пести пари. И накрая защо да се държат шофьорите в затвора като ако ги пуснат пак ще се спестят пари. И нека всички гледат този клип от братята руснаци за да им уври главата за какво трябва да настояваме пред държавата: link

За каква държава говориш след като крайното решение се взима от така наречените държавни хора ?! Те не са ли ти съседи или най-малкото съграждани. Всичко опира до съзнанието и до това как всеки си върши работата.

ifun.ru/view/207632

Има просто решение на въпроса, щом няма желание да се промени закона. Всеки родител на убито на пътя дете или на близък човек, застрелва или убива до друг подходящ начин извършителя, след това се споразумява с прокуратурата и получава условна присъда. Така хем става пито платено, хем прилагаме крумовия закон "Зъб за зъб, око за око", щото в тази държава само ни обядняват как не можело да стане, вместо да се опитат да променят нещо. Всичко става и всичко може да стане, ако има желание и воля, само човек не се връща от оня свят.

кръвопийка!

Какъв Шенген? Скоро ходих до Истанбул. Не мога да ви опиша как изглеждаше нашата граница сравнение с тази на Турция. Все едно не ние сме в Европа. Такъв срам скоро не съм изпитвал. Нашите изградили една колиба с кошара отпред и смятат, че въпроса с Шенген им е решен. Ужас!

холандецо,замълчи!

Жалко ,че Пим го убиха , иначе все някога ще клекнат и холандците ,за съжаление.

И не само границата-Уви! И пътищата им, и това, че дори в техния хаос на движението, правят път на пешеходците! Аз лично всеки път изпитвах срам когато пресичах границата при Малко Търново и до не много отдавна трябваше да се таралянкаш 2 км. през гората (буквално) до с. Босна!

МНОГО ГОТИНА СНИМКА,МИНИСТЪРА ПОЗДРАВЯВА НАСТОЯВАЩИТЕ!!!???

в европа атп при употреба на алкохол или наркотици,завършило със смърт,се признава от съда за предумишлено убижство...

Хора, всичко в тази държава е тотално сбъркано. Трябва цялостна ревизия на всичко и здрава, много здрава ръка. Опасявам се, че много млади хора, имащи желание да се занимават с политика, никога няма да го направят в България от страх. Толкова е гнило всичко и толкова се е сраснала престъпността с властта, че всеки истински и честен политик, който реши да направи нещо, ще бъде или омерзен, или убит. Няма бъдеще за тази държава.

Г-н Цветанов, защо само приказвате и замазвате? Защо не сте внесли досега такива законодателни промени? А съвсем наскоро правителството ви промених набързо закона за горите, защото обслужва интересите на олигарси с офшорни фирми и интереси на туристическата мафия.

САНКЦИИТЕ СРЕЩУ ЛИЦА КОИТО УПОТРЕБЯВАТ АЛКОХОЛ И СЯДАТ ЗАД ВОЛАНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е НА ТАКИВА ЛИЦА ДА СЕ ЗАБРАНИ В БЪДЕЩЕ ДА СТАВАТ ШОФИОРИ ТОВА СА ЛИЦА КОИТО НЯМАТ НИКАКВА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ И СТАВАТ ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ САМО ТАКА ЩЕ СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ БЕЗМИСЛЕННИ СМЪРТИ НА НЕВИННИ ХОРА.

Към висшите юристи: Да, и вие сте виновни! Нито веднъж не излязохте с предложение за по-адекватни закони, за реформиране в съдебната система, а можехте да лобирате и в парламента! Но понеже ви мързи, пък и не ви отърва, нищо не правите! Да, и вие сте виновни за лошите доклади от ЕС, не аз! Какво направихте, за да се промени положението, освен да ни говорите едно и също, че такива-онакива били законите! Много още мога да кажа, всички си го знаем!

Така е в държавата на милиционерите. Кой наказва така българския нород не мога да се сетя.

Предложението за ограничение на пътуване в чужбина е разумно. И не само за тях а за всички ,които са завлекли умишлено свои контрагенти в сделки, това стана като национален спорт подкрепен за съжаление от управлението в момента.

ДА ПОСТРОИМ СТЕНА!

Никаква стена само бариера пред нарушителите,и големи глоби при нарушение.А другото си е толериране на престъпността

Министрите и СЪДИИТЕ не са страна по убийството! Споразумение е възможно само с роднините на убитите! Съдиите и министрите да застанат до убииците, а не да си пълнят джобовете с човешката мъка.

Споразуменията не се ли сключват между подсъдим и прокурор????? Защо прескачаш прокурорите, къде са те за човешката мъкаааа.... кажи де?

Прокурорите са най-големите говеда. Те сключват споразуменията: предварително, целенасочено, материално осигурено... - нали циганите направиха бизнес с тях. Те са посредника между парите и наказанията.

Колата е опасно оръжие, дори и в ръцете на абсолютно трезвен и психически стабилен човек. Защо убийците на пътя трябва да се толерират, какво ги прави по-различни от убийците с пистолет или нож ит.н.? Те са убийци, отнет е човешки живот. Не може да се дава условна присъда за убийство.

НА СНИМКАТА МИНИСТЪРА ПОЗДРАВЯВА НАСТОЯВАЩИТЕ?!?!?!???

Защо сте написали "според тях". Присъдите за убииците по пътя СА несправедливи.

Но съдът е на друго мнение!

Лелеееееееее много ревливи тия министри!!!!Ама не ревете,а вършете работа.Променете законите!Но убиици са и тези ,които допуснаха язовира да се изсипе над с.Бисер,но всичко приключи-разходиха се с БТР,снимаха се,обявиха 1 ден траур,дадоха 1млн лв,които също не са техни и точка!!Всяко чудо за три дни.Ужасна държава.

Законите се променят от Парламата

А нямаха ли мнозинство в този скапан Парламент????????????Или пак някой им пречи?

И защо тогава срещата е с министри като от тях нищо не зависи?

Условната присъда за убиец е абсолютно безумие и несправедливост. Освен това част от потенциалните убиици на пътя биха се стреснали от това че ще трябва да лежат в затвора, ако не внимават.

По Татово време имаше анекдот за затворите - защо управляващите ги правят все по-луксозни и с повече екстри. И отговора - "Скоро и ние може да попаднем там!". Та тъпите, долни, некадърни и корумпирани ДЕПУТАТИ приемат такива закони, които ще са в унисон с бъдещите им казуси (провинения) и ще ги оневинят. Това е стратигическата задача на ВСИЧКИ депутати от ВСИЧКИ партии, при всичките парламенти от 1989 г. насам!! Всичко това (скапано и фалшиво законодателство) комбинирано с езуити адвокати-защитници на престъпниците и корумпирани магистрати води само до БЕЗНАКАЗАНОСТ!!

Не виждам какво може да се споразумява. Да признаеш вината, че тя се вижда и без да я признават убийците по паметните плочи.

Такова споразумения трябва да няма за всички убийци, не само шофьорите. И не само за убийства а и за други тежки закононарушения също трябва да няма споразумение. Иначе се получава, че убиец лежи по-малко от крадец. Те шофьорите убийци са най-лесни за намиране, там няма мърдане, всеки го хващат.

За фалшив сигнал за бомба в училище прокурорката иска 18 годишния ми син да лежи 5 години...

Затвор не, ама изправителен дом,защото явно не се справяш с възпитанието, после ще започне с по-сериозни престъпления.

Фалшив... ама колко ресурси гълта? Вдига "на крак" един куп държавни структури. А това са пари! Платени от всички нас. И когато 100 или 1000 пикльовци като твоя, направят това - парите намаляват и после НЯМА за реални нужни. Сългасен съм, че 5 години е доста. Но ти съгласен ли си да платиш ВСИЧКИ разходи направено заради малоумното ти хлапе?

А ти съгласен ли си заради една ученическа глупост детето ти да лежи в затвора заедно с всичката друга измет, която е натикана там. Един 18 годишен ученик за 5 години в затвора ще излезе перфектен престъпник с достатъчно омраза към обществото, че да няма никакви задръжки или морални ценности. Да аз бих платил ВСИЧКИ разходи

А ти знаеш ли колко ще струва издръжката на момчето в затвора за 5г? Или дори за една? Информирай се, защото от твоите данъци се плаща. Както ще се плащат и социалните помощи на 22-23 годишния бивш затворник, който ще е социален аутсайдер до гроб заради това петно в биографията си.

Ролята на държавните наказания е повече да играят превантивна роля отколкото наказателна. Пет години на твоя хубостник, ще са обеца на ухото на останалите. Ако сега му се размине, няма да му е за последно. Факт.

Абе той човека потърпевш се води, ти какви му ги наприказва? Искаше съжаление, да кажем как не ги е срам тия престъпници да вкарат детенцето ти в затвора.

Коментари - Майки на убити на пътя деца: Ще настояваме да не сме в Шенген! | Днес.dir.bg

Майки на убити на пътя деца: Ще настояваме да не сме в Шенген!

Родители на загинали по пътищата деца отправиха остри искания към заместник-главния прокурор Валери Първанов заради несправедливите, според тях, присъди за шофьори, причинили смърт.

Обратно в новината

Коментари - Майки на убити на пътя деца: Ще настояваме да не сме в Шенген! | Днес.dir.bg

Коментари

Горния коментар е към теб.

Напротив, точно така е на запад, няма нищо социалистическо. Шофьора е виновен винаги, защото той блъска с колата си, а не обратното. Шофьорът е ДЛЪЖЕН ВИНАГИ да се съобразява с обстановката, което включва и когато на пътя може ВСЕКИ МОМЕНТ да се появи нещо НЕОЧАКВАНО !!

И къде назапад е така? Напротив, ако пешеходецът пресече неправилно, той си е виновен. Аз съм ОК наказанията да са по-високи, но и пешоходните пътеки да се виждат ясно, да няма спряли в/у и пред тях, кофи по завоите, непочистени от сняг тротоари и т.н.

Имам чувството, че отново по стар социалистически метод ще бъде пропусната отговорността на ПЕШЕХОДЦИТЕ! На пешеходна пътека - ОК, безспорно предимство. ИЗВЪН НЕЯ - НИКАКВА ВИНА за шофьора! По традиция българите винаги имат право - зад волана, на пътя, на луната... Аз попаднах на случай, в който пешеходец пропълзял през липсваща част на крайпътно заграждение. Блъснат, убит (Чарлз Дарвин не прощава!) а шофьора подведен под отговорност за съвина?!? Докога?!?

естествено-когато яофьрът не е виновен-то тогава може да има условни присъди,и е логично...но ако се има предвид че умишлено се е качил пичн,или умишлено е нарушил скоростта да речем-с над 40-50км над допустимото-то това да се води за умишлено убийство,а ако няма такова-да бъде съден по бързата процедура според степента на нарушението-от 3 до 6 месеца затвор,при рецидив-двойно и четворно увеличение на присъдата

Каква присъда, когато шофьорът е невинен?!? Освен оправдателна, разбира се. Условната присъда е присъда, не оневиняване. И как може да се налага на невинен човек? Или според Вас му тежи първородния грях - като при Светата Инквизиция?

Как ще е невинен шофьора???? Защо не се е съобразил с обстановката????

Това да има ограничение на скоростта, НЕ ОЗНАЧАВА, че трябва да караш с тази скорост. Пример, ако МАКСИМАЛНАТА скорост е 60км/час, ако се налага ще караш и с 20 км/час, в зависимост от обстановката !!! Ако направиш инцидент - вината е твоя !!!

още преди година и нещо направих група в фейс-да спрем безумната война по пътищата-но така и на никой не му пукаше,та и сега ще стане така-вместо да вкарват пияните шофьори в затвора-при първо нарушение-от 3 до 6 месеца,второ-6до 12 месеца,и трето- от 2 години до 5 години,според зависи колко е пиян шофьора...а при неспазване на правилата-да бъдат глобявани с 1000 лв при неспиране на пешеходна пътека,а пешеходците да бъдат глобявани със същата сума,при пресичане на непозволено място.../джей-уолкинг/-но не,нещата ще си останат все така-иначе медиите откъде ще черпят материал за новините си?

Причините за настъпване на ПТП са нарушаване на правилата за движение. Употребата на алкохол е състояние на водача и не е основна причина за ПТП, а съпътстваща. В нашата страна 50% от ПТП са от превишена или несъобразена скорост, а само 5% са съпътствани с употребен алкохол от водача. Обаче, в Закона за движението по пътищата наказанията за тези нарушения са в обратна посока, т.е. 1/10 - за алкохола. Лично бившият началник на КАТ и сега зам.директор на Полицията Алекси Стратиев предложи и настояваше да се премахне "лишаването от правоуправление" в закона за превишената скорост, което е факт. Е, тогава какво чакаме?

А каква е "съобразената" скорост? Соц-понятие като "първородния грях" от средновековието. Като си катастрофирал - значи е несъобразена, т.е. ВИНОВЕН - НА КЛАДАТА! Много ми е любопитно да видя статистика, в която "превишена" и "несъобразена" са разделени... Какво ли би показала?

Съобразената скорост е термин, който се използва и в западните закони за движение по пътищата !!!

Прокурорите да не се оправдават! Също и съдиите! Скандално е за отнет човешки живот на пешеходец пресичащ на пешеходна пътека да се дават условни присъди! В случая да се промени и законът, както и съдебната практика! Не сме в джунгла!

Все пак помислете - човека зад волана сгазил някого вероятно е свиня, но едва ли го е направил нарочно, виж желанието за отмъщение - затвор до живот за всичко е съзнателно желание за мъст. Мисля, че трябва да погледнете себе си преди да ме напсувате например "ти какво искаш да лежат 2 месеца ли" или нещо от сорта.

Надявам се така да разсъждаваш и когато утре някой пияница утрепе детето ти на пешеходна пътека. Дори може да му кажеш: "Станалото, станало, няма да си върна детето, ами най-добре е да те пуснат с една условна"

Я да видим тези които се ,,ГРИЖАТ,, за пъищата и безопасното движение по тях, какво ще ги правим а не само да ругаем тези които стоят зад воланите.То така е най лесно.Не си милсете, че на някой който е направил нещо тежко докато е карал не му тежи.Нека все пак се замислим и с такива пътища, пътна маркировка и катаджии само скрити зад преспите и храстите дали ще ограничим всичко това което се случва по пътищата заставайки единствено зад това, че шофьорите са единствено виновни.

Не само на прокурорите - и на съдиите да се търси отговорност заради неадекватно ниските присъди ! За убийство на дете, когато си бил пиян трябва да е най-тежката присъда - няма оправдание, няма прошка - заради една пияна свиня си отива едно детенце - що за изрод трябва да е съдията, за да се продаде за жълти стотинки и да пусне убиеца на свобода ? Да се публикуват имената на всички гнусни съдии, които са давали минимални присъди по подобни случаи - заслужават да бъдат заплюти от всеки, който ги срещне ! Публичност - това е решението, защото съдиите са страхливи мижитурки и когато обществото ги гледа ги е страх да взимат подобни абсурдни решения !

не чакаите съдебната система да се промени.вземете правосъдието в свои ръце.помогнете си сами за да ви помогне и господ.да сте чули някои циганин да е убил някое дете на пешеходна пътека-няма такъв.убииците са децата на богатите,и служителите в съдебната система,бедния циганин не е убиец защото няма пари да си купи кола.и така вие сами трябва да се защитите.кръв за кръв-око за око

Никакъв Шенген, България - вън от Европейския съюз! Вън милиционерите ни от Европа, стига са ни резилили като циганите ни! Изгонете правистите на тази деградирала корумпирана и прогнила бивша държава - внешен бастион на крадци и човеконенавистници - от семейството на цивилизованите държави Стига сте спали, вие - лумпените на България, опиянчени и опростачени. Върнете си живота и културата, свободата и правото на живот!

Да убиваш хората на пътя, зашото те са простосмъртни , а ти си в коала, да се напиваш като манерка и да шофираш, да вземаш пътя като писта и да не се съобразяваш с другите на пътя, да ги избутваш зашото ти си с мошна кола а те са мравки според теб и зашото това е закона в България , спорязумяваш се и за теб няма присъда, а има условна. Може ли да отнемеш човешки живот и наказанието да е условна присъда. Господа управляващи, спрете този театър, ще ви бъдем благоадарни, не може да отнемеш човешки живот и присъдата да е условна, а някои да ни уведомява и да се тръби цял ден , колко сме строги и представете си дори министър ,.... го глобихме с 20 лева. Стига нелепости, стига гавра с живота на обикновените хора, които ходят пеша.

ДОБРЕ,НО ЗАЩО ТЕЗИ МАЙКИ СА ПРОТИВ ШЕНГЕН?

А ти що си ЗА Шенген? Лично на теб кво ти пука вътре или вън ?

тотална промяна в законодателството ни-във всички сфери! 22години управляващите мислиха само и единствено за себе си,холанците им казаха,че е крайно време да помислят и за народа си!

Те такава е съдбата на овцете ...за жалост

Министъра защо поздравява настояващите?

Изказва им съболезнования.

А ТЕЯ ЗАЩО СА ПРОТИВ ШЕНГЕН?

Ще трябва да се построят доста нови затвори за тази цел. Ако убиеца няма средства или имущество, как ще обезщетява роднините на убитите лежейки си в затвора. Изобщо не е толкова лесна задача за решаване. Но незабравяйте, че всеки от нас който кара МПС е потенциален убиец, волно или неволно.

Не, не съм потенциален убиец, защото не карам пиян ! Ако ти караш пиян си убиец, но недей да обвиняваш всички ! Тук не говорим за трагични нещастни случаи, които не могат да се избегнат, а за арогантно и просташко каране, в повечето случаи с алкохол или наркотици - това не може да се случи на всеки, само на свинете шофьори !

Ами промени закона бе шматарок, имаш парламентарно мнозинство с кого се оправдаваш.....егати и управлението!!!!!

Шматарок, нешматарок, явно ТИ не познаваш разделението на властите. Законите ги приема Народното събрание, а не изпълнителната власт - Министерски Съвет. Така, че министър няма как да ги промени!!!

Много ми е интересно какво гласи това споразумение. Нещо от рода на : "Моля ти се другарю прокурор, виновен съм, ама дай да си призная, че съм виноват и да спретнем едно споразумение, че съм невинен, а съдията ще го удобри". Това не е държава...

Плачела министърката, кога яде кюфтетата не рева!!

И като е министърка, не трябва да плаче ли??? Що за изпека написа...

Ако не бяха ни освободили руснаците сега щяхме да сме много по-добре под полумесеца2

Какьв Шенген,какви 5 лева .Тази отникьде нереформирана ,безхаберна дьржава не става за нищо Не виждам в скоро време да стане нормална такава,защото няма воля за това,а и с този незрял народ които избира 'наи-точните' хора да го оправят сме обречени

Значи прокурорите се споразумяват с убийците и това споразумение превръща убийците в чисти и невинни душици, а съдиите узаконяват тяхната "невинност" на база споразумението. С две думи държавата узаконява убийството.

Точно така се случва! И каква е ролята на прокурора в случая? От обвинител се превръща в адвокат на убиеца. А, близките на жертвите да д*хат супата. Е, няма такава държава!

Излиза, че прокурорът и съдията /разбирай държавата/ защитават убиеца, и това си е съвсем законно. Излиза че при едно убийство с установен убиец няма виновен. Може би пък жертвата е виновна, че е умряла.

В Турция и полицията им полиция (учили са в САЩ !), няма това-онова, чичо, леля. И съдебната им система - няма генерал, няма депутат. Само не мога да разбера, къде бяха до 1878 г., та ние сме на това дередже и мръсотията и границата и всичко друго. Жалко. Един наш учен беше казал по телевизията: "Щяхме ли да имаме тази икона (ЛЕВСКИ), ако беше жив след 1878г., като се има предвид политическите нрави след освобождението (Петко войвода)..." Ами политиците сега ??!!! Sory, sory.

кой тоя "ваш" учен бе турчин?? И каква ваша икона може да е Левски?!? За това че се е борил да се махне вашето диво и кръвожадно ориенталско управление?? А тия глупости как турската полиция била учила в САЩ няма нужда да се коментират... имаше един филм, "Среднощен експрес", в който с вижда какво представлява турската полиция и турското правосъдие - същите примитивни анадолски порядки както преди 130 години, без разлика... и като се опитваш да пишеш нещо на английски, поне се поинтересувай как се пише правилно... абе турска работа.

нашите светила и бунтовници като лрвски,боте,и др.са се родили по-погршка в бг.тук нищо свжстно не се ражда,само мутри и деца на мутри.великите мислители и умове се раждат в свободни земи като италия,франция,германия-всер на запад от нас.тази земя е прокълната,прокълнат съм и аз че съм се родил в тази местност.някои може ли да ми каже къде е нашия леонардо да винчи,нашиятгалилео,нашият коперник,нашият носител на нобелова награда.нашият аифел,нашият ханс дитрих геншер,нашият адолф хитлер го знаем-боко тиквата.

За какъв Шенген за какви пет лева става въпрос,с тая остаряла и комунистическа съдебна система.Европа с право ни критикува,ама кой да чуе.

ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ ПЕШЕХОДЦИ ДА ИМ СЕ РАЗРЕШИ ДА НОСЯТ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ И ДА МОЖЕ ГО ИЗПОПЛЗВАМЕ,ПОНЕ МАЛКО ДА МОЖЕМ ДА СЕ ЗАЩИТИМ АКО НЯКОЙ НЕ СПРЕ НА ПЕШЕХОДНАТА НИ ПЪТЕКА,ИНАЧЕ СМЕ СЪВСЕМ ОНЕПРАВДАНИ И ДИСКРИМИНИРАНИ...в ТАЗИ ДЖУНГЛА РБ....!!!

А аз предлагам да се газят и то законно всички пешеходци пресичащи на червено и там където им е забранено да пресичат!!!

отвътре ме напира да се изловят превантивно отявлените идоти (щото си личат) и да се пратят да поработят на "полза роду" ! (с мотика 120 калибър)

М-р Цветанов аз съм за тези промени,но най настоятелно поставям въпроса за пешеходните пътеки-ТРЯБВА ДА СА НАПРАВЕНИ ТЪКА ,ЧЕ ДА СА ВИДНИ И С ПРЕДШЕСТВАЩ ЗНАК.Плюс това пешеходците също да се съобразяват и не излизат внезапно в опасната за спиране зона.

Нека видят това - има какво да научим ifun.ru/view/207632

Въведете пробно само за 1-2 неизбежна ефективна присъда ! Даже и нищо да не стане хората след време ще си спомнят с добро за Цветанов - като човека който вкара или поне направи опит да вкара убийците на децата им в затвора. Ако ГЕРБ искат да се различават от БСП които помилваха стотици престъпници, най-добре да направят нещо по премахването на тази несправедливост - условна присъда за причинена смърт. Условна може да се даде при имуществени щети и телесни повреди, но при смърт затвора трябва да е неизбежен ! Ако някой мисли, че не е виновен - да пледира невинен и да го докаже. Сега масово си признават вината и получават под минимума, след което присъдата се трансформира в условна. Спрете това безумие !!! :(

След случая Ставийски забравете някой да бъде осъден ефективно. Духа е изпуснат от бутилката. Затова призовавам всички пешоходци да си отварят очите на четири и да не доказват предимството си на пешоходна пътека. Съда в България отдавна е постановил цената на живота им-от 1 до 3 години условно.

за жалост повечето катасрофи за които гледам напоследък по телевизията са станали по вина на държавата - а никой не го поставя остро тозуи въпрос. Пешеходците на улицата - за щото общината пести пари от почистването на тротоарите от сняг. Автобуса убиец беше минал през дупка на магистралата, Загиналите деца миналия великден - пак имаше дупка намесена. Няколко случая на нерегулирани пешеходни пътеки на многолентов път. На многолентов път небива да има нерегулирани пешеходни пътеки! Само такива със светофар - но държавата и от това пести пари. И накрая защо да се държат шофьорите в затвора като ако ги пуснат пак ще се спестят пари. И нека всички гледат този клип от братята руснаци за да им уври главата за какво трябва да настояваме пред държавата: link

За каква държава говориш след като крайното решение се взима от така наречените държавни хора ?! Те не са ли ти съседи или най-малкото съграждани. Всичко опира до съзнанието и до това как всеки си върши работата.

ifun.ru/view/207632

Има просто решение на въпроса, щом няма желание да се промени закона. Всеки родител на убито на пътя дете или на близък човек, застрелва или убива до друг подходящ начин извършителя, след това се споразумява с прокуратурата и получава условна присъда. Така хем става пито платено, хем прилагаме крумовия закон "Зъб за зъб, око за око", щото в тази държава само ни обядняват как не можело да стане, вместо да се опитат да променят нещо. Всичко става и всичко може да стане, ако има желание и воля, само човек не се връща от оня свят.

кръвопийка!

Какъв Шенген? Скоро ходих до Истанбул. Не мога да ви опиша как изглеждаше нашата граница сравнение с тази на Турция. Все едно не ние сме в Европа. Такъв срам скоро не съм изпитвал. Нашите изградили една колиба с кошара отпред и смятат, че въпроса с Шенген им е решен. Ужас!

холандецо,замълчи!

Жалко ,че Пим го убиха , иначе все някога ще клекнат и холандците ,за съжаление.

И не само границата-Уви! И пътищата им, и това, че дори в техния хаос на движението, правят път на пешеходците! Аз лично всеки път изпитвах срам когато пресичах границата при Малко Търново и до не много отдавна трябваше да се таралянкаш 2 км. през гората (буквално) до с. Босна!

МНОГО ГОТИНА СНИМКА,МИНИСТЪРА ПОЗДРАВЯВА НАСТОЯВАЩИТЕ!!!???

в европа атп при употреба на алкохол или наркотици,завършило със смърт,се признава от съда за предумишлено убижство...

Хора, всичко в тази държава е тотално сбъркано. Трябва цялостна ревизия на всичко и здрава, много здрава ръка. Опасявам се, че много млади хора, имащи желание да се занимават с политика, никога няма да го направят в България от страх. Толкова е гнило всичко и толкова се е сраснала престъпността с властта, че всеки истински и честен политик, който реши да направи нещо, ще бъде или омерзен, или убит. Няма бъдеще за тази държава.

Г-н Цветанов, защо само приказвате и замазвате? Защо не сте внесли досега такива законодателни промени? А съвсем наскоро правителството ви промених набързо закона за горите, защото обслужва интересите на олигарси с офшорни фирми и интереси на туристическата мафия.

САНКЦИИТЕ СРЕЩУ ЛИЦА КОИТО УПОТРЕБЯВАТ АЛКОХОЛ И СЯДАТ ЗАД ВОЛАНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е НА ТАКИВА ЛИЦА ДА СЕ ЗАБРАНИ В БЪДЕЩЕ ДА СТАВАТ ШОФИОРИ ТОВА СА ЛИЦА КОИТО НЯМАТ НИКАКВА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ И СТАВАТ ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ САМО ТАКА ЩЕ СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ БЕЗМИСЛЕННИ СМЪРТИ НА НЕВИННИ ХОРА.

Към висшите юристи: Да, и вие сте виновни! Нито веднъж не излязохте с предложение за по-адекватни закони, за реформиране в съдебната система, а можехте да лобирате и в парламента! Но понеже ви мързи, пък и не ви отърва, нищо не правите! Да, и вие сте виновни за лошите доклади от ЕС, не аз! Какво направихте, за да се промени положението, освен да ни говорите едно и също, че такива-онакива били законите! Много още мога да кажа, всички си го знаем!

Така е в държавата на милиционерите. Кой наказва така българския нород не мога да се сетя.

Предложението за ограничение на пътуване в чужбина е разумно. И не само за тях а за всички ,които са завлекли умишлено свои контрагенти в сделки, това стана като национален спорт подкрепен за съжаление от управлението в момента.

ДА ПОСТРОИМ СТЕНА!

Никаква стена само бариера пред нарушителите,и големи глоби при нарушение.А другото си е толериране на престъпността

Министрите и СЪДИИТЕ не са страна по убийството! Споразумение е възможно само с роднините на убитите! Съдиите и министрите да застанат до убииците, а не да си пълнят джобовете с човешката мъка.

Споразуменията не се ли сключват между подсъдим и прокурор????? Защо прескачаш прокурорите, къде са те за човешката мъкаааа.... кажи де?

Прокурорите са най-големите говеда. Те сключват споразуменията: предварително, целенасочено, материално осигурено... - нали циганите направиха бизнес с тях. Те са посредника между парите и наказанията.

Колата е опасно оръжие, дори и в ръцете на абсолютно трезвен и психически стабилен човек. Защо убийците на пътя трябва да се толерират, какво ги прави по-различни от убийците с пистолет или нож ит.н.? Те са убийци, отнет е човешки живот. Не може да се дава условна присъда за убийство.

НА СНИМКАТА МИНИСТЪРА ПОЗДРАВЯВА НАСТОЯВАЩИТЕ?!?!?!???

Защо сте написали "според тях". Присъдите за убииците по пътя СА несправедливи.

Но съдът е на друго мнение!

Лелеееееееее много ревливи тия министри!!!!Ама не ревете,а вършете работа.Променете законите!Но убиици са и тези ,които допуснаха язовира да се изсипе над с.Бисер,но всичко приключи-разходиха се с БТР,снимаха се,обявиха 1 ден траур,дадоха 1млн лв,които също не са техни и точка!!Всяко чудо за три дни.Ужасна държава.

Законите се променят от Парламата

А нямаха ли мнозинство в този скапан Парламент????????????Или пак някой им пречи?

И защо тогава срещата е с министри като от тях нищо не зависи?

Условната присъда за убиец е абсолютно безумие и несправедливост. Освен това част от потенциалните убиици на пътя биха се стреснали от това че ще трябва да лежат в затвора, ако не внимават.

По Татово време имаше анекдот за затворите - защо управляващите ги правят все по-луксозни и с повече екстри. И отговора - "Скоро и ние може да попаднем там!". Та тъпите, долни, некадърни и корумпирани ДЕПУТАТИ приемат такива закони, които ще са в унисон с бъдещите им казуси (провинения) и ще ги оневинят. Това е стратигическата задача на ВСИЧКИ депутати от ВСИЧКИ партии, при всичките парламенти от 1989 г. насам!! Всичко това (скапано и фалшиво законодателство) комбинирано с езуити адвокати-защитници на престъпниците и корумпирани магистрати води само до БЕЗНАКАЗАНОСТ!!

Не виждам какво може да се споразумява. Да признаеш вината, че тя се вижда и без да я признават убийците по паметните плочи.

Такова споразумения трябва да няма за всички убийци, не само шофьорите. И не само за убийства а и за други тежки закононарушения също трябва да няма споразумение. Иначе се получава, че убиец лежи по-малко от крадец. Те шофьорите убийци са най-лесни за намиране, там няма мърдане, всеки го хващат.

За фалшив сигнал за бомба в училище прокурорката иска 18 годишния ми син да лежи 5 години...

Затвор не, ама изправителен дом,защото явно не се справяш с възпитанието, после ще започне с по-сериозни престъпления.

Фалшив... ама колко ресурси гълта? Вдига "на крак" един куп държавни структури. А това са пари! Платени от всички нас. И когато 100 или 1000 пикльовци като твоя, направят това - парите намаляват и после НЯМА за реални нужни. Сългасен съм, че 5 години е доста. Но ти съгласен ли си да платиш ВСИЧКИ разходи направено заради малоумното ти хлапе?

А ти съгласен ли си заради една ученическа глупост детето ти да лежи в затвора заедно с всичката друга измет, която е натикана там. Един 18 годишен ученик за 5 години в затвора ще излезе перфектен престъпник с достатъчно омраза към обществото, че да няма никакви задръжки или морални ценности. Да аз бих платил ВСИЧКИ разходи

А ти знаеш ли колко ще струва издръжката на момчето в затвора за 5г? Или дори за една? Информирай се, защото от твоите данъци се плаща. Както ще се плащат и социалните помощи на 22-23 годишния бивш затворник, който ще е социален аутсайдер до гроб заради това петно в биографията си.

Ролята на държавните наказания е повече да играят превантивна роля отколкото наказателна. Пет години на твоя хубостник, ще са обеца на ухото на останалите. Ако сега му се размине, няма да му е за последно. Факт.

Абе той човека потърпевш се води, ти какви му ги наприказва? Искаше съжаление, да кажем как не ги е срам тия престъпници да вкарат детенцето ти в затвора.