Вадят част от жълтите павета в центъра на София

На тяхно място край СУ ще бъдат поставени гранитни плочи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

един век не бяха хлъзгави, сега станаха такива !

Дали няма да стане като с гранитните павета? Да отидат някъде? Напр.къщата за гости на е.йо обиколена с широка пътека от софийски павета. НЕ МАХАЙТЕ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА! ТОВА Е ЧАРЪТ И ИСТОРИЯТА НА СОФИЯ. НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ СОФИЯ В БЕЗЛИЧЕН ГРАД! Графът и пл.Гарибалди не приличат на нищо.Моля г-жа Фандъкова да види - много е грозно и лошо изпълнение. Софиянци сме , не от провинцията

Май ще ме послушат, да се занимават със ЗЕМЕДЕЛИЕ. Подготвят терена за засяване на камъни, май??? Ей, не пипайте защото не остана място девствено в София! Или ще повторите уникалния ремонт на "Графа"?

Елате да видите какво става с ремонта на градинката на Кристал и около нея. най хубаната и поддържана градинка в София се ремонтира без никаква нужда - крадене на пари. Ул. 6-ти септември до градинката на Кристал е затворена 3 месеца и не се работи нищо. тротоара е 50 см и по него не могат да минават хора с увреждания, инвалидни колички и носилки на линейки. И там ще махнат жълтите павета Ремонта е едно голяма безобразие

Така е, след като провинцията е яхнала София и удря с камшика !

Глупости! Загрижили се да не са хлъзгави???? 100 години не са били хлъзгави, сега станаха хлъзгави и някой отнемай къде ще се хлъзга по тях в двора си.

Всеки ден минавах по тази алея с жълтите павета. Когато е сухо няма проблеми, когато е мокро стават леко хлъзгави но пак се ходи без проблеми. Но когато има и 1 см сняг върху тях е нещо страшно! Все едно ходиш по чист лед! По-добре че ги махнаха.

не е проблема в паветата , а в снега. Фандъкова да си лови снежинките, каза ББ

не остана неосрано място в София.

Защо не протестирате за тази Вандалщина? Защото не сте граждани и софиянци! НЕ ГЕРБ а СЕРБ (селяни за евроГейско развитие на булгаристан).

А ти защо не живееш в дървена колиба? И колибите са защитени от закона. По-добре ли е в името на някаква криворазбрана ценност хора да си чупят кокалите през зимата? Нали после пак общината ще съдят? Нали и с твоите пари ще им се плащат компенсации? Нали после именно ти, първи ще ревеш, че Фандъкова нищо не прави по въпроса? Аман от платени оплаквачи! Ама гробът, на който ревеш е чужд. И си личи, че го правиш за пари!

Ако хлъзгането е проблемът - има противохлъзгащи лакове. Тия павета са част от чара на София.

Отиди в Елада и откърти едно камъче от Акропола за "спомен" да видиш какво ще ти се случи.Нали наши "умници" само си писаха имената в Италия по паметниците,а после......?

Акрополът не е пешеходна зона и хората не си чупят краката по него. Ако си съгласен да плащаш обезщетенията от собствения си джоб, обади се в общината да спрат ремонта. Ама сложи и телефонния си номер в района на билборд, че да знаят преминаващите точно кого да псуват!

жълтите павета ще цъфнат в двора на някое "величество"...

"От общината увериха, че извършват периодични проверки, като например преброяване на всички павета в града". Колко са всички жълти павета в София? Искам да знам.

Чиста завист:Е оти у мойто село да нема от тях на мегдано?

Ще ви приседнат тези павета,които са устояли на бомбандировките на София,на танковете от парадите,но на простотията------НЕ!!!!

павират мегдана в Белчин баня с тях!

Ще дойде "Видов ден"!!!!!!!!!!!!! Ще си платите с лихвите!! ДЕСЕТ БОЖИ ЗАПОВЕДИ..........!

Е как пък 100 год. можаха да бъдат на това място,но точно сега станаха неудобни-то бива бива наглост ,алчност и простотия,но вече започва да излиза извън приемливите граници. Да насаждаш провинциален,кичозен и селски вид на София,да не оставиш нищичко,което е било красиво и изящно в града ни!!!-някак си ми прилича на тези,които в красивите си дворове с цветя и дървета нацвъкват пластмасови и гипсови животинки . Тъжна история-жалко.

Хората по света пазят всяко камъче от миналото, не и бълг. парвенюта.

Да-а, на кого пък сега му потрябваха? Има в Бояна една къща с пътека от жълти павета. Ама явно не се пързалят чак толкова.....

Пързалят си се и още как... Ама селтаци, като теб са свикнали да обуват вълнени чорапи върху галошите и така ходите по леда... Ако беше дошъл поне един път в столицата, когато е заледено щеше и ти да псуваш, че не се прави нищо да се сменят!

Фандък! спри да тролиш с глупостите си, стъпвал си ти на жълти павета, сигурно!

И паветата ще отмъкне самоковската даскалица. Хвърляйте по едно око в дворовете в Бояна, Симеоново и Драгалевци! Ще видите как ще пожълтеят някои от тях.

Още точно една година крадене и остана. А дай боже да не я гледаме повече...

ще направим крушовската селянка кметица,че да опрай и нейното село ватенки тъпи

Верно една година и остана, ама после пак идват избори... А куманоидите имате лошия навик да ги губите. Та сал едното говорене ви остава да си вдигате.... самочуствието. Приказвайте! Не ни пречите!!!

Явно на някой от богаташите ни, му трябват паветата.

Докато управляващите селяни, избрани от други селяни не затрият омразната София, няма да мирясат.

Не София, а България затриват.

Отдавна не сме броили...дивите зайци...

Поредния идиотски проект за лапане на мангизи. В ЕВропа в нито един град в старите части нищо не се променя.Вземете за пример бул. Шанз Елизе ,там не са пипнати гранитните павета,които и в София ги имаше ,например. Цариградско шосе ,сега е асфатирано с асфалт тип "дунавски вълни".Целта е на 1-2 години да го подменят,с цел определен кръг от фирми да граби общината.

Поредните пречещи павета, част от които, ще бъдат унищожени при премахването им, а някой и друг брой, ще намери място в нечие имение. Периодичния контрол ще да е като онзи, „осъществяван” на другите обекти. И току-виж, изпарили се. Не, че сега са останали много по старото им трасе.

Като ги махнат (ако не ги приватизират, де...) къде ще ги съхраняват? Предлагам да ги сложат на мястото на паметника на съветската армия. Жълтите павета са по-ценни от стърчащия фалос наречен "паметник".

анализирайки твоя коментар мога с увереност да кажа ,че имаш сексуални проблеми, предизвикани от това,че майката ти биеше по голо дупе пред съучениците. Оприличаване на предмети с фалически символи е характерно за това състояние. Фройд и Юнг твърдят ,че има шанс за излекуване при правилна психотерапия.

Някой авер на Бащата от Банкя си е харесал жълти павета за палата в който живее! Ако има как всичките ще ги извадите и продадете, боклуци крадливи!

Данке- калпазанке, туй критическа ли е мари? Не те слуша главата. Комисионните са в джобчето, но няма мисъл в перспектива. И въобше някаква мисъл. И ти плуваш, загребвайки навътре, като митничарчетата, обаче не си си У Самоковско. Ако ти е мъчно за село- моля, ще те закарм лично и еднопосочно.

Ще ти стигнат ли джобните да дойдеш от Крушевица , през София та чаааак до Самоков ? Или викаш тя кака курни ще се погрижи за тоя харч ?

Епа оно по времето на соца я си сложих от жълтите у двора, ама кравата нали си е говедо се лизна и строши предна нога и се наложи да я заколям ...Права е дъскалицата че се потрошат говедата по София...

Някой тарикат си е харесал жълтите павета за двора

Лизгат се щот са се изтрили.

Тия павета винаги са били плъзгави като вали. А сняг като падне става невъзможно де се ходи. Важното е че се усетиха след има няма 120 години...

Те гранитните плочи щото ич не се лъзгат.

бе трол смотан

Общината брояла паветата?! Що пък не?! Ловиха снежинки във въздуха; Работиха с калорифери по магистралите... Ах, леле...

Joe69

А бръмбарите от главата на Фандъкова кога ще извадят??? Тая се самозабрави!

Тези павета кога станаха хлъзгави? Преди герб да завладее София не бяха ли хлъзгави? Само рушите, за да направите нещо "ново" и да откраднете кой колкото може.

Е това е краят на "великия" кмет Фандъкова ! Най-после!

Мечтай си ! В Крушевица не може да гласувате за кмет на София , колкото и да ти е мъчно !

Преброяване на всички павета? Много ми е интересно кой ще я извърши тази така сложна математическа операция? Най-вероятно бай Хасан, който е със завършено образование от 2ра група в детската градина в долно нанагорнище, и който може да използва само 4 от десетте си пръста за сметало... Чакам с нетърпение!

Пишман управленци и градостроители откъде ли не трайно превзеха София и бавно, но сигурно унищожават малкото останало от архитектурно-историческото наследство, което предшествениците ни са създали в "малката Виена" - гр.София. Загубата е невъзвратима, бъдещето е на посредствеността и безличната градска среда в София.

Не съм софиянец, но ми се струва, че тези павета са нещо като емблема на София. Жалко за тях, ще украсят нечий двор, предполагам. Ама тука е така, не се пази историческото, колко знакови къщи са доведени до руина, вместо да се поддържат и запазят, както правят другаде.

Точно така!Жалко ,че София се управлява от прости и алчни хора,които мислят само как да крадат.Явно има някаква далавера с тия гранитни плочи и затова ги слагат навсякъде.Става грозно и просташко,но тях не ги интересува това.Обърнаха София на барфск.

Нали сте ги видели? Около Боянската църква....

И отиват при останалите, които липсваха отдавна. Т.е. при вилите в Бояна.

Патка плет плете и пет плета преплита. За пари и майка си продава . ..Парите нямат цвят и мирис и хлъзгавина : Да но вече има, че и миризма на вонящи боклуджийски кофи и камьони по чистота, в добавка изгаряне на боклука в завод в центъра на града. .Жълтите павета имали висока калорийна стойнос според столични специялисти по гешефти. При изчезване се трансформират в безпрахов продукт напълващ лични банкови сметки. За Този номер илюзиониста Астор ще взима уроци персонално от Фандъкова и 40-те разбойника. Пуф какво паве какво жълто ама и обиждат и не щат доброто, за някой

Всички плочки. да се опишат и продадат и край на външния дълг!

Ще имаме с какво да си затискаме зеуето!

Уроди, спрете се!

а не на Софиянците. Пофече от 100 год. не бяха хлъзгави - чак сега. Май наистина ще отидат в нечия вила!!!

И сложете там на кръстовището светофар, като тозш в Красно поляна да свети червено за всички участници в движеншето. Тэпанари.

Некой общинар ще си направи основи на вилата с жълти павета, както преди десетина години хванаха един.

Голямото надлъгване продължава. Многа се загрижила Фандъкова за пешеходците. Не трябва да се пързалят без да плащат, трябва да падат с усмивка и последен поглед към небесата. Трябва да се прелива от пусто в празно щото Евро-парите чакат някой да ги вземе. А жълтите павета ги броят всеки ден на отчет от 5години и в с.Богров селяните ги пазят денонощно ,наредили са пътеките в дворовете с жълти павета. Нема лабаво убавци

Ха ха ха, е те сега вече е ясно- НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СКАЧА ВЕЧЕ И ДА ИСКА ПРОМЯНА НА ВЛАСТТА.

Е за ко ги пазите нали уж са хлъзгави?!

неокомплексарска боянска вила ще бъдат положени?

Броели ги и извършвали проверки, хайде бе, сигурно ще повярваме, такъв ви е контрола, че имате после контрол на контрола. Изгребаха ги преди да почне учебната година, за да поставят студентите пред свършен факт. Тя искаше да маха паветата и пред царския дворец.