17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е пълен бастунь!

Като си тъп, живееш в "умно" жилище.... в България.

Къде повечето млади хора искат да живеят? А: Чужда държава в която уважават труда ти, с ясни правила и ред. Б:България, където властват примитиви навред и най-обикновеното нещо коства много време и нерви. В каква система искат да живеят хората? А: в тази в която теглиш кредит без това да затруднява месечният ти бюджет. Б: България, където всеки те скубе и си променя условията според както му изнася, за да те скубе още повече. Какво искат да си купят хората? А:Имот в чужда държава, строен по правилата (имам приятели в Австрия с къща). Б: Имот в България с раздута цена и намалена квадратура заради лобистки закони, липсващо парко място, некачествено строителство. И още много, много може да се пише, факт е че общините не си мърдат пръста за да се подобрява инфраструктурата. Факт е че брокерите играят с банките за да държат балона надут, разбира се казваме на това "свободен пазар", но това няма нищо общо с истината. Та такива ми ти работи, никой не може да държи сметка на човек че иска да живее нормално и добре. Такива условия тук няма, няма и да има понеже няма единство към желание за промяна. Всеки цъка някаква схема и така докато държавата приключи съвсем и всичко възможно се опоска до нулата.

Измисляш си едни правила и едни сравнения с една измислена, перфектна страна която е съществува. Какво сравняваш реално по какви показатели с коя държава конкретно Не си измисляй едни алабализми с едно перфектно създадено от твоята фантазия общество

Процеса на срив в сделките и цените на имотите е факт, който ще се задълбочи след 2021 г. Повечето жилища са купени с инвестиционна цел. При започващ срив в цените на имотите и актуалното информация за предстоящо вдигане на имотните данъци до нива на останалите държави в ЕС, което за БГ означава в пъти, много от собственици ще си изкарат панически жилищата за продан, докато ценовият срив не се е задълбочил, което би ги принудило да продават на цени много под тези, за които са закупени причинявайки сериозни загуби. Голямото количество имоти изкарани на тезгяха за продан допълнително ще ги обезцени. Досега приблизително на 10-на години имаше БУМ, след което срив на цените. Тези постоянни цикли са изкуствено предизвикани и не са нищо друго, освен огромно ограбване. Според известни анализатори и финансисти, този път нещата ще са различни. Огромната задлъжнялост на света е до такива нива, че изплащането му е мираж. Това ще доведе до невъзможност от световно възстановяване, не само в дългосрочен план, а дори и напълно невъзможно. Заключение: Този път цените на имотите ще падат в продължение на много години, до безкрай. Спасение за всички ще има само, ако световният дълг бъде изтрит при всеобщо съгласие. Дългът може да бъде изтрит и с Трета световна война, недай си Боже.

Си прав, дълговете се трият но със сигурност няма да е по всеобще съгласие. Другото за което не си прав е че всички ще са добре, не няма да са всички а най-големите, историята го е доказвала и пак ще го докаже. Как се превъзпитава консуматорско общество, то е свикнало да получава всичко наготово? Причината за огромната задлъжнялост са борсовите алабализми, спекулациите с всичко де що може и алчността на корпорациите отвъд голямата локва. Просто е, от нищо нещо не може да се прави, цъкането на цифрички води до тук. Какво следва? Следва големите мачкат малките за да грабят ресурсите им и да продължат да водят същият начин на живот.

Дира, къде са надписите реклама или платена публикация ???? Баш сега когато хората масово карат на спестявания щото нямат свежи пари са тръгнали да купуват скъпи големи и "умни" жилища дето дори богаташите в Бояна се чудят кво да ги правят

Докато не започнат истински фалити и съкращения в сектори където се дават големи заплати, спад на цените няма да има. Има много хора дето дават 90% от доходите си за ипотека за 20-30 години и не им пука.

Има трънки. Аз такъв човек не познавам.

Големината и акъла на едно жилище какво общо има с пандемията та да се търсят повече именно сега?

Нямаше ли закон, който задължава под подобен род статии да пише "продуктово позициониране" или някакъв тип реклама!?

Колко струва едно жилище, се определя от наема който може да донесе. Паданете на наемите е факт и е предвестник на падане на цените на имотите. Има много фактори за това: намаляващо население, 35% празни жилища - прекалено много настроени имоти, като цяло много бедно население, много лошо строителство ( наблъскани едни срещу други сгради, лошо проектирани, преходни спални, лоши изложениия, на шумни и мръсни улици , първите и последните 2-3 етажа са почти необитаеми ). Българите по принцип имат имоти ( един от най-високите в света проценти на притежание на собствено жилище ) и нови не им трявбат, особено ако не носят наем. Чужди инвеститори в имоти в България няма , защото сме мафиотска , корумпирана държава със същото такова население. Фалшивото чувство, че цените на имотите ще растат е единственото което държи пазара.

Но да добавя фоктор е и агресивното раздаване на не обезпечени ипотечни кредити от банките.

Наемите намаляха, защото затвориха заведения и бизнеси, и хората се прибраха по селата. Като отворят икономиката, тещата се връщат обратно. По принцип, квартирантите не са тези които си копуват жилища. Тоест връзката между копуване и наеми няма или е слаба. Има връзка с иконовика и сектор услуги, образование. Като те сложат дистанционно обучение, защо да не се прибереш на село и от там да гледаш лекциите в лаптопа? От тук идва спада.

Точно тия които са под наем копуват/на кредит/Бях ьсплюл един апартамент. Брокера вика добра ти е цената ама няма да стане има 3ма с по високи оферти всички на кредит. Така и стана. Как ще се бориш с реални пари срещу виртуални ще кажете вземи и ти. Еми не искам свободата ми е чо важна. Може да се свивам 3ма на 40м2 ама аз роб не ставам дори за няколко хиляди Евро.

нещо продажбите не вървят май и се търсят баламурници