В. "Паис": Испанското разузнаване е убедено, че Москва стои зад убийството на руския дезертьор

Трудно щяло да е на службите да докажат дали зад физическото убийство стои ФСБ, руското външно разузнаване или руското военно разузнаване

Обратно в новината

Коментари - В. "Паис": Испанското разузнаване е убедено, че Москва стои зад убийството на руския дезертьор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПИПО

В цял свят предателя се наказва със смърт. А руснаците в това отношение са непреклонни. Щяха да го гонят до второ пришествие.

И какво от това че е гръмнат ? Смърт на фашизма !

Факт е, че в Украйна е по-сигурно от колкото в Испания защото западняците още са на черешата. АКо Украйна падна на алкаште ще им е доста по лесно да продължат докато западняците се освестят какво се случва. Нашите служби също са пробити от всякъде. Ако се усети и най-малкото влияние на кремъл при нас нашите веднага ще обърнат палачинката. И да военните заводи бяха взривени от руски агент. Ето ги фактите!

Разбира се, че нашите служби също са пробити от всякъде. Трябваше грузинците да ни го докажат, че поне два пъти нашта територия и била използвана от укронацистите за прикриване на терористични действия... А във външно министерство ловят мухите във въздуха и дори не извикаха укро-посланничката, за да и направят протест...

ЧОВЕШКИ ПРАВА И ДЕМОКРАЦИЯ В САЩ ЛИ??!! През януари 2024г в УКРАИНСКИ затвор почина американският журналист Гонсало Лира. Не, това не беше световна новина, а съобщение на семейството му. „Не мога да приема начина, по който почина синът ми. Той беше измъчван, изнудван, в изолация в продължение на 8 месеца и 11 дни и посолството на САЩ не направи нищо, за да помогне на сина ми. Отговорността за тази трагедия е на диктатора Зеленски със съгласието на един неадекватен американски президент Джо Байдън“, заяви баща му Гонсало Лира-старши. Бащата на Лира също се свърза с американския водещ Тъкър Карлсън, потвърждавайки смъртта на сина си. Синът му, на 55 години, живееше в Харков и публикуваше коментари в Ютюб след ескалацията на конфликта с Русия през февруари 2022 г. Той беше арестуван от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) миналия май и обвинен в „ДИСКРЕДИТИРАНЕ?!“ на украинското ръководство и военните. Лира се появи в края на юли с поредица от публикации в Х (Туитър), разкриващи изтезанията му в затвора и опитите на СБУ да го изнуди за пари. Той заяви, че се опитва да избяга в Унгария и да потърси убежище. Опитът му за бягство беше неуспешен и Лира беше арестуван повторно. Според ръкописна бележка, която сестрата на Лира е получила на 4 януари, той е имал тежки здравословни проблеми, причинени от пневмония и колабирал бял дроб, което е започнало в средата на октомври. Затворническите власти са признали за проблема едва на 22 декември и той е приет в болница… Дали някой съобщи за това престъпление? Тази смърт разтревожи ли поне един от активните защитници на човешките права?

Този е убил хладнокръвно другите двама от екипажа на вертолета ,защото са Отказали да са като него-Предатели на родината и народа си! Застрелял ги е за пари! И се е получил заслуженото.

По време на ВСВ са ги разстрелвали,но хората ги е било страх за живота си, а този го е направил за пари! Присъдата е изпълнена !

и със здраве и на воля да си харчи половината милион долари, личен подарък от малкия зелен сопол. На хаирлия да е!

престъпление. Безусловно. Едва ли има държава по света, където това не е така. Дезертьорът е направил избор и е получил това, което и предвидено в законодателството на държавата, чиято клетва е престъпил. Точка. Няма нужда от повече глупави вайкания и търсене на теле под вола. Има отговорност и цената за неизпълнение се плаща.

Русофилчетата никога не са срещали руснак. Затова ги защитават. И за да има запуша аз устата - 10 г. съм живял в Съюза, когато те още са били в Душанбе, т.е. в душата на баща си и майка си. Загиналият младеж е герой, направил е нещо, което не всеки има смелостта да направи. противпоставил се е на убийствена система. Като Навални. Грешката му е, че трябваше да остане в Украйна, там е по-сигурно. Отдавна всички руснаци трябваше да бъдат експулсирани от Европа. Не знам защо не го правят, че даже и визи им дават все още.

В съюза явно са те изримбили двама-трима грузинци на задната седалка на волгата, и после не са се обадили. Сега си обиден. Липсват ти. Но животът не е само секс. Все пак, ако за теб е толкова важно, има други с рунтави гърди в родината ти (много от които са дори експортнна стока). Та вместо да припикаваш от носталгична романтика, намери си един хубавец и със здраве.

Герой,на найсе, направил го е за пари

Голям герой,няма що.А екипажа са били трима-това е любезно пропуснато от журналистите. В цивилно време са били дружни,излизали са заедно със семействата. Останалите две момчета не са знаели за дяволския му план и са започнали битка след приземяването.Битка на живот и смърт.Загиват,Като герои. Някой да ми каже заслужава ли след това предателят да сё грее на слънчице по плажовете на Испания с половин милион долара кеш?

Абве най-безумното е, че това нещо е имало "приятелка". Не искам да звучи сексистки, или по някакъв начин да обижда жените (както всички знаем, има достатъчно хитри жени, които правят кариера от смъртта на Навал.... на мъжете или синовете си, де) но това момиче (или жена?), която се е хванала с мъртвец без политическа позиция.... Незнам. Ама Може скоро да се окажер следващата Тихановская, която ще разказва, как са воювали за святата демокрация с нейния Ленин, и коварните врагове са прекъснали благословения му полет.... Ако не се сети така да си изиграе аванса, начи е вярно мноооооо проста путка

Войник да ми избяга с машината си при врага и да измуфти паспорт и кинти от тях, по време на война? И аз бих го застрелял.

Ами много ясно ,така се постъпва с предатели

Коментари на разузнавателните агенции: МИ 6: С увереност може да заявим, че щом не е отровен с новичок, не са те! ЦРУ: 12 куршума и да му размажеш главата в асфалта?!? Уот ъ мес(каква бъркотия). Саудидска Арабия: Истинските тайни служби ги разфасоват и ги хвърлят в канала - това са имитатори! Мосад: Е, защо толкова рано, бе! Напишете му бележка, че го знаете къде е, докарайте го до лудост, пък после го хвърлете през терасата на украинското посолство ... Аматьори!

..пак много е живял....6 месца

„Смелите“ близо до Авдеевка изгориха първата американска бронирана машина на базата на танка Ейбрамс! Танкистите от 21-ва бригада на Централния военен окръг с точен огън извадиха от строя М1150 , модерна военна машина на американската армия на шаси М1 Ейбрамс за разминиране, с минен плуг и линейни заряди. Видеото е на: т.ме/РВворнкор/62584 (изпишете го браузъра на латиница)

Е и?

Бин Ладен го дебнеха години. О той беше от техните - обучен от ЦРУ , на заплата при Пентагона - дал клетва за вярност. После стана "предател", и "дезертира" при амуджите, Щото беше убеден, че тяхната мисия е правилната. Кво стана? Утрепаха го. Дадоха ли трупа на майка му? Реторичен въпрос. Асандж изкара сума ти кирливи ризи, и то толкова кирливи, че Хитлер и Химлер пушат завистливо в ъгъла, и гледат кат пукъли, как се прави правилно геноцид, но вместо да получи нобелова награда го закопчаха. Скоро и ще му носят. Сноудън, от първа ръка им извади доказателства, които, ако касаеха друга държава, то тая щеше незабавно да бъде избомбена от цялото НАТО, барабар с присламчващите се помияри. Кво стана? Някой осъден? Ами дайте да мерим с еднакъв аршин. Или не дават, господарите, а? Щото ако мерихме така, то тия дето са отървали тоя юнак от безкрайните му кошмари, би трябвало да бъдат третирани като майка Тереза - хора раздаващи милосърдие. Щото ако го бяха довлекли жив в Русия.... нали.

''Испанското разузнаване е убедено...'' Мислех, чв разузнаванията тращябва да работят с доказателства, ама явно толкова си могат

На соросроба. Да си предадеш държавата и родината за кържави доларчета? Да убиеш бойните си другари и да завлечеш техниката. Добре, че няма да има нужда да ни защитавате тука. Няма какво да пазите. Всичко продадохте за жълти стотинки.

Путин ли му е родината бе, тъпак?

Какво очаквате, че ще му се случи?краят е предизвестен!

В Кринки украинските въоръжени сили загубиха единствените четири бригади морска пехота в Украйна които имаха! Амин!

Съвсем правилно. Национален предател предал военна техника за милиони долари,довело и до смъртта на колегите му какво друго да заслужава?! Смъртта е най-лекото наказание за това момче. Леко се е разминало даже.

Тая гад, ако беше само взел хеликоптера си и го беше предал на укрите и си беше прибрал 30-те сребърника (496,000 долара), навярно можеше да му се размине. Ама не. Той е убил другарите си от екипажа и след това е приземил въртолета. Украинците са върнали телата на руснаците, 3 седмици след убийството. И двамата войника са били убити с по един куршум ОТБЛИЗО, като стрелящият е стоял от лявата им страна. Този, не мисля, че където и другаде да беше извършил това предателство, щеше да му се рамине. Имаше даже и интервю с 3-ма спецназа - хората казаха, че е ходещ труп, само още не го знае. И че няма точка на света, където може да се скрие. Е, намериха го. Пацифист, моля ти се.. хе, хе...

Толкова ли не се намери един свестен руснак да пръсне черепа на Путин?

как така бе?!! нали от 5 години твърдите, че Путин е умрял?!

Нали 15 пъти го изкарваха болен от рак?

Хем руснаците са го затрили, защото е предател, хем, украинците са го убили, за да си вземат парите, хем, американците са го свитнали, за да натопят Путин. В главата на рубофила, всичко това се съчетава прекрасно и не си противоречи.

Соросмиктурациите ти са като геблетрочици по ларгедна пчела. Само замърсяват ефира и не постигат нито една от поръчаните от Вогоните от Посолствата задачки:)

"Мадрид ще даде твърд отговор на Москва, ако замесването на Кремъл се потвърди" - а когато украинските спецслужби, обучени и финансирани от запада, взривяваха коли със семействата на неудобни за Украйна и извършваха други подобни терористични действия в Русия? Май съм пропуснал твърдия отговор на Мадрид към Киев и Вашингтон?

Чебурашка логика: щом Русия коли и беси в чужди държави, значи и Испания трябва да "дава твърд отговор" за всичко станало някъде? Не си намерил Боярщик а си пил отрова за мухи май...

ами нормално! предателите ги убиват!

И така да е, е, и? Затрили са дезертьор, голем праС! Тея какво очакват? Да му опънат софра на тоя предател?

пффф

Като гътнат Сноудън в Москва, пак бъди толкова убеден в изказванията си.

правителството крие от собствения си народ. Правиш ли разликата?

С една дума - центаджия. Дори няма да си направя труда да ти отговарям!

На времето Путкин изкара жена си луда, за да се разведе и да се разплоди с оная гимнастичка, по християнски без брак, та камо ли сега един блогър, дето много говорил, кат бай Пригожин.

И тези от испанското разузнаване ги ебат в американското им посолство!!!

Аз пък съм убеден, че е Зеленски. Е, няма как да го докажа, но пък какво от това. Тия разузнавания в последните години станаха като врачки. И американското, и английското, и немското, и шведското. Направо думи нямам.

Минавам да ви тегля една майна. С тия тролчета дето обслужвате Посолствата и си вдигате импресиите се закопахте тотално.

даже испанските медии са публикували снимка на фалшивия паспорт на името на Игор Шевченко от Донецк, сепаратист загинал 2014. Къде ги измислят такива глупости. Като това за мунициите, че са руски, но не пишат модели калибър.

Че руснаци стоят зад убийството е ясно. Но може и да са бившите му колеги - събрали са за няколко биткойна и са го поръчали. Не трудно. На днешно време може да стане и по телефона.

Когато укрите убиха в Русия бившия украински депутат Илия Кива и дори се похвалиха, че са те - тогава Испания дали осъди това убийство? НЕ. Ситуацията е същата - той беше украинец, но мина на страната на Русия. Този е руснак, но мина на страната на Украйна. Тогава испанците мълчаха - така че да си мълчат и сега.

честно казано, не съм забелязал някой от Запада да е протестирал, че Израел например убива своите врагове в други държави. Или когато САЩ убиват свои противници в Бл.Изток с дронове. Защо така?!

"Кузминов, който беше противник на руската инвазия в Украйна" 1. НЯМА ТАКОВА НЕЩО. Бил е военен пилот. Ако е бил против войната - просто щеше да се уволни. Не, той избяга, като отвлече хеликоптер и уби двамата си колеги, при това и му платиха пари - 500 000 долара. С други думи, той е просто престъпник и предател. --- 2. Ако Русия беше поискала екстрадиция, за да го съди за двете убийства, дали Испания щеше да предаде на правосъдието този убиец?!?? Съмнявам се. Даже съм сигурен, че нямаше. Така че испанците да не рипат, а да си мълчат!

а ти като подкрепяш терористите от Кремъ дали си предател на майка България?

духай супата, бе

Хубавото е че руски изроди умират, предатели или не, все руски боклук, човекоподобни, Няма добър руснак, всички са изроди.

с това руско име...забравил си отчество да напишеш.

ДС беше

Браво така трябва за всички дезертьори и предатели.

Стига, бе! Руснаците не ги ли тровеха с Новичок? Ама, така, че да оцелеят ...

По-скоро някой роднина на убитите от него двама войници от екипажа му...

А какво пречи да са близките на убитите от този долен мръсник. И какво значение има кой стой зад това, след като си е получил заслуженото. За този могат да съжаляват само същите утрепки като него!

"На кучето - кучешка смърт" - Д.Медведев. А иначе само един въпрос - по скоро за размисъл - "По време на война да убиеш екипажа си и да избягаш с вертолета при противника каква присъда е била прочетена на този?"

Използвани са патрони руско производство. От тук следват две възможни версии: - братушките са му светили масълцето и нарочно са оставили такава единствена следа, за да става ясно на потенциалните предатели, че няма да им се размине и изобщо да не опитват такива лудории. - укрите са го направили за да не му изплатят цялата сума, както се твърди че били направили - платили са му част и обещание нататък да му платят и останалите пари. В същото време предателят доста се бил разприказвал в Испания, ударил го на запои, проститутки и оргии и така застрашил конспирацията на нещата. С руски патрони, та отново да обвиняват Москва в това. По навик. Трудно е да се каже кое от двете е вярно.

Патрони руско производство можеш да купиш навсякъде............

даже и в щатите...

зеленото , вместо да ти плати , да те прати за ибиса ?

Ами то остава и сенегалците да бяха. Руските нацисти само зло мислят.

Защо, защото боклука застреля двамата си другари, за да се кефи сега по испанските курорти. Всекиму заслуженото!

Тези двамата са отивали там с мисълта за убийства. Щяха да погубят много животи в Украйна. Пилотът на хеликоптера е жертвал убийците за да спаси стотици.

Двама патриоти бяха убити за да може този предател да си пече задника в Испания и да си харчи 500 000 долара който открадна от Русия. Предател и крадец, мисля, че така завършват всички. Въпроса е какво ще правим с нашите предатели , които предадоха и майките си и откраднаха бъдещето на децата си.

Тия са на път да бият британкото разузнаване :)

Хем са убедени, хем не могат да докажат кой точно :)) Защо не са убедени, че е бил Биден например по време на пристъп на деменция?

Имат обосновано презположение!

Обоснованото предположение е много условно нещо - Яде ми се филия с масло, ама нямам вкъщи масло. "На магазина би трябвало да има масло." - обосновано предположение. В действителност обаче на магазина маслото може да е свършило. Какво се случва с моето обосновано предположение?!?

Все тая кой го е прегазил и застреля шопарчето предател дето е убил другарите си за пари. Роднините на загиналите му другари ще му се изпикаят на гроба с кеф.