В МВнР вдигат стачка за заплати като тези в МВР и МО

На този етап няма да бъдат засегнати мисиите зад граница, заяви Мартин Колев, председател на Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба

Обратно в новината

Коментари - В МВнР вдигат стачка за заплати като тези в МВР и МО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

23 години стаж, три езика, 1630 лева заплата чисто...

На тези, колкото им е акъла, толкова им са и исканията. С по-високи заплати, дали ще се оправи българската дипломатическа служба?

да не гледат в канчето на другите .

Никакви заплати за тези. Нищо не вършат. Само чакат да им спуснат някое простотия от САЩ или Брюксел. Още не прочели и търчат да изпълняват. Да се чудиш, това министерство, наистина ли е българско. В Македония затварят български клубове. От тия нито сума. Никаква защита на българските позиции навън. За какво са ни такива безполезни хрантутници. Щели да стачкуват и да не работят. Още по-добре. По-малко поразии на България ще нанесат. Да му мислят американците. За тях работят Това е не само безполезно, но и вредно министерство за България.

Добре би било да си проверете кадрите на Външно в чужбина! Повечето са връзкари. Особено разните шефове на мисии! Има един следствен, бивш ръководител на Държавна агенция разузнаване Драгомир Димитров, авер на Борисов, който продължава да харчи държавна пара като генерален консул в Мюнхен нищо, че нарушил служебните си задължения с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500,00 евро. Ценен кадър, няма що!

Сам казвате, че е от ДАР, а после искате ние да си проверим кадрите. ТОВА НЕ СМЕ НИЕ, НЕ СМЕ ГИ НАЗНАЧАВАЛИ НИЕ! СРЕЩУ ТЯХ СТАЧКУВАМЕ!

Умират по пътищата като полицаите.напускайте, връзкарчета.елате в частния сектор,нашите заплати са високи

купили сте по една фалшива диплома каквато всеки има, говорите чужди езици, ми то и тираджиите говорят, дремете по цел ден в празните посолства и се чудите каква мушенгийка да врътнете, ядете и пиете безплатно по коктейли и банкети и за всичко това ви плаща народа

Купете си и вие диплома от Англия или Нидерландия. Кажете и ние откъде да купим, че да не работим в Макдоналдс, докато учим там.

всички виждат и завиждат на заплатите в МВР и МО КОЛКО са АПЗ пенсионери Получават заплата и взимат пенсия . Това безобразие на КСО чл.69 В НИТО СТРАНА на ЕС ГО НЯМА ПЕНСИОНЕРИ ДА ВЪЗПИРАТ КАДРОВОТО РАЗВИТИЕ В мвр и в БА. Друг пардокс от една страги освобождават пенсионирват поради пределна въздраст ги назначавана съ щите длъжности в сянка като съветници в МС И мвр мо .Така ли ще се борим срещу корупцията и шуробаджинащината .

Има го и при нас, колега. Не можем да изринем пенсиите от коридорите.

2008 - 2010 Магистър по икономика, специалност „Финанси“ /ВУЗФ – София/ 1993 – 2003 Бакалавър по икономика /Великотърновски Университет „Св. Св. Кирил и Методий“/ 1991 -1995 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив 2004 г. Постъпва на работа в МВнР като старши специалист в дирекция „Държавен протокол“ Това е официална биография на генералния консул в Барселона Цветелин Руменов Цолов. Икономист, но е специалист по държавния протокол. Не е магистър, но започва работа в министерството, което не отговаря на изискванията. От биографията му става ясно че е специалист по консулските въпроси. И този е само един от обслужващия персонал в чужбина. В началото на месеца напр. организира посещението на Деси Радева в Барселона. Свят да види!

Изискването за притежаване на магистърска степен влезе в сила след 2004 г. и имаше известен гратисен период за заварените служители, това едно. Второ, икономист може да се научи на много неща, кариерата на цитирания служител не е кратка, нали? Не го познавам лично. Трето, организираме посещение на представители на държавата. Ако си изберете Русата Златка за първа дама, ще сме длъжни да организираме посещение и за нея, не е наша работа да поставяме под въпрос народния избор. И това също е половината драма - елате вие да изтърпите всички капризи, да замажете всички гафове, да се опитвате простакът да звучи интелигентно. Да виждате как се пилее народната пара, но да сте длъжни да мълчите, защото ще ви отнемат допуска до информация. Някои пилеят, но други са там за 1500 лв.

Ами то и лесовъд може да се научи на много неща, но като си лесовъд ще се занимаваш с гори, а не с дипломация!

Това с лесовъда го обяснете на вирусоложката на Слави. Дипломацията изисква познания по икономика, но за вирусология - не знам.

Само за сведение: Тези с връзки, децата на някого си и прочие лентяи - НЕ СТАЧКУВАТ. Стачкуват издържалите конкурси, завършилите в добри български университети и в чужбина, които са повярвали в достойнството на професията и са посветили години и труд в това министерство. С коментарите си улеснявате системата да продължава така.

Абсолютно съм съгласна! Няма нормален и интелигентен човек, който да задържите в МВнР с такова унизитрлно заплащане. Факт е обаче, че татовите, чичовите, лелините и прочие дечица, вкл. любовниците, винаги ще са си добре, нали? Видно е и от повечето конкурси. В този ред на мисли, искрено съжалявам кадърните кадри, подложени на системно унижение! Успех!

Да напускат и да отиват в частния сектор!

Какво по-високо ниво?! Прегледайте служителите си зад граница. Само в съседните ни страни дипломатите са все деца на депутати. Някои от тях дори изобщо не са работили в МВнР. Развяват се по дипломатеските ни миси в чужбина и взимат много големи заплати, жените им също, а отделно и на тях плащат за да лежат и да се снимат в социалните медии по цял ден

Ама ние и срещу това стачкуваме!!!! Не ние сме назначили децата на депутатите, не ние ги пращаме в чужбина! Разбирате ли, че нашето ръководство е СРЕЩУ НАС! Да не мислите, че някой иска да заминат двама дипломати, един от които дете на някого си, което значи, че само другият ще работи?!?!

Да, но то винаги е било така. Посланиците си взимат командировъчните, поема им се всичко от държавата, масово злоупотреби и гонене на личен интерес, но на някой пука ли му? Обикновените дипломати, за да спестят от командировъчни, лишават себе си и семействата си. Целта е да имат някой лев настрана, че като се върнат в Бг е страшно. Заплатите ви са смешни. На ръководството му е все тая…

1. Като не им изнася да си ходят, могат да го кажат само хора, които работят ден за ден. За сведение - дипломат се става с учене цял живот. Министерството ти дава възможност да се учиш, а ти отговаряш с лоялност и готовност да си на поста си винаги. 2. Тези, дето ще дойдат, като напуснат дипломатите, са тези, дето ще ги гледате по телевизията, ще ви вдигат телефоните в посолствата, ще посещават близките ви, ще ви представляват в международните организации. Ако сега смятате, че нивото е ниско, изчакайте да дойдат тези, дето са петимни за тези заплати. 3. Привилегиите при работа в чужбина са митове и легенди. Живеете във ведомствени жилища - тотални барутници. Имате право на квартира - да, ама с предложените лимити - пак барутници. Вторият член се осигурява, без да работи? Това първо не е вярно и второ, ние не сме женени за кварталната продавачка, на която мечтата й е да стои безработна в Женева. Нашите партньори си имат кариери и доходи, които не искат да губят. Затова ние оставаме на 1500 лв. 4. Ведомствени жилища по времето на Паси купиха да речем 10 души. Преди 20 години. Мисля, че грехът е изкупен от стотиците служители след това. 5. Кадровата политика на връзки и шуробаджанащина не я водят дипломатите. Ние сме потърпевши наравно с гражданите. Ние трябва да покриваме дестинации като южна африка и виетнам. Другите са в Лондон и Париж, макар че не знам как живеят с тези командировъчни.

Драги-имам юридическо образование, специализация по международно право и международни отношения и два езика-и не мога да постъпя. Бетонна стена е без връзки!

Вие следите ли сайта на МВнР? Или чакате да ви поканят? Преди по-малко от месец приключи конкурсът за стажант аташета - не беше голямата навалица, нито са постигнали невиждани резултати на изпитите. Не знам за каква бетонна стена иде реч. Не ви се започва отначало? Ето затам ви трябват връзки, но срешу това се борим и ние - не ние назначаваме протежета, че да ги носим на гърба си. Започваме с 1000 лв, а някои с 3 хил. Затова подкрепете нашата стачка, не говорете без да сте в проблематиката.

И от кой очакват да им се реализират исканията? И пред кой ще протестират? След като няма пред кого да постановяват такива искания!!! Редовен кабинет няма, бюджет за новата година няма, не е ясно дали ще има пари за организирането на нови избори и въпреки това този онзи се сетил не да иска редовен кабинет който да реши тези казуси, а искане за дай някой на секундата да им плаща повече!?

На човек да живее му трябва съвсем малко, дугото е за да завиждат другите.

Кат не им изнася, да поучат Немски, Английски , па може и Искански да се преквалифицират и да ходят да работят я някоя чужда компания, Стига с това раздаване на пари на калпак !!!!!

Някой трябва да плаща новите смартфони, тв-а, мерцедеси, вили и околосветски пътешествия, хората са свикнали да блажат яко.

В МВнР се постъпва с връзки, ходатайство, протежиране и плонжиране. Цинизъм е най-големите връзкаджии да имат претенции. като сте недоволни-напуснете, ще дойде друг. В частния сектор ако си недоволен, недооценен -напускаш, и идва друг. В добавка -описаното е леко невярно и манипулативно. Огромни са привилегиите в това министерство. Например има ведомствен жилищен фонд, достъпен за връзкари. Преди около 20 години, например при министерстването на една министърка, когато напусна десетки инсталирани в това министерство купиха жилища на силно занижени цени. Друго-при дългосрочни командировки -заплащането е огромно, а привилегиите, за сметка на това-невероятни. Например лице, което вземе жена си в чужбина -проверете кой плаща за образованието на детето му ,ли че съпругата му е осигурена, без да работи. В добавка-и не плащат осигуровки сами. В добавка-20 заплати при пенсиониране. И друго-в това министерство има около 20 рода, и това е от времето на комунизма още, поради НЕСЛУЧИЛАТА СЕ ЛУСТРАЦИЯ нищо не е променено. Абсолютно родово общински, роднинско-шуробаджанашки са начините за инсталиране в това министерство.

сега било най-подходящото време - след пандемия, при политическа криза и висока инфлация? проблемите били трупани с години, защо не стачкуваха при борисов, защото едва ли щяха да останат на местата си, 1500 лева чисто това е заплата над 2000 лева и това го разправят при минимална заплата в страната 700 лева, след удръжки под 600 лева чисто.

Нищоправците и те гладни за пари

да напуснат и да си намерят друга работа, като не им изнася в министерството на търтейте

Който е недоволен-да напуска. Ще дойде друг-проблем никакъв! Защо стоят, щом смятат,че са недооценени. Кандидати за тези заплати-има предостатъчно!

Е, че какви пък са им заплатите , че чак стачка?????

1500 лева чисто

Лъжат като държи цигани!