В Иран приеха закон, според който американските военни са "терористи"

Пентагона се разграничи от Тръмп, а Германия обяви, че ще изтегли част от разположените си в Ирак войници

Обратно в новината

Коментари - В Иран приеха закон, според който американските военни са "терористи" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

крайно време е не само Иран, ами и всички държави да приемат такъв закон!

Ами това е истината! Списъкът с "миротворни и мироналагащи операции" на САЩ е дълъг и кървав. Всички държави знаят това от десетилетия, но само Иран (засега) обявява това официално.

Според който Русия е спонсор на тероризма Кои са по важни - САЩ или Иран

Да не излизат от базите си, защо са там тогава, мисиите се водят мирни, за опазване на мирното население. Тръмп щял да унищожава културни обекти, не случайно е сънародник на Хитлер.

Най-сетне някой да каже, че царят е гол!

и какво сега ,Бою ще докара ли самолети в България,

Глупако, там се зародила съвременната цивилизация! Математика, астрономия, литература... Във времена, когато Европа е била варварска, а в Северна Америка са живеели като в първобитно-общинната епоха.

Трябва и Европа да приеме този закон, няма друга държава, която да е проляла толкова кръв, колкото Америка.

Как военни се разграничават от главнокомандващия (Пентагон-Тръмп)?!?

махнете от заглавието кавичките.

Ами, усеща се дългата ръка на ЦРУ.

Интересно е дали ще се намери някой коментиращ тук на противоположно мнение?

алах вилик слет 5 года сви4ки 6те говори на6а изик алах акбар

Чисто обективно погледнато са прави! Американските военни биват така "обработвани" от системата, че започват сляпо да вярват на всяка мисловна пръдня излязла от Пентагона. Такова промиване на мозъците има само при терористите и при еничарите в Османската империя

Разполагаш ли с някакви дании за въпросното твърдение и кой ти ги сервира? Или просто си почнал с ракията от рано..

В допълнение ако зададете въпрос на американски военослужещ защо се бие в Ирак (например) ще ви отговори "Браня дома и семейството си".... от какво бе?! И дома и семейството ти са на хиляди километри

Да има с какво американците да си бършат гъзовете

Какво точно правите по въпроса, кухи савушкински лейки - колко 'терориста' сте ликвидирали от диваните си?

Ако трябва да сме точни, безпрекословното подчинение е фундамент на всяка армейска командна верига.

Те наистина са им доста насрани и усрани гъзовете на говедарите,но ако ги забършат само ще се развони още повече

Добър въпрос. Отговорът е, че при Тръмп всички от обкръжението му се чудят как да замазват след негови гафове и непремерени приказки, ако не могат да ги представят като фейк нюз. Именно затова толкова много от най-близкото му обкръжение напуснаха и не издържаха, като някои дори бяха разследвани и осъдени... Само да напомня един пример, че бившият му съветник по националната сигурност Рекс Тилерсон на среща и разговор с генерали откровено нарече Тръмп морон (глупак), и дори и след това когато го питаха бе си напраеи труда и да отрече... И Тръмп, който при назначението му го представи като много умен и способен, го оплю наричайки го глупак (Тилерсон е инженер и дългогодишен ръководител на Ексон Мобил, като пое компанията в труден млмент и успя да я изведе и развие успешно, което се отрази на сериозно увеличение на стойността й (на акциите)... Това е добра демонстрация на онова, което някои безмизъчни почитатели на Тръмп представят за негово предимство и го наричат непредсказуемост, но то си има име, което не е това точно.

Това, че нарцисът не знае какво е "култура", не значи, че някои други американци не са чували за нея. :) Естествено, Тръмп никога не би бомбил културен обект от световно значение, щото дори на него му стига акълът, за да разбере, че така ще се приравни с лумпените от ИД. Да не говорим за ефекта върху съюзниците, които и сега не са във възхита от него.

Този закон трябва да се приеме навсякъде по света! Война с цел мир... Америка трябва един ден да си поеме всичката вина за всяко едно причинено неадекватно, безсмислено решение!

законът ще трябва да се разпечата на билбордове и пак няма да им стигне.

Терористи нападат посолството на най - великата сила и водещата демокрация на планетата Земя с цел "да изгорят американците". След нападението, без официалните власти на държавата в която се намира въпросното посолство да предприемат каквито и да е действия срещу тях, същите терористи се разходат необезпокоявани по улиците на Багдад скандирайки "Изгорихме ги, изгорихме ги" и възхвалявайки аллах и неговия пророк от чието име действат срещу "неверниците". С две думи - ислямски фашизъм. Президентът на тази велика сила разрешава, подбудителят и организаторът на този терористичен акт/гражданин на трета държава, ръководител на терористична групировка подкрепяна от третата държава, незнайно защо намиращ се в Ирак/ да бъде неутрализиран. Това се случва по начин, който показва неограничените възможности и превъзходство на тази вилика сила във всички направления. Какво щеше да стане ако Президента не беше "рискувал". Същите тези, които в момента го критикуват, плахо наистина/защото повечето от тях вътрешно оправдават действията му/, щяха да са най - яростните критици на "бездействието" му. Истинският критерий за правилността на всички негови действия, като президент, ще бъдат предстоящите президентски избори. Тогава свободните американски граждани ще го изберат за свой Президент за втори мандат. Което, както и да го погледнеш ще бъде добра новина дори и за критициците му/нещо, което те очевидно не искат а и няма как да осъзнаят/. Злото куче скача според тоягата. А тоягата на САЩ е голяма.Теодор Рузвелт преди да стане 26 - тият президент на САЩ, призовава американците „да говорят спокойно и да носят голямата тояга“. Само когато я размахат, злото куче ще подвие опашка и ще се свие в някой ъгъл. Друго спасение за човечеството, такова каквото е в момента, няма.

На кой му дреме

Тръмп направи с такава лекота нещо, което другите щяха само да обсъждат с трепет, той директно заби шамар на международния тероризъм в лицето - факт ! Какъвто и да е , мен изобщо не ме интересува, когато е направил такава сериозна стъпка, мисля, че заслужава едно уважение и признание дори и от своите критици ! Щяло д избухне война - да видим ! Сега е времето на Иран да си изпълни всички закани към САЩ и свободния свят ! Ако някой иска да застане на мястото на чалмите и тероризма, това си е негова работа , но никой друг, освен " лошите американци" не дръзнаха пак да свършат черната работа на целия свят !

Нападат ти посолството някакви помияри и ти като най-могъща страна си натискаш парцалите щото те е страх от "пълномащабен конфликт". Обама като го беше страх да прави каквото и да е му се качиха на главата.

На базата на този закон и аналогични американски закони с екстериториално действие, Иран може да иска екстрадация на американските военни от България или друга страна! Аз не бих се разсърдил да им метнем окупаторите!

Жалкарите от мейнстрийм медиите в Америка заедно с тптално откачилите демократи са готови да защитатават Сюлеймани като "смел командир", Ал-Багдади като "аскетичен духовен учител", човекоядците от Ислямска държава като "умерена опозиция", терористите с гранатометите от Газа като "мирни протестиращи" - те си имат готови драфтове защо е грешно всяко действие на Тръмп още преди да го е извършил.

Тръмп взе правилното решение!

Машината Тръмп с една ръка попилява мераците на Пелосито , с другата разби глобализма, сключвайки търговски споразумения с Китай, Мексико,, Канада Бразилия, ЕС, с третата поставя Иран на място и предупреди моллите да не се заиграват с ядреното оръжие, инак следва погром, подкрепя Израел- фронт постът на цивилизацията в БИ, с четвъртата гали другаря Ким по главицата и го държи на масата на преговорите- нещо, което никой преди него не е постигнал, дори му остава и пета ръка , да даде сигурност на Източна Европа и Прибалтика срещу руската мечка. Машина!

Хирошима и Нагасаки,Виетнам,бомбардировки в Югославия и Европа(дори София са сравнили със земята почти), Либия,Сирия,Ирак сега Иран... И къде ли още не. Но за 90те % дебили като теб това са "твърдения" сервирани

Мисля, че убийството на Сюлеймани ще има ефект и при Северна Корея. Вероятно няма да им спре ядрената им програма, то и при съглашение с Тръмп това едва ли щеше да стане, но дебелият севернокореец ще знае, че всеки е уязвим от американски дрон и 100 пъти ще помисли преди да одобри някоя терористична задранична операция.

Иран повлече крак.

Нещо си прекалил рано с огнената вода бе! То вЕрно Иванов ден,ама чакай поне 12 да стане...

на целия свят му дреме

Единствената вина на САЩ е , че благодарение на тях всеки неандерталец,чалма и всякакви подобни подкрепящи ги имат в ръката телефон и могат да пишат в нета всякакви простотии,а нормално интелигентните трябва да ги четат

Тръмп си има много кусури (например заигравките с Русия и С Корея), но той обеща да не повтаря грешката на Демократите след нападението на посолството в Бенгази. И си изпълни обещанието. Демократите това няма да му го простят.

Бъркаш се, още са тук. Глозгат ни още - Лукойл, Овергаз, Виваком, КТБ и още стотици знайни и незнайни руски фирмички.

А бе селска ватенко,ако на х"американците им промиват мозъка какво ще изхрачиш за тия рязани карабини които са като малоумни овце щом някоя брадата маймуна им каже,че така е наредил пророка......комуноидите винаги са подкрепяли арабеските защото корана е като комунистическия манифест облечен в религиозна форма

с миризливи руски тролове и плоскоземци не разговарям !

си подритва здравната книжка. приемам залози как ще свърши: а- ще го изровят от къртичина б-ще го хвърлят в морето в-ще го застрелят от упор

Американците започват да се държат все повече и повече като говеда!

Някои да ти иска мнението, трол?

Прочетох коментара ти до: "...с цел "да изгорят американците....". Та да те попитам. Ако някой, пък бил той и "водещата демокрация на планетата Земя " се настани у вас на гости, без да си го канил, ти няма ли да го изгониш, при положение, че той има намерение никога да не си ходи?

Аз вярвам, че САЩ , Израел, Великобритания, Австралия, Канада , Италия няма да допуснат Иран да произведе ядрено оръжие. Те следят внимателно процеса на обогатяване на уран, знаят къде са фабриките с центрофугите, знаят докъде е стигнал Иран технологично до производството на ядрени глави за ракетите си. Президентът Тръмп ясно го каза- САЩ няма да допуснат иранска ядрена бомба. На приказките на Меркел, Макрон, Фон Лайен и останалите брюкселски левичарки не вярвам!

То па е умрЕл нЕкой да разговаря със 100% дебил! Човек разговаря с нормални хора, със зелена еуглена няма как...

просто ненаситни колонизатори,кръвопийци .

КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ НИЗЪК ДА ЗАЩИТАВАШ НЯКЪВ ИСЛЯМСКИ ВАРВАРИН С ЧАЛМА, ТАКЪВ, КАТО ТИЯ ДЕТО СА НИ КЛАЛИ 500 Г. И ТО СРЕЩУ ДЕВАЛВИРАЩИ РУБЛИ?