В големите градове у нас пак е отчетено замърсяване на въздуха

Най-мръсен е въздухът в София, където запрашаването е около 4 пъти над нормите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Печките с дърва и вуглища трябва да бъдат спрени!

В малките градове също е мръсно, но пък не е отчетено.

Много ми е интересно, как така всички проверени (вчера) за отопление на твърдо гориво са били изрядни ,на 100 цигански семейства само 2 са били на печки, и като ги хванали им "написали предписание".....егати, това какво означава? Всичките останали 98 емейства на какво се отопляват? има 2 предположения: 1 на ток, 2 на парно.......и колко от тях са си платили сметките? нещо статистиката отчета само плява, или лъжата е голяма. От тук идва генералният въпрос: Как така всички са изрядни ,а въздухът става все по лош за дишане?? Също така идва и следващият логичен въпрос: Защо премахнахме "Кремиковци" заради замърсяването, а то вместо да намалее сега е 4-пъти по-високо от преди?!?

Само да попитам на протеста срещу мръсния въздух същите хора ли ще са, които до преди няколко дни протестираха срещу вдигнатите данъци на трошките си? Мислите ли, че те са готови да платят цената на това да дишат по-чист въздух?

Един селянин махна жителството и...

В големите градове добре, а в малките?! В "курортен" град като Велинград, например, не се диша когато няма вятър, защото населението масово се отоплява с печки - въздухът е наситен с миризма и прах! Така е, защото това е най-евтиният начин да се отопляват по-бедните, които не могат да плащат на енергийните вампири от ЕРП-тата! Ако искате чист въздух, няма да го намерите във Велинград или на село!

Изводът е само един - СПЕШНИ МЕРКИ за увеличаване на доходите на населението. всичко други принудителни мерки са глупости, които ще доведат до бунтове.

Браво,ДРУГО РЕШЕНИЕ НЕМА

Напротив, решението е: тия пари които уж се дават за борба с лошият въздух, ТРЯБВА ДА СЕ ИНВЕСТИРАТ ВЪВ ФИЛТРИ НА КОМИНИТЕ на хората ползващи твърдо гориво за отопление, не да ми оббясняват, че видиш ли новите сгради се строяли задължително с такива.....те завират ли се вътре за да ги проверяват?, или всичко е на хартия?!?.

Какви бунтове бе?!? Ти в кой свят живееш?!? в България никога не е имало бунтове, само дирижирани манифестации и крякане по митинги.

Колко държавни училища все още се отопляват на нафта? До кога този проблем ще бъде оставян без внимание? Нашите деца играят В ТЕЗИ ДВОРОВЕ е и дишат точно тези отрови ВСЕКИ ДЕН . До кога ЗДРАВЕТО НА децата на БЪЛГАРИЯ няма да бъде сред приоритетите на ГЕРБ?

Нафтата ли ти е проблемът? А че детето ти по цял ден кеси във Фейсбук и пред компютъра, за да чете малоумни простотии и гледа порносайтове, че употребява алкохол и цигари в трери клас и че не е пипнало грам работа? И едно време дишахме нафта , но станахме хора- грамотни, образовани, съвестни, дисциплинирани. Завършихме с пълно отличие въпреки нафтата, по ученическите бригади правехме двойна норма( за което съответно ни се заплащаше) . В 12-ти клас бяхме по 65 кила с напикани гащи, спортувахме и учехме. Станахме хора. Не се ръгахме с ножове в час и не се стреляхме с газови пистолети. За това, че детето ти пуши цигари и пие водка още в четвърти клас, за това, че е слаб ученик и за това, че е с 30 кила наднормено тегло, пак ли нафтата е виновна?

Говорете за своето дете. Моето чете много ,говори два западни езика и се е насочило към медицина. Самото то недоумява защо ги изкарват да тичат около корпуса с комина и не си мислете че не си прави изводи.

Ако сте станал грамотен и даже сте бил отличник сигурно щяхте да знаете с каква буква се пише име ,че порно сайтове не е една дума ,щяхте да сте чували за пунктуация и не на последно място щяхте да сте информирали какво точно се отделя при горенето на нафта и какво причинява.

Като мине зимата .. ще се оправим. Лощото е че до тогава ще направят 5 закона за колите и 3 за комините.. като нито един няма да е полезен за вас и вашите портфейли.

Преди 30 години 30% от домакинствата се отопляваха с електричество, 70%- с въглища и нафта и въздухът беше чист. От тия седемдесет процента поне 30 днес се отопляват с климатици или с газ. Остават 30-40% домакинства, които се отопляват с твърдо гориво. Значи- по-малко изгорели въглища о дърва, а -по мръсен въздух...Тия ги разправяйте на oная ми работа. Въздухът е мръсен, зашщото заводи, цехове и цехчета бълват отрови , без да бъдат санкционирани, защото бай Мангал гори гуми и кабели за бакър и защото улиците вече не се мият. Колите са десет пъти повече и минавайки по прашните и мръсни улици- вдигат пепелта във въздуха. Затова ви е мръсен въздухът. Абе, a тия цигари дека ги пафкате не ти пречат, пречи ти, че някой си запалил печката с дърва, а? И освен това- в Япония като няма печки с въглища, защо въдухът е 5 пъти по-мръсен от софийския, а? Печките им пречили...Гиди сатанински изчадия и лобисти ....Ибрикчии на Газпромове , Лукойл и не знам си какви....продажбите на газ ли спаднаха или тези на вносителите на климатици, бе? И аз искам да съм на парно, ама Боко Рапоня или Фандъкова да ми плащат сметката от по една минимална заплата на месец! Айде, джа керез!